Şimdi Ara

Başka apartmana WiFi yayını yapma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, elimde 5KM menzilli bir wifi anteni var. 36 DBi, Ralink RT3070 yongalı. Arkadaşımın evine benim apartmanımdan 100m~ var ya da yok. ancak elimdeki anten arada 1 bina olduğundan dolayı aktarma gücü konusunda yetersiz kalıyor. Arkadaşlarım WiFi yayınımı görebiliyor fakat 1 yada 2 diş çekiyor sadece, ve bağlanmak için yetmiyor bile bu. WiFi gücümü nasıl arttırabilirim?

Ya da prizden güç alarak yayın yapabilen bir WiFi vericisi biliyor musunuz? Ağ işlerinde yeniyim, ilgiliyim ve öğrenmeye çalışıyorum. Bana bir cihaz önerebilir misiniz? Ya da ağ yayınımı nasıl daha güçlendirebilirim?

Şimdiden teşekkürler.

(ayrıca elinizde ağ yönetimi veya bununla ilgili döküman var ise linkini atabilir/paylaşabilir misiniz?)

• turret001 T kullanıcısına yanıt
    prizden güç alarak yayın yapan derken neyi kastediyorsun tam anlayamadım
    belkide senin gönderdigin sinyal yeterli ama arkadaşının alıcısı yeterli değil,wifi antenin var ama modemin ne kadar kaliteli?anten gücünün yüksek olması daha iyi internet çekicek anlamına gelmiyor direkt olarak
    ondan sonra antenin yönü nasıl,yani sen 3.katta oturuyorsan,diğer arkadaşın 2katta ise yönü ona karşı ve aşagı yönlü olmalı tam anlatabildimmi bilmiyorum ama
    ayrıyetten sen çıkış gücü sinyalini ne kadar yükseltirsen cihazların sana bağlanmasıda o kadar zorlaşır,yani 36 dbi yerine 30 dbi de yayın yapsan belki arkadaşın bağlanabilir bir ihtimalle
    camdan yada balkondan onun binasını görebildigin bi yer varsa anteni oraya yerleştir,arkadaşında onun karşısına yani senin antenini gözle görebildigi bi yere bir access point kursun,o accest point'de repater modunda çalışacak yani aldıgı sinyali yükseltip dağıtacak,veya repeater olarak çalışırken altına bi rj45 li ağ kablosu sokup diğer ucunuda swichte sokup kendi evinde senın wireless yayınını kablolu olarak dağıtabilir

yani kısaca 1 yön çok önemli,2 yer çok önemli,3 kullandıgın cihazlar cok önemli

• Skörtıl_Nimo kullanıcısına yanıt
    yorum için teşekkür ederim, evet yöne dikkat ediyorum. vericiyi direk olarak arkadaşlarımın evine doğru yönlendiriyorum ve camın dışında duruyor. (dış mekan anteni var, Havana diye bir şey.) arkadaşlarım Laptop'larından görebiliyorlar. harici bir alıcı kullanmıyorlar, fakat repeater fikrini dikkate alacağım.

Benim merak ettiğim birşey ise Prize takılıp ekstra güç ile wifi vericisini güçlendirmenin yolu var mı? yani bu wifi amplifier'lar falan varmış ama o işe mi yarıyor bilmiyorum. vericinin gücünü arttırıp paketleri yollayabildiği menzili arttırmak istiyorum, bu mümkün mü?

bu arada, kullandığım wifi vericisi omni-directional değil, yönlü.
  • turret001 T kullanıcısına yanıt
    o deidigini hiç duymadım,zaten en son 2 sene önce yaptım büyük bi wireless işini

siz arkadaşının evine sinyali en iyi alabileceğiniz bi yere accest point kurup repeater modunda çalıştırın,sonrada interneti evin içinde kablolu olarak dağıtın çünkü accest point in yönü sizin anten yönünüze bakacağı için ve muhtemelen yönlü anten olacağı için wireless in bağlantı hızı kabloluya göre biraz daha düşük olur
    edit : bu mesajıda değişik şekilde 3.kere yazışım,ilk 2 si forumda hata var herhalde o yüzden silindi daha fazla şey yazmıştım ama 2 kere silince hevesim felan kalmadı 3.de biraz özet geçtim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skörtıl_Nimo -- 4 Şubat 2016; 22:44:35 >

• Skörtıl_Nimo kullanıcısına yanıt
    doğrudur hocam, arada oluyor bazen aksaklıklar forumda

yorum için teşekkür ederim, dediğini deneyeceğim.

bunun dışında cihaz önerecek olan arkadaşlar varsa yorumları bekliyorum lütfen :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.