Şimdi Ara

Basit Bir mod yapacagım bir kaç sorum olacak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba dh sakinleri mod yapmayı hep çok istedim ama işler güçler yoğun ve zaman olmadı ve hep hayalimdi bir mod yapmak bende karar verdim artık yavaştan birşeyler yapayım diye öncelikle modum evde küçük basit birşey olacak.

elimde 3 tane kasa var bunların hangisine yapmalıyım modu çünkü benim için soğutma kasanın kücük olması ve görünüşü önemli onun için bunu sorudm

aslında soldan 1. kasa gözüme güzel gözüküyor kafama yattı gibi ama digerleride güzel yani digerlerinede bi kaç yer açarsak iyi olur gibime geliyor ancak genede dhden destek almak istedim cevaplarınızı bekliyorum ayrıyetten kasaların özelliklerini yazayım

ve elimdeki malzemeler kısıtlı yani kasaya sadece fan deliği açabilirim onuda zorla

soldan 1. kasa
    Egzoz Fan yerine 1 adet fan takılabilir 80mm
    yan kapakda 80mm fan takılabilir 1 adet
    ön kapakta 1 adet 80mm fan takılabilir
    al tarafdada 80 mm fan yeri var takılabilir

soldan 2. kasa
    egzoz fan 80mm 1 adet fan yeri
    ön kapakta 1 adet 80mm fan yeri var
    alttarafdada 1 adet 80mm fan yeri var

soldan 3.kasa
    egzoz fan 90mm yeri
    ön fan 80mm yeri
    yan kapak 80mm fan yeri

evet arkadaşlar anakartımı söküp bunların birine yerleştiricem sizce görüntü hava sirkilasyonu sogutma ve diger işlevler için hangisi daha iyi olur yorumlarınızı bekliyorum kasayı seçtikten sonra sorularım devam edecek tabi yardım ederseniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emreuyguc -- 21 Haziran 2011; 16:11:37 >

• soldan birinci ve ikinci kasa arasında seçim yap. birine vur matkabı :)
  • en soldaki kasadan wardı bi ara bende o biraz zor ama ortadaki ciks bişe olur gibi ön panele bi ledli fan tavana bi ledli fan falan iyi gider plexi kapak bide led sistem tamamdır içinide boyamayı unutma
  • Benim tercihim soldan birinci kasa diğer iki kasa çok sade... Basit tribal şeklinde yan kapağını kestirip, pleksi taktır. Boyama yapacağın renklere göre de güzel bir ışıklandırma yeterlidir.
  • Ortadaki daha iyi duruyor.Onu modla bence.
  • yorumlarınız için teşekkür ederim cokluga göre soldan 2. kasa ama onun yan kapağı kayıp birde soğutma için sizce nasıl olur onlarıda söylermisiniz şuan ikisi arasında kararsız kaldımda :)
  • Yine soldan birinci kasayı tercih ediyorum. Mat siyah ve uv sarıya boyandığında harikulade olacağına inanıyorum. @Evolution'un kasa moduna bakarsan renkleri görebilirsin.

http://forum.donanimhaber.com/m_36835611/tm.htm
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ne olacak benim bu gaz sorunum?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hmm peki benim kasalar hakkındaki görüşlerim

eger 1.kasayı seçersem

ön panele led fan koycam zaten 1 fan takma yeri var
    arkaya bitane egzoz fanı
    altada bitane fan
    kapağada bitane aynı şekilde fan koycam
    şimdilik plexi yapamam sonralardan plexi yaptırcam ve
    üst tarafıda kendim matkapla acıp bir fanda oraya yerleştircem ledler yukardaki tırtıklı deliklerden hoş görünür ve ön panele koydugum ledlerde o plexi gibi küçük şekilli kaplamalı yerden güzel aydınlatma sağlar diye düşünüyorum ve fanların hepsini ledli aldım suan bekliyor ve 2 adet led cubuk aldım onlarıda uygun yere geçiricem

eğer 2. kasayı seçersem pek ugrastırcak malzemelerim kısıtlı

arkaya egzoz fanı
    aynı şekilde ön ve alt tarafa fan ekliyecem
    yan kapaı olmadıgı icin kasa acık kalacak bu biraz kötü olabilir
    ayrıyetten ön paneli delicem ve deliklerden fanın led aydınlanması yansıyacak ve ızgara felanda koyabilirim
    ve ayrıca kasanın üst tarafınıda uygun bi şekilde delip led fan ekliyebilirim

düşüncelerim bunlar sizlerinde görüşlerinizi alabilirmiyim acaba bu arada benim düşüncelerim saçma veya yanlış olabilir kusura bakmayın ilk el yapımım basit bir modum :)

• İptidai çözüm kovaladığın için seni kınayarak sözlerime başlamak istiyorum

Ortadaki kasa en az uğraştıracak olan kasa zira ön paneldeki gri kısımlar hariç boya işine ihtiyaç yok. Diğerlerini boyamadığın sürece hiç güzel görünmeyeceklerine emin olabilirsin. Boya demek uğraşmak demek. Ter dökmek demek. Malzeme demek... O yüzden ortadaki kasa daha derli toplu.

İkinci bir husus da 80mm fan deliğinin hiçbir halta yaramadığı sanırım artık evrensel olarak kabul görmüş bir gerçek. Ekran kartı fanları 80mm oldu bu devirde. 120-140mm altı fan gereksiz fan... Bu da ne demek? Bir şekilde fan deliklerini büyütüyoruz demek... Bunu yapmayacaksan bi çıkartma yapıştır kasanın üstüne devam et derim. Sooooofft mod olsun

Üçüncü ve son husus da naçizane tavsiyem ne istediğini bildiğine emin olduktan sonra foruma gelmen ve yardım istemen. Böyle olunca görüyorsun hepimizin ağzı var konuşuyoruz, herkes bir yana çekecek sonunda garabet bişey çıkacak ortaya. Kendin ol, biz senin kasanla kendini ifade etmene yardımcı olalım

• bencede ortadaki kasa digerlerinden daha güzel olur ama tercih sana kalmıs ayrıca eskiden burada takılan herkes thunderwatcher ın bu forumda bu isi en iyi bilenlerden oldugnu bilir ama yinede tercih sana kalmıs
  • soldaki kasa daha müsait mod'a bence soldaki.
  • yapacağın kasada ne gibi özellikler olacak?sadece elindeki malzemelerimi kullanacaksın?
  • Ortadakine dal gitsin hocam.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.