Şimdi Ara

Başlangıç enduro xl200 yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben enduro tarzı sıkıntı çıkarmayacak küçük, normalde şehir içi nadir olmak üzere (1-2 ayda bir ) off road yapabileceğim bir başlangıç motoru araştırırken forumlarda xl200 kafama yattı.

Fakat bu konuların genel tarihleri 2003-2008 gibi değişiyor, güncel pek konu yoktu ve daha o tarihlerde " bu motorun 2. Ellerine çok para isteniyor sırf bunun yüzünden almıyorum (o tarihlerde de 4bin TL civarı rakamlar dolanıyordu(özet))" gibi konuşmar dikkatimi çekti. Anladığım kadarıyla fiyatta pek bi değişiklik olmamış.

Aradan bi zaman geçmiş, piyasasında bi değişiklik olabileceğini düşünerekten böyle bir konu açma gereği duydum.

Mamafih çeşitli sıkıntı çıkartmayacak, yarı yolda bırakmayacak, kışın çalışmama sıkıntısı olmayan. Kısacası akarı kokarı olmayan, rezil etmeyecek sıkıntı çıkarmayan ucuz yollu ( maks. 3 bin ) bir enduro tavsiyeleriniz varsa bekliyorum.

( Motor tecrübem pek yok sadece birkaç kez schooter kullanmışlığım var. Pek hız düşkünü biri değilim. )

Tecrübeli kimselerin fikirlerini merakla bekliyorum

Şimdiden teşekkürler.

[biraz fazla uzun yazdım galiba. ]

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• AEA'nın videolarında bu konudan bahsetmişti.

http://www.youtube.com/user/smoothoperatorRed5/videos?sort=dd&view=0&shelf_id=0

http://www.youtube.com/watch?v=UGRScaRphK8

Şehir içinde bu tip motorlar off-road lastiklerden dolayı pek kullanışlı olmuyormuş, yol tutmuyormuş. Alternatif olarak Honda MSX125 Grom veya çinli alternatifi Lifan Pony olabilir.

• Şehir içinde kullanıcıları tarafından lastik değiştirildiğinde "kaymak gibi" gidiyor. Yorumları vardı. Yorumlarınızı bekliyorum.

• Msx125 çok hoş duruyor fakat fiyatı mâlum... Lifan pony i ilk defa sayende duydum. Biraz araştırdım ve aklıma yattı. Yakıt tasarrufu (kullanıcıları 100km/1,4-1,7 arası olduğunu söylüyor.) olsun, görünüşü olsun ve kullanıcılarının "sıkıntı yaşatmayan bi motor" yorumları da cezbedici faktörlerinden oldu.

Fakat boyumdan kaynaklı sıkıntı yaşayabileceğimi öğrendim ve yakın zamanda Tuzla'daki bayisine bu motoru yerinde görme ve deneme fırsatım olabileceğini duydum.

Konu hâlâ günceldir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kanki5659 -- 13 Kasım 2014; 14:36:03 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.