Şimdi Ara

basit klıma yapımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selam arkdslar yapacagım proje iş görürmü bilmiyorum proje şöyle; bi su tankın içine rezistans görevı görecek teller ile suyu ısıtacam ( gerci sıcak su kullanrım rezistansı suyu sıcak tutmak için )bunu çamaşır makınesı su tahhliye motoru ile süreklı devr daım yaptıracam ve hortumlarla radyatörde dolaşacak radyatörü ısıtacak bunu fan ile üflemesını saglıyacam

kullanacagım tel titanyum kesme telı Ω/m 12.90 bu telı ısıtmak için nasıl bir güç kaynagı kullanmalıyım elımde power suppy var bide 12 voltluk adaptör

çamaşır makınesı su tahlıye motorunu düşünüyorum devr daım için 220 volt la calısıyor direk 220 voltu baglasm problem olur mu bide elektrık faturasına etkısı olurmu

• elektrik faturasına illaki bir etkisi olacaktır ama tm olarak kaç watt onu ogrenmen lazım çamasır makinası pompa motoru işini gorur 220 ile çalıştığı için takabilirsin 2 çıkış olması gerekli ama sesi biraz fazladır benden soylemesi ev içinde kullanacaksan daha sessiz bişey bulmalısın daha az guç harçıyan pomapalarda var akvaryum motoruda işini gorebilir ama onceliklle suyun sıcaklığı n ekadar olacak sonu soylersen bı tavsıyede bulunabilirim bu tarz bi sistem kombi devir daim motoru ile yapmıştım
  • Klimanın amacı soğutmak değil midir? Bir de o kadar elektrik hayatta ödenmez derim ki bana kalırsa bu proje için o malzemelere yazık olur. Kaç w olmasını istiyorsun eğer oda büyükse direk şehir elektriğine bağlayabilirsin, bu da 220/12*220 den 4kW lık harika bir ısıtıcı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hesher -- 2 Eylül 2013; 14:02:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sesslayt

elektrik faturasına illaki bir etkisi olacaktır ama tm olarak kaç watt onu ogrenmen lazım çamasır makinası pompa motoru işini gorur 220 ile çalıştığı için takabilirsin 2 çıkış olması gerekli ama sesi biraz fazladır benden soylemesi ev içinde kullanacaksan daha sessiz bişey bulmalısın daha az guç harçıyan pomapalarda var akvaryum motoruda işini gorebilir ama onceliklle suyun sıcaklığı n ekadar olacak sonu soylersen bı tavsıyede bulunabilirim bu tarz bi sistem kombi devir daim motoru ile yapmıştım

usta suyun sıcaklıgı 90-100 derece die düşünmüştüm soguk suyu ısıtmak yerıne sobadan sıcak su alma düşüncesındeyım o yüzden akvaryum pompası o sıcaklıkta calışabilrmı bilmiyorum ama akvaryum pompasını suyun gerı dönüşüne koysam az da olsa suyun dercesı düşecektr onada gücü yetr mı bilmiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Hesher

Klimanın amacı soğutmak değil midir? Bir de o kadar elektrik hayatta ödenmez derim ki bana kalırsa bu proje için o malzemelere yazık olur. Kaç w olmasını istiyorsun eğer oda büyükse direk şehir elektriğine bağlayabilirsin, bu da 220/12*220 den 4kW lık harika bir ısıtıcı olur.

odam büyük degil zaten adana gibi yerde yaşıyorum cok soguk olmuyor elektrıklı sobam var ama rahatsız edıcı bir sıcaklık verıyor derslere çalısabilmek için böyle bişey düşünyorum sadece ayak kısmını sıcak tutsun oda yeter
  • en iyisi sobanın üstüne su dolu güğümü koy. sonra sıcak su torbasına doldur. ayagının altına koy. bunlarla ugraşıp kaybedecegin zamana ders çalış . bu söylediğim hepsinden daha verimli :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: why_living

en iyisi sobanın üstüne su dolu güğümü koy. sonra sıcak su torbasına doldur. ayagının altına koy. bunlarla ugraşıp kaybedecegin zamana ders çalış . bu söylediğim hepsinden daha verimli :)

:) güzel bir çözüm :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Su altı radar yapımı ardunio
    2 yıl önce açıldı
    Evde Fırın Boya Yapımı!
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sıcaklığı ne kadar arttırmak istiyorsun? Odayı 9m kare alsak ve yüksekliğe de 2m desek 18 mküp olur. Bu da 15 derece 1 atm de 1,225*18=22,05 kg eder. 22050 g havayı da öz ısıyla çarparsak 5071,5 kalori eder. Bunu da joule çevirirsek 21231,35 gibi bir şey çıkar. Bu ısıyı da elde etmek çok verimsiz olacaktır. Bana kalırsa soba üzerine boruları yerleştir ve bunları ısıtarak pompayla ayağında getir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hesher

Sıcaklığı ne kadar arttırmak istiyorsun? Odayı 9m kare alsak ve yüksekliğe de 2m desek 18 mküp olur. Bu da 15 derece 1 atm de 1,225*18=22,05 kg eder. 22050 g havayı da öz ısıyla çarparsak 5071,5 kalori eder. Bunu da joule çevirirsek 21231,35 gibi bir şey çıkar. Bu ısıyı da elde etmek çok verimsiz olacaktır. Bana kalırsa soba üzerine boruları yerleştir ve bunları ısıtarak pompayla ayağında getir.

:) ben odanın tamamını ısıtmak istemıyorum elektrıklı sobaları bilirsiniz yanına yaklaştıgınzda yakar 2-3 metre gerıye cekıldıgınızde soguk olur orası benmde istedıgım çalısma masanın altına koyabilecegım fazla enerjı tuketmeyen bir sistem yapmak
  • Ben yine de boruları sobadan ısıt derim. Soba arkanda olsa arkanı ısıtır altında da sıcak su torbası olur sürekli su devir daim eder. Bir de fan bağlarsın ona sıcak havayı yukarı üfler.
  • freestyle1135 kullanıcısına yanıt
    arkadasım ayak ısıtıcıları 25 liradan baslıyor ugrasmana degmez fan sana sıcak üfleyecek ama bir kaç adım gerine soguk ufleyecek 25 liraya al bi ayak ısıtıcısı ne aktısı var ne koktusu kullan dur yada kendin ayak ısıtıcısı tarzında birseyler yap
  • quote:

Orijinalden alıntı: elektrojenik

arkadasım ayak ısıtıcıları 25 liradan baslıyor ugrasmana degmez fan sana sıcak üfleyecek ama bir kaç adım gerine soguk ufleyecek 25 liraya al bi ayak ısıtıcısı ne aktısı var ne koktusu kullan dur yada kendin ayak ısıtıcısı tarzında birseyler yap

olabilir aslında
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.