Şimdi Ara

Başlangıç motosiklet önerisi (güncel entry bulamadım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar forum üyeleri motora başlamak istiyorum bunun için siz tecrübelilerden marka/model tavsiyesi almak için bu entry yi açtım umarım rahatsız etmemişimdir iyi forumlar...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhabalar, profesyonel bir şekilde eğitim aldığınız sürece her motorla başlanır ancak ilk adım olarak 250 cc olan modeller daha mantıklı olacaktır. Kullanım olarak naked tarzı motorlar ilk motor için daha uygun olabilir (fiziksel özelliklerinizi bilmiyorum). Bütçenize uygun hangi motor hoşunuza gidiyorsa alabilirsiniz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam öncelikle ekipmana butce ayırın ekipman tam olduktan sonra kalan paranızla 2. El 125cc japon motosikleti alıp 10 bin km tecrubenden sonra cc yükseltmenizi oneririm. İlerde cc yükseltmeyi düşünüyorsanız comuter cinsi dediğimiz yamaha ybr, honda cbf alip (2. El piyasasi çok canli) tecrubelendikten sonra cc yukseltin imkaniniz varsa egitim alin. butce belitmediginiz icin marka model yazamadim butcenizi soylerseniz daha detaylı marka model ceşitlendiririz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 50 cc lik motor tavsiyesi istiyorum bilgisi olan varsa bekliyorum

• İki arkadaş CRF 250 Rally aldik. 250cc. Yaşlarimiz 31. İkimizde uçak teknisyeniyiz. Hertürlü zorlanmadan ilk motor deneyimlerimizi kazanacagimiza inaniyorduk. Arkadaş 2. Haftada kaza yapti ve kendi iyi fakat motor pert. Bende 5. Ayimda kaza yaptim santimlerle kendim ve motorum ciddi yaralanmalar ve hasardan kurtulduk. ( Dizimde ufak yaralanma ve motorda hafif hasar). Demem oki motordan ziyade trafik deneyimi şart. Yani motorsiklet araç gibi değil aynaya baktim kafami kaldirdim ttafik durmuş ben hala 80le gidiyorum. Fren desen arac freniyle asla kiyaslanmayacak kadar zayif.

Peki şuan başa sarsak ve yeniden motorsiklet alacak olsam daha ufak bir cc ile mi başlardim? (250 kimisine gore zaten ufak gelebilir daha nekadar ufakla başlayacaksin diyebilirsiniz. Nerden baktiginiza bagli.) Kesinlikle hayir. Motorumdan memnunum.

Peki ne yapmali? Bence kaliteli bir 250cc ideal. Daha ufak hacimli bir motor alip sonra yeteri trafik tecrubesi edindikten sonra motoru degistirmek isteyeceksiniz. Bosa masraf olacak. Ama 250cc tam arada biyerde. Bunla baslanada bilinir, devamda edilebilinir.

Kendime elestirim ne peki? Keske daha az özgüvenli olsaymisim da motorun ne denli tehlikeli olabileceğini "hallederiz ya zaten teknik insaniz az çok konuya hakimiz" diyip gözardi etmeseymisim. Motorda zaman çok hizli akiyor. Ve malesef çoğu zaman tek kaza şansiniz olacak. Oyüzden mutlaka ama mutlaka tehlikenin farkinda olmak, ekipmanlara ciddi önem vermek ve sürekli bilinçli hareket etmek gerekiyor.

Ekipmanlarida bence sifir yerine ayni paraya 2. El daha kalitelisi alinmali. Mesela sifir Andes/Venom mont yerine 2. el Hein Gericke mont almak gibi. ( Kask sidir alinabilir. )

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Al ikinci el 125/150 cc düş kalk biraz. İllaki düşeceksin yani ben düşmem desende bir şekilde o motor altından kayacak :) Sıfır motorla kaza yapınca daha çoık içine oturur. Al ikinci el öğren sonra yükseltirsin ccyi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İlk araç önerisi
    2 ay önce açıldı
    İlk Araç önerisi
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.