Şimdi Ara

.bat ile oturum açma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar çok acil lazım... Bir .bat dosyası ile bilgisayarda yeni hesap olusturmam gerekiyor ama kendim yazamadım...:( Bir arkadaşın pc sinde parolasını unutmuş da, dosyaları yakmadan sorunu düzeltmek istiyor... Ya da başka çözümleri olan varsa çok teşekkür ederim... Lütfen eğer biliyorsanız yeni oturum açmaya yarayan .bat dosyasını, lütfen yardımcı olun...

• genelde default windows yüklemesinde administrator accountunun şifresi bulunmaz. windowsu safe modda açıp administrator ile giriş yaptıktan sonra denetim masasından kullanıcı ayarları kısmından gerekli şifre düzenlemelerini yapabilirsinz. windowsa kullanıcı hesabı eklemek ".bat" dosyası kadar kolay olsa her önüne gelen windows kırardı . bunların haricinde "brute force" yöntemiyle windows şifresini bulabilirsiniz ama uzun ve zahmetli bir yöntemdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreampowder -- 31 Ocak 2008; 9:57:30 >
  • Administrator şifresini biliyorsanız (ya da boş ise) dreampowder'in söylediği yöntem en güzeli. Ancak komut satırından yapmak isterseniz google'da bulduğum şu iki sitede tarif edilen yöntemi kullanabilirsiniz:

1.http://www.windowswideopen.com/blog/windows-xp-tip-8-add-user-account-from-command-line/
    Burada;
    net user username /add /random /passwordchg:yes
    komutu kullanılarak yeni kullanıcı eklenebiliyormuş. /random anahtarının eklenen kullanıcıya rastgele bir şifre verdiği, /passwordchg:yes anahtarının ise bu şifreyi değiştirmemize izin verdiği söyleniyor.

2.http://techrepublic.com.com/5208-6230-0.html?forumID=101&threadID=232867&messageID=2296375
    Burada da
    NET USER username [password]
    komutu öneriliyor. örnek kullanım:
    NET USER heroofworld pesword

Bir komutu bir başka kullanıcının hakları ile çalıştırmak istersek:
    RUNAS /USER:username command
    şeklinde çalıştırıyormuşuz. ("command" bölümüne çalıştırmak istediğimiz komut gelecek.)

• yanlız runas kısmında komutu çalıştırmak istiyorsanız yine kullanıcı şifresi soracaktır. şifreyi bilmiyorsanız runas pek bir işe yaramayacaktır. herşeyi geçtik net komutunu kulanaiblmek için sisteme login olmuş olmak gerek (administrator olarak). başka bir boot tan açıp net komuıtunu başka bir windows üzerinde kullanamazsınız.. yine kullanıcı hesabını komut isteminden eklemek için "administrator" olarak login olmuş olmanız gerek. yani malesef un.real arkadaşın dediği yöntem pek işe yaramıyor.

windows, hatta piyasadaki hiçbir işletim sistemi bu konuda gerçekten pek öyle dışardan 1-2 komutla hemde "administrator" haklarına sahip bir kullanıcı eklemenize izin vermez. yapabileceğiniz maksimum kullanıcı guest account tur. onunda yapabilecekleri bellidir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.