Şimdi Ara

Basur geçirmiş arkadaşlar yardım edin (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
189
Cevap
9
Favori
690.215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ama ağrı sızı kanama olmuyor . Kanama çok nadir dıskıda görüyorum . Bende ki iç hemoroid mi acaba . Ne oturmada sıkıntı oluyor ne başka şeyde . Hiç ağrı yok nasıl biseyse .

Ama çok ıkınıyorum maalesef . Yarım saate anca çıkıyorum tuvaletten . 4 tane fındık büyüklüğünde meme gördüm . Çıkışı resmen kapamış . Ne yapacam bilmiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • XaeDoS kullanıcısına yanıt
    Buraya bakabilirsinizhttps://hekimimyanimda.com/genel-cerrahi/hemoroid-basur-mayasil/

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hemoroid basur veya mayasıl. Farklı isimlerle de biliniyor olsalar hastalık aynı.

Bu hastalığı daha yakından tanımanız için doktor arkadaşımın yazısını bırakıyorum.

Bakınız:
    Hemoroid

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Eczaneden 50 liraya daflon hap al ben kullandım ilaç bitmeden meme küçüldü ve içine girdi şuan çok iyiyim. Tavsiye ederim yani

• sevemem1985 S kullanıcısına yanıt
    Hocam ıkınmak bu hastalığı tetikleyen en etkili unsur. Gün içerisinde bağırsakta posa bırakacak lifli meyve sebzelere (kayısı-bamya vs.) abanın. Gün içerisinde de her öğüne 3-4 kaşığı zeytinyağı atın ve bol fındık ceviz gibi içerisinde sağlıklı yağ bulunduran kuruyemişlere yüklenin. Suyu hiç saymıyorum bile.Ben bu şekilde gidiyorum iki gündür ve her sabah kalkınca 1 lt soğuk-ılık su içiyorum yavaş yavaş. Sonra tuvaletim geliyor zaten ıkınmadan tek seferde bütün şarjörü boşaltıyorum, tavsiye ederim.

Kabızlık basura sebep oluyor diyorlar ama esas sorun ucuna gelmeden ıkınmaktır. Kabızlığı çözüp daha sonra ucuna geldiği noktada tuvalete çıkmak lazım. Ucuna gelmesini istiyorsanız da çömelir vaziyette klozet in önünde bekleyin ucuna geliyor bir süre sonra pantolonu indirip boşaltın şarjörü. Tuvaletiniz geldi sonra kaçtı diyelim zorlamayan şimdi yapacağım diye, ucuna kadar geldiğinde boşaltın 5 dk dan uzun süre durmayın. Ayrıca gün içinde fazla oturmak da handikaptır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Venture -- 27 Temmuz 2020; 19:41:5 >
  • Basur ile başı dertte olan arkadaşlar, %100 çözüm, kesin geçiyor. Bana ulaşın 05359391449

• quote:

Orijinalden alıntı: The Venture

Hocam ıkınmak bu hastalığı tetikleyen en etkili unsur. Gün içerisinde bağırsakta posa bırakacak lifli meyve sebzelere (kayısı-bamya vs.) abanın. Gün içerisinde de her öğüne 3-4 kaşığı zeytinyağı atın ve bol fındık ceviz gibi içerisinde sağlıklı yağ bulunduran kuruyemişlere yüklenin. Suyu hiç saymıyorum bile.Ben bu şekilde gidiyorum iki gündür ve her sabah kalkınca 1 lt soğuk-ılık su içiyorum yavaş yavaş. Sonra tuvaletim geliyor zaten ıkınmadan tek seferde bütün şarjörü boşaltıyorum, tavsiye ederim.

Kabızlık basura sebep oluyor diyorlar ama esas sorun ucuna gelmeden ıkınmaktır. Kabızlığı çözüp daha sonra ucuna geldiği noktada tuvalete çıkmak lazım. Ucuna gelmesini istiyorsanız da çömelir vaziyette klozet in önünde bekleyin ucuna geliyor bir süre sonra pantolonu indirip boşaltın şarjörü. Tuvaletiniz geldi sonra kaçtı diyelim zorlamayan şimdi yapacağım diye, ucuna kadar geldiğinde boşaltın 5 dk dan uzun süre durmayın. Ayrıca gün içinde fazla oturmak da handikaptır.
    Hocam sen geçirdin mi kaçıncı aşamadaydı benimki ikinci aşama iç hemoroid bir de dış hemoroid varmış ben kabıxlığı halletmiştim ama otururken ağrım vardı doktor daflonla iki krem yazıp haftaya gel demişti , gittiğimdeyse ameliyatlık bir şey yok küçülüyor dedi , bundan yaklaşık 3 hafta geçti hala adam akıllı oturamıyorum birisi glyvenol krem tahriş ediyor demişti pişik falan olabilir mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: zorro170

Hocam sen geçirdin mi kaçıncı aşamadaydı benimki ikinci aşama iç hemoroid bir de dış hemoroid varmış ben kabıxlığı halletmiştim ama otururken ağrım vardı doktor daflonla iki krem yazıp haftaya gel demişti , gittiğimdeyse ameliyatlık bir şey yok küçülüyor dedi , bundan yaklaşık 3 hafta geçti hala adam akıllı oturamıyorum birisi glyvenol krem tahriş ediyor demişti pişik falan olabilir mi ?

Alıntıları Göster
    Bende hiç kanama falan olmadı zorlayınca sızlıyordu sadece 5 dk lığına. Bir de şimdi zorlayınca birkaç gün sanki makatta bir cisim varmış gibi bir his veriyor ama dikkat edince geçiyor. Bol sıvı ve lif alıp kesinlikle zorlamamak lazım uzun süre sonra iyice iner düzelir.

Şuan da mesela çok rahat büyük tuvaletimi yapabilmeme rağmen geçen gün dışkım biraz sertti zorladığım için hafif şişti doluluk hissi yapıyor. O sinir ediyor biraz. Birkaç gün dikkat edince geçiyor, akıntı kanama uzun süreli ağrı olmadı hiç şu ana kadar. En önemlisi zorlamamak bırak tuvaletin geldi kaçtı zorlama kardeşim eninde sonunda yine gelecek. Zorlarsan istediğin kadar lif al bol sebze sıvı al yine çıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Venture -- 17 Ağustos 2020; 20:7:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Venture

Bende hiç kanama falan olmadı zorlayınca sızlıyordu sadece 5 dk lığına. Bir de şimdi zorlayınca birkaç gün sanki makatta bir cisim varmış gibi bir his veriyor ama dikkat edince geçiyor. Bol sıvı ve lif alıp kesinlikle zorlamamak lazım uzun süre sonra iyice iner düzelir.

Şuan da mesela çok rahat büyük tuvaletimi yapabilmeme rağmen geçen gün dışkım biraz sertti zorladığım için hafif şişti doluluk hissi yapıyor. O sinir ediyor biraz. Birkaç gün dikkat edince geçiyor, akıntı kanama uzun süreli ağrı olmadı hiç şu ana kadar. En önemlisi zorlamamak bırak tuvaletin geldi kaçtı zorlama kardeşim eninde sonunda yine gelecek. Zorlarsan istediğin kadar lif al bol sebze sıvı al yine çıkıyor.

Alıntıları Göster
    Ben tuvalette ıkınmadan yapıyorum , kabız olmuyorum , ağrı kanama da olmuyor ama oturamıyorum bildiğin sanırım dış hemoroid yapıyor bu ağrıyı anestezi verip içindeki pıhtıyı alıyorlarmış sanırım ama zarar verir diye korkuyorum . İç hemoroid ağrısı olsa sıkıntı yok ama bu hep dışarıda olduğu için oturamıyorum .

• zorro170 Z kullanıcısına yanıt
    Sizdeki dış hemeroid olabilir evet. Onun tedavisi daha kolay diye biliyorum.

Bendeki psikolojik herhalde hemen şarjörü boşaltmak için kabız olmasam da zorluyordum, artık bıraktım tamamen bu yanlış alışkanlığı. Dışkılama fizyolojisi gereği dışkının makatın en ucuna kadar gelmesi lazımmış yoksa ıkınma tehlikeliymiş hemeroid oluşması açısından.

• Selamlar, 20 yaşındayım. Makat çevremde son birkaç gündür bir et parçası var, ihtiyacımı giderirken boyutu en fazla bir mercimek tanesi kadar oluyor sonra 5 dk içerisinde adeta yok oluyor. Herhangi bir acı, zorlanma, ıkınmak zorunda kalmak gibi bir durumum yok. Kan, kaşıntı, sızlama, akıntı, oturmakta/yürümekte zorlanma durumum da yok. Yani aslında hemoroitin hiçbir belirtisi yok ancak bu et parçası kafamı kurculuyor, neden olabilir ve ne yapmam gerekir?
  • Beyler 8-10 yıldır bu lanet zaman zaman kendini hissettiriyordu , zeytin ve çekirdeği, bol su yürüyüş ile birkaç günde diniyordu. Son bir haftadır tekrar nüksetti ve şimdiye kadar hiç büyümediği kadar büyüdü ve yaptığı ağrılar da uyutmamaya başladı. 3-4 tane ilaç kullanmaya başladım 3 gündür bir değişiklik olmadı hatta daha çok büyüdü. 2 gün boyunca da doğal formüller deneyeceğim. Bir küçülme olmazsa bir daha doktora gideceğim. Ameliyat isterse yapayım mı kararsızım ama küçülme ve iyileşme de olmasa ne yürüyebilir ne de oturabiliyorum. Uyku da haram oldu. Help please

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • SouLLeSs GuarDiaN kullanıcısına yanıt
    Sizinki sanki ilerlemiş gibi anlaşılıyor biraz hocam. Bol lifli meyve sebze tüketin (kayısı, yulaf, taze fasulye, bamya vs.) bol yağlı kuruyemişler (fındık, fıstık, ceviz vs.) yaparken de ıkınmayın ucuna kadar gelsin klozet önünde alaturkada oturur gibi çömün ucuna geldiği hissi anlaşılınca yapın. 1 haftaya falan şikayetler azalırsa cerrahi duruma gerek kalmadan kurtulabilirsiniz.

• SouLLeSs GuarDiaN kullanıcısına yanıt
    Çok geçmiş olsun. Aynı durumdayız. Doktora gittim, ameliyat dedi. Sıkı bir pazarlığa giriştim. Diyet, bol su, tüm şartları yerine getirip ilaç kullanacağım eğer rahatlamazsa siz gelip size kestireceğim dedim. Ilaç yazdı. Kullanmaya başladım, bakalım nereye varacak bu iş. Tekrar geçmiş olsun.

• Bu bir haftadır bu gece ilk defa uyuyabildim ve doktor randevumu şimdilik iptal ettim. Dün sarımsak ve soğan közleyip uyguladım, bu ağrıları hafifletip damarı yumuşattı . Bu gece de kantaronu pamuk ile uyguladım . Gerçekten çok rahatlattı ve neredeyse yarı yarıya küçülttü. Bu illeti mide ülserim yüzünden kaptım. Umarım postu deldirmeye gerek duymayız. Herkese geçmiş olsun beyler.

• Arkadaşlar son 2 gündür o yer ve çevresi aşırı şekilde kaşınıyor. Bu normal bir şey mi iyileştiğinden mi oluyor ama bakın öyle bir kaşınıyor ki uykudan uyandırıyor resmen, parçalayasım geliyor. Suya oturuyordum her gün çamaşır suyu ile temizliyorduk ama yine de mantar falan olmuş olabilir mi?

• zorro170 Z kullanıcısına yanıt
    Ne çamaşır suyu mu? Sakın anüs bölgesine sabun dahi hiç bir yabancı madde sürmeyin çok zararlı, o bölgedeki florayı bozuyor. Duru suyla yıkayın yeter.

• darknes1905 kullanıcısına yanıt
    Çamaşır suyu ile oturma banyosunu yıkıyor sonra duruluyordum, makata hiç deydirmedim. Oturma banyosu var klozete takılan leğen gibi onu yıkıyordum yapmayayım mı yani? Bir de doktora gittim bugün, virüs var mecburen sabunla yıkıyorum. Ben elimle kremi üstüne sürerken bir de tuvaletten çıkınca mercimek büyüklüğünde bir kitle hissediyorum. Ancak adam muaynede bulamadı yarın kremsiz gel dedi nasıl dayanacağımı bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zorro170 -- 31 Ağustos 2020; 18:2:5 >
  • ( 000 )
    0000

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Böcekli sümük -- 13 Ocak 2021; 12:41:9 >
  • Up

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.