Şimdi Ara

BASS alt kata mı daha çok gider yoksa üst kata mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
17.900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bazı günler özellikle öğle saatlerinde sese abanıyorum. Sistem de apartmandan attıracak düzeyde ancak şu zamana kadar herhangibir şikayet gelmedi. Ama ben müzik dinlerken yine de acaba rahatsız ediyormuyum diye düşünüyorum. Üst kata mı daha çok ses gider yoksa alt mı?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Alt Kattan Üst Kata Ses Nasıl Gider?

Bir apartmanda veya çok katlı bir evde alt kattan üst kata ses gitmesi yaygın bir sorundur. Sesin seyahat etme şeklini anlamak, bu sorunu azaltmak için adımlar atmana yardımcı olabilir.

Ses Aşağı mı Gider Yukarı mı?

Ses, yoğunluğuna ve ortamın direncine bağlı olarak hem aşağı hem de yukarı hareket edebilir. Ancak genel olarak, daha düşük frekanslı sesler (örneğin bas), daha yüksek frekanslı seslerden (örneğin tiz) daha uzun mesafeler katedebilir ve daha kolay engelleri aşabilir.

Apartmanda Alt Kattan Üst Kata Ses Gider mi?

Çoğu apartman binası, ses geçirmez olmayan malzemelerden inşa edilmiştir. Bu nedenle, alt kattan üst kata ses gitmesi muhtemeldir.

Özellikle bas sesleri, katlar ve duvarlar arasındaki boşluklardan veya boru ve havalandırma kanalları gibi açıklıklardan geçebilir.

Üst Kattan Alt Kata Ses Gider mi?

Yukarıdaki prensipler doğrultusunda, üst kattan alt kata da ses gidebilir. Ancak, sesin aşağı doğru hareketi genellikle daha az belirgindir, çünkü yerçekimi sesin aşağı doğru hareketine karşı etki eder.

Alt Kattan Üst Kata Ses Gitmesini Azaltma İpuçları

Alt kattan üst kata ses gitmesini azaltmak için atabileceğin bazı adımlar şunlardır:

• Halı, perde veya mobilya gibi ses emici malzemeler kullan.
    • Duvarlara ve tavanlara ses yalıtımı yap.
    • Müzik veya TV sesini makul seviyelerde tut.
    • Ağır eşyaları zemin yerine üst katlara yerleştir.
    • Sesin yayılmasını önlemek için kapıları ve pencereleri kapat.

Bu adımları izleyerek, alt kattan üst kata ses gitmesini azaltabilir ve apartman veya evinde daha huzurlu bir ortam yaratabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • subwoofer tavana asılıysa üste gider, yerdeyse alta.
  • General olan mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gider tabi bizim burda bi kazma açıyor son sen biz üstte olduğumuz halde ses yankılanıyor alttakini düşünemiyorum. Allahtan askere gitti kurtulduk
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaçak Yolcu

General olan mi

• sub yerde dursa bile betonarme döşemeye titreşim ulaştığı anda şiddetine göre binanın daha uzak yerlerinde de hissedilebilir
  • Bizde bas olarak degilde genel olarak sikayetci

Isin ilginci apartman dairesi fakat dubleks. Ust katinda dinliyorum muzigimi ama alt komsu (teknik olarak 2 alt komsu) rahatsiz oluyor hemen vurmaya basliyor

Hani bazen o kadar abartiyor ki eminim kulagini tavana dayiyor.

Yahu ben ust katta actigim sesi alt kata inince sanki normal televizyon sesiymis gibi azcik duyuyorum onlar direk rahatsizlik veriyor

Pioneer VSX-921'de 0 dB seviyesinde oluyor bu anlattiklarim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Karşılıklı olarak komşu haklarına taciz etmekteyiz ses konusunda o yüzden alt ve üst taraf rahatsız olduğu halde ses çıkarmıyor demekki. Alttakiler gece kavga eder, üsttekiler pat, küt terlikle dolaşmalar, bişey kaldırıp indirmeler.

Değerli yorumlarınız için teşekkürler.
  • gece 12 den sonra çamaşır makinesi çalıştıranları , makineyle yer süpürenleri , darbukayla alem yapanları da unutmayalım lütfen
  • quote:

Orijinalden alıntı: HAAltuntas

Karşılıklı olarak komşu haklarına taciz etmekteyiz ses konusunda o yüzden alt ve üst taraf rahatsız olduğu halde ses çıkarmıyor demekki. Alttakiler gece kavga eder, üsttekiler pat, küt terlikle dolaşmalar, bişey kaldırıp indirmeler.

Z-623'e devammı hocam?

• quote:

Orijinalden alıntı: Orkinos.avi

quote:

Karşılıklı olarak komşu haklarına taciz etmekteyiz ses konusunda o yüzden alt ve üst taraf rahatsız olduğu halde ses çıkarmıyor demekki. Alttakiler gece kavga eder, üsttekiler pat, küt terlikle dolaşmalar, bişey kaldırıp indirmeler.

Z-623'e devammı hocam?

Evet aynen devam. Bu arada geçen bir tekno markette gördüm ben zamanında 400'e almıştım şuan 550 lira. Baya değerlendi gözümde.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Orkinos.avi

quote:

Z-623'e devammı hocam?

Evet aynen devam. Bu arada geçen bir tekno markette gördüm ben zamanında 400'e almıştım şuan 550 lira. Baya değerlendi gözümde.

Aynen ya Logitech'in ürünleri bildiğin prim yapuyor senelerce aynı fiyat felan çok nadir düşüyor mesela ocak-şubat gibi Hepsiburada 282 tlye düşürmüştü onun haricinde çok çok nadir bildiğin değerleniyor sistemler,bu yüzden pes edip Edifier s730 almayı düşünüyorum.

• bu durumun önüne nasıl geçebiliriz ? bildiğiniz yalıtım yöntemleri var mı ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.