Şimdi Ara

Baskı Devre yapınında Tecrübeleriniz?? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
2.375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: stromkreis

Hocam bu plaketleri nerden alıyorsunuz?Benim aldıklarım çok sert oluyor kesmesi ve şekil vermesi işkence..Resimlere bakılırsa farklı bir maddeye benziyor...Yanılıyor muyum?

adı epoksi plakettir... diğerinden biraz daha fazla pahalıdır ama daha kalitedir... plaket satan çoğu elektronikçilerde bulabilirsin...
  • bende ütü yöntemiyle yaptim fakat ilk yaptigim icin iyi bir sonuc cikmadi acaba ütüyü cok bastırdım bide maksimum sicaklikta yaptim ondan mıdir bide bisey soracam plaketin üstüne asetati koyup sonra üstüne bez mi koyacam kagitmi koyacam
  • bence kesinlikle kuşe kağıt kullanılmalı.o zaman üstüne bez koymaya gerek falan yok.ben direkt kuşe kağıdın üstüne basıyorum ütüyü.ayrıca bence en iyi sonuç siyah-beyaz yazıcıdan alınıyor.renkli yazıcı tavsiye etmem.
  • Arkadaşlar Erzurum dan.........
    Forum üyesiyim ve Clone PI'yi sürekli takip ediyorum.Şöyle başlıklara bir göz atarken baskı devre konusuna takıldım ve bende başka bir yöntem kullanıyorum kuşe kağıt yöntemine çok benziyor.Ben kırtasiyelerde satılan A4 normunda beyaz el işi kağıdını kullanıyorum.Laser yazıcıda en koyu baskıda çıktı alıyorum.Daha sonra PCB yi temizledikten sonra el işi kağıdını PCB üzerine düzgün bir şekilde yerleştirdikten sonra bildiğimiz buharlı ütüyle(su koymadan) ütülüyorum.Toner tam manasıyla bakıra geçtiğini fark ettiğimde ütüleme işini bırakarak, kağıt yapışık PCB yi su altında hafifçe soğuk suda ıslatıyorum tamamen kağıt yumuşadığında hafifçe baş parmağımla fazla bastırmadan kağıdı çıkarıyorum.Aside atılmaya hazır oluyor.Bu da tamamen yapa yapa el alışkanlığı oluyor.Her defasında daha iyi yapıyorsun.Şu ana kadar yaptıklarımın içinde en ucuzu ve en basiti bu.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.