Şimdi Ara

Battlefield 3 te çok ölüyorum (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
1
Favori
3.644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Oyunu ilk aldığımda oynadığım ilk 5-10 oyunda 1 kişi bile vuramadım, 0/28 mi dersin 0/15 mi dersin hep o civarlardaydı,sonradan yavaş yavaş öğrenmeye başladım

Bu oyun counter tarzı oyunlar gibi değil,hep atik olmayı gerektiriyor,hep hareket halinde ve atik olman lazım,

yani nedir bu atiklikten kastım,hep arkanı,sağını solunu kollaman lazım, takım nerde ? düşman nerden çıkabilir ? çıkınca ilk yapmam gereken ney ? diye düşünmen lazım

bunu daha iyi kavraman ve kendini iyice geliştirmen için Noshahr tdm oynamanı öneririm
  • https://play.google....mFwcDU5MzUwIl0.

Recon:sniper sınıfı ve silahlarımızın tamamı sniper, iyi bir snipercı çok az ıskalama sansı var.yani direkt head e almalısınız yada çok iyi ikincil silah çekmelisiniz.Kovboy stileJ.FPS geçmişi olan kullanıcılar holo dürbün takarak direkt çatısmaya dalabilir ancak bu yüksek hız ve beraberinde ölüm sayınızın artmasına neden olabilir.sniper kullanırken deathmach haritalarda head e almadan vurmanın acıkcası pek bir espirisi yok.saglını çok az bıraktıgınız bir adamı baskasına asist gitmekten baksa işe yaramaz.Bu yüzden mümkün oldugunca kafaya nişan almalısınız.Bellirli bir süreden sonra pek sıkıntı çekmezsiniz.ikincil silah olarakda magnumunuzun olması ve bununda 20 metreye kadar head atışları tek mermi olması size ikincil bir şans kazandırmakta. Sniper modunda dikkat etmeniz gerekn ikinci şey ise zoom açıp etrafı gözetlemekten kaçınmalısınız zoom u yüksek dürbünler uzaktan ciddi şekilde parlamakta buda yerinizi ciddi şekilde belli etmektedir. O ışığı aynı anca 5 kişi gördüğünü ve bu 5 kişininde colonel statüsüne gelmiş oldugunu düşünürsek 1 sn lik hayatta kalma süreniz var diyebilirim.Bu yüzden hedefinizi belirleyin zoomu açın işini bitirin.Recon için gizlilik esastır unutmayın.shift tusunu da iyi kullanmalısınız zoom açtıgınızda serçe parmagınız shifte yapışmalı.eğildiğinizde ve yerde süründüğünüzde mümkün oldugunca hareket etmemeye çalısın sizin klavyede hafif hafif sağa yada sola sürünmeniz karsı tarafta ciddi bir şekilde ^^orda bir şey mi var^^ dedirtmek bu yüzden bu tarz pozisyon alma hareketleri keskin ve emin ve kontrollü yapılmalıdır.

Engineer: engineer silah sınıfı olarak supportdan daha hızlı ancak assultdan daha yavaş silahlar ile donatılmış.Özellikle büyük haritalarda engineer olmak artı avantaj herkez ya engineer yada recondur bu maplarde zaten.Ben pek haz etmiyorum büyük haritarda kill yapmak adam bulmak bence sorun alet edevatı iyi kullananan resmen ölümsüz sınıfı fark etmiyor ancak bir tankın arkasında 3 tane enginneer var ise işte bunlar ölümsüzdür bunu biliyorum.

Support:Oyunun en önemli karakteri aslında tüm sınıfların kaderi ona bağlı cephane olmazsa belli süreden sonra takım kimseyi öldüremez.Bu yüzden haritada support sınıfı adamlar hep kontrol edilir.Yanınızda saglam 2 support var ise bence korkacak bir şey yok demektedir.toplu bir şekilde ölüm kusarsınız.Supportun silahlarının genel olarak seri atış hızları düşük yani 2 metre mesafede bir assault ile karşılasırsanız siz iki mermi dahi atmadan adam 30 mermiyi boşaltır üstünüze ama çok kritik bir yere çatal ayakları koyarsanız. O zaman burnunu çıkaramaz buna snipercılarda dahil.200 mersi olan ve çatal ayağı açmış yanına mermi kutusunu atmış,4x ve üzeri dürbünlü bir supportun baktığı 100 metre mesafede hiçbir sınıf duramaz.sadece arkasına sızmayı başarırsanız onu durdurabilirsiniz. Hareket eden herseye bin mermi atarım kralını tanımam diyorsanız support sınıfı tam size göre. Bu karekteri aldığınızda mümkün olduğunca takım arkadaşlarınıza mermi atın.bu noktalar takım arkadaşlarınızın doğdu yerler değil özellikle çatıştıkları yerlere mermi kutusu atmalısınız.BF3 takım oyunu ve siz takım arkadaşlarınızı mermi ile beslerseniz mermi sıkıntısı çekmeyen diğer sınıflar hem ikincil silahlarına geçmek zorunda kalmaz hemde ekstra mermi almak zorunda kalmazlar ayrıca arkadaşlarınız karsı takım ile çatışırken siz ölümcül pozisyonunuzu alırsınız.bunun yanında eğer karşı takım oyuncularının sık sık oldugu bir yerden geçtiniz ve kimsenin olmadıgını fark ettiğiniz burada yapacagınız ilk sey c4 leri muntazam bir şekilde yerleştirerek oradan ayrılmak.Ardından harita üzerinde düşmanı orada gördünüz anda fünyeye basmanız yeterli.

Assault: taaruz sınıfı silahları seri ateş edebilen hızlı sarjör değiştern ve atışuzaklığı uzun olan sınıftır.Devamlı hareket halinde olmalısınız bu sınıfla düşmanınız ile mesafe pompalılar tesir mesafesi kadar yakın, sniper kadak uzak olmayan her mesafede yenilmezlerdir.Diğer sınıfların bu mesafeden hiç şansları yoktur.Bu sınıfta ölen arkadaşlarınızı canlandırabilir onlara sağlık paketi atarak sağlıklarının artmasını sağlayabilirsiniz.assalt da genel olarak ayaklıktan çok silahınıza eklenti olarak destek tutacağınız ve mutlaka holo takılı olmalıdır.Dürbün ve çatal ayak bu sınıfa gelmez.susturucu adamları öldürdüğünüzde haritada yerinizin belli olmamasına neden olur ancak mermi hızları düşer uzak mesafeden adam öldürmek tam bir mermi israfına dönüşür bu yüzden susturucu kullanacaksanız mümkün olduğunca yaklaşmalı bilhassa arkadan yaklaşırsanız tüm takımı tek basınıza indirirsiniz.tavsiyem,alevgizleyen kullanmanız. Böylelikle silahınızdan cıkan alev görülmez.buda ^^kim ateş ediyo arkadaşım^^ denmesine sebep olacak damage den de kaybetmeden 3lü atışlarla uzak mesafelerde de ağırlığınızı kuracaksınızdır.
    Sınıflara kabaca değindikten sonra genel oynanış kısmına değinelim biraz.Öncelikle bu söylediklerim birebir adam adama yapılan kapışmalar için geçerli.deathmach haritalar için uygun diyebiliriz.eğer koşar haldeyken karşınıza bir adam cıktı ise ve mesafe 10 metre ve fazla ise kesinlikle yatmayın crtrl ile eğilmeniz şansınızı arttıracaktır.Eğilme karşınızdaki kişi eğer head e aldıysa ilk birkaç mermisini boşa atacağı anlamına gelir buda size zaman kazandırır.Sizin öncelikli hedefiniz kafaya mermi atmanız ve silahınızın nasıl teptiğini bilerek ateş etmelisiniz.Eğer düşmanile daha yakından karşılaştıysanız bir metre hatta yan yana kesinlikle eğilmeyin sağa yada sola doğru ateş ederek yuvarlak çizmeye çalısın burada düşmanın sizi kaçırma olasılıgından yararlanacagız ve mümkün oldugunca seri atış yapmaya çalısın kafaya nişan alabilirseniz adam sizde demektir ancak ani gelişen bir olay olduğu için hareket eden her yerine ateş etmeniz gerekmektedir.

Bir diğer husus her zaman oyuncular kazanan takımın yanında olmak ister tab a basın eğer takımınız ciddi geride is karsı tarafta azman oyuncular var demektir bu oyuncu tipleride genel olarak özgüven patlaması yaşarlar ve heryere saldırırlar çaylak avlamaya çıktığını düşünürler bu yüzden takımınız karsı takıma göz açtırmıyorsa karsı takıma geçmeniz ve yerinizi önceden alarak ava giden nasıl avlandığını gösterebilirsiniz.buda sizin kontrolsüzce saldıran rakibiniz üzerinde kolay rank yapmanıza sebep olacaktır.
    Koşan adam ateş ederken her zaman biraz önüne hedefi tutarak seri yada yada yarı seri ateş etmeniz düşmanın birkaç metreden öteye gidememesine neden olacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: musta2

quote:

Orijinalden alıntı: KötüKedii

eğer pingin yüksekse hiçbir taktik işe yaramaz

pingim 40-65 arası gidip geliyor

o zaman sorun ping değilmiş

• Hocam başlarda oynadıklarının hepsi tecrübesizlikten kaynaklanır , başta şunu söyleyeyim her sınıfta kafanın rahat olacağı silahlar belirle oyun tarzını silahlara göre şekillenir ....

oynayış olarak ne çok fazla hareketli ol nede çok ağır ol yerine göre hareket et ve haritayı kafanda canlandır bu zamanla olur haritaya hükmettiğin zaman hem düşmanın geleceği alternatif yollar hemde senin gideceğin yerler belli olduğu için kafanda taktik yapabilirsin , birde çatışma yeteneğini geliştirmek istiyorsan TDM oyna seri olmayı hızlı hareket etmeyi kavrarsın ...

en önemlisi favori silahın eğer silahının neler yapabileceğini bilirsen çatışırken ona göre hareket edersin ...
  • konuyu okumadım ancak 100 adam öldürüp 90 kere ölüyosan normalin üstündesin. yani k/d 1:1 ise normal 1:2 ise kötü 2:1 ise iyi işte.
  • siz birde red orchestra 2 oynayın bu oyunu ilk oynadığım zamanlar sinirden monitöre kafa atacak duruma gelmiştim oyun tamamen realist bacak ve kollar harici nerenden vurulursan vurul tek mermi yediğin anda ölürsün bir sürü yolu sürünerek giderdim şöyle kafamı kaldırayım bakayım nerde ne var acaba derdim tık head shot koşarak mevzi değiştirmek istersin hiç şansın yok hep vurulurdum en uyuz olduğum kim vurdu nerden vurdu belli değil bırak adam vurmayı ilk düşman askerini görmek için çabalıyordum

tabi daha sonra oyunun inceliklerini öğrenmeye başladım ve artık kopamıyorum bu oyunu oynadıktan sonra bf3 gerçekten çerez gibi geliyor bence bu tip oyunlarda en önemli şey haritaya hakim olmak savaştığınız alanı iyi bilmek size çok şey kazandırır
  • benim arkadaşlarıma verdiğim en önemli takrik ve bencede en önemli şeylerden bri asla av olma her zaman avcı ol mesela oyunda daha yeni olnaları avlamak en kolayıdır daha bilmediklerinden dolayı ortalıkta hoplayıp zıplıyorlar özellikle onları öldürmek çok kolay daha sonra genel olarak kolay vurabileceğiniz oyuncular bence silahına (eğer sizinle aranızda mesafe varsa) fener ve lazer takanlar uzakta lazer biraz göz alabiliyor fakat kullananın yerini tespit etmek kolay oluyor ve en önemlilerinden biri eğer ki canal gibi bölümlerde tdm dm oynayacaksan silahında (nişancı silahları hariç) kesinlikle susturucu bulunsun pustuğunda diğer adamların senin yerini bulmasını engellersin ve başta dedigim gibi o zıplayan ları çok rahat öldürebilirsin umarım işine yarar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KötüKedii

eğer pingin yüksekse hiçbir taktik işe yaramaz

+1

Avatar gözümden kaçmadı bu arada Malamadre reyiz
  • Sniper ol. Bilinmedik yerlere yat hiç ses çıkarmadan avı bekle. Ama bilindik herkesin gittiği yerlere yatma indirirler direk.
  • kimse değinmemiş ama gözün sürekli minimapte olsun. Oyuncular sürekli düşmanı görünce spot(Q tuşu) ediyor. Spot edilen oyuncularda belli bir süre minimapte görünüyor.
    Bu sayede sana yaklaşan tehlikeri görüp tedbir alabilir yada minimapte gördüğün adamları pusuya düşürüp kill oranını arttırabilirsin.

recon olduğun zamanda t-ugs veya maw ı sürekli yakınlarına ama görünmeyen yerlere koy. (sesini duy)
    O aletler düşman hareket halindeyken minimapte gösteriyor yerlerini ve ekstradanda bip sesi değişiyor.

Son olarak çok az ingilizcende olsan birşeyler kapabileceğin bir video serisi.

http://www.youtube.com/watch?v=VRVI3jdxpwc&list=SP1F48902248C7593B

http://www.youtube.com/watch?v=Y7dsYsc_Kgk&list=PLRaUyt8S5zhecEY91Hpd8f-_F97JRtyBn

Buda tank hakkında

http://www.youtube.com/watch?v=rh2rhsW-E9M&list=SPA0445228043E64AE

Ben çok faydasını gördüm zaten 1-2 bölüm seyredince vaybe diyip devam edersin :)

• Ölüm Allah'ın emri hocam.

TDM oynarsam genelde en çok ölenlerden birisi ben olurum ama yine en çok öldürenlerden biriside yine ben olurum. Yetenek önemli tabi ama şans en çok etkileyen faktör bazen "Comeback 120" aldığım oluyor bazende seriye bağlıyorum öldürmeyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Assassin2016

Ölüm Allah'ın emri hocam.

TDM oynarsam genelde en çok ölenlerden birisi ben olurum ama yine en çok öldürenlerden biriside yine ben olurum. Yetenek önemli tabi ama şans en çok etkileyen faktör bazen "Comeback 120" aldığım oluyor bazende seriye bağlıyorum öldürmeyi.

aslında şu aralar taktiksel oynuyorum 100/50 oranında çok iyi olduğum söylenemez ama eski halime göre müthiş

• evet beyler dediğiniz taktikleri uyguladım ve bayağı geliştim taktikler için sağolun
    eğer başka taktik filan biliyosanız yazabilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: madcuzbad

sen 100-10 kd ile gidebilenler var demissin 100-0 gitmek icin (like me) jet kullan

Arkadaş yine artisliğini yapmış.Kendisini tebrik ediyoruz.

• quote:

TDM de öldürmek için ölmeyeceksin.Haritanın hep en dışında dur adam alıp geri gel.Assault olmak en mantıklısı.Kalabalıktan uzak durup arkadan dolaşmak iyi sonuçlar verebiliyor.Bir yere girecekken daima takım arkadaşını yem olarak kullan o girip ölürse mermisini değiştiren adamları rahatlıkla alabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: JeanCold Killah

quote:

TDM de öldürmek için ölmeyeceksin.Haritanın hep en dışında dur adam alıp geri gel.Assault olmak en mantıklısı.Kalabalıktan uzak durup arkadan dolaşmak iyi sonuçlar verebiliyor.Bir yere girecekken daima takım arkadaşını yem olarak kullan o girip ölürse mermisini değiştiren adamları rahatlıkla alabilirsin.

Ben genelde elimdeki silahla özellikle Canals haritasında dalarım ortaya, konteynırların arasına pusanları avlarım. Öyle bi' yerde bekleyip dalmak pek benlik olmuyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: JeanCold Killah

quote:

Ben genelde elimdeki silahla özellikle Canals haritasında dalarım ortaya, konteynırların arasına pusanları avlarım. Öyle bi' yerde bekleyip dalmak pek benlik olmuyor.

Sana pus demiyorum ama rambolukta yapma yani.Bu arada kaç level olursan ol en iyi silah M16A3 tür.End game de bir değişiklik yapmazlarsa başkada silah kullanmam assaultta.Bazıları yazıyor bu rank ta m16 felan diye.Ne alaka kardeşim ?

• Bende yeniyim BF3 te bakalım aldım taktikleri Birde şu fps düşüşlerini yaşamasam daha hoş olacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sucuklu Menemen

quote:

Orijinalden alıntı: Death Time

quote:

Orijinalden alıntı: slayer983

quote:

Orijinalden alıntı: Twin Frozr

sen 100-10 kd ile gidebilenler var demissin 100-0 gitmek icin (like me) jet kullan

O dediğini bide ben kullanabilsem, oyun ilk çıktığı zaman aldım ama toplasan 10 kişi öldüremedim onunla

roket podları açana kadar zor oluyor evet. ondan sonra puan almak daha kolay.

Minigun daha kolay.

bence valla arkadaşında dediği gibi en az ölümlü olanı jet

• quote:

Orijinalden alıntı: iwanthidan

Oyunu oynamadım arkadaşım fakat tüm fps ler genel olarak birbirine benzediğinden sana benim kullandığım taktikleri verebilirim.

-Asla rambo gibi ortaya atlama. Daima saklanarak ve sessizce git siperler en iyi dostun olsun.

-Oynayış stiline en çok yakışan silahı seç ve onda ustalaş. Çok rahat Kill alırsın.

-Yalnız başına dolaşma. Takım arkadaşını takip et.

-Mapları iyi öğren. Rush yapacağın zaman kullanabileceğin alternatif rotaları ezberle.

-Sniper oynuyorsan camp yapma. Daima pozisyon değiştir. En çok kullanılan yerlerde soteye yatma herkesin bilmediği yerler bul.

-Ak-47 vb gibi geri tepmesi yüksek olan silahlarla oynarken asla ateş ederken basılı tutma. Sakince fakat hızlı bir şekilde tıkla.

Bence bunlar boş laflar. Oyuncunun sadece yetenek ve deneyimi olması yeterli. Burda kimseye yeteneksiz demiyorum yanlış anlaşılmasın.
    Ben her türlü silahla ortalarda dolaşırım rambo gibi KD'de 2 den aşşağı düşmez. Girin Battlelog'uma bakın.
    Ha uçakta iyi değilim. Deneyimim yeterince var ama yetenek yok. Olmayınca olmuyor. Bazı arkadaşlarım var hiçbir oyunda öyle normal skorlar yakalayamaz. Onlarda bir zaman sonra hardcore'dan çekilir ve MMO oyunlara döner.
    Yani anlatmak istediğim çok da zorlamamak, kafaya takmamak lazım. Bu işler yetenek işi herkes en iyi olamaz.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.