Şimdi Ara

başlangıç için tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • mrb. şu ana kadar sadece compact makineler kullandım. fotoğraf konusunda bilgim bu forumdan takip ettiğim kadar. amatör olarak fotoğraf çekmek ve kendimi bu konuda geliştirmek istiyorum. forumdan anladığım kadarıyla başlangıç olarak d-slr like makine öneriliyor benim gibilere. nikon d40 yada canon eos 350 nin fiyatları düşük bu ara. neredeyse d-slr like lara yakın. başlangıç olarak bu ya da sizin tavsiye edebileceğiniz bir d-slr alarak başlamak konusunda tavsiyeleriniz nelerdir. bu konuda eğitim almak istesem elimde d-slr like yerine d-slr olması daha olumlu değil midir? bu arada bütçem en fazla 1000 ytl ve garantili bir makine almak istiyorum.

• bişeyler biliyorum, kendimi de geliştiririm diyosan, paran da var direk dslr al...tabi almakla bitmiyor,lens vs. almak lazım...bunları göze aldıysan ve hakikaten bu işe emek vereceksen tr garantili bu fiyata makina bulabilirsin...dediğin gibi d40 olur, 350d olur ayrıca k100d olur...bu makinaları kullanıcılarına sormanda fayda var...bu üçü arasında pentax k100d hatta ek olarak k100d super bence iyi seçim olabilir...

ama dslr kullanmaya kendini hazır hissetmiyorsan ve aldıktan sonra hevesim geçebilir diye düşünüyorsan bence biraz daha düşün...o konu da dslr-like bi makina daha mantıklı olur gibime geliyor...

kolay gelsin...
  • quote:

Orjinalden alıntı: disco_boy

mrb. şu ana kadar sadece compact makineler kullandım. fotoğraf konusunda bilgim bu forumdan takip ettiğim kadar. amatör olarak fotoğraf çekmek ve kendimi bu konuda geliştirmek istiyorum. forumdan anladığım kadarıyla başlangıç olarak d-slr like makine öneriliyor benim gibilere. nikon d40 yada canon eos 350 nin fiyatları düşük bu ara. neredeyse d-slr like lara yakın. başlangıç olarak bu ya da sizin tavsiye edebileceğiniz bir d-slr alarak başlamak konusunda tavsiyeleriniz nelerdir. bu konuda eğitim almak istesem elimde d-slr like yerine d-slr olması daha olumlu değil midir? bu arada bütçem en fazla 1000 ytl ve garantili bir makine almak istiyorum.

Nikon D40 ve Canon EOS 350D ; DSLR-Like'lere yakın mı dediniz?

Onlar direk DSLR makine zaten?

Başlangıç olarak DSLR önermiyorum. DSLR-Like olabilir. S5, Fz50, H50, S6500 bu tür makineler olabilir.

• en büyük özelliği lenslerinin değişebilir yani refleks olması olan slr makinelere sağlam bir lens veya lens seti almayacaksınız kit lensiyle yada ucuz giriş seviye lenslerle kullanmanın hiçbir mantığı yok. dslr eşit değildir kaliteli fotoğraf. fotoğrafın kalitesini %80 lens belirler. 1000ytlye body alır üzerine 5000ytl lens takarsanız makine 6000ytl değerinde olur. profesyoneller için üretilmiş makinelerdir bunlar. giriş seviyesinde kalacaksanız yalandır. tabi ki 350d ile d70 ile ne işler çıkaran ustalar var. ama performans olarak bu böyle. body ister 6MP çeksin ister 12MP lens dandik olduktan sonra 2 kat büyüklüğünde dandik fotoğraf çekmiş olursunuz baska bişey değil ama dslr like olarak birçok özelliği olan çok acaip makineler var. lens değişemediğinden süperde bir lens koyuyorlar zaten. birçok dslr like makine giriş seviyesi kit dslr setlerden daha iyi sonuçlar verir. ama dslra yatırım yapar upgrade edersiniz. sonra dslr makineler yavas yavas asmaya baslar dslr like olanları

• quote:

Orjinalden alıntı: Chryin

quote:

mrb. şu ana kadar sadece compact makineler kullandım. fotoğraf konusunda bilgim bu forumdan takip ettiğim kadar. amatör olarak fotoğraf çekmek ve kendimi bu konuda geliştirmek istiyorum. forumdan anladığım kadarıyla başlangıç olarak d-slr like makine öneriliyor benim gibilere. nikon d40 yada canon eos 350 nin fiyatları düşük bu ara. neredeyse d-slr like lara yakın. başlangıç olarak bu ya da sizin tavsiye edebileceğiniz bir d-slr alarak başlamak konusunda tavsiyeleriniz nelerdir. bu konuda eğitim almak istesem elimde d-slr like yerine d-slr olması daha olumlu değil midir? bu arada bütçem en fazla 1000 ytl ve garantili bir makine almak istiyorum.

Nikon D40 ve Canon EOS 350D ; DSLR-Like'lere yakın mı dediniz?

Onlar direk DSLR makine zaten?

Başlangıç olarak DSLR önermiyorum. DSLR-Like olabilir. S5, Fz50, H50, S6500 bu tür makineler olabilir.

fiyat olarak yakın demişim dikkat ederseniz

• ilginiz için çok teşekkür ederim. peki d-slr like bir makinede ayarları manuel yapabilir miyim? eğer mümkünse hangi d-slr-like ları önerirsiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disco_boy -- 24 Haziran 2008; 17:03:23 >
  • İlk olarak DSLR-Like kullanmalısınız fikrimce.Canon S3 iyi bir tercih olacaktır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • forumu bir araştırınca o kadar kafam karıştı ki. dslr-like larda en tercih edilen fuji s6500fd galiba. ama bu makinede bulunamıyor anladığım kadarıyla. nikon p80 ve panasonic fz18 de tavsiye edilmiş. benim favorim olan canon s5 (inanın anladığım tek kriter olan dış güzelliğine bakarak ) pek tavsiye edilmemiş. fiyat konusundada birçok farklı alternatif var. halbuki teknosadan nikon d40 kit fiks menü 800 ytl fiyatıyla ne güzel alternatifti. sizce garantili almam çok önemli midir? anladığım kadarıyla pararlel ithalat ürünlerin garantisi yok. birde büroteknik canon s5 i 630 ytl ye satıyor. büroteknik konusunda görüşleriniz nelerdir? yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..
  • Bence panasonic fz50 al hocam DSLR gecmeden önce çok sağlam bir deneyim olur senin için. DSLR-Like lar içindeki en profesyonel olanıdır.Zaten fotoğrafı sevdikçe ilerde fz50 yetmeyince dslr ye gecersin ama arkadaşlarındada dediği gibi dslr olayı kit lens ile yürümüyor iyi objektifler şart o yuzden bence sen şimdilik fz 50 al eminim seveceksindir.
  • ARKADAŞLAR MERHABA SİZE BİRŞEY DANIŞMAK İSTİYORUM BEN DİJİTAL FOTO.MAKİNESİ ALACAĞIM ANCAK TEREDDÜTTE KALDIM KODAK C813 VE M863 BİRİ 2AA KALEM PİLLE ÇALIŞIYOR DİĞERİ İÇİNDEŞARJLI Lİ-İON PİLLE ÇALIŞIYOR M863 ŞARJ EDİLİP ÇALIŞIYOR BİLDİĞİM KADARIYLA.SİZCE PİLLE ÇALIŞAN BİR MAKİNE Mİ ALSAM YOKSA ŞARJ EDİLEN BİR MAKİNEMİ ŞARJ EDİLEN MAKİNEYİ YANİ M863 ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM ANCAK ŞARJI AZALDIĞINDA FOTOĞRAFLAR KALİTESİZ ÇIKAR DİYE KORKUYORUM ACABA BÖYLE BİŞEY OLUR MU OLAMAZ MI LÜTFEN YARDIM EDİN...
  • quote:

Orjinalden alıntı: cenk_99

ARKADAŞLAR MERHABA SİZE BİRŞEY DANIŞMAK İSTİYORUM BEN DİJİTAL FOTO.MAKİNESİ ALACAĞIM ANCAK TEREDDÜTTE KALDIM KODAK C813 VE M863 BİRİ 2AA KALEM PİLLE ÇALIŞIYOR DİĞERİ İÇİNDEŞARJLI Lİ-İON PİLLE ÇALIŞIYOR M863 ŞARJ EDİLİP ÇALIŞIYOR BİLDİĞİM KADARIYLA.SİZCE PİLLE ÇALIŞAN BİR MAKİNE Mİ ALSAM YOKSA ŞARJ EDİLEN BİR MAKİNEMİ ŞARJ EDİLEN MAKİNEYİ YANİ M863 ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM ANCAK ŞARJI AZALDIĞINDA FOTOĞRAFLAR KALİTESİZ ÇIKAR DİYE KORKUYORUM ACABA BÖYLE BİŞEY OLUR MU OLAMAZ MI LÜTFEN YARDIM EDİN...

konunuzu buradahttp://forum.donanimhaber.com/m_2171867/tm.htm

paylaşmalıydınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vovy -- 25 Haziran 2008; 1:34:22 >

• fuji finepix s5700 yada 5800 uygun fiyatlarıyla ilgimi cekti. özellikle s5700 de ayarlar manuel yapılabilmesi yeni başlayanlar için güzel bir özellik deniyor. acaba fiyat/performans olarak nasıl makinelerdir?
  • 5700 kendini kanıtlamış , f/p oranı yüksek bir makinedir.
    Ancak 1000 ytl bütçe ayırdı iseniz tavsiyem dlsr alın bu ara fiyatlar iyi. başlangıçö için 400d - 450d idealdir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sosylst

5700 kendini kanıtlamış , f/p oranı yüksek bir makinedir.
    Ancak 1000 ytl bütçe ayırdı iseniz tavsiyem dlsr alın bu ara fiyatlar iyi. başlangıçö için 400d - 450d idealdir.

hocam 400d ve özellikle 450d yi kendi çapımda çok inceledim. kit olarak fiyatları beni aşıyor. forumu inceledikçe d-slr almaktan vazgeçtim. gerçekten bu tip bir makinenin hakkını vermek gönül işi. insanın bu konuda büyük bir emek vermesi gerekiyor. işe yeni başlayacak birisi olarak başlangıçta 500-600 ytl bir bütçe ayırıp kendimi denemek istiyorum. hepsiburada da finepix s5800+2gb sd kart+çanta 499 ytl. büroteknikte de canon s5 is 630 ytl. sizce bu iki makineden hangisini seçmeliyim ya da sizin bu bütçeye göre tavsiyeleriniz nelerdir? birde acaba büroteknik in verdiği 2 yıl garanti distribütör garantisi midir?

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: sosylst

5700 kendini kanıtlamış , f/p oranı yüksek bir makinedir.

hocam 400d ve özellikle 450d yi kendi çapımda çok inceledim. kit olarak fiyatları beni aşıyor. forumu inceledikçe d-slr almaktan vazgeçtim. gerçekten bu tip bir makinenin hakkını vermek gönül işi. insanın bu konuda büyük bir emek vermesi gerekiyor. işe yeni başlayacak birisi olarak başlangıçta 500-600 ytl bir bütçe ayırıp kendimi denemek istiyorum. hepsiburada da finepix s5800+2gb sd kart+çanta 499 ytl. büroteknikte de canon s5 is 630 ytl. sizce bu iki makineden hangisini seçmeliyim ya da sizin bu bütçeye göre tavsiyeleriniz nelerdir? birde acaba büroteknik in verdiği 2 yıl garanti distribütör garantisi midir?

Distribütör garantisidir.

Her iki makinede iyidir. 3 gündür S5 kullanıyorum mennunum fakat bir önceki makinem olan Fz7 den çokta iyi değil Fz7 daha iyiydi. Fuji S5800 kullanma fırsatım olmadı fakat S5'den ISO konusunda iyi. S5; ISO 400'den sonra kumlanmalar başlıyor. S5800'de o kadar çok değildi. Diğer yönleri hemen hemen aynı. Birtek IS yok.

• ARKADAŞLAR YENİ BİR FOTO MAKİNE ALACAĞIM KODAK C813 MÜ KODAK M863 MÜ BİRİ 2 AA PİLLİ BİRİ ŞARJLI Lİ-İON PİLLE ŞARJLI OLMASININ BİR DEZAVANTAJI OLURMU HANGİSİNİ ÖNERİRSİNİZ?
  • bugün gold bilgisayardan fuji finepix s5800 440 ytl 10 taksitle aldım(çanta ve 2gb sd hediye) şu anda çözmeye çalışıyorum. yardımlarınız için hepinize çok teşekkür ederim.
  • hayırlı olsun. taksitli fiyat bence güzel.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.