Şimdi Ara

Başlangıç için makine tavsiyeleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler arkadaşlar fotoğrafçılığa başlamak istiyorum.Okuluna falan gitmeyi de planlamaktayım fotoğraf çekmeyi çok seviyorum fakat makine almadan önce size danışmak istedim yinede ne olur ne olmaz çünkü benden daha çok bildiğinize eminim SamsungNX300 gözüme takıldı fakat vizörü yokmuş ne kadar önemlidir olmaması veya o fiyata alabileceğim farklı markada,model de daha iyi makineler var mı öğrenmek istedim bütçem 2000lira kadar başlangıç için almak istiyorum ama yinede güzel bir şey olsun istiyorum önerileriniz nelerdir?

Daha çok doğa veya sanat fotoğrafları çekmek istiyorum ama doğa daha önde sanırsam

Şimdiden yardım edebilen herkese çok teşekkür ederim :P

• İyi günler
    Öncelikle sana bazı bilgiler .vereyim ona göre seçimini yap
    Canon:daha çok outdoor çekimlerinde kullanılan türkiyede gayet iyi tutulan ekipman sıkıntısı olmayan ve nispeten ekipmanları ucuz bir marka
    Nikon:indoor çekimlerinde canona göre daha stabil sonuçlar veren makine ve ekipmanları nispeten pahalı olan canonun ezeli rakibi
    Şimdi gelelim benim tavsiyeme
    Yeni başlıyorsan sana tavsiyem kit olarak gelen lens ve zoom lens alıp tak çıkar yapıp durmaktansa 18-135 lens ile başlayıp hangi alanda uzmanlaşacaksan ona göre ilerde lens alman daha yararına olacaktır.bu 18-135 lens çok genel bi kullanımı vardır tabiki aşırı kalite bekleme ama sen fotoğrafçılığa alışıncaya kadar seni uzun süre oyalayacaktır.çünkü öğreneceğin bir sürü terim ve çekim tekniği var . makine olarak da doğa çekimlerinde daha performanslı olan canon 650 d senin için gayet iyi bir başlangıç olacaktır.soruların ollursa cevaplayabilirim(gördükçe:))
    İyi forumlar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: mismis

İyi günler
    Öncelikle sana bazı bilgiler .vereyim ona göre seçimini yap
    Canon:daha çok outdoor çekimlerinde kullanılan türkiyede gayet iyi tutulan ekipman sıkıntısı olmayan ve nispeten ekipmanları ucuz bir marka
    Nikon:indoor çekimlerinde canona göre daha stabil sonuçlar veren makine ve ekipmanları nispeten pahalı olan canonun ezeli rakibi
    Şimdi gelelim benim tavsiyeme
    Yeni başlıyorsan sana tavsiyem kit olarak gelen lens ve zoom lens alıp tak çıkar yapıp durmaktansa 18-135 lens ile başlayıp hangi alanda uzmanlaşacaksan ona göre ilerde lens alman daha yararına olacaktır.bu 18-135 lens çok genel bi kullanımı vardır tabiki aşırı kalite bekleme ama sen fotoğrafçılığa alışıncaya kadar seni uzun süre oyalayacaktır.çünkü öğreneceğin bir sürü terim ve çekim tekniği var . makine olarak da doğa çekimlerinde daha performanslı olan canon 650 d senin için gayet iyi bir başlangıç olacaktır.soruların ollursa cevaplayabilirim(gördükçe:))
    İyi forumlar

Teşekkür ederim yardımların için hocam.Biraz daha bakındım Sony'nin NEX serileride gözüme çarptı Türkiyeden bir kaç fotoğrafçıda bunlardan kullanıyormuş sanırsam bi bilgin var mıdır bu konuda da

• kardeş sana şunu diyeyim en basitinden şunu örnek vereyim:
    şu aralar google glass çıktı ve kullanılıyor tamam hoş bi teknoloji ancak daha onun ekipmanları çok iyi bilen profesyonel kullanıcısı zor bulunur bi problemde direk kendini yetkili satıcı da bulursun aynı bunun gibi o dediğin nex serisi de yeni yeni kullanılmaya başlandı ve ne yazıkki yaygınlaşamadı işte bunun için bence en mantıklısı herkes tarafından bilinen ekipman ve profesyonel yardım bulma açısından sıkıntı oluşturmayacak makinelere bakman burda sana alternatif olacak nex serisi değil de pentax markası olacaktır zira kendileri su geçirmeme düşmeye direnç gibi konularda kendisini tanıtmış bi markadır...:D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.