Arkadaşlar, Elimdeki bir devrenin baskı devre çizimi pdf formatında verilmiş.Pdf ye çevirirken tersyüz görüntüsü verilmiş yani bu şekilde çıktı alıp bastığımda ters oluyor.Bana pdf formatındaki bu görüntünün ayna görüntüsünü basmam gerekiyor.Mürekkep püskürtmeli yazıcının yazılımında ters görüntü basma özelliği var ama HP1000 lajer yazıcıda bu özellik yok.PDF görüntünün ayna görüntüsünü nasıl yazdırabilirim.
doPDF sitesinden yazılımı yükle. Bu yazılım sanal yazıcı olarak kurulacaktır. İnkjet ile ters görüntüyü doPDF'yi seçerek sanal olarak yazdır ve çıktığı masaüstüne ayarlayarak at. Masaüstündeki sanal yazıcı çıktısını bu sefer lazerde yazdır bitti.
doPDF sitesinden yazılımı yükle. Bu yazılım sanal yazıcı olarak kurulacaktır. İnkjet ile ters görüntüyü doPDF'yi seçerek sanal olarak yazdır ve çıktığı masaüstüne ayarlayarak at. Masaüstündeki sanal yazıcı çıktısını bu sefer lazerde yazdır bitti.
Benim şöyle bir tecrübem olmuştu ; başka bir bilgisayardan çıktı almak için ares çizimini primopdf yazılımı ile pdf e çevirmiştim.Pcb yi ütüleyip, deldikten sonra soketlerin yerine oturmadığını görünce çok şaşırmıştım.Aman dikkat bu yöntemi kullanırsanız mutlaka 1:1 olup olmadığını kontrol edin
Sezer, Mirror fonksiyonu inkjet te var lazerde yok o yüzden işe yaramıyor.
İnkjet ile ters görüntüyü doPDF'yi seçerek sanal olarak yazdır Arkadaşım bu kısmı anlayamadım.Denedim ama inkjette mirroru dopdf ile sanal olarak yazdıramadım.
Pdf formatlı dosyayı adobe reader ile açtığında "Snapshot tool" diye bir araç var. Mouse ile seçtiğin alanın fotoğrafını çekiyor ve clipboarda atıyor. Bu işlemi uygulayıp herhangi bir resim işleme programına aktardıktan sonra miror işlemini uygulayıp buradan yazdırabilirsin. Ama, stromkreis'in söylediği gibi resmin 1:1 olup olmadığı kotrol edilmeli.
ilk önce verdiğim yazılımı indir ve kur. Kurulum sonrasında yazılım sanal yazıcı olarak yazıcılar seçeneklerinde görülecek. doPDF yazıcısını seçerek inkjet yazıcınla mirror yaparak yazdır. Artık mirrror hali ile yazdırılmaya hazır beklemekte kaydedildiği yerde. Sonra bu pdf dosyasını ( uygun boyutlandırma gerekebilir ) Lzer yazıcınla yazdır.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme