Şimdi Ara

Başkan Erdoğan: Kanal İstanbul'u milli bütçeden yapabiliriz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
1.706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yüzyılımızın afeti için genel bütçemize 2 değil 12 mtv ödemeye razıyım. Sebebi o devasa büyüklükteki bölgemiz insanlarımızın korkunç ötesi yaralarını daha çabuk sarabilme önce insanlık namına görevimiz olmalı diye düşünüyorum.

Bölge için yaralarının sarılmasının ve tekrardan daha güçlü olarak ayağa kalkması için 10 yıl kadar sürebilecek büyük bir uğraş hepimizi bekliyor.

Böyle büyük bir afet sonrasında üstüne çalışanlarımızın emeklilik haklarını da EYT ile teslim edebilen başka bir devlet olsa dükkanı çoktan kapatırdı diye söyleyebilirim.

• silistreli kullanıcısına yanıt
    Başka bir devlette böyle bir şey olmaz

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ry4n kullanıcısına yanıt

EYT ile Hukuk garabetinin önüne geçti anlamında ifade ettim hükümetimizi. Kanunu çıkarttıklarında bu devletin ne kadar güçlü olduğunu tekrar teyit ettim. Bilhassa son çeyrek yüzyılda.

Bence inaılmaz bir güç. Örneğin emeklimiz Alman veya Fransız emeklisinden ömrü boyunca fazla maaş alabiliyor.

Keşke yurdumuz bu devasa büyüklükte ki asrın felaketini yaşamasaydı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ry4n kullanıcısına yanıt

Ayrıca yardımsever insanımız insanlık namına 12 değil 22 MTV tutarı yardımda bulunabileceğinden hiç şüphem yok.

Devlet millet el ele.

• Tarihte görülmemiş vergilerin çıkma sebebi paranın çok olmasıymış... her şeyi yiyen kitle bunu da yer afiyet olsun.
    Onlara yeterki istedikleri kişiler bir şey söylesin ne söylediğinin önemi yok. Saraya devam.

• EvMüdüresiii kullanıcısına yanıt

Görüyoruz son çeyrek yüzyılın güçlü Türkiye'sini.

Yüzyılın afeti, Eyt ile haklının hakkını teslim edebilmesi hep güç bunlar. İşte ispatı.

Bizim emeklimiz gelirinin yaklaşık %53'ünü vergi olarak veren Alman emeklisinden fazla maaş alıyor.

Çok güzel bunlar.

• EvMüdüresiii kullanıcısına yanıt

Sadece maddi boyutu 100 milyar dolardan fazla olduğu söyleniyor deprem zararının. Manevi kayıplar zaten feci bir durum.

Deprem vergilerin arttırılmasını dilemek istiyorum. İnsanlar bizim için önemli. Seni bilemem

Toprağım bizde razıyız ... da adama sormazlar mı

1999 yılından beri toplanan deprem vergileri

nerede diye ,Benim küçük çocuğum memur,

Hatay Antakyada ,aracını satıp ,kredi çekmişti

3+1 daire aldı Antakyada ,daha taşınamadan

depremde ev ağır hasar aldı ,Dask mask hikaye ,

Dask buna 150bin tl vermiş ,ona da banka el koymuş ,

ve şimdi bankaya olmayan evin kredisini ödüyor ,

sözde 1 yıl içinde evleri teslim edilecekti ,

Toki anca %10 yapmış , bekliyorlar ,

sn Şimşek yıllar önce açıklamasında ,deprem vergilerini,

yollara ve YİD projelerine harcadıklarını açıklamıştı ,

Şimdi bizler kime güvenip de verecez ek vergileri ?

• Söz verdigi kuresel gucler kulagini cekmis olmali..

• 5 YIL ÖNCEKİ HABERİ hortlatmış gereksizin biri....

Kapatın gitsin...

• pixelbs kullanıcısına yanıt

Toprağım kim ister böyle olmasını? İnsanları devlet olanca gücüyle ayağa kaldırmak istemesin mi? Deprem vergisi deprem vergisi diye tutturulan mevzu acayip bir şekilde yanlış mevzulara çekilebiliyor. Ülkenin 4'te 1'i yanmış yıkılmış. Yüzyılın afeti ile topyekün mücadeleyi nasıl yapacağız?

Hafife alınacak bişey mi bu?

Toki 300.000 konut (üç yüz bin) yapıyor .

Deprem ve Eyt başka ülkede olsa o ülke dükkanı komple kapatırdi.

El insaf yahu.

Ayrıca devlet memurları son yıllarda hayatları boyunca alamadıkları aylıkları alıyorlar. Küçük oğlan iyi bilir.

Memurların tamamına yakını iyileştirileb aylıklar sayesinde emekli olmaktan vazgeçtiler

Yüzyılın afetini hafife alanlar bu yazını okusunlar. Yüz binlerce insan maddi ve manevi zarar gördü.

Üstesinden illa geleceğiz, geleceğiz ama nasıl geleceğiz?

Dua edin evlada bişey olmamış. Deprem ile ilgili olan anılarımı ben de anlatsam ansiklopedi yazarım.

Ama senin bu deprem olayını ve devletin bunu yönetebilmek istemesini daha iyi anlamanı beklersim.

Bu işin siyaseti nasıl yapılabiliyor inanamıyorum.

Tevil yapmanın hiç gereği yok.

• Devlet nelerle uğraşıyor nelerle.
    Buraya yazanların bir çoğunun elleri boş olup, fikirleri bulanık suyu bulup balık avlamaya çalışan zaatlarla dolu diye söyleyebilirim.

Bu istenmeyen durumda ki meselede oğlunuzun birinci derecede ki muhatabı konutunu yapacağını vaad eden müteahhitlik firmasıdır diye düşünüyorum.

Allah yardımcısı olsun.

• denn.zent D kullanıcısına yanıt

Ben sana söyleyim yoktur çünkü adamlar akıllı Türkiyeyi kasıtlı bir şekilde sanayileştirmiyorlar %20 rahat etsin zengin kalsın diye devlet istese her sene 50 tane fabrika kurulur işsiz kalmazdı.

Biz razı değiliz. Çok meraklıysan git sen öde. Hazır elin değmişken bizim vergileri de öde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 4 Eylül 2024; 3:50:29 >

Yüzyılın afetini hafife alanlar eşşşşşşşeeeekkkk yüküyle vergi alıp bu ülke vatandaşı için bir halt yapmayanlardır, vergileri çatır çatır yiyenlerdir kardeş. Devlet vergiyi saplarken var ama doğal afette yok kardeş? İnsanlar hayvan gibi vergi ödeyip bir de üstüne yardımda bulunuyor, belediyeler yardım ediyor, yetmiyor Dünya'dan yardım yağıyor. Biz kendi yaralarımızı kendimiz saracaksak devlet denen yapıya niye böyle vergi ödüyoruz? TOKİ gitsin önce mağdurların barınma ihtiyacını karşılasın, onu da yapamıyorlar anca şov.

• Kartal Göz kullanıcısına yanıt

Şimdilik 100 milyar dolardan fazla maddi kayıp oluşmuş.

eşşşşşşeeeekkkkk yüküyle vergi alımını depremin ne olduğunu bilmeyen Avrupa kıtasından bir ülkenin vatandaşına sor istersen? Asıl vergiyi sen mi veriyon seninle aynı işi yapan bir Avrupalı mı? Sen zaten verginin ne olduğundan vergi vermediğin için bi habersin diye anlıyorum.

Toki şov mu yapıyor? İyimisin sen? Devlet denen yapıya neden mi vergi ödüyorsun? Hakkaten sen iyimisin? Vatandaşa bir halt yapmıyorlar mı? Sen hakkaten sıkıntılısın gibi duruyor. Dünyadan yardım mı yağıyor? E ne var bunda Bizde dünya da afet döneminde diğer ülkelere yardım yağdırıyoruz.

Sen Türkiye'yi 25 sene önce ki Türkiye ile karıştırıyorsun adım gibi eminim.

Yüzyılın korkunç bu felaketini yaşayan ülkemiz üzerine EYT'yi çıkarttı. Hadi başka bir devlet bu adımı atabilsin dükkanı beyaz bayrağı çekip nasıl kapatıyor izlemeye dur.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.