Şimdi Ara

başlangıç olarak üst seviye bi makine almak mı..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yoksa başta ucuz ve basit, sonradan ust seviye almak mı?

niye sordun derseniz, başangıc dlsr diye satılanlarin foto kalitesi cok da iyi degil.. niye onlara para veriyim ki? direk üst seviye almak varken

bilmedigim yanlıs bildigim noktalar vardır, aciklarsaniz memnun olurum, dusuncelerim özneldir yanlıs anlasilma olmasin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Diyafram,ıso,perde hızı ve ışık şartları ne olursa olsun en iyi sonuç pozometre sıfır olduğunda elde edilir. 500 liralık apsc için de 50bin liralık orta format için de aynı durum geçerli. Sınıf farkına takılmadan; Dinamik aralık,ıso performansı,çözünürlük ve renk kapasitesi konusunda beklentileri karşılayacak ürünler tercih edilmelidir.

başlangıç olarak üst seviye bi makine almak mı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arranger. -- 16 Ağustos 2015; 16:34:40 >

• hocam pek bişey anlamadım, kısaca yazar mısın bir de

teşekkür ederim

• Bütçeniz rahat ise tabiki iyi bir makine ile başlamak kötü olamaz ancak direkt full frame bir gövde ile başlamak da çok mantıklı gelmiyor . Acemiliğinizi atacağınız , temel bilgileri öğrenip uygulayabileceğiniz bir makine alabilirsiniz . (canon 500D-550D , Nikon D3200-D5100 vb. ) kendinizi geliştirdikçe eğer makine yeterli gelmez ise o zaman daha iyi bir gövde alırsınız ki bahsettiğim gövdeler de uzunca süre yetecektir .
  • quote:

Orijinalden alıntı: CavaLieR-G

Bütçeniz rahat ise tabiki iyi bir makine ile başlamak kötü olamaz ancak direkt full frame bir gövde ile başlamak da çok mantıklı gelmiyor . Acemiliğinizi atacağınız , temel bilgileri öğrenip uygulayabileceğiniz bir makine alabilirsiniz . (canon 500D-550D , Nikon D3200-D5100 vb. ) kendinizi geliştirdikçe eğer makine yeterli gelmez ise o zaman daha iyi bir gövde alırsınız ki bahsettiğim gövdeler de uzunca süre yetecektir .

Eyvallah hocam, anladım.

Tesekkurler.

• Arkadaş zaten slr like mı dslr mi diye sormuş sanırım. Tabiki direkt dslr yada aynasiz makine.

• quote:

Orijinalden alıntı: çekomastik

Arkadaş zaten slr like mı dslr mi diye sormuş sanırım. Tabiki direkt dslr yada aynasiz makine.

yok hocam oyle degil

ilk fotograf makinesi olarak üst seviye bi bi seyler alsak yanlıs mı yaparız demek istedim..

yoksa basta basit ve ucuz, sonra giderek yukseltmek mi mantikli

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: osurgan

quote:

Orijinalden alıntı: çekomastik

Arkadaş zaten slr like mı dslr mi diye sormuş sanırım. Tabiki direkt dslr yada aynasiz makine.

yok hocam oyle degil

ilk fotograf makinesi olarak üst seviye bi bi seyler alsak yanlıs mı yaparız demek istedim..

yoksa basta basit ve ucuz, sonra giderek yukseltmek mi mantikli

Butce uygunsa direkt ust seviye baslardim ben olsam. Ama hevesin gecicek gibiyse fazla para harcamamalisin. Direkt sony a6000 ya da olympus om-d em 10 al gec.

• SLR ile DSLR aynı şeyler aslında SLR Single-lens reflex DSLR Dijital Single-lens reflex, yani birisi filmli sistemler eski olanlar bunlara SLR deniyor, film kullanılmayan günümüzdeki gibi bir hafıza kartına yazılana da DSLR deniyor.

Nihayetinde bu iş araba kullanmak gibi tehlikeli ve yapacağınız hataların sonucu maddi hasarlara yol açacak bir şey değil. O yüzden bütçenize göre bir seçim yapabilirsiniz. Örneğin 6D alarak ve 24-105 F4 bir kit lens alarak bu işe başlayabilirsiniz. Iso - diyafram enstante gibi kavramları bu cihazda da öğrenebilirsiniz.

Tek sıkıntı şu olur, ben fotoğraf çekmek istiyorum hevesi ile ürün alanlar bir süre sonra devam etmiyor. eğer sizde de bir bıkkınlık olur, vazgeçerseniz biraz daha ki en az bir kaç bin TL ( sanırım en az 2 bin TL ) daha fazla para harcadığınızla kalırsınız.Yoksa bence FF bir makine alın.

Eğer bütçeniz yeterli değilse D7100 olur, 750D olur (veya 760D) Belki 70D veya 7D olur alabilirsiniz. Yoksa dediğim gibi en temizi FF ve en iyi çözüm orada 6D diyebilirim. Aynasız bir sistem bakarsanız Son A77 serisini de mutlaka inceleyin derim.

• gecici heves olma ihtimali var,

sanirim ucuz biseyle baslayacagim, seversem beklemem fazla yukseltirim insallah

tesekkurler herkese

• bir şeye heveslendiğinde insan, direk yüksekten başlayınca hevesi çabuk sönüyor. alçaktan başlayıp yğkseğin hayalini kura kura çok daha sağlam oluyor. hem saha zevkli hem motivasyon sürekli oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: %100

bir şeye heveslendiğinde insan, direk yüksekten başlayınca hevesi çabuk sönüyor. alçaktan başlayıp yğkseğin hayalini kura kura çok daha sağlam oluyor. hem saha zevkli hem motivasyon sürekli oluyor.

dogrudur hocam, dikkate alacagim.

tesekkur ederim.

Son olarak sie sorsyim denk gelmisken,

var mı oneriniz, kullanimi basit ama kalitesi iyi olan. Ne cok ust seviye, ne de f/p urunu olmasin yani.

• arkadaşlar bana da 1.500 lira civarında bir makine lazım. ne tavsiye edersiniz.
  • Sirkeci'de daha uyguna bulabilirsiniz.
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-nikon-d5300-18-55mm-sifir-1599tl-225078026/detay
    quote:

arkadaşlar bana da 1.500 lira civarında bir makine lazım. ne tavsiye edersiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.