Şimdi Ara

..::Bateristler Buraya::.. (13. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
729
Cevap
10
Favori
62.546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bak şimdi..Bu davula başlarken ki ilk eğitimlerden biridir.Olmazsa olmazlardanda biridir ayrıca...Bunu yenebilmek için(umarım anlatabilirim)

1 - İlk olarak elinize baget almayın ayağınızı pedala koymayın...Normal bir şekilde koltukta oturun

2 - Sonra sağ elinizi sağ bacağınıza(tabi solak değilseniz solaksanız tam tersi) hihate vurur gibi vurun.Ama yavaş...

3 - Elinizle belli bir periyodu yakalamışken,ayağınızla elinizden hızlı bir şekilde sliding(bass drum pedalına 2 kere vurmak ama tam olarak bu değil bu bir teknik..Ayağın gücü bacaktan alınır birkere vurulur sonra pedaldan size gelen kuvvet tekrar pedala verilir böylece 2 kere pedala hızlı birşekilde vurursunuz...)yapın.

4 - Ancak sliding yaparken elinizin ritmini kaçırmayın..Yani diyelim şöle... E = El S = Sliding

E E s E s E E s E E E s E s E s E E s ---> Slidingleri böyle karışık koymak daha yararlı olur...

Umarım anlatabilmişimdir.Baya zor anlatması bikaç gün sonra video kamerayla bi kaç basit ders videosu çekicem bu konuları içeren.Siteye koyarım sizin için.

• quote:

Orjinalden alıntı: bitirenadam

Bak şimdi..Bu davula başlarken ki ilk eğitimlerden biridir.Olmazsa olmazlardanda biridir ayrıca...Bunu yenebilmek için(umarım anlatabilirim)

1 - İlk olarak elinize baget almayın ayağınızı pedala koymayın...Normal bir şekilde koltukta oturun

2 - Sonra sağ elinizi sağ bacağınıza(tabi solak değilseniz solaksanız tam tersi) hihate vurur gibi vurun.Ama yavaş...

3 - Elinizle belli bir periyodu yakalamışken,ayağınızla elinizden hızlı bir şekilde sliding(bass drum pedalına 2 kere vurmak ama tam olarak bu değil bu bir teknik..Ayağın gücü bacaktan alınır birkere vurulur sonra pedaldan size gelen kuvvet tekrar pedala verilir böylece 2 kere pedala hızlı birşekilde vurursunuz...)yapın.

4 - Ancak sliding yaparken elinizin ritmini kaçırmayın..Yani diyelim şöle... E = El S = Sliding

E E s E s E E s E E E s E s E s E E s ---> Slidingleri böyle karışık koymak daha yararlı olur...

Umarım anlatabilmişimdir.Baya zor anlatması bikaç gün sonra video kamerayla bi kaç basit ders videosu çekicem bu konuları içeren.Siteye koyarım sizin için.

bence bi yanlıslık var bu yontemde cunku eliniz bacagınıza vururken (sliding yada her hangi bi single kick de olabilir) bacagınız yukarı-assagı yer degistiricek ve eliniz bacagınıza daha yukarda veya daha assagıda vuracaktır.. bu da elinizin bacagınıza vurma suresinin daha kısa veya uzun olmasına ve ritm kacırmanıza neden olur. elinizle bacagınıza vurmak yerine sabit bi yere vurmanız ritm kacmaması icin onemli..

ben de bi oneride bulunuyum.. bu oneri sadece davul calmak isteyen ama bu işe daha hiç baslamamıs arkadaslarım icin olsun.. elinizi ve ayaklarınızı daha iyi hissedip kontrol edebilmek icin surekli calıstırın.. otobuste giderken mesela oturdunuz, başlayın tepinmeye(fazla ses cıkarmadan).. ama ayakları yerden tam kaldırarak cesitli kombinasyonlarda vurun ( sol 2 kez vururken sağ 3 kez vursun mesela )

eller icin de kalem cevirme, tesbih sallama ( bu iş için tesbih aldım kendime =)) gibi hareketlerle parmak kontrollerinizi filan geliştirin.. 2 tane sopa bi tane de partik pad'i, bi tane de stick control for the snare drummer kitabı (bende .pdf formatı var isteyen olursa) ohh miss =)

• quote:

Orjinalden alıntı: mad skillz

Arkadaşlar ben de aranıza katılayım bari inceden, topici daha önceden görsem katılırdım çünkü Yamaha DD-55c'yi yazın başında aldım. Alışmaya çalışıyorum, saati 25 YTL'ye bir tanıdıktan ders almayı düşünüyorum. İlerlersem Akira da alabilirim...

Ya arkadaşlar bu arada benim şöyle bir maruzatım var...

Şimdi Hi-Hat'e basılı iken hızlı hızlı vuruyorum ama bir yandan da Bass Drum'dan da ritm almam lazım yani yavaş yavaş vurmam lazım pedala. Ama kolla bacak aynı hareket ediyo yani hi-hat'e vururken de pedala vururken de ya hızlı ya da yavaş vuruyorum, alışkanlık olsa gerek. Bunu nasıl yenebilirim? Şimdiden çok teşekkürler...

katıl katıl hosgeldin =).. senin bu dedigine kordinasyon deniliyo.. aslında bir yandan daindependece denilebilir cunku kollarını bacaklarını ayrı ayrı hareket ettirebilme olayı bu.. ve tamamen kafada ve kasların alısmasında bitiyo bu olay.. ama bence yeni basladıysan kordinasyondan once stick control calısman daha faydalı olucaktır..daha sonra temel rock jazz vs. ritmlerinde bu dediğin olaya girilicek..

mesela soyle bisey deneyebilirsin.. gec davulun basına yada herhangi biyerde olabilir.. ellerin sırayla vursun.. sağ sol sağ sol.. bu sırada her 2 el vurusunda bir kez sol ayagını yerden kaldır.. aynı zamanda her 4 el hareketinde bir kez sağ ayagını yere(yada pedala) vur.. bunu daha sonra kendin zorlastırada bilirsin yada zor geliyosa mesela elleri cıkarırsın.. sol ayak, sol ayak sağ ayak beraber, tekrar sol ayak, tekrar sol ayaka sağ ayak beraber calabilirsin..

bisi daha soyleyim. eger biraz nota bilgin varsa buraya bi kac temel ritm koyayım ordan bakarak da calısabilirsin.. sen durumunu biraz daha acık anlat ki daha cok yardım edebilelim

• quote:

Orjinalden alıntı: desci

quote:

Bak şimdi..Bu davula başlarken ki ilk eğitimlerden biridir.Olmazsa olmazlardanda biridir ayrıca...Bunu yenebilmek için(umarım anlatabilirim)

bence bi yanlıslık var bu yontemde cunku eliniz bacagınıza vururken (sliding yada her hangi bi single kick de olabilir) bacagınız yukarı-assagı yer degistiricek ve eliniz bacagınıza daha yukarda veya daha assagıda vuracaktır.. bu da elinizin bacagınıza vurma suresinin daha kısa veya uzun olmasına ve ritm kacırmanıza neden olur. elinizle bacagınıza vurmak yerine sabit bi yere vurmanız ritm kacmaması icin onemli..

ben de bi oneride bulunuyum.. bu oneri sadece davul calmak isteyen ama bu işe daha hiç baslamamıs arkadaslarım icin olsun.. elinizi ve ayaklarınızı daha iyi hissedip kontrol edebilmek icin surekli calıstırın.. otobuste giderken mesela oturdunuz, başlayın tepinmeye(fazla ses cıkarmadan).. ama ayakları yerden tam kaldırarak cesitli kombinasyonlarda vurun ( sol 2 kez vururken sağ 3 kez vursun mesela )

eller icin de kalem cevirme, tesbih sallama ( bu iş için tesbih aldım kendime =)) gibi hareketlerle parmak kontrollerinizi filan geliştirin.. 2 tane sopa bi tane de partik pad'i, bi tane de stick control for the snare drummer kitabı (bende .pdf formatı var isteyen olursa) ohh miss =)

Bacağının biraz daha geri kısımlarına vurursan bir sorun olmaz.Bende olmuyodu en azından..Gerçe farketmez serbest bir yerede vurabilirsiniz tabi aynı şey...

• peki ben bişey soruyum..therion'un bi şarkısında (ismini hatırlayamadım şimdi aklıma gelince yazarım) adam hem double kick calıyo bi yandan da hihati acıp kapıyo nasıl yapıyo anlayamadım :S

acaba sağ ayagı cok hızlı single kick yapıp sol ayakla hihat mi yapıyo yoksa farklı bi teknik mi var?( benim aklıma sağ ayak kickte sol ayagın topugu kick pedalında sol ayagın uc kısmı hihat pedalında seklinde bi fikir geldi ohaa? )

edit: therion-baal reginon parcanın 01:20. saniyesinde double cross baslıyo ve arada acılan hihat sesleri var??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi desci -- 7 Ekim 2007; 3:27:20 >
  • O teknik var gerçekten.Bunun 2 yolu da var...Sen ikisinide söylemişsin...

1.cisi: Sol ayağın ucu hihat pedalında,topuk bölgesi single pedalda olur...
    2.cisi: Sol ayağınız hihatte single pedal çalışırsınız.Bu sizi biraz kasar ama slidinginiz iyi olursa bir srununuz olmaz.
  • yuh oha.. sliding iyi sayılır da pes pese cok seri 2 kez slide yapamıyorum maalesef.. calısırsam olucak gibi ama. bi de twin pedal alıcam ki sol ayakla da sliding calısıyım.. sol ayak cok zayıf kalmıs. rock ritmlerinde pek double bass gerekmese de heavy metalde sart
  • Sol ayakta sliding e gerek yok..Eğer twininiz olursa hihati açıp kapamıcaksanız slidinge zaten gerek yok.Twinle istediğiniz sesi çıkartın
  • quote:

Sol ayakta sliding e gerek yok..Eğer twininiz olursa hihati açıp kapamıcaksanız slidinge zaten gerek yok.Twinle istediğiniz sesi çıkartın

sol ayakta sliding yapmak istemiyorum da onu sol ayak kontrolunu geliştirsin diye demiştim.. ama youtube da videolar var 2 ayak da sliding yapıyo.. bayaa hos olmus
  • Ya yaparsan yaparsın tabi ama gerek yok..Nasıl anlatıyımki burdan çözemedimVideosunu bulursam demek istediğim hareketin koyucam buraya
  • quote:

Ya yaparsan yaparsın tabi ama gerek yok..Nasıl anlatıyımki burdan çözemedimVideosunu bulursam demek istediğim hareketin koyucam buraya

aslında en iyisi (tarza gore degisir tabi) flatfoot teknigi benim için ama her tarz muzik calabilmek için hepsini orenmek lazım.. ama bi turlu tirediyşınıl grip yapamıyom =) dave weckl'ın sol omzu çökmüş yazık adama ya.. bi de dersleri var ya dave weckl'ın =) adam anlatırken ağzını sapırdatıyo sinir oluyom ha =) bu ne iştah weckl'cım sakin ol biraz

• bende isledim onu gerçekten öyle
  • Hort
  • ya arkadaşlar ben 2.5-3 aydır gidiyorum bateri ye 0 dan başladım.Artık bazı şeyleri yapa biliyorum ama sol elimi kullanamıyorum ve ellerimi hızlandıramıyorum bunlara nasıl çere bulurum :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: Cordelia1912

ya arkadaşlar ben 2.5-3 aydır gidiyorum bateri ye 0 dan başladım.Artık bazı şeyleri yapa biliyorum ama sol elimi kullanamıyorum ve ellerimi hızlandıramıyorum bunlara nasıl çere bulurum :)

stick control for the snare drummer+sabır+metronom+derrek roddy blast beat dersleri( yo.tube da var)
  • hort
  • arkadaşlar ben de bateri çalmayı öğrenmek istiyorum electro davul önerebilir misiniz?tabi yanında baget falan da önerirseniz ii olur
    ben yamaha ve casio gördüm? sizce bu ikisinden hangisi?
  • yamaha'nın baslangıc davulu ama aksamlı olanı isini gorur. zopa olarak vic firth 5a iyidir
  • quote:

Orjinalden alıntı: M@D PuNiShEr

arkadaşlar ben de bateri çalmayı öğrenmek istiyorum electro davul önerebilir misiniz?tabi yanında baget falan da önerirseniz ii olur

Yamaha dtxplorer satıyorum, başlangıç için yeter de artar bile...
    http://forum.donanimhaber.com/m_18612599/tm.htm
  • quote:

Orjinalden alıntı: James Hetfield

quote:

Orjinalden alıntı: M@D PuNiShEr

arkadaşlar ben de bateri çalmayı öğrenmek istiyorum electro davul önerebilir misiniz?tabi yanında baget falan da önerirseniz ii olur

Yamaha dtxplorer satıyorum, başlangıç için yeter de artar bile...
    http://forum.donanimhaber.com/m_18612599/tm.htm

enteresandır burda da aynı davul varhttp://urun.gittigidiyor.com/Yamaha-DTXPLORER-Elektronik-davul-bateri_W0QQidZZ6684184 ve acık artırmayla satılıyo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi desci -- 29 Ekim 2007; 7:35:58 >

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.