Şimdi Ara

Başkasının kimliği üzerinden senet ile alışveriş yapma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba; Bugün ev telefonundan bir hukuk bürosu bizi aradı ve annemin adına bir mağazadan alışveriş yapıldığını birtakım eşyalar alındığı ve bundan dolayı borçlu olduğumuZu ve bu borcu ödemez isek derhal icra başlatacağını söyledi 2012 senesinde istanbul gaziosmanpaşa semtinde bir mağazadan senet ile almışız güya fakat biz gaziosmanpaşa diye bir semte hayatımızda gitmiş değiliz. Fakat Hukuk bürosunun verdiği Tüm bilgilerde annemle tutuyor adres hariç daha doğrusu eski adresimizi vermişler çünkü 2012 yılında biz o adreste oturmuyorduk 2009 yılında oradan, şimdi oturduğumuz yere taşınmıştık ve ayrıca o bahsettikleri eşyaları ürünleri biz Daha önce hiç kullanmadık, Evimizde oeşyalar bulunmadı ve hal böyle olunca da annemde itiraz ederek bu parayı ödemeyip suç duyurusunda bulunacağını söyledi ve o sözde alışveriş yapılan mağazanın ismini, telefondaki kişiden aldı, bizde hemen internetten araştırdık hakikaten böyle bir mağaza varmış, kendileriyle telefonda görüştük bize olayı teyit ederek 1400 tllik borcun icralık olup 3700 tl tutarına geldiğini söyledi ve adamdaki bilgiler de birebir annemin bilgileri ile uyuşuyor anne-baba adı dahil. Adam bizim ordan alışveriş yapıp borcumuzu ödemediğimizi idda edip bizi suçluyor bizde haklı olarak bugün Çağlayan adliyesine giderek şikayetçi olduk, savcı bey annemin oturarak ve ayaktaki tüm imza örneklerini aldı sanırım senetlerdeki imzalarla bunu karşılaştıracaklar. Savcı büyük ihtimal başkasının bizim kimlik bilgilerini ele geçirip bu işi tezgahladığını söyledi ve bunu yapan kişi kuvvetle muhtemel, tanıdık birisidir dedi. Sonuç olarak çok can sıkıcı ve karışık bir durum bu... Daha da beteri, olay bunla sonırlı kalmayabilir adımıza şirket dahi kurulmuş olabilir. Gerçekten canım çok sıkkın arkadaşlar bu işler nasıl oluyor böyle? Gidip başkasının kimliiği ile, senetle mal almak mümkün müdür? Haklılığımızo nasıl ıspatlarız? Bu kişi ler ceza alır mı yoksa yanına kar mı kalır? Eğer ceza alırsa kaç yıl yer? Ve biz bu kişinin kimliğini nasıl öğrenebilirz? Bize bu icra haksız yere gelirse onlardan tazminat vs. Bir hak Talep edebilir miyiz? Bu işte nasıl bir yol izleriz daha önce böyle bir durumla karşılaşan varmı? Gerçekten canım sıkıldı 3700 tl az bir para değil bir insanı dolandırmak buladar kolay mıdır! Kim böyle birşeye cesaret edebilir... Tavsiyelerinize ihtiyacım var. 😢

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayberk_09 -- 10 Mart 2016; 23:50:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kardeşim imzayı annen atmadıysa mutlaka ortaya çıkacaktır. Bu yüzden savcı oturarak ayakta vs gibi imza örnekleri istemiş. Kimin yaptığı nasıl bulunur bilmiyorum fakat olayın muhatabı karşı taraf olacak büyük ihtimal ile bu saatten sonra. Evrakta sahtecilik ile suçlanmaları olası, içini ferah tut

• Merhaba,
    Sorularına maddeler halinde cevap verip yardımcı olmak isterim.

Savcı büyük ihtimal başkasının bizim kimlik bilgilerini ele geçirip bu işi tezgahladığını söyledi ve bunu yapan kişi kuvvetle muhtemel, tanıdık birisidir dedi. Cevap: Eski adresinizi doğru olarak vermiş olması tanıdık biri olacağı anlamına gelmiyor. Kimlik fotokopisi ile işlem yaptığınız bir yerin bilgileri çalınmış veya bilgileri satmış olabilirler. Genelde GSM hattı aldığınız telefoncular yapıyor bu işi.

Sonuç olarak çok can sıkıcı ve karışık bir durum bu... Cevap: Canınızı sıkmaya gerek yok sıklıkla yaşanan bir durum içerisindesiniz.

Daha da beteri, olay bunla sınırlı kalmayabilir adımıza şirket dahi kurulmuş olabilir. Cevap: İhtimaller dahilinde olan bir durum ancak şirket kurulumu eskisi gibi basit değil elektronik olarak bütün bilgilerin doğruluğu kontrol ediliyor. Üzerinize şirket kurabilmeleri için organize bir suç örgütünün eline geçmiş olması gerekir. Ki böyle bir durum gerçekleşmiş ise muhtemelen anneniz adına vergi borcu doğacaktır. Bu nedenle e-devlet üzerinden vergi borçlarını sorgulayın.

Gidip başkasının kimliiği ile, senetle mal almak mümkün müdür? Cevap: Senet büfelerde satılan veya yazıcı ile çıkartabileceğiniz bir evrak. O nedenle kimlikle alınmıyor.

Haklılığımızı nasıl ispatlarız? Cevap: Vermiş olduğunuz imza örnekleri haklılığınızı ispatlamaya yeterli olacaktır

Bu kişi ler ceza alır mı yoksa yanına kar mı kalır? Eğer ceza alırsa kaç yıl yer? Ve biz bu kişinin kimliğini nasıl öğrenebilirz? Bize bu icra haksız yere gelirse onlardan tazminat vs. Bir hak Talep edebilir miyiz? Cevap: Bu kişiler daha önceden teknik takibe takılmış bir suç örgütü değilse kimliklerinin tespiti çok zor.

Bu işte nasıl bir yol izleriz daha önce böyle bir durumla karşılaşan varmı? Cevap: Hakkınızda icra takibi başlatılıp ödeme emri tebliğ edilirse, tebliğ tarihinden itibaren 5 gün içerisinde icra dairesine bir dilekçe ile imzaya itiraz edeceksiniz. Ayrıca savcılıkta şikayetçi olduğunuz dosyaya icra takibi bilgilerini iletmeniz gerekir.

Çok kafaya takacak bir durum yok. İmza karşılaştırması sonucu iş çözülecektir. Senedi kim aldıysa imzaları atanın kimliğini doğrulama sorumluluğu ona aittir. Sizlik bir durum yok.
    İyi günler..

• quote:

Orijinalden alıntı: Hugo Grotius

Kardeşim imzayı annen atmadıysa mutlaka ortaya çıkacaktır. Bu yüzden savcı oturarak ayakta vs gibi imza örnekleri istemiş. Kimin yaptığı nasıl bulunur bilmiyorum fakat olayın muhatabı karşı taraf olacak büyük ihtimal ile bu saatten sonra. Evrakta sahtecilik ile suçlanmaları olası, içini ferah tut

Hocam, açıkcası akrabalardan şüphelendiğim birisi var daha öncede evimizden 2-3 kez paraa ve altın kayboldu aynı şey akrabalardan başka kişilerinde başına geldi, oyüzdeb diyorum bu kişi yakalanırsa ceza evine girer mi diye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayberk_09 -- 11 Mart 2016; 13:04:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Av-AE

Merhaba,
    Sorularına maddeler halinde cevap verip yardımcı olmak isterim.

Savcı büyük ihtimal başkasının bizim kimlik bilgilerini ele geçirip bu işi tezgahladığını söyledi ve bunu yapan kişi kuvvetle muhtemel, tanıdık birisidir dedi. Cevap: Eski adresinizi doğru olarak vermiş olması tanıdık biri olacağı anlamına gelmiyor. Kimlik fotokopisi ile işlem yaptığınız bir yerin bilgileri çalınmış veya bilgileri satmış olabilirler. Genelde GSM hattı aldığınız telefoncular yapıyor bu işi.

Sonuç olarak çok can sıkıcı ve karışık bir durum bu... Cevap: Canınızı sıkmaya gerek yok sıklıkla yaşanan bir durum içerisindesiniz.

Daha da beteri, olay bunla sınırlı kalmayabilir adımıza şirket dahi kurulmuş olabilir. Cevap: İhtimaller dahilinde olan bir durum ancak şirket kurulumu eskisi gibi basit değil elektronik olarak bütün bilgilerin doğruluğu kontrol ediliyor. Üzerinize şirket kurabilmeleri için organize bir suç örgütünün eline geçmiş olması gerekir. Ki böyle bir durum gerçekleşmiş ise muhtemelen anneniz adına vergi borcu doğacaktır. Bu nedenle e-devlet üzerinden vergi borçlarını sorgulayın.

Gidip başkasının kimliiği ile, senetle mal almak mümkün müdür? Cevap: Senet büfelerde satılan veya yazıcı ile çıkartabileceğiniz bir evrak. O nedenle kimlikle alınmıyor.

Haklılığımızı nasıl ispatlarız? Cevap: Vermiş olduğunuz imza örnekleri haklılığınızı ispatlamaya yeterli olacaktır

Bu kişi ler ceza alır mı yoksa yanına kar mı kalır? Eğer ceza alırsa kaç yıl yer? Ve biz bu kişinin kimliğini nasıl öğrenebilirz? Bize bu icra haksız yere gelirse onlardan tazminat vs. Bir hak Talep edebilir miyiz? Cevap: Bu kişiler daha önceden teknik takibe takılmış bir suç örgütü değilse kimliklerinin tespiti çok zor.

Bu işte nasıl bir yol izleriz daha önce böyle bir durumla karşılaşan varmı? Cevap: Hakkınızda icra takibi başlatılıp ödeme emri tebliğ edilirse, tebliğ tarihinden itibaren 5 gün içerisinde icra dairesine bir dilekçe ile imzaya itiraz edeceksiniz. Ayrıca savcılıkta şikayetçi olduğunuz dosyaya icra takibi bilgilerini iletmeniz gerekir.

Çok kafaya takacak bir durum yok. İmza karşılaştırması sonucu iş çözülecektir. Senedi kim aldıysa imzaları atanın kimliğini doğrulama sorumluluğu ona aittir. Sizlik bir durum yok.
    İyi günler..

Öncelikle vakit ayırıp yazdığınıziçin teşekkür ederim. Bende maddeler halinde cevap vereyim;

3.) madde: annemin adına birkaç ay önce öyle bir vergi cezası çıktı fakat 2 bin tl gibi bir para olduğundan ötürü, şirket olamaz diye düşündük zaten edevlette baktığımızda tapu harcı gibi birşeyyazıyor üstünde ve bölgesi istanbul olarak gözüküyor fakat annem emekli olduğu için konut vergisi ödemiyor sanırım birde annemin arsaları filan var ama onlarda istanbulda değil, bu biraz kafa karıştırıcı. Birde bunca zaman arsalara vergi gelmeyip bu yıl gelmesi de ilginç...

4.) madde: anlamadım ?

6.) hocam bu kişi yada kişiler sonuçta bu malı satın almışar mağazadan ve bu malın illa ki bir teslimat adresi vardır, bursan yola çıkarak ben bile bulabilirim kim olduğunu ki zaten bugün gidip mağazayı sıkıştıracağım bu mal nereye gitmiş, bizim bilgilerimiz filan hepsini karşılaştıracağım, savcılık nasıl bulamasın ki bu kişileri ?

7.) madde: bize hukuk bürosundan arayan kişi ödemezsek icra başlatıyorum dedi onum haricinde herhangi bir bilgi iletmedi ve bizde olayın stresi ile soramadık hukuk bürosunun numarası da yok bizde jiçbirşey bilmiyoruz icra başladı mı başladıysa hangi icra dairesinden başladı ve ne zaman gelecek filan hiçbirşey bilmiyoruz. Bize savcının dediği ,eğer icra gelirse itiraz edin bu imza benim değil diyin pnlar geri gider gibi birşey söyledi... Eğer ki haksız yere icraya uğrarsak tazminat alabilirmiyiz bunlarsan hocam? Birde sizlik durum yok diyorsunuz ama sonuçta icra bize gelecek ve şuanda biz alışveriş yapıp borcundan kaçmış olarak gözüküyoruz hocam... Ve savcı da olayı çok ciddiye aldı ve olay sadece bunla sınırlı kalmayabilir adınıza farklı şeylerde çıkabilir dedi ama sizde rahat olmamızı sölüyorsunuz bilemedim ki 😃

Not. Yazım için özür telefondan yazdım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayberk_09 -- 11 Mart 2016; 13:24:00 >

• Icra takibi gelirse imzaya itirazinizi ayrica ve acikca yapmayi unutmayin. Ceza boyutu farkli icra boyutu farklidir isin. Takibe ayrica ve acikca imza itirazinda bulunmazsaniz imzanin size ait oldugu kabul edilir.

• Arkadaşlar mağaza ile görüştük önce inkar ettiler borcunuz yok dediler ukala ukala konuştular daha sonra telefon açıp evet borç var dediler, şimdide verdikleri bilgiler biraz farklı çalışanların bir dedikleri diğerini tutmuyor sanki çok amatör çalışan biryer. yarın hükuk burosunu arayacağız telini aldık. Ama her halükarda bu borç var ve şimdi birde üstüne koltuk takımı borcu çıkmış deniyor çıldırmak üzereyim... Bu kişi bu alışverişi yapmış ve rederans olarak dayımın iş yeri ile eski semtimizde bir elektrikçi dükkanını da göstermiş güya ama burada adresler tutuyor.

Benim sormak istediğim şudur; bu yapılan hırsızlık sayılmıyor mu kanunda? Yani benim adıma, beni borçlandırarak evine eşya döşeyen kişi hem hırsızlıktan hemde sahte evraktan, imza taklidinden filan ceza alması gerekmez mi? Benim heasabıma göre bu kişi birkaç suçtan birden ceza almalı, kolay kolay kurtulamaz gibime geliyor yanılıyor muyum? Ve birde evime haksız yere icra gelir ise tazminat hakkı doğar mı bize? Gerçekten sıkıntılı bir durum bu

Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayberk_09 -- 13 Mart 2016; 18:52:36 >

• Hırsızlık suçu farklıdır o yüzden bu olayda hırsızlık suçunun unsurları oluşmamış ancak dolandırıcılık suçu düşünülebilir. Ceza kısmını kafanıza takmayın, evinize haksız icra gelmesi konusunda icra takibi yapılabilir size karşı ancak buna itiraz ederseniz zaten takip duracaktır, imza itirazında da bulunduğunuzda zaten imzanın size ait olmadığı ortaya çıkar ve takip ilerlemeyeceği için evinize haciz gelmez. Yani sadece icra takibi yapıldı diye tazminat alınamaz diye düşünüyorum. Ancak dediğim imzaya itiraz ettiğinizde karşı taraf itirazın geçici kaldırılması yoluna başvurduğunda icra mahkemesi imzanın size ait olmadığına kanaat getirir ve karşı tarafın bu talebini reddederse, talep etmeniz koşuluyla alacağın %20 sinden az olmayacak şekilde bir tazminata mahkum edilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Balotelli -- 13 Mart 2016; 13:26:51 >
  • kardeşim yukarı da arkadaşta söylemiş zaten ben de tekrarlıyorum. Size icra falan gelmeyecek, içini ferh tut. İmzayı annen atmadıysa yapılan incelemede kesinlikle belli olacak. Sana şöyle bir örnek vereyim. Bir iş için bankaya imza vermem gerekti. Sistem de ki imza ile benim imzam tutmadı. Velhasılkelam inceleme yapıldı vs sonuç olarak benim imzam olduğu onaylandı. Ancak banka hesabı açılırken attığım imza ile, son attığım imza arasında benzerlik yok. Hatta ben bile kendime dedim bu imzayı hangi kafayla attın diye. Yani kalemin titreşiminden bile imzanın annene ait olmadığı ortaya çıkar, sıkma canını

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

kardeşim yukarı da arkadaşta söylemiş zaten ben de tekrarlıyorum. Size icra falan gelmeyecek, içini ferh tut. İmzayı annen atmadıysa yapılan incelemede kesinlikle belli olacak. Sana şöyle bir örnek vereyim. Bir iş için bankaya imza vermem gerekti. Sistem de ki imza ile benim imzam tutmadı. Velhasılkelam inceleme yapıldı vs sonuç olarak benim imzam olduğu onaylandı. Ancak banka hesabı açılırken attığım imza ile, son attığım imza arasında benzerlik yok. Hatta ben bile kendime dedim bu imzayı hangi kafayla attın diye. Yani kalemin titreşiminden bile imzanın annene ait olmadığı ortaya çıkar, sıkma canını

Peki teşekkür ederim hocam. İnternette öyle biyazıya rastlamıştım da adama haksız icra gitmiş, aylarca uğraşmış haklılığını zor ıspatlanmış filan oyüzden canım sıkıldı çünkü icralık olmak hele hele size ait olmayan bir borç yüZünden icralık olmak çok kötü birşey... Kaldı ki ailemin zaten belli başlo sıkıntıları var bu da tuz biber ekti üstünde.

O imza olayına gelince benimde saçma sapan imzalarım var hatta anneminde var mesela kredi filan çekerken sayfa ilerledikçe imza farklılaşır filan bugüne kadar hiçbir sokıntı olmadı çok şükür, demek ki o başkalaşmış imzadan bile anlaşılıyor ak koyun kara koyun :)

Tekrar teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: Balotelli

Hırsızlık suçu farklıdır o yüzden bu olayda hırsızlık suçunun unsurları oluşmamış ancak dolandırıcılık suçu düşünülebilir. Ceza kısmını kafanıza takmayın, evinize haksız icra gelmesi konusunda icra takibi yapılabilir size karşı ancak buna itiraz ederseniz zaten takip duracaktır, imza itirazında da bulunduğunuzda zaten imzanın size ait olmadığı ortaya çıkar ve takip ilerlemeyeceği için evinize haciz gelmez. Yani sadece icra takibi yapıldı diye tazminat alınamaz diye düşünüyorum. Ancak dediğim imzaya itiraz ettiğinizde karşı taraf itirazın geçici kaldırılması yoluna başvurduğunda icra mahkemesi imzanın size ait olmadığına kanaat getirir ve karşı tarafın bu talebini reddederse, talep etmeniz koşuluyla alacağın %20 sinden az olmayacak şekilde bir tazminata mahkum edilir.

Hırsızlık suçu nasıl farklı olur ki bilmediğimden soruyorum şimdi ha kişi girmiş benim rızam olmadan evimden malımı götürmüş ha gitmiş benim kimliğimi götürmüş yine rızam olmadan beni borçlandırarak kendi üstüne mal geçirmiş yada almış diyelim ne fark eder ki... Biri direkt diğeri daha bi dolaylı gibi sanki artı burada sahte belge sahte imza gibi vukaatlarda var. Bence bu kişi ciddi bir ceza almalı... Hırsızlığın bile açıklaması var adam der çocuğum açtı mecbur kaldım yani buradaki olay tamamen keyfi ve lüks tüketime giriyor yani misal o aldığı tv ünitesi benim evimde yok düşünün yani.
    En azından bu aşamada icra gelmeyecek hocam onu anlamış olduk, sağolunuz

• quote:

Orijinalden alıntı: Aybp90

quote:

Orijinalden alıntı: Balotelli

Hırsızlık suçu farklıdır o yüzden bu olayda hırsızlık suçunun unsurları oluşmamış ancak dolandırıcılık suçu düşünülebilir. Ceza kısmını kafanıza takmayın, evinize haksız icra gelmesi konusunda icra takibi yapılabilir size karşı ancak buna itiraz ederseniz zaten takip duracaktır, imza itirazında da bulunduğunuzda zaten imzanın size ait olmadığı ortaya çıkar ve takip ilerlemeyeceği için evinize haciz gelmez. Yani sadece icra takibi yapıldı diye tazminat alınamaz diye düşünüyorum. Ancak dediğim imzaya itiraz ettiğinizde karşı taraf itirazın geçici kaldırılması yoluna başvurduğunda icra mahkemesi imzanın size ait olmadığına kanaat getirir ve karşı tarafın bu talebini reddederse, talep etmeniz koşuluyla alacağın %20 sinden az olmayacak şekilde bir tazminata mahkum edilir.

Hırsızlık suçu nasıl farklı olur ki bilmediğimden soruyorum şimdi ha kişi girmiş benim rızam olmadan evimden malımı götürmüş ha gitmiş benim kimliğimi götürmüş yine rızam olmadan beni borçlandırarak kendi üstüne mal geçirmiş yada almış diyelim ne fark eder ki... Biri direkt diğeri daha bi dolaylı gibi sanki artı burada sahte belge sahte imza gibi vukaatlarda var. Bence bu kişi ciddi bir ceza almalı... Hırsızlığın bile açıklaması var adam der çocuğum açtı mecbur kaldım yani buradaki olay tamamen keyfi ve lüks tüketime giriyor yani misal o aldığı tv ünitesi benim evimde yok düşünün yani.
    En azından bu aşamada icra gelmeyecek hocam onu anlamış olduk, sağolunuz

quote:

Hırsızlık
    MADDE 141
    (1) Zilyedinin rızası olmadan başkasına ait taşınır bir malı, kendisine veya başkasına bir yarar sağlamak maksadıyla bulunduğu yerden alan kimseye bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası verilir.

Hırsızlık suçunun oluşabilmesi için maddi unsurlardan taşınır bir mal olmalı ve bu mal zilyedi yani elinde bulunduran kişinin rızası dışında maddede yer alan amaçlarla bulunduğu yerden alınması gerekir.

Sizin anlattığınıza göre evinize girilip kimliğinizin çalınması durumu gibi bir şey ben göremedim yazdıklarınızda. Şahsi fikrim bu olayda şayet senet adi senetse özel belgede sahtecilik, kambiyo senediyse yani poliçe veya bonoysa resmi belgede sahtecilik suçları oluşur. Zaten tek bir fiil ile birden fazla suç işlenmesi durumunda yasada ki bazı istisnai suçlar hariç fikri içtima uygulanır, yani en yüksek cezası olan madde uygulanır, sizin beklediğiniz gibi her suç birbirine eklenerek ceza hesaplanmaz.

• Arkadaşlar yorum yazanlara teşekkür ederek konuyu tekrardan hortlarmak istiyorum.

Şuanda sinirden elim ayağım titriyor bu mesajı yazarken arkadaşlar...

Ben şuanda dışardayım iphone ye kulaklık almak için vatan computere gelmiştim ki gelen bir telefonla deliye döndüm.

Annem hukuk bürosuyla görüşmek istemiş daha doğrusu hukuk bürosu dün (p.tesi) anneme döneceğini söyleyip dönmediği için annem aramak durumunda kalmış. Telefondaki sekreterle görüşürken kendine avukat diyen kendini cumhuriyet savcısı sanan şizofrenik ruh hastası telefonu birden sekreterin elinden alıp anneme hakaretler tehditler savurmaya başlamış kadıncağız neye uğradığını şaşırıp beni aradı sesi ağlamak lı geliyordu. Şuan bende çıldırmış durumdayım bu kendine avukat diyen hasta ruhlu kişi ağZa alınmayacak sözler söylemiş durup dururken birde utanmadan üste çıkmaya çalışmış ben avukatım filan demiş birdahada bu büroyu arama bu borç senin seni haciz ettireceğim diyip sürekli olarak tehdit etmiş. Allah aşkına burası nasıl 'mal' bir oluşumdur? Kendine hukukçu diyen bir insan bu işin savcılığa tekabül ettiğinde bu imzanın bize ait olmadığının ortaya çıkacağını bilmeyecek kadar mı cahil? Nasıl insanları bu şekilde itham edebilir bu nasıl bir hukukçu? Bunlar nasıl seviyesi düşük insanlar? Şimdi evden annemi almaya gidiyorum avukat hakkında da hakaret davası açacağız umarım sistemdeki ses kayıtlarının başına bir iş gelmez bu süreçte... Ben bu tarz insanları gerçekten kınıyorum yahu ben bir bankacı olarak, suçluluğu ıspat edilene kadar herkesin masum olduğunu bilirken kendine hukukcuyum diyebilen biri nasıl olurda bunu bilemez? Kaldı ki biz suclu olsak kendimizi niye savcılığa şikayet edelim kardeşim biz deli miyiz? Bu avukat bozuntusu kendini hakim yerine koyup nasıl yargılayabiliyor bireyleri? Benim de kuzenlerim avukat ben bu tarz bir uslup ben hiçbirinde görmedim. Birde bu manyaklar utanmadan yalan ifade uydurmuşlar anneme yok benim babam sarhoşken gizlice almış demiş eve gelmiş bilmem ne yahu benim annem ile babam 7 yıldır boşanmışlar görüşmüyorlar ki ayrıca babam alkol tüketen biri de değil böyle terbiyesizlik şerefsizlik olabilir mi? Bu nasıl bir ithamdır o avukatı çok fena yapacağım gerçekten. Sanırım savcıdan önce ben alacağım ifadesini bu itin!!

Usluptan dolayı özür, çok gerginim arkadaşlar tavsiyelerinizi bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayberk_09 -- 15 Mart 2016; 14:17:04 >

• Avukatın hal ve tutumlarını bir yana bırakalım şimdilik, eğer sadece 'Seni Haciz Ettireceğim' dediyse her ne kadar olayın yorumlanmasında hakkaniyet önemli de olsa ben bu cümlenin hakaret sayılacağını düşünmüyorum.
    İkinci olarak ben hala adli tıp grofolojinin el imzasının annene ait çıkmadığı konusunda rapor hazırlayacağını, dolayısıyla icralık bir durum olmayacağını düşünüyorum. Bu yüzden fazla kafaya takmaya gerek yok. Aksi bir karar çıkarsa o zaman ne yapacağımızı düşünürüz. Madem ki kuzenlerin de avukat, onlarla konuş onlar da içini rahatlatsın, gereksiz yere kuruntu yapmanıza gerek yok.

• quote:

Avukatın hal ve tutumlarını bir yana bırakalım şimdilik, eğer sadece 'Seni Haciz Ettireceğim' dediyse her ne kadar olayın yorumlanmasında hakkaniyet önemli de olsa ben bu cümlenin hakaret sayılacağını düşünmüyorum.
    İkinci olarak ben hala adli tıp grofolojinin el imzasının annene ait çıkmadığı konusunda rapor hazırlayacağını, dolayısıyla icralık bir durum olmayacağını düşünüyorum. Bu yüzden fazla kafaya takmaya gerek yok. Aksi bir karar çıkarsa o zaman ne yapacağımızı düşünürüz. Madem ki kuzenlerin de avukat, onlarla konuş onlar da içini rahatlatsın, gereksiz yere kuruntu yapmanıza gerek yok.

Doğrudur. Kuzenlerim avukat evet ayrıca ist barosunda da üst düzey bir yetkili çok yakın aile dostum ama ben bu tarz işlere girmek istemiyorum işte yukarıda da örneğini verdiğim gibi mesleğiyle, konumuyla, tanıdıklarıyla birilerini ezmeye tamamen karşı bir insanım ve bu tarz torpil gibi işlere de... Hocam, burada yanlış anlaşılan bir nokta var onu düzeltmek istiyorum: avukatın ki herhangi bir uslup yada yalnızca sesini yükseltmekten ibaret olan birşey değil, kadına düpedüz küfretmiş telefonda, çok afedersiniz Senin... diye başlayan bilmemneyini..... diye devam eden o cümleyi kurmuş anlatabiliyor muyum hocam? buna karşılık annemin verebildiği tek cevap 'terbiyesiz' olmuş inanın hala sinirim geçmiş değil. Sizin meslektaşlarınız hep böyle midir Allah aşkına? hukukçu mu mahalle kabadayısı mı gerçi o bile belli değil, yoksa hakim karşısında kedi, vatandaş karşısında bengal kaplanına dönüşen bir cins mi? bakın ben anlamıyorum yahu! imzanın size ait olmadığı ortaya çıkacak diyorsunuz evet savcı da bunu söyledi hatta o sözde hukuk bürosunun sekreteri dahi bunu biliyor! e peki bunu herkes biliyorda bunu bu adam bu sözde avukat müsvettesi! nasıl bilemiyor? yırtıp atsın bence o diplomayı!!!! böyle birşey olabilir mi? nerede meslek etiği? telefonda bu hakareti yapan kişi neden ismini ve adresini vermekten dahi aciz? yüzyüze olsak muhtemelen efendi bir üslupla orta yol bulabilmek için yaralı kedi gibi kıvranıp duracaktı kendisi, telefonda nasıl böyle konuşabiliyor utanmadan tam 5 defa ben avukatım! diye vurgulayabiliyor? ee ne yapalım yani sen avukatsan benim annem senin stajyerin mi be taşkafa? avukatsın diye bana küfretme hakkına mı sahip oldun? böyle bir üslup, böyle bir ukalalık böyle bir karaktersizlik olabilir mi? kaldı ki bu işin büyük ihtimal lehimize sonuçlanacağı da belli iken artı ortada birde masumiyet karinesi denen olgu varken hemen hakim olup kesin hükmü verip sen suçlusun! öde çabuk şu borcu!!!!! diyerek bireyleri icra ile tehdit etmek nasıl bir anlayıştır? herhalde telefonda karşısına çok cahil, en az onun kadar cahil! vede hakkını savunmayan dişsiz biri çıkacak sanıp bizi sindirerek, korkutarak bu parayı bize bir nevi zorla ödettirecekti kendisi peki işte sonra ne olacaktı? haksız yere ödettiği bu para, mahkemede masumiyetimiz ortaya çıkınca misliyle, faiziyle belki tazminatı ile onlardan geri alınacaktı!! işte bunu bile düşmekten aciz, empati kuramayan, sorgulayamayan, son derece kaba vede hiçbir şekilde insanca iletişim kurmanızın mümkün olmadığı bir meslektaşınız ne hakla ve neye dayanarak bu borç senindir ödeyeceksin ödemezsen evinden eşyalarını alırım! diyebiliyor. Bu normal bir davranış mı? ozaman her telefonu eline alan, canı sıkılan birilerine küfredip dursun olabilir mi böyle birşey? yoksa hakaret, tehdit suç olmaktan çıkarıldı mı!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayberk_09 -- 15 Mart 2016; 19:53:05 >

• Hocam anladım, çok dolusun, haksız da değilsin.
    Maalesef bizim mesleği adabı ile ifa etmeyen pek çok avukat var. Bak ben stajyer avukatım, altı ay sonra diğer meslektaşlarımdan resmi olarak bir farkım kalmayacak ona rağmen ofiste ki bazı avukatlar sanki stajyer değilim de ofisboy um gibi davranıyor. Onu da geçtim küçücük çocuğu icra yolu ile alırken çocuğun yakarışlarını gören ve ona rağmen polise hukuk kurallarından bahsedip zorla çocuğu alan avukatlar tanıdım. Ancak meslekte ki her avukata bu yaftayı yakıştırmakta doğru değil. Mesleğini son derece ahlaki bir şekilde ifa eden de onlarca avukat var. Haksız olduğu için kendi müvekkilini bile denlemeyen, müvekkilinden davadan vazgeçmesini isteyen avukatlar da gördüm. Diyeceğim şudur ki her meslekte olduğu gibi bizim meslekte de işini düzgün yapanlar ve yapmayanlar mevcut.

Gelelim senin sorununa. Hocam bizim meslekte kesin konuşmak diye bir şey olmamalı. O kadar çok beklenmedik sonuçla biten dava gördüm ki bu yüzden bunu ilke haline getirip, kesin konuşmaktan kaçınıyorum. Ancak parmak izi konusunda çok büyük ihtimalle imzayı annenin atmadığı ortaya çıkacak, bunu söyleyebilirim tekrardan. Eğer Avukat gerçekten annene küfür ettiyse bir şikayette bulunun. Yanlış hatırlamıyorsam Türk Ceza Kanunu Madde 125 üç aydan iki yıka kadar hapis veya para cezası öngörüyordu.

• quote:

Hocam anladım, çok dolusun, haksız da değilsin.
    Maalesef bizim mesleği adabı ile ifa etmeyen pek çok avukat var. Bak ben stajyer avukatım, altı ay sonra diğer meslektaşlarımdan resmi olarak bir farkım kalmayacak ona rağmen ofiste ki bazı avukatlar sanki stajyer değilim de ofisboy um gibi davranıyor. Onu da geçtim küçücük çocuğu icra yolu ile alırken çocuğun yakarışlarını gören ve ona rağmen polise hukuk kurallarından bahsedip zorla çocuğu alan avukatlar tanıdım. Ancak meslekte ki her avukata bu yaftayı yakıştırmakta doğru değil. Mesleğini son derece ahlaki bir şekilde ifa eden de onlarca avukat var. Haksız olduğu için kendi müvekkilini bile denlemeyen, müvekkilinden davadan vazgeçmesini isteyen avukatlar da gördüm. Diyeceğim şudur ki her meslekte olduğu gibi bizim meslekte de işini düzgün yapanlar ve yapmayanlar mevcut.

Gelelim senin sorununa. Hocam bizim meslekte kesin konuşmak diye bir şey olmamalı. O kadar çok beklenmedik sonuçla biten dava gördüm ki bu yüzden bunu ilke haline getirip, kesin konuşmaktan kaçınıyorum. Ancak parmak izi konusunda çok büyük ihtimalle imzayı annenin atmadığı ortaya çıkacak, bunu söyleyebilirim tekrardan. Eğer Avukat gerçekten annene küfür ettiyse bir şikayette bulunun. Yanlış hatırlamıyorsam Türk Ceza Kanunu Madde 125 üç aydan iki yıka kadar hapis veya para cezası öngörüyordu.

Hocam tekrar teşekkür ederim çok doluydum kusura bakmayın dün uslüptan dolayı filan tekrar özür... Açıkcası dün baya gergindim tüm avukatları aynı kefeye koymak istemem kesinlikle. Bu arada dün, olayın akabinde savcı ile görüştük çağlayan adliyesinde, bu sefer genç yaşlarda bir savcı yardımcı oldu bize o da büyük ihtimal lehimize sonuçlanacağını belirtti olayın, avukat konusunda ise bırak Allah'ından bulsun, ses kayıtlarını çoktan silmiştir ıspatlayamazsın tarzı gibi şeyler dedi bize ama bugün annem fikir değiştirdi dilekçe doldurdu sanırım ayrı bi dava açtırıp şikayetçi olacak sıırf adalet yerini bulsun, başka insanlara da bu şekilde davranamasın bu kişi diye. Açıkcası böyle mesleğinin de adını lekeyen, etik değerlerden yoksun, insanlıktan nasibini almamış, mevkisiyle herkesi ezebileceğini, insanlara dilediği gibi hakaret edip hiç bir hesap vermeyeceğini sanan zavallılara da ne olursa olsun gereği yapılmalı diye düşünüyorum hani en azından başka insanlar da aynı şeyi yaşamasın diye. Tekrardan tüm hukukçuları ve avukatları asla bu adamla aynı kefeye duymadığımı, bu önemli mesleği layıkıyla yapabilen herkesi saygı duyduğumu belirtiyor, teşekkür ediyorum...

Gelişmelerden haberdar edeceğim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.