Türknet'e yeni başvuruda bulundum ayın 12sinde bu günde telekom ekipleri gelip kurulumu yaptılar modem hazır herşey güzel hattın açılmasını bekliyorum. hemen 02129900219 bu numaradan arayıp , yalın internet bitti zam yapacaz, digitürk bilmem ne paketi ile beraber falan filan ... bu nedir ya ? önceki adreste süperonline hattı var diye onları kullanıyordum başvuru yapıldı etti ne spam araması var ne başka bişey ,ama türknet e başvuru yaptık 10 gün sora spam arama geliyor . çıkın açıklayın bana bunu . kardeşim yanlışlamaya he dese ayıkla pirincin taşını . |
Başvuru Sonrası Dolandırıcıların Araması
İş başvurularından sonra dolandırıcıların adayları aradığına dair artan şikayetler bulunmaktadır. Bu dolandırıcılar, genellikle kendilerini işveren veya insan kaynakları temsilcisi olarak tanıtırlar.
Adaylara, pozisyon için kabul edildikleri ve işe başlamak için ek bilgi veya ücret ödemesi gerektiği söylenebilir. Bu dolandırıcılar, telefon numaralarıyla iletişime geçerler:
- 0212 990 02 54
- 0212 990 08 81
- 0212 990 03 80
- 0212 990 01 18
- 0212 990 01 54
- 0212 990 01 13
- 0212 990 09 18
Dolandırıcılığı Tespit Etme:
- Ücret Talebi: Gerçek işverenler, başvuru süreci sırasında asla ücret talep etmezler.
- Acil Eylem İsteği: Dolandırıcılar, adayları hızlı karar vermeye zorlarlar ve acil eylem talep ederler.
- Şüpheli E-posta Adresleri: Sahte e-posta adresleri genellikle ücretsiz e-posta hizmet sağlayıcılarını kullanır.
- Gramer ve Yazım Hataları: Dolandırıcılık e-postaları ve mesajları genellikle gramer ve yazım hataları içerir.
Kendini Koruma:
- Bilmediğin numaralardan gelen aramalara cevap verme.
- Şüpheli e-postalara veya mesajlara kişisel bilgilerini veya ödeme bilgilerini verme.
- Saygın işverenleri araştır ve yalnızca meşru web siteleri üzerinden başvur.
- İş başvuruları hakkında herhangi bir şüphen varsa, resmi iletişim kanalları üzerinden işverenle iletişime geç.