Şimdi Ara

Baskı balatadan koku gelmesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
21.457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Usta test etti balatada bir sıkıntı yok dedi. Ben frenlerden şüpheleniyorum diske sürtüyor gibi disklere el değmiyor ön jantlar ısınıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cant Let Go

Hocam dün ustaya gösterdim kendisi kullandı bende yanındaydım denedik beraber baskı balatada hiçbir problem sıkıntı yok dedi. Kaçırma çekişten düşme vs yapmıyor zaten kolay kolay balatayı yiyemezsin dedi o koku fazla tutarsan gelir hatta duman bile çıkar istersen değişiriz ama gerek yok 0 balatada da bunları yaparsan olur dedi. Ben zaten kullanış stilimi anlattım ara sıra her arabadan gelir senin arabada hiçbir sorun yok diyince bugün kendim dikkatli inceledim. yokuş aşağı el freni çekiliyken hafif o koku geldi. biraz yol yaptım frene bastığımda o koku ara ara gelmeye devam etti. kenara çekip jantları kontrol ettim disklere el değmiyordu ön iki jantlar ısınmıştı. Büyük ihtimalle frenler diske milimde olsa sürtüyor. Kendim bakıncada diske resmen sürtüyor 0 gibi gözüküyor. Bu fren ayarları kendi kendine bozulur mu? 1 hafta öncesinde böyle bir koku yoktu. Büyük ihtimalle hafif sürtüyor tam sürtse çekişten düşmez mi?
    Uzman bir frenciye göstermekte fayda var. Daha fazla masraf açar. Can güvenligi de cabası.

• quote:

Orijinalden alıntı: CLİO SYMBOL

Çoğu kez bitik baskı balatanın koku yaptığına şahit oldum. Aracı olduğu yerde el freni çekip 3e attin. biraz gaz verip debriyajı kavrama yaptığı yere kadar sabit tutun koku yapiyorsa bitik demektir.
    benzer şekilde zorlandığında ya da ısındığında bitik olmayan baskı balata da koku yapar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DoomBringer -- 8 Nisan 2019; 17:21:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DoomBringer

benzer şekilde zorlandığında ya da ısındığında bitik olmayan baskı balata da koku yapar

Alıntıları Göster
    Peki koku volandan ya da baskıdan kaynaklıysa. Sürekli koku yapmasının en başlıca nedenleri bunlar. Fren tertibatını sağlamsa geriye ne kaliyor ?

• quote:

Orijinalden alıntı: CLİO SYMBOL

Peki koku volandan ya da baskıdan kaynaklıysa. Sürekli koku yapmasının en başlıca nedenleri bunlar. Fren tertibatını sağlamsa geriye ne kaliyor ?

Alıntıları Göster
    tabiki kavrama düzeneği kontrol edilmesi gerekiyor bu durumda.

benim demek istediğim "koku yapıyor ise kesinlikle bitik demektir" anlamını taşıamdığı. örneğin dur kalk trafikte yokuş çıkarken etraftan baskı balata kokularının yükseldiğini görebilirsiniz.
  • deniz006 kullanıcısına yanıt
    Selam, bendede Clio sembol sedan var,,,
    Depriyaj tam bırakırken kavrıyor,,,
    Mesela debriyaj pedalina tam basıp vites geçip bırakıyoruz,, bu aralığa %100 birim desek, en son bırakırken % 10 luk yerde kavrıyor,,,
    Ben isterimki %50 de kavrasin,
    Ani devirli duruslarda veya yüksek devirli yokuş inişinde koku geliyor , aracı eğimli bir yere park ederkende değişik koku geliyor
    Usta ya sordum, ayarı yok dedi,,, sizin fikriniz nedir..

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.