Şimdi Ara

Başkan Erdoğan: Kanal İstanbul'u milli bütçeden yapabiliriz (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
1.706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

saraya selam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EvMüdüresiii kullanıcısına yanıt

"İt ürür kervan yürür"

Rahmetliyi de sürüm sürüm süründürmüşler. Soluğu Rusya'da almış.

Bakanlar Kurulunun 5 Ocak 2009 tarihinde aldığı bu karar 10 Ocak 2009 tarihinde Resmî Gazete'de yayınlandı ve Nâzım Hikmet Ran 58 yıl sonra yeniden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı oldu.[24]

Dönemin Türkiye Cumhuriyeti hükümeti bakanlar kurulu kararıyla vatandaşlığını tekrar vererek onare etti.

İt Ürür Kervan Yürür Türk edebiyatında "Mavi Gözlü" olarak anılan Nâzım Hikmet'in yasaklı olduğu dönemde, ölümünden önce 1936 yılında Orhan Selim imzasıyla yayımlanan kitabı. Kitaba ismini veren ise bir Türk atasözü'dür.

Nedense? aklıma geldi.

• Kanal İstanbul dediğin yerin güzergahın zaten 1/4ü göl (Küçükçekmece gölü) , 1/4ü baraj göleti (Sazlıdere Barajı) kalanı da dere yatağı  

• silistreli kullanıcısına yanıt
    Allah sana yardım etsin

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hep rant hep rant. Son kalan ağaçlar ormanlar ve su yataklarıda bitsin. Son yeşil olarak kalan askeriyenin kapatılan yeşil alanlarada binalar dikilmeye başlanmış. Ne bitmez rant aşkı ve para. Trilyonluk olsalar bile yetmiyor. Nasıl bir şey anasını satayım. Mesela kapatılan askeriyenin yeşil alanı imara açınca acaba bu kadar parayı kimler cebe atıyor? Allah aşkına birisi bana hayır yanlış olduğunu söylesin.

• İl teber İ kullanıcısına yanıt

bukadar basit bir proje değil. dere/göl/bataklık olması projeye katkı sağlayan bi durum değil. tonlarca harfiyat demek + en az 30 metre genişlik, kim bilir kaç metre derinlik olacak.

milyar dolarlık bir iş. Temel amaç burada kanal yapmak değil Kanal + yeni şehir inşa etmek. yabancıları ev satmayla ülke ekonomisi kalkınmaz. kimbilir kimlerin cepleri dolacak, kimler zenginliklerine zenginlik katacak !

kanal istanbulu Ben bunu biraz şuna benziyorum evinde akşam yemeği olarak pilav yaptın , yanına da makarna yapiyorsun :)

• Saray getirmiştir. 

• Bu da korkak gibi bloklamış. @silistre li misin neysen. Madem konuşup tartışabiliyorsun ne diye ergen gibi laf sokmaya çalışıp blokladın? Çok mu korktun tartışmaktan?

Senin Dünya'dan haberin yok demek isterdim ama şu Türkiye'de son 25 yılda toplanan vergilerden habersiz olmak, bu vergileri hissetmemek, bu vergilerin büyüklüğünün farkında olmamak için ya bu ülkede yaşamıyor olmak gerekir veya mağarada kendini halinde yaşayan bir Neandarthel olmak ya da hükümet yalayıcısı yandaş, troll vs olmak gerekir. Bunun başka bir açıklaması yok.

O 100 Milyar Dolar'ın misliyle devlet 25 yılda vergi topladı. Aynı şeyleri yazmaktan bıktım ama yine yazayım. Devlet bir otomobilden 2-4 kat vergi topladı. Devlet senin elektronik harcamalarından %50-100 ve hatra daha fazlasında vergi topladı. Devletsen senden bir orta segment telefondan daha fazla tutarında imei harcı adlı haracı topladı. İşsiz gencine GSS kitledi. ÖİV çıkardı deprem için bunları yıllarca çatır çatır yedi, ve senin cumhurbaşkanın çıkıp da 25 yılda bu deprem vergileri için hesap veremedi hatta hiç utanmadan dedi ki "size hesap mı vereceğiz" Yok ya. 7'den 70'e kullandığın buzdolabından içtiğin sodaya ya kadar KDV dışında ÖTV saplandı. Yetmedi birçok ürüne ekstradan gümrük vergileri eklendi. Yetmedi, ülkede ne var ne yok satıp savıp yediniz. Yetmedi ülkedeki daha kendi basabildiğin para bile olmayan ama o paraya göbekten bağlı ekonominle 1 yıl içinde sırf seçim kazanma uğruna 128 Milyar Doları 1 yılda adeta ettiniz, Doları tutmak için. Bunu da o vasıfsız damat yaptı, sonra da hiçbir şey olmamış gibi hiçbir hesap vermeden Instagram'dan istifa edip gitti. Ülkenin ekonomisinin içine edip kronik bir krizi tetikleyip buhar oldu uçtu gitti.

Sen devletin nesi varsa satıp sav, kurumları sat, yedek akçesini bozdur ye semir ülkeyi tüketim ekonomisine Batı ülkelerinin sömürgesine çevir sonra para bitince aaaahghhhhh üretim yapmalıyız, ahhhhahh Çin modeli de.

Toki evet yandaşına ev verip şov yapmaktan daha gerçek deprem mağdurlarına ev veremiyor aynen.

Ben Dünya'dan yardım yapmasına bir laf etmedim sadece Dünya da yardım ediyor senin bahsettiğin gibi Türkiye trk başına bu yükü sırtlanmıyor dedim. Ama aradaki bağlamı anlayamamışsın bile.

Hayır karıştırmıyorum. Sende anlama problemi var. Türkiye ekonomik olarak ve özgürlük olarak hukuk olarak 25 yıl önceki Türkiye'den daha geride.

EYT (Erken Yaşta Emeklilik) zaten bu insanların haklarıydı. Bu hakları bu insanlar gırtlak patlata patlata, gösteri yapa yapa oy ile tehdit savura savura aldılar. Bunlar zaten o insanların geçmişten gelen haklarıydı, yasaldı. Bu insanlar hiçbir şebeo yokken totolarından eyt diye bir şey uydurmadılar. Zaten sahip oldukları ama gaspedilen haklarını geri aldılar. Ayrıca emeklilerin paralarını devlet ödemiyor. Emeklilerin aldığı emekli maaşları onların zaten yıllarca çalışarak ödedikleri primlerin bedelidir. Bu saçmasapan algıya da kim sebep olduysa artık. Kardeş sen sigortasız primsiz çalış bakayım emekli maaşı ödüyor dediğin devlet sana o maaşı veriyor mu? Nah verir. Çünkü emeli olanlar zaten emekli maaşı diye yıllarca kendi ödedikleri SGK primleri + vergilerinin bedelini maaş olarak alıyorlar. Onu da zaten akepe hükümeti kuşa çevirdi. Paranın değerini öldürdü. İnsanları emekli olduğuna pişman etti. Sadece 12000 TL ile aylık geçin bakalım geçinebiliyor musun?

Yüzyılın felaketi deyip duruyorsun da sen yıllardır zaten deprem ülkesi olduğunun farkındasın. Deprem bu ülkenin gerçeği. Madem bu gerçeği yaşıyorsun neden devlet olarak önlem almıyorsun? Neden bütün kurumların da o binalar gibi çürük. Neden sorumlular göstermelik değil gerçekten cezalandırılmıyor? Daha 1 yaşında bile olmayan apartman deprem ülkesi olan yerde nasıl çöküyor ama aynı bölgedeki daha eski başka bir binada hasar oluşmuyor? Bu sorumlular neden ağır bir şekilde cezalandırılmıyor. (Müteahhitinden, belediye görevlisine, olur raporu veren personele, mühendise, odalara kadar) cezalandırılıyorsa güya neden bu vahşetler sürekli yaşamıyor o zaman?

Yahu yüzyılın afetinden önce de o bölgelerde depremler oldu, yine binalar yıkıldı yine ölenler oldu. İzmir'de de oldu. Devlet yerine vatandaş yine kendi başına gelenlerle başbala kaldı. Felaket zaten yıllardır ben geliyorum buradayım diyor ama hiçbir yerde devleti göremiyoruz. Hadi devlet demeyelim hükümet diyelim. Anca vergi alsınlar başka bir bok yok. Tekrar ediyorum, 25 yıldır sırf bu durumlar için geçici diye alınan ama kalıcı hale getirilen ÖİV alınıyor. Tekrad ediyorum bu 25 yılda toplanan para handi deprem yardımlarına gitti, nerde bu para? Bu retorik soru yediler, biliyoruz zaten. Keşke toplanan vergi sadece ÖİS olsa. Milletin gelirlerine çöktüğünüz işçinin gırtlağında tepindiğiniz toplamda %70-80'lere (Doğrudan ve Dolaylı vergiler, harçlar, resimler) varan bu vergiler nereye gidiyor arkadaşım?

Bu felaketten önce de ekonomiyi bok götürüyordu zaten. 2023'ten önce de kötüydü. Bu sefer de pandemiyi bahane edersşn ama pandemiyi tüm dünya yaşadı bir sen değil. Ama tüm dünyadan daha fazla etkilendin. Aynı şekilde pandemiden önce de ekonomi kötüydü sadece şimdiki gibi mumla aramıyorduk.

Neyse kime ne anlatıyorum. Bloklayalım boşa enerji ve vakit israfı. Bloğa blok.

• @silistre

quote:

Ne diyon?

Devlet zaten çocuk ve çocuk beyinliden vergi almıyor. Çekindiğin şeye bak.

Akil bali olup iş güç çevirirsen tüm dünya da olduğu gibi vergini devletine verirsin.

Yanımda olsan sana gösterirdim çocuk beyinliyi. Ödenen verginin boyutundan ve ağırlığından bihaber olduğuna göre demek ki iş hayatıyla, yetişkinlikle hiçbir ilgin yok. Kim çocuk beyinli acaba.

• 2006 kapalı profil dh hesabı. Yıllardır ortada bulunmayıp birden hükümet savunuculuğuna geçenlerden. Artık hangi aktroll'ün yan hesabıysa. Neyse troll'lere blok.

• EvMüdüresiii kullanıcısına yanıt

Bizim (Türk'lerin) eski nesillerimiz sürekli imparatorluklar kurup saraylar inşaa etmişler.

Senin birşey yapacağın veya yapımında katkı sunabileceğin herhangi birşey var mı? Haberdar edebilirsin.

Misal:

Buckingham Sarayı

Versay Sarayı

Palacio Real de Madrid

Brüksel Kraliyet Sarayı

Amsterdam Kraliyet Sarayı

Tokyo İmparatorluk Sarayı

Ming ve Qing Hanedanlarının Pekin ve Shenyang'daki Sarayları

Charlottenburg Sarayı

Büyük Kremlin Sarayı...vs vs.

Büyük devletler temsili olduğu düşündüğüm güzel eserler ortaya çıkartmışlar.

Tabandan ısıtma.

Tavsiye edebilirim, oralarda güzel yaşanır.

(Büyük devletlere güzel yakışıyor)

• Chaveez kullanıcısına yanıt

Dua ederken önce kendinden başlamalısın. Sonra sıralı sevdiklerin, ailen, tanıdıkların vs. vs.

Ben şahsen önce dualara ailem, devletim ile devam etmeye gayret gösteriyorum. Eğer devletim benim vereceğim az da olsa küçük bir katkı ile (sen verme, lağzım değil) küçük bir yara kapatacaksa misli misli vermeye razıyım.

Deprem bölgesi olan ülke coğrafyamız da yarın hangi yerin bu afete maruz kalacağı belli mi? Korkunç yıkımlara yol açan depremler bitecek mi sanıyorsun?

Devlet sen kafada kalıp tedbirini almazsa işte o zaman korkarım ben.

Hatırla, Cuma namazlarında imam nasıl da devlete dua ediyor. Dua da edilecek maddi tedbir de alınacak.

Kesinlikle Allah sana da yardım etmesini dileyebilirim.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.