Şimdi Ara

Başkası adına kayıtlı telefon hattı kullananlara EKİM 2013'e kadar süre (55. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.553
Cevap
38
Favori
95.844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Babamın üzerine olan 505 li ve sonradan vodafone a taşınmış hattı üzerime almak istiyorum. Kimi bayi açık hat değil diyor. Kimi bayi bu numara taşınmış aveaya gidin onlar devir işelmi yapacak 3 ay sonra da bize geleceksiniz diyor. Kimisi sistem çalışmıyor diyor. İşi yokuşa sürdükleri belli.

Kesin olarak şunları öğrenmek istiyorum.
    1) Soyismi tutan birine ait hattı üzerime ücretsiz alabilir miyim?
    2) Numara daha önceden taşınmışsa ücretsiz devir işleminden yararlanabilir miyim?
  • Btk kararı ile yapılan devir işleminden sonra hat taşımak için 3 ay beklemeye gerek yokmuş arkadaşlar , normal devir işlemi olursa 3 ay bekleniyormuş. Bugün avea bayisine gittim istiyorsanız hemen taşıyalım dedi. İşim vardı bekleyemedim , sırf hat devir işleminde ki tavrından dolayı avea'ya geçecegim turkcelden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pakosalter

Merhaba arkadaşlar,

Babamın üzerine olan 505 li ve sonradan vodafone a taşınmış hattı üzerime almak istiyorum. Kimi bayi açık hat değil diyor. Kimi bayi bu numara taşınmış aveaya gidin onlar devir işelmi yapacak 3 ay sonra da bize geleceksiniz diyor. Kimisi sistem çalışmıyor diyor. İşi yokuşa sürdükleri belli.

Kesin olarak şunları öğrenmek istiyorum.
    1) Soyismi tutan birine ait hattı üzerime ücretsiz alabilir miyim?
    2) Numara daha önceden taşınmışsa ücretsiz devir işleminden yararlanabilir miyim?

1) Evet alabilirsiniz. Operatörlerin bunu sorgulama hakları yok
    2) Hat devrini, sadece hattın ilk açıldığı operatörler yapabilir. Bu nedenle hat sahibinin numarasını ilk aldığı operatöre taşıması gerekli. Sonra da siz gidip hattı kendi üzerinize alacaksınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozgur06

Btk kararı ile yapılan devir işleminden sonra hat taşımak için 3 ay beklemeye gerek yokmuş arkadaşlar , normal devir işlemi olursa 3 ay bekleniyormuş. Bugün avea bayisine gittim istiyorsanız hemen taşıyalım dedi. İşim vardı bekleyemedim , sırf hat devir işleminde ki tavrından dolayı avea'ya geçecegim turkcelden.

Bende bunu merak ediyordum.bende hattimi aveaya tasiycam ama sure var yok diye bir suru yazi vardi kafam karisti bu iyi oldu :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • herkese merhaba

bazı sebeplerden dolayı hattı arkadaşın üstüne açtırmıştım 4-5 ay oldu sanırım hattı alalı, avea hat, bu konuları inceliyordum bir kaç hafta önce, bugün sefaköyde 2-3 avea

bayii'ne girdim bu olaydan haberim yokmuş gibi (ücretsiz olduğundan); bayii'e girdim, arkadaşımın üzerine olan hattı kendi üstüme almak istiyorum bu işlem ücretsiz mi

dedim, 39 lira dediler gittiğim bayiiler, ücret talep ettiler şikayet etmelimiyim bunları? birde nasıl şikayet etmem gerektiğini bana söylerseniz çok sevinirim,

aslında bunlar işi üçkağıtçılığa vuruyorlar diye düşünüyorum, madem böyle bişey var ücretsiz diyebilirsin gelen kişiye, bu olayı bilmeyen biri gitse onu kazılıcaklar.. belkide

parayı cebe atıcaklar orasını bilemem ama başka açıklaması yoktur sanırım bunun..
  • yardım edebilecek biri yok mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tayfunsalman

herkese merhaba

bazı sebeplerden dolayı hattı arkadaşın üstüne açtırmıştım 4-5 ay oldu sanırım hattı alalı, avea hat, bu konuları inceliyordum bir kaç hafta önce, bugün sefaköyde 2-3 avea

bayii'ne girdim bu olaydan haberim yokmuş gibi (ücretsiz olduğundan); bayii'e girdim, arkadaşımın üzerine olan hattı kendi üstüme almak istiyorum bu işlem ücretsiz mi

dedim, 39 lira dediler gittiğim bayiiler, ücret talep ettiler şikayet etmelimiyim bunları? birde nasıl şikayet etmem gerektiğini bana söylerseniz çok sevinirim,

aslında bunlar işi üçkağıtçılığa vuruyorlar diye düşünüyorum, madem böyle bişey var ücretsiz diyebilirsin gelen kişiye, bu olayı bilmeyen biri gitse onu kazılıcaklar.. belkide

parayı cebe atıcaklar orasını bilemem ama başka açıklaması yoktur sanırım bunun..

btk'yı arayarak şikayet olabilirsin,veya şikayet vardan avea adına şikayetçi olabilirsin :)) banaa göre seçenek çok .sen en iyisi şikayetvar'a yazz

• quote:

Orijinalden alıntı: Benim Adım Jeodezi

quote:

herkese merhaba

btk'yı arayarak şikayet olabilirsin,veya şikayet vardan avea adına şikayetçi olabilirsin :)) banaa göre seçenek çok .sen en iyisi şikayetvar'a yazz

geri dönüş yapıyorlar mı hocam oraya yazınca? deneyenler var mı ki?

yarın başka bir bayii e gidip kullandığım hattı üzerime almak istiyorum diyeceğim, müşteri hizmetlerini aradım ve btk nın kararı ile hat devirinin ücretsiz olduğunu söylediler ve bu işlemi her hangi bir bayii'den ücretsiz bir şekilde yapabileceğimi söylediler diyeceğim?

• quote:

quote:

quote:

herkese merhaba

yarın başka bir bayii e gidip kullandığım hattı üzerime almak istiyorum diyeceğim, müşteri hizmetlerini aradım ve btk nın kararı ile hat devirinin ücretsiz olduğunu söylediler ve bu işlemi her hangi bir bayii'den ücretsiz bir şekilde yapabileceğimi söylediler diyeceğim?

ben şikayetvar'a şikayet etmiştim avea'yı .. bi kaç gün sonra arayıp özür falan dilediler, avea bayiine gidip hattınızı üzerinize alabilirsiniz dediler..

Not. Hattım annemin üzerineydi

• quote:

quote:

quote:

quote:

herkese merhaba

ben şikayetvar'a şikayet etmiştim avea'yı .. bi kaç gün sonra arayıp özür falan dilediler, avea bayiine gidip hattınızı üzerinize alabilirsiniz dediler..

Not. Hattım annemin üzerineydi

hocam öncelikle teşekkürler cevap yazdığınız için, bu şikayet kısmında ücret isteyen bayii ve bayii'leri belirtmek gerekiyormu şikayette?

• arkadaşımın üstüne olan hattı devir aldım vodafone da 3 tane evrak imzaladım sözleşme, taahhüt, btk sitesinden bir belge idi galiba ama şimdi içime kurt düştü okumaya niyetlendim okumamıştım ücret vermedim. sizler kaç adet kağıt imzaladınız bilgi verirseniz sevinirim(işlemi yapanlar). hat faturasız bu arada ondan biraz rahatım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bortecinnn

quote:

Btk kararı ile yapılan devir işleminden sonra hat taşımak için 3 ay beklemeye gerek yokmuş arkadaşlar , normal devir işlemi olursa 3 ay bekleniyormuş. Bugün avea bayisine gittim istiyorsanız hemen taşıyalım dedi. İşim vardı bekleyemedim , sırf hat devir işleminde ki tavrından dolayı avea'ya geçecegim turkcelden.

Bende bunu merak ediyordum.bende hattimi aveaya tasiycam ama sure var yok diye bir suru yazi vardi kafam karisti bu iyi oldu :)

Bende burada okumuştum birisi yazmıştı 3 ay beklemeye gerek yok diye.Ben de pazartesi günü avea ya geçmek için gittim yeni sim kart falan da verdiler ordakiler 5 gün içinde geçersiniz falan dedi.Ama dün avea dan mesaj geldi."Numara taşıma talebiniz aboneliğiniz üzerinden henüz 3 ay geçmemiş olduğu için mevcut operatörünüz tarafından reddedilmiştir" diye.Yani öyle kaldık ortada.

• bu sabah saat 11 gibi başka bir sefaköy avea bayii'sine gittim, merhaba deyip içeri girdim, karşımdaki çalışan buyrun dedi, bende anlatmaya başladım; söylediklerim şu şekildeydi; dün akşam müşteri hizmetlerini aradım (dedim çalışana), kullandığım hattı üzerime almak istediğimi söyledim, onlarda btk kararıyla her hangi bir avea bayii'nden bunu ücretsiz olarak yapabileceğimi söylediler dedim (çalışana), bayii çalışanıda evet beyfendi ücretsiz yapılıyor dedi, ordaki kız 2-3 tane form çıkardı imzaladım devir işlemi 7 gün sürer 3. gün size mesaj gelicek o mesajı onay yazıp yanıtlayın dedi, iyi günler dedim çıktım. sefaköyde oturan arkadaşlar varsa kültür dershanesinin altındaki avea'da yaptırdım işlemi ücret falan vermedim.. tamamen ücretsiz umarım yazdıklarım işinizi görür..
  • bide kimlik fotokopisi aldılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: eseslisemih26

quote:

quote:

Bende burada okumuştum birisi yazmıştı 3 ay beklemeye gerek yok diye.Ben de pazartesi günü avea ya geçmek için gittim yeni sim kart falan da verdiler ordakiler 5 gün içinde geçersiniz falan dedi.Ama dün avea dan mesaj geldi."Numara taşıma talebiniz aboneliğiniz üzerinden henüz 3 ay geçmemiş olduğu için mevcut operatörünüz tarafından reddedilmiştir" diye.Yani öyle kaldık ortada.

yapmayın ya çok üzüldüm şimdi :( bende o kdr ümitlenmiştim ama olmuyor demek ki :( kaçtı bizim efsane paket kahretsin

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ctrlshft

Arkadaşlar benim hat dayımın üzerine. Kendisi başka şehirde yaşıyor.. Ancak elimde kendisine ait kimlik fotokopisi var. Ben hattı kendi üstüme almak istersem kimlik fotokopisi yeterli olur mu? yoksa kendiside mi olması gerekiyor?

ne fotokopiye nede kendisine ihtiyaç yok arkadaşım.direk gidip kullandığım hattımı btk kararı kapsamında üstüme almak istiyorum dersin kendi nufus cüzdanını verirsin onlar işlemleri halledip 3 form imzalatıyorlar o kdr.

Oy oy oy bu çok iyi haber.. Hemen gidip almam lazım üstüme.. Çok teşekkürler

• ArkAdaşlar hazır kartı üzerime alınca içindeki kontör ve tanımlı dakikalar yeni hat sahibine devriliyormu yoksa hat sıfırlanmış olarakmı geçiyor?

• Dun gittim vodafone hattimida ustume kaydetirdim ve yine 5 dakika surmedi arkadaslar sakin vazgecmeyin size farkli seyler soyleyen bayilerin sozlerine islem.kesin ve net :)

• quote:

Orijinalden alıntı: pulpa

ArkAdaşlar hazır kartı üzerime alınca içindeki kontör ve tanımlı dakikalar yeni hat sahibine devriliyormu yoksa hat sıfırlanmış olarakmı geçiyor?

avea'da hiç birşey olmadı.. mevcut TL'ler, Tarifeler, Paketler hatta abonelik yılı bile değişmedi :)

hazır kart Turkcell sanırım, Turkcell'inde ne olduğu ortada

düzeltme: Smiley

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Litium -- 2 Mart 2013; 21:12:09 >
  • Çarşamba günü 5 yıldır bende olan açık hattı üstüme almak için avea bayine gittim .Anlattım durumu tamam dediler ama 5tl ücreti var o niye diyince işlem ücreti alıyoruz neyse dedim verdim .Normalde üstüme almaya kalksam sahibini bulucam bide devir ücreti ödiycem diye verdim.Bi sözleşme imzalattılar bide btknın kağıdını .Asıl hat sahibi üstüne almak istediğinde itiraz edemeyelim diyeymiş o kağıt . Dünde onay mesajı geldi onay talebiniz alınmıştır devir işlemleriniz tamamlanacaktır diye , ama hala geçmemiş gözüküyor.Ahh btk şu yasayı 4-5 ay önce çıkarsaydı yeni hat parası ödemicektim.Daha yasa çıkmaz diye gittim yeni hat aldım birde.Ötekide yedek oldu. :D
  • 
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.