Arkadaşlar kitlenmelerim şu şekilde çözüldü. (Henüz kitlenmedi)
Inboard ses kartını device managerdan disable ediyorum (zaten monitörde hdmş ses var oradan aldım sesi). 3-4 Bölüm oynadım kitlenmedi. Hemen haber vereyim dedim. Normalde görüntü ve ses takılı kalıyor ve reset atmadan düzelmiyordu.
Öneriyi yapan X-Fı ve diğer arkadaşlara teşekkür ederim. Eğer bugun hiç bu sorun ile karşılaşmaz isem kesin olarak tanıyı koyabiliriz. :)
Edit: Saatlerdir oynuyorum :)
Ayarlar HIGH takılma yok :)
Sistemim q9400 hd6850 4gb ram
Dediğin olayı nereden yapıyoruz haciii anlamadım..şunu açıklayıcı bir şekilde anlatırmısın sıkıldım artık oyunun en güzel yerinde oyundan atmasından....
Bendeki ingilizce olduğu için:
Computer sağ tıkla Manage Device Manager (aygıt yöneticisi) Sound, Video Game Contr... (ses oyun vişdeo) High Defination Audio Device 'a sağ tıklayıp disable yapın.
Yani kısacası bilgisayarınızın ses donanımını devre dışı bırakıyorsunuz.
Ben sesi monitorden (HDMI) alıyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: disc0nnect
Computer sağ tıkla Manage Device Manager (aygıt yöneticisi) Sound, Video Game Contr... (ses oyun vişdeo) High Defination Audio Device 'a sağ tıklayıp disable yapın.
Anladım Şimdi :)
Sana Bir soru daha :D benim kablo hdm dvı bu ses taşırmı acaba....
onu bilemedim ama kesin olarak söylüyorum artık oyun kitlenmiyor.
oyun normalde 40-50 fps lerde oynanıyor ama an an 9-10 fps ye düşüyor. böyle bir sorunla karşılaşan varmı acaba...
bu arada sistem i72630 qm 8 gb ram gt555m ekran kartı.
Arkadaşlar sorunumu hallettim. Regedit den ctrl+f yapyıp battlefield 3 yazınca çıkan sonuçtan tm yazısını silince kitlenme sorunu kalktı. Şimdiki sorun Operaiton guiltone iran savaşı bölümünde bi yerde hummerden inip yürünüyo köprüden roket sallıyolar patlama oluyo takip etmen gereken adamlar koşuyo köprünün altına doğru youtube dan izlediğim videolarda koşmaya devam edip köprünün içindeki yolu takip edip köprünün üzerine çıkman gerekiyo onları takip edip bende o adamlar köprünün altında siper alıyo ve ilerlemiyo öylece duruyo kendimde gidemiyorum kapı kapalı onların açması lazım neden kaynaklanır bu acaba.
aynı sorun bende de var, oyunu oynuyosun çatır çatır, olurda ölürsen yanlışlıkla geri yükleme ekranında takılıyor kalıyor. Covajj'ın dediklerini yaptım yine de sorunu gideremedim. Anlamadım neiştir vallaha açıkçası..
Ses aygıtını denildiği gibi devre dışı bıraktım ancak yine aynı yerde kitlendi
arkadaşlar sanırım reloaded kullanıyosunuz çok fazla sorun var reloadedde bunlarda bazıları
quote:
Orijinalden alıntı: disc0nnect
bende de rrrrrrrrrrr sesinin ardından kitlenme oluyordu. Çok araştırıp benzer sorunla karşı karşıya olan çok insan gördüm forumlarda. Ses ile özellikle onboard ses kartıyla çakışmalar yüzünden olduğunu biliyordum. Zira kulaklıkla oynarken plantronics'imdeki kulakligin kendi ses kartı uzerinden ses alırken donma rrrrr sesleri olmuyordu.. Ne zaman onboard'dan hoparlorlere cikis alsam o zaman oluyordu.. bunu pratik ve ucuz bir yontemle aşmaya çalıştım ve Creative'in usb girişli "mic ve audio out" çıkışlarına sahip ürününü aldım. 45 - 50 tl'ye bulunuyor. hattahttp://www.hepsiburada.com/Liste/creative-sound-blaster-play-ses-karti/productDetails.aspx?productId=bd8501180&categoryId=218 bu linkte var bende burdan almıştım. Aklınızda olsun. :) simdi sorunsuz gümbür gümbür oynuyorum ve şuna eminim onboard ses kartından daha iyi ses alıyorum. Kitlenmelerde yok oldu
Arkadaşlar Forumu araştırmıyosunuz galiba. Bu sorunla karşılasan biri olarak daha önce 3 konudada çözümü anlatmıştım. Dırrr diye donup kalma olayı evet ses kartıyla alakalı. Bunun için harici ses kartına veya kulaklıs vs gerek yok. Şu ana kadar kendi ve arkadaşımın sistemine uyguladım sorun çözüldü. Yine bi arkadaş Uygulamış onunkide çözülmüş.
1. Punkbuster ı indirin sitesinden.
2. Punkbusterı kur.
3. Add game sekmesinden BF3 ekle.
4.Ve punkbusteri güncelle.
5. çalıştıra cmd yazın başlat menüsünde çıkıcak üstte ona sag click mouse ile yönetici olarak çalıştırın.
6. çıkan satırın arkasına hemen system32 gibi bi satır çıkcak. Arkasına hemen sfc /scannow yazıp enter.(sfc den sonra boşluk var dikkat.)
7.Tamamlandıktan sonra yeniden başlatın. Bu kadar.
Bu Yöntem Drrr diye donup kalan ancak yanıt vermeyen 3 sistemde başarılı olmuştur. Diger yada buna benzer problemlerle karşılaşan arkadaşlar da deneyebilir. Bu yöntemden sonra ne atma ne donma ne bişey görmedim görmedik Uygulamak çok basit madde olarak yazdım daha anlaşılır olsun diye. Oyunum Orjinal Bu arada. Orjinal oyunu olmayıp sorun yaşayanlara yardımcı olamayabilir denenmedi çünkü.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme