Şimdi Ara

Bateri Çalıyorum Odama Ses Yalıtımı nasıl Yaparım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
13.036
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Ben Bateri Ve Gİtar çalıyorum evde yalnız Cok Ses Oldugu İçin Ev Ahalisi Ve Nazik Komşularımız Cok Laf ediyorlar Odama Ses Yalıtımı nasıl yaparım veyahut nerden yaptırırım ve son olarak Fİyatları nelerdir? Cvplarınız İçin Şimdiden Teşekkürler.....

• ben yıllar önce ilk setupımı aldıgımda 16 yaşındaydım felan yumurta kutularıyla yalıtım yapmıştım bi studyoda gormustum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: zerzavatçı

ben yıllar önce ilk setupımı aldıgımda 16 yaşındaydım felan yumurta kutularıyla yalıtım yapmıştım bi studyoda gormustum..
    evde mi çalıyon bateriyi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ctrlshft

evde mi çalıyon bateriyi

Alıntıları Göster
    Yumurta kutuları en iyisi

[Kayıtta da iyi oluyor Denenmiştir.]
  • quote:

Orijinalden alıntı: Canér

Yumurta kutuları en iyisi

[Kayıtta da iyi oluyor Denenmiştir.]

Alıntıları Göster
    bu yumurta Kutuları İLe Nasıl Yapabilirim Tam olarak Anlayamadım Cok az Anlatırsanız Bende denerim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: RooTCrew

bu yumurta Kutuları İLe Nasıl Yapabilirim Tam olarak Anlayamadım Cok az Anlatırsanız Bende denerim ?

Alıntıları Göster
    Evet arkadaşlar biri anlatırsa iyi olur banada lazım : (
  • quote:

Alıntıları Göster
    Yumurta kutuları ile yapılan dizayn sadece bulunduğun yerdeki eko (yankılanma) olayını gidermek içindir. Ses yalıtımını sağlamaz. Ses yalıtımını sağlamak oldukça pahalıdır ve bu alanda yetişmiş profesyonel kişilerin gerçekleştirebileceği bir olaydır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zerzavatçı

ben yıllar önce ilk setupımı aldıgımda 16 yaşındaydım felan yumurta kutularıyla yalıtım yapmıştım bi studyoda gormustum..
    bence işin uzmanına git. yalıtımcıya ya da müzik aleti satan yerlere git
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Seko

bence işin uzmanına git. yalıtımcıya ya da müzik aleti satan yerlere git

Alıntıları Göster
    Cevaplarınız İçin Teşekkürler Bildiğiniz İstanbulda Bu işin Uzmanı ve Fiyatlarını bilen varmı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Benek

Yumurta kutuları ile yapılan dizayn sadece bulunduğun yerdeki eko (yankılanma) olayını gidermek içindir. Ses yalıtımını sağlamaz. Ses yalıtımını sağlamak oldukça pahalıdır ve bu alanda yetişmiş profesyonel kişilerin gerçekleştirebileceği bir olaydır.

Alıntıları Göster
    yumurta en iyi ve hesaplı yöntem duvarları 2 kat yumurta kutusuyla kaplıyacan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Metalli Head

yumurta en iyi ve hesaplı yöntem duvarları 2 kat yumurta kutusuyla kaplıyacan.

Alıntıları Göster
    Soundoff set kullan davulda,gitardada amfiden kulaklık çıkışı al.
  • quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: RooTCrew

yumurta kutusundan bi bok olmaz. hazır odalar satılıyo high down diye bi marka yapıyodu, onlardan alabilirsin. yada 3-5 bin ytl paran varsa profesyonel yalıtım ve akustik sağlayan şirketlerle anlaşabilirsin.

kendin yapamazsın, deneme bile! bunu sana 1 yıldır davul calan ve ankara'da bi studyonun yapım aşamasını ve sonrasını gören tecrübeli biri olarak söylüyorum.

o yumurta kutularına benzeyen süngerler ses yalıtımı için değil akustik için kullanılır. evde davul calmak istiyosan elektronik davullara da bakabilirsin. bende roland td6-kx modeli var, üç katlı evde oturmamıza rağmen komşular yine de gece çalınca rahatsız oluyo.

sen bilirsin.

• quote:

Cevaplarınız İçin Teşekkürler Bildiğiniz İstanbulda Bu işin Uzmanı ve Fiyatlarını bilen varmı ?

Alıntıları Göster
    iyi bir ses yalıtımı çok pahalıya mal olur. Ayrıca kafanıza göre yapmanızı önermem. Kolay bir iş gibi görünsede odadaki akustiği bozdunuz mu ses maf olur. Yankıları tamamen keserseniz bu sefer çok sönük bir ses çıkar hafif akustik olması lazım odada o yüzden her yerini ses yalıtım sünger ile kapatmak akıl karı.

Zaten ses yalıtımın ana amacı o duvarlara döşenen yumurta kartonu gibi özel süngerler sesin çok fazla yakılanmasını ölemektir. Yüksek frekans seslerin duvardan çarprıp geri gönmesini engeller, alçak frekans sesler içinse bass trap yapmanız lazım. Bulunduğunuz odaların köşeleri yuvarlatılacak yani keskin köşeler olmayacak duvarlaın tam ortalarında bu bass kapanlarından olacak tavan köşelerinde falanda olması lazım ayrıca tavana da yapacaksınız.

Bunları yaptıkdan sonra boş kalan yerlerde azar azar ses yalıtım süngerlerinden koyarsanız odada güzel bir akustik sağlarsınız. Ama ses %100 engellenmez bunu bilin. Senin komşulara gitmemesi için önceden de oda içinde oda mantığı ile tüm duvarlar beyaz köpül ile kaplanıp üstüne alçıpan çekilirse sesin diğer odalara ve komşulara gitmesi bir nebze engellenmiş olur sonra da yukarda deidğim akustik işlemini yaparsanız hem ses yalıtmı hemde stüdyo tarzında güzel bir odanız olur içerdeki ses kafanızı yormaz.

Ama baya zahmetli ve pahalı bir iş profesyonel ses yalıtım. Bana sorarsanız siz prof musunuz diye hayır değilm. Zamanında çok araştırdım ordan edindiğim bazı bilgiler var onları size aktarmak istedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

iyi bir ses yalıtımı çok pahalıya mal olur. Ayrıca kafanıza göre yapmanızı önermem. Kolay bir iş gibi görünsede odadaki akustiği bozdunuz mu ses maf olur. Yankıları tamamen keserseniz bu sefer çok sönük bir ses çıkar hafif akustik olması lazım odada o yüzden her yerini ses yalıtım sünger ile kapatmak akıl karı.

Zaten ses yalıtımın ana amacı o duvarlara döşenen yumurta kartonu gibi özel süngerler sesin çok fazla yakılanmasını ölemektir. Yüksek frekans seslerin duvardan çarprıp geri gönmesini engeller, alçak frekans sesler içinse bass trap yapmanız lazım. Bulunduğunuz odaların köşeleri yuvarlatılacak yani keskin köşeler olmayacak duvarlaın tam ortalarında bu bass kapanlarından olacak tavan köşelerinde falanda olması lazım ayrıca tavana da yapacaksınız.

Bunları yaptıkdan sonra boş kalan yerlerde azar azar ses yalıtım süngerlerinden koyarsanız odada güzel bir akustik sağlarsınız. Ama ses %100 engellenmez bunu bilin. Senin komşulara gitmemesi için önceden de oda içinde oda mantığı ile tüm duvarlar beyaz köpül ile kaplanıp üstüne alçıpan çekilirse sesin diğer odalara ve komşulara gitmesi bir nebze engellenmiş olur sonra da yukarda deidğim akustik işlemini yaparsanız hem ses yalıtmı hemde stüdyo tarzında güzel bir odanız olur içerdeki ses kafanızı yormaz.

Ama baya zahmetli ve pahalı bir iş profesyonel ses yalıtım. Bana sorarsanız siz prof musunuz diye hayır değilm. Zamanında çok araştırdım ordan edindiğim bazı bilgiler var onları size aktarmak istedim.

Alıntıları Göster
    Okumadım yazılanları pek çok ama yumurta kolisinden başka bişey demiyorum sana. Ekip mekip işi bilen adam vs geç onları. Yumurta kolisi kadar sağlam bi yalıtım yapamazsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: alyanki

Okumadım yazılanları pek çok ama yumurta kolisinden başka bişey demiyorum sana. Ekip mekip işi bilen adam vs geç onları. Yumurta kolisi kadar sağlam bi yalıtım yapamazsın.

Alıntıları Göster
    Ses yalıtımı yapacağına elektronik bateri al akustiği tutmaz ama

• quote:

Orijinalden alıntı: azawarai

Ses yalıtımı yapacağına elektronik bateri al akustiği tutmaz ama

Alıntıları Göster
    Yumurta kutusu değil, viyol!
  • quote:

Orijinalden alıntı: ABABA2307

Yumurta kutusu değil, viyol!

Alıntıları Göster
    Cevaplarınız İçin Cok teşekkürler şimdilikk @firtikk 'in Dediklerini yapıcam cok teşekkürler...
  • quote:

Cevaplarınız İçin Cok teşekkürler şimdilikk @firtikk 'in Dediklerini yapıcam cok teşekkürler...

Alıntıları Göster
    Dostum ne yaparsan yap gene cıkar o ses sonuçta bateri.

Gümbür gümbür ses walla
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Yazılımcı Online

teşekkür ederiz

• quote:

Orijinalden alıntı: lostplanetp

Dostum ne yaparsan yap gene cıkar o ses sonuçta bateri.

Gümbür gümbür ses walla

Alıntıları Göster
    Ucuz yoldan olsun diyorsan..

Çevredeki bir kahveye gidiyorsun..

Kahve sahibi vs soruyorsun yalıtımcı usta vs..

O sana gösterir):

Dicen hacı böle böle ses çıkmasın dicen..

Malz alcak günde 50-100 neyse atcan olcak bitcek.

Yada bir yalıtım firmasına başvurcaksın..

Ben kendi odamın bina tarafı için başvurdum.

Adam dedi bence böyle böyle yap iyi dedim..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.