Şimdi Ara

Baskı Devre yapınında Tecrübeleriniz?? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
2.375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yinede en iyisi kuşe kağıt zaten parada vermiyorsunuz.ben elimde olan bir derginin yapraklarını koparıp koparıp onlara basıyorum ütülemedede hiçbir problem çıkmıyor.yollar gayet güzel çıkıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: yucelsag

arkadaşlar en iyi yöntem pnp kağıdı zaten bu iş için yapılmış tabi biraz pahalı a4 boyutta olanları 6 ytl ama tek seferde mükemmel pcbler yapıyorsunuz tabi ben evde devre boyutuna göre kağıdı kesip a4 (normal kağıt) e yapıştırıyorum ve yazıcımda bugüne kadar bi sorun çıkmadı (şu ana kadar 50 den fala pcb yaptım) bu sayede tek pnp kağıdıyla devre boyutuna göre 3-4 devre çıkarabiliyorum ve yaptığım derelerin bana maliyeti 20 ytl gibi rakamları buluyo

Pnp kağıdını nerden temin ettin?
  • quote:

Orjinalden alıntı: bigsoldier

yinede en iyisi kuşe kağıt zaten parada vermiyorsunuz.ben elimde olan bir derginin yapraklarını koparıp koparıp onlara basıyorum ütülemedede hiçbir problem çıkmıyor.yollar gayet güzel çıkıyor.

Şu olayı ayrıntılı anlatırmısın?? Baştan sona...
  • Bu Tiner hakkaten manyak sonuç veriyor. Tüm toneri aldı aktı.

"muuzoo" arkadaşamıza tşklr...
  • quote:

Orjinalden alıntı: learner

quote:

Orjinalden alıntı: oguzg

permanent kalem daha ii geldi bana
    ütüyle falan uğraşmıyosun hiç
    çiziveriyosun karbon kağıdı kullanarak
    üstünden geçiyosun
    cillop

Çok bacaklı entegrelerde o dediğin iş bir kabusa döner.

diğer yandan kuşe kağıt olayını okuya okuya bitiremedim 30 Dk da yapıldığından emin misin

Kuşe kağıdı nerden temin ettin???

yok yav ne kabusu rüya gibi adeta
    40 bacaklı pic yükleyici yaptık bu yöntemle. 40 pinli soketin yerini çizerken biraz zaman kaybı oluyo tabi fazla önem verirsen. ama fazla önem vermeden de oluyo. işlem bittikten sonra tableti delerken falan düzeltiliyo bişiyler lehim yaparkende biraz düzenleme yapıyosun okadar.
    ama tabi ütüyle düzgün yapılırsa çok bacaklılar daha kolay yerleşir.

• quote:

quote:

quote:

permanent kalem daha ii geldi bana
    ütüyle falan uğraşmıyosun hiç
    çiziveriyosun karbon kağıdı kullanarak
    üstünden geçiyosun
    cillop

Çok bacaklı entegrelerde o dediğin iş bir kabusa döner.

diğer yandan kuşe kağıt olayını okuya okuya bitiremedim 30 Dk da yapıldığından emin misin

Kuşe kağıdı nerden temin ettin???

yok yav ne kabusu rüya gibi adeta
    40 bacaklı pic yükleyici yaptık bu yöntemle. 40 pinli soketin yerini çizerken biraz zaman kaybı oluyo tabi fazla önem verirsen. ama fazla önem vermeden de oluyo. işlem bittikten sonra tableti delerken falan düzeltiliyo bişiyler lehim yaparkende biraz düzenleme yapıyosun okadar.
    ama tabi ütüyle düzgün yapılırsa çok bacaklılar daha kolay yerleşir. bizim yöntemle soket bacaklarını biraz kıvırmak gerekebiliyo...

• kardeş benim kuşekâğıt ile bastığım devrede pic 16f877 vardı yani 40 bacaklı entegre. kuşe kâğıt süper çıkarıyor çıktıyı alma süresinden plaketin delinip bitmesine kadar geçen süre toplam 30 dakikamı aldı. tabi bu süre uygulamayı yapan kişinin profesyonelliği ile orantılıdır. ben 30 dakikada çıkarıyorsam başka birisi 15 yada 45 dakikada çıkarabilir :D
  • quote:

Bu Tiner hakkaten manyak sonuç veriyor. Tüm toneri aldı aktı.

Rica ederim. İşine yaramasına sevindim. Arkadaş demiş ki dergilerden topladığım kuşe kağıda basıyorum diye. MErak ettiğim bu bildiğimiz yazılı olan dergi kağıdı değil mi? Peki sayfadaki yazılar az da olsa kirletmiyor mu plaketi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: muuzoo

quote:

Bu Tiner hakkaten manyak sonuç veriyor. Tüm toneri aldı aktı.

Rica ederim. İşine yaramasına sevindim. Arkadaş demiş ki dergilerden topladığım kuşe kağıda basıyorum diye. MErak ettiğim bu bildiğimiz yazılı olan dergi kağıdı değil mi? Peki sayfadaki yazılar az da olsa kirletmiyor mu plaketi?

ben chip ve level dergilerinin sayfaları ile yaptım ve gerçekten hüsrana uğradım. yollar plakete çıkmıyor desem yalan olmaz

• eeee bu kuşe kağıt olayını anlatacak biri yok mu??

bişey soracam.

Bu ütü işinden sonra asetat'ı çıkardım,Baktım ki bazı yerler çıkmamış bunu tekrar kapatıp ütü bassam olurmu. Yoksa öteki yer tekar kağıda mı geçer
  • quote:

eeee bu kuşe kağıt olayını anlatacak biri yok mu??

bişey soracam.

Bu ütü işinden sonra asetat'ı çıkardım,Baktım ki bazı yerler çıkmamış bunu tekrar kapatıp ütü bassam olurmu. Yoksa öteki yer tekar kağıda mı geçer

ben bir zamanlar ayrıntılı olarak açıklamıştım alttaki link te
    http://forum.donanimhaber.com/m_5873835/mpage_1/key_ku%25FEe%252Cka%25F0%25FDt%252Cile//tm.htm#5873835

asetat için : çıkmayan yolları edding kalem ile üzerinden geçebilirsin

• Ben eddingi değil de faberi daha çok iyi buluyorum.Tabi tercih meselesi
  • eddingin ucu ince
    faberin ucu kullandıkça kalınlaşıyo ama daha iyi kapatıyo
  • toner temizlemek için cif kullanan var mı??
    ama beyaz ve içinde kumsu pütür madde bulunanından..
    ben bu söylediğiniz yöntemleri yeni duyuyorum ama cif gayet ii sonuç veriyor bi de bunları deneyem..
  • ben oldukça uzun zamandır bu asetat kağıt olayını kullanıyordum bu gün ilk defa kuşe kağıt kullandım ve çok iyi netice aldım.ama tek sorun palketin ortası çok iyi yapıştı kenar kısımların bir kısmı çıkmadı.nedenini anlayamadım oldukza iyi ütülediğimi zannediyorum ama kenar kısmları eddingle rötüşlek zorunda kaldım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: forester68

ben oldukça uzun zamandır bu asetat kağıt olayını kullanıyordum bu gün ilk defa kuşe kağıt kullandım ve çok iyi netice aldım.ama tek sorun palketin ortası çok iyi yapıştı kenar kısımların bir kısmı çıkmadı.nedenini anlayamadım oldukza iyi ütülediğimi zannediyorum ama kenar kısmları eddingle rötüşlek zorunda kaldım.

ben de kuşe kağıdı kullanıyorum ve şimdiye kadar her zaman mükemmler sonuçlar aldım... kenarları için de şu metedu uyguluyorum; ütüleme işlemi bittikten sonra ütünün ucu ile birkaç dakika sadece kenarlar ile ilgilenirseniz bu sorun da ortadan kalkar...

işte bir örnek (üzerinde hiç kalemle oynama yapılmadı)

Baskı Devre yapınında Tecrübeleriniz??

edit: fotoğraf eklendi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hamitco -- 11 Şubat 2007; 15:43:34 >

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: bigsoldier

yinede en iyisi kuşe kağıt zaten parada vermiyorsunuz.ben elimde olan bir derginin yapraklarını koparıp koparıp onlara basıyorum ütülemedede hiçbir problem çıkmıyor.yollar gayet güzel çıkıyor.

Şu olayı ayrıntılı anlatırmısın?? Baştan sona...

arkadaşım ayrıntıya gerek yok hepimizin bildiği yöntem.asus'un bir dergisi var elimde sayfaları bayaa kaliteli onu kullanıyorum şimdiye kadar sorun yaşamadım ince yollar bile çıkıyor.bir keresinde takvim yaprağı ile denemiştim iyi sonuç vermedi.başka bir dergi ile denemedim.
    kenar kısımlarda yolların çıkmaması benimde başıma geldi.ütülerken kenarından acaba geçiyormu yollar diye kontrol ediyordum sonra baktımki kağıdı kaldırdığım yerler iyi çıkmıyor kağıdı kesinlikle kaldırmamak gerekir sonra sıcak haldeyken suya atıyorum vede gayet iyi sonuç alıyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: hamitco

quote:

Orjinalden alıntı: forester68

ben oldukça uzun zamandır bu asetat kağıt olayını kullanıyordum bu gün ilk defa kuşe kağıt kullandım ve çok iyi netice aldım.ama tek sorun palketin ortası çok iyi yapıştı kenar kısımların bir kısmı çıkmadı.nedenini anlayamadım oldukza iyi ütülediğimi zannediyorum ama kenar kısmları eddingle rötüşlek zorunda kaldım.

ben de kuşe kağıdı kullanıyorum ve şimdiye kadar her zaman mükemmler sonuçlar aldım... kenarları için de şu metedu uyguluyorum; ütüleme işlemi bittikten sonra ütünün ucu ile birkaç dakika sadece kenarlar ile ilgilenirseniz bu sorun da ortadan kalkar...

işte bir örnek (üzerinde hiç kalemle oynama yapılmadı)

edit: fotoğraf eklendi.

Hocam bu plaketleri nerden alıyorsunuz?Benim aldıklarım çok sert oluyor kesmesi ve şekil vermesi işkence..Resimlere bakılırsa farklı bir maddeye benziyor...Yanılıyor muyum?

• ya bişeyler öğrendim ama deneyerek tecrübede ettim 2 saat ütünün üzerine durduğumu hatırlarım ahh ne güzel günlerdi
    deneme yanılma dünyası
  • Tecrübe çöpe attığım plaketlerin bütünüdür
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.