Şimdi Ara

Başka sayfadaki gridviewe sql komutu uygulama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
949
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Projede Default.aspx sayfası ve veriler.aspx sayfası olsun.
    Veriler.aspx'in içinde gridview olsun. Bu gridview veritabanındaki tüm isimleri göstersin.
    Default.aspx'in içinde iframe, bu iframe'in src'side veriler.aspx olsun.
    Default.aspx'ten bir butona basıldığında veriler.aspx'teki gridview, sadece ismi dh olan kayıtları göstersin.

Yani bir sayfadan başka sayfadaki nesneye komut nasıl uygularız

Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

• Butona basildiginda iframe refresh ettirirsin javascriptle. İframe in src sine query yolla sonra veriler.aspx sayfasindan query i oku ve sql in where ifadesine query den gelen parametreyi ekle. Bu sekilde istedigin sonuca ulasabilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynı sayfada göstereceğin 2 şey için neden 2 sayfa yapıp birbiri içinde iframe kullanıyorsun ki? zihniyet yanlış kod doğru olsa ne olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

aynı sayfada göstereceğin 2 şey için neden 2 sayfa yapıp birbiri içinde iframe kullanıyorsun ki? zihniyet yanlış kod doğru olsa ne olacak.

Benim bildiğim projeler basitten geliştirilir. Sizin zihniyetinize göre projeler bir anda gelişmiş olmalı heralde. Ayrıca proje bu kadar basit değil. Ben olayı en basite indirerek soruyu sormayı tercih ediyorum. Bunun nedeni yardımcı olacak arkadaş bana olayın mantığını anlatsın yeter. Bu şekilde yardımcı olacak kişide zorlanmaz diye düşünüyorum.

Peki sizin zihniyetinize göre sorayım.

Bir tane default.aspx sayfası var. Bu sayfanın tasarımı Jquery ve Css ler ile büyük ölçüde tamamlandı. Büyük bir menü var. Menüde çok fazla kategori var. Her kategoriye tıklandığında içerik adlı iframein srcsi değişecek. Yani tasarım sabit kalıcak sadece içerik iframe değişecek. Masterpage'e benzer bir yapı oluşacak.

Diğer sayfalarda birçok nesne olucak. Gridview, Repeater, Slide Menu, Flash componentleri.....
    Bende menüden bir kategoriye tıklandığında hem iframe ilgili kategorinin sayfasını açsın hemde ilgili nesnelere istediğim kodların uygulanmasını istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim acaba?

Bilmem sizin zihniyetinize uygun oldumu ? Yardımcı olursanız şimdiden teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: lament

Butona basildiginda iframe refresh ettirirsin javascriptle. İframe in src sine query yolla sonra veriler.aspx sayfasindan query i oku ve sql in where ifadesine query den gelen parametreyi ekle. Bu sekilde istedigin sonuca ulasabilirsin.

Peki iframe'e query nasıl yollayabilirim. Aspxte benim bildiğim query yollama şu şekilde oluyor.

Response.Redirect(“~/veriler.aspx?degisken=webcantasi”);

Bu kodda direk veriler.aspx sayfasını açarak query yolluyor. Sadece iframe'e nasıl olacak ?
  • iframe yerine Panel kullanmanı öneririm.
  • tamam hallettim iframe ile. iframein srcsine veriler.aspx?degisken=webcantasi bunu yazdım oldu. teşekkürler yardımın için
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: silencergkn

tamam hallettim iframe ile. iframein srcsine veriler.aspx?degisken=webcantasi bunu yazdım oldu. teşekkürler yardımın için

Zihniyetimiz yanlista olsa sorunu cozmene sevindim.
    Ayrica projeden projeye kullanilan teknikler degisir. Sayfada cok fazla veri varsa iframe yada json kullanmak mantiklidir. Arkadas kendi projesinde bu yolu uygun gormus yardim istemis. Bunun niye nasilini irdelemektense cozum yolu uretmek bence cok daha mantikli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lament

quote:

Orijinalden alıntı: silencergkn

tamam hallettim iframe ile. iframein srcsine veriler.aspx?degisken=webcantasi bunu yazdım oldu. teşekkürler yardımın için

Zihniyetimiz yanlista olsa sorunu cozmene sevindim.
    Ayrica projeden projeye kullanilan teknikler degisir. Sayfada cok fazla veri varsa iframe yada json kullanmak mantiklidir. Arkadas kendi projesinde bu yolu uygun gormus yardim istemis. Bunun niye nasilini irdelemektense cozum yolu uretmek bence cok daha mantikli.

Çok doğru. Katılıyorum
    Projemde bence en mantıklı yol budur. Projeyi görmeden asılsız yorum yapmak boş konuşmaktan başka birşey değildir.
    Herkesin eleştirilerine tavsiyelerine açığım ama azarlarmışçasına yorum yapılmamalı

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.