Bilgili arkadaşlardan abilerden uzmanlardan yardım istiyorum. BattleLog forumlarında da çözümü yazılmamış, yazdığım hataları alan onlarca hatta yüzlerce insan var. İngilizcem yettiğince araştırdım ama "Ok! Thats It!" gibi olumlu şeyler yazan biri görmedim. Herkes aynı hataları yazmış.
Son 1 aydır BF4 oynadığımda hergün farklı fantazilerde, farklı tarzlardaki zevklerle bana çeşit çeşit hatalar sunmakta. Oyunu oynayabildiğim maksimum süre 5-10 dakika. İkinci maça giremeden oyun bana türlü türlü cilvelerle sunduğu hatalarından birini önüme koyuyor. Bende kasayı pencereden aşağı atmamak için kendimi zor tutuyorum. Aslında güzel de olur onun aşağı düşüşünü izlemek! Neyse, ben size hataların çeşitlerini ve yaptığım uygulamaları yazayım:
Bilgisayara hatalar üzerine format attım, tertemiz pc, sadece BF4 yüklü kendi bileşenleri ile birlikte. Hatalar tekrar gelmeye başladı. Ardından ARESMAR'ın fix yöntemini uyguladım. Forumda mevcut o da. VC Redist gibi bir kaç programın güncellemesi ve ufak tefek işlemleri içeren konu. Sırasıyla herşeyi birebir uyguladım.
İlk başlarda Beta olmayan son AMD sürücüsü yüklü idi, Şimdi En son Beta sürücüsünü yükledim (15.20 heralde).
Punkbuster güncellendi.
Oyunu GPU fan hızını manuel olarak %100e ayarlayıp açıyorum (Downclock da yapıyorum yine)
Herşeye rağmen Oyunun bana yaptığı fantazileri yazıyorum:
1- BF4.exe çalışmayı durdurdu hatası
Ya masaüstüne beni atıp ya da oyundayken simsiyah ekranla kalıyor oyun. ALT+Tab yapınca hata penceresini görüyorum, Uygulamayı kapat dediğimde ya masaüstüne dönüyor ya da ekran kararıyor, PC ye reset atmak zorunda kalıyorum.
2-Meşhur DirectX hatası
Format attıp oyunu tekrar kurduktan sonra henüz gelmedi ama yine de aldığım hatalar arasında. Ekran kartını downclock etmem gerektiği söylendi, MSI Afterburner ile 1000 MHZ olan saat hızımı 700'e kadar düşürdüm. Fan %100 hızda sürekli. GRAM hızı 1200'den 900'e düşürüldü falan işe.. Çözüm olmadı...
3-Bigisayarın uzun far görmüş tavşan gibi aha böööyle kalması
İşte o an! Ekran simsiyah, CIZZZZZRRR diye kısa süreli ama beyninizin içine elektrik gibi bir anda işleyen o ses.... Survivor adasında 6 ay kalsanız sabrınızı o derece hiç bir şey sınayamazdı heralde (Başka nasıl anlatabilirdim bilmiyorum). Karşı karşıya kalınca şahsen ben sövmekten bir hal oluyorum... Dilim damağım kuruyo.
4-FPS Düşmesi
Aslında FPS düşmesi de değil ya bu... Oyun açıldı 5-10 dakka geçti "Oh be rahat rahat oynayabilcem heralde" demeye başlamışken BİNGO! Ping: Normal Gösteriyor Fraps: Normal Gösteriyor (80-110 cvarı)
Ama ben oyunu 0,5 FPS ile oynuyorum. FPS olarak düşük değil sadece zaman olarak geç görüyorum herşeyi o FPS düşüklüğünde. Denk Geldiğimde Video çekip yükleyeceğim inanılmaz bir sorun. Görünce siz de çok şaşıracaksınız. 30 saniye bu şekilde oluyor sonra bir anda normale dönüyor ve sonra tekrar tekrar tekrar... aynı döngü içerisinde devam ettiği için oyunu kapatıyorum çünkü düzelmiyor. İnatla bekledim ama yok...
Sonuç olarak ümidim tükeniyor artık bu oyunu oynayabileceğime dair bir umudum da kalmadı.. Nasıl halledeceğim artık ne yapayım bilmiyorum... Konuyu okuduğunuz için teşekkür ederim. Yardımlarınızı bekliyorum.
4 numaralı sorun bende de vardı hocam ekran kartını söktüm tekrar yerine taktım çok enteresan düzeldi bir daha yapmadı o sorunu
GTX970 8GB RAM ve 4690K sistemim var dediğin problemlerin hiç biri başıma gelmedi.
FPS düşmesini bilmiyorum fakat bugün ilk defa 1ci hata oldu server da oynuyordum kapandı siyah ekran takıldı oyun anca delete alt del yaparak kapattım ama map bitimiydi ya buga da girmiş olabilir değişik işleri oluyor bu oyunun
Az önce yine çalışmayı durdurdu. 10 dakika oynayabildim. hatanın ayrıntısı:
Olay Adı: APPCRASH Uygulama Adı: bf4.exe Uygulama Sürümü: 1.4.2.30944 Uygulama Zaman Damgası: 55555ffe Hata Modülü Adı: USER32.dll Hata Modülü Sürümü: 6.1.7601.17514 Hata Modülü Zaman Damgası: 4ce7c9f1 Özel Durum Kodu: c000001d Özel Durum Uzaklığı: 0000000000019712 OS Sürümü: 6.1.7601.2.1.0.768.3 Yerel Kimlik: 1055 Ek Bilgiler 1: 1068 Ek Bilgiler 2: 106884b21aed27772bf132f32a730252 Ek Bilgiler 3: 07b1 Ek Bilgiler 4: 07b1f7fbc2c9d423c263e91b83437394
3. hatayı arada bende alıyorum böyle haftada 1 kez falan başıma gelir laptoptan oynuyorum bataryayı fişi söküyorum anca düzeliyor.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme