Şimdi Ara

Basit Bi Geometri Sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

arkadaşlar geometriyle aram pek iyi değil. jandarma astsubaylık sınavında böyle bi soru çıktı. cevabını 25pi diye salladım. acaba cevabı nedir?

• çözebilecek yok mudur acaba?
  • Soruyu doğru yazdığına emin misin ya da şıkları?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sonics093

Soruyu doğru yazdığına emin misin ya da şıkları?

evet aynen böyleydi soru.. eşkenar üçgendi, ikizkenarda olabilir ama ben eşkenar diye hatırlıyorum. ücgenin alanı 50 idi. alttaki yarım dairenin alanını istiyordu. ve şıklarda aynen böyleydi.
  • eşkenar üçgenin bi kenarına m de m2kök3/4=50 de sonra m bulunca pi.m(kare)/6 yap çıkar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Soruda bir yeri kacirmissin sanırım çünkü istenilen alan 50 - ??pi. Gibi bir deger olması gerek. Bir yerde hata var. Ben cevabı 50(3-pi)/3. Buldum...???
  • quote:

Orijinalden alıntı: suleyman35

quote:

Orijinalden alıntı: sonics093

Soruyu doğru yazdığına emin misin ya da şıkları?

evet aynen böyleydi soru.. eşkenar üçgendi, ikizkenarda olabilir ama ben eşkenar diye hatırlıyorum. ücgenin alanı 50 idi. alttaki yarım dairenin alanını istiyordu. ve şıklarda aynen böyleydi.

Bence soru böyle değil ya da şıklar ya da rakamlar...cevabın bilmemne pi - bişey çıkması lazım atıyorum 50pi-10 gibi.Şimdi bi kenarına a dersek eşkenar üçgenin alanı a^2kök3/4=50 deriz buradan a^2=200/kök3 çıkar.Tüm alanı bulmak için de pi*200/kök3*1/6 diycez sonra da 50yi çıkartıcaz buradan da saçma bişey geliyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Analitik Geometri Zor Mu
    9 yıl önce açıldı
    çok zor geometri sorusu
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: uğur71

eşkenar üçgenin bi kenarına m de m2kök3/4=50 de sonra m bulunca pi.m(kare)/6 yap çıkar

hocam naptın sen ya. bu kadar yazacağına keşke cevabını söyleseydin
  • valla şıklar aynen yazdıgım gibi. hatta bende 50'nin yarısı diye 25pi yaptım.
  • kagit kalem yok telefondan yolunu yazdim
  • valla şıklar aynen yazdıgım gibi. hatta bende 50'nin yarısı diye 25pi yaptım.
  • saçma sapan bişe çıkıyor rakamlar hatalı yazmış olabilirsin basit soru bu .hatalıysa uğraşma
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.