Şimdi Ara

Bataryasız kullanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Laptopu aldığımızdan beri (22.01.2017) hiç batarya takılı kullanmadım.İlk açılışı bile bataryasız yaptım ve batarya şu an hala kutusunda yatıyo.Bu bi sıkıntı çıkarır mı yoksa böyle devam mı ediyim ?

• Yaptığınız tamamıyle hata bataryayı kenarda tutmakla koruyacağınızı zannetmeyin olduğu yerde de hücreleri yıpranır.Üzerinde takılı bulunmasında yarar var.Haftada 1 kez uyarı seviyesine kadar boşaltıp doldurmanız hücrelerin yenilenmesi açısından yerinde olur.Batarya dolduğunda gücü kesiyor sistem fişten güç almaya devam ediyor sizin yaptığınız tamamıyle 10 sene öncesinin işi bunu yapmayın bataryalar üretildikten sonra yıpranma sürecine girer kullanılsın yada kullanılmasın.
  • Cengaver53 C kullanıcısına yanıt
    Şarj olurken kullansam sıkıntı olur mu ? Çünkü sabahtan akşama kadar oyun oynayan biriyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Leopard2A6

Şarj olurken kullansam sıkıntı olur mu ? Çünkü sabahtan akşama kadar oyun oynayan biriyim

Sorun olmaz.
  • mcgoktug kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler
  • Bataryasız oynarken Metin2'de CPU sıcaklığı 50 derece civarındayken pil + sarj yapınca 60 derece civarına yükseldi.Bu bi sorun mu yoksa normal mi ? Harici soğutucum var

Edit : Adaptörün ısısı normal

Edit 2 : Şarj %100 oldu ama sıcaklık hala aynı.%100 olunca bilgisayar elektriği prizden çeker diye biliyorum yazıyım dedim

Edit 3 : Max 75 derece gördüğüm oyunda 84 derece gördüm.İlk defa laptop kullanıyorum mazur görün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard2A6 -- 1 Şubat 2017; 17:42:15 >
  • Normal sıcaklıklar,sıcaklık yükselmesinin batarya takmakla alakası yok leptop masaüstüne göre birazdaha çok ısınır bazı grafiği yüksek oyunlarda 90 dereceleri bile zorlayabilir hatta geçen makineler var.
  • Ben anakartımı yaktım kardeşim yapma öyle şeyler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neden bataryayi kullanmadigini anlamadim ama bataryayi kullanmamak omrunu uzatmaz gene kosede enerji kaybetmeye devam eder. Yani kullansanda kullanmasanda bataryanin omru 2yildir. Bataryasiz kullanimin ne gibi avantaji olur dersen sadece bosa agirlik yapmaz. Eksileri ise anakartinizi yakabilirsiniz. Prizden gelen elektrikte dalgalanma olabilir asiri fazda anakart yanar calisan pcden olursunuz. Ayrica elektrik gittiginde oyun veya calisma vb dosyalar yalan olmaz 5dk batarya omru bile dosyalari kaydetmeye fazlasiyla yeter.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.