Şimdi Ara

Bayan/Kadın kelimeleri hakkında (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Mr.Donnaly

quote:

Orijinalden alıntı: plutarkhos_

hanımefendi kullan en iyisi o

Bayan kötü bir kelime mi? Neden kullanmayayım?

Konu hakkında bir görüş belirtmeyerek sadece bu şekilde kullanılmasının bazıları tarafından olumsuz karşılanmasının sebebini anlatacağım. Ülkemizde kız/kadın ayrımı genellikle cinsel ilişkiye girmiş ve girmemiş şeklinde kullanılıyor ne yazık ki ve bayan kelimesinin de bu ayrıma katılıp kabalık etmemek için söylendiği düşünülüyor. Kendim bayan diyenleri çok sorun etmemekle birlikte genelde üniversiteli veya daha genç olanlara kız diyip daha büyüklere kadın diyorum giyim tarzı da önemli olmak üzere. Aynı şekilde erkeklere de çocuk veya adam diyorum. Bu şekilde kullanımda sorun yok bence.

• Kısrağım de

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yirikalische

quote:

quote:

Konu hakkında bir görüş belirtmeyerek sadece bu şekilde kullanılmasının bazıları tarafından olumsuz karşılanmasının sebebini anlatacağım. Ülkemizde kız/kadın ayrımı genellikle cinsel ilişkiye girmiş ve girmemiş şeklinde kullanılıyor ne yazık ki ve bayan kelimesinin de bu ayrıma katılıp kabalık etmemek için söylendiği düşünülüyor. Kendim bayan diyenleri çok sorun etmemekle birlikte genelde üniversiteli veya daha genç olanlara kız diyip daha büyüklere kadın diyorum giyim tarzı da önemli olmak üzere. Aynı şekilde erkeklere de çocuk veya adam diyorum. Bu şekilde kullanımda sorun yok bence.

Yani bilmiyorum ben bayan derken onu metalaştırmayı hedeflemiyorum ama onun altından beni eziklemeye çalışıyorsun falan diyince şaşırdım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Yani bilmiyorum ben bayan derken onu metalaştırmayı hedeflemiyorum ama onun altından beni eziklemeye çalışıyorsun falan diyince şaşırdım.

Fazla tepki verilebiliyor bazen. Arkadaşın muhtemelen bunları yeni öğrenmiştir, o yüzden tepkisi bu kadar büyüktür. Bunun gibi diğer kelimeleri öğrenmek için:
    http://onedio.com/haber/gunluk-hayatta-farkinda-bile-olmadan-kullanilan-15-cinsiyetci-kelime-562095

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Fazla tepki verilebiliyor bazen. Arkadaşın muhtemelen bunları yeni öğrenmiştir, o yüzden tepkisi bu kadar büyüktür. Bunun gibi diğer kelimeleri öğrenmek için:
    http://onedio.com/haber/gunluk-hayatta-farkinda-bile-olmadan-kullanilan-15-cinsiyetci-kelime-562095

Hepsini tek tek inceliycem şimdi:

1: Ne yapsam da cinsiyetçilik çıkartsam diye uğraşılıp çıkartılmış.
    2: 1 ile aynı. Bilim adamı deyince bilimi sadece erkekler yapabilir sanan mı varmış lan cidden? Mesela Maria Curie'nin bahsi açılsa "İyi bir bilim adamıydı" derim ben. Cinsiyetiyle alakasız bir şey bu.
    3: Bu cidden cinsiyetçilik ama hayatın da bir gerçeği.
    4: Kadınların yapamayacağı şeyler olduğunu söylemek mi cinsiyetçilik onu anlamadım. Yoksa kadının yapamayacağı bir şeyi söylemeye yarayan kelimenin cinsiyetçi olması epey anlamsız.
    5: 4 ile aynı.
    6: 1 ile aynı.
    7: 1 ile aynı.
    8: Bu cümleden erkeğin hiçbir emeği olmadığı sonucunu çıkaran mı varmış?
    9: Burada bir kutsallaştırma göremedim. Aksine buna cinsiyetçi diyenlerin, erkek olmayı kutsallaştırıyor diyenlerin erkeklikle sıkıntıları var bence. Feministlerin zaten erkeklikle sıkıntıları bariz bilinen bir şey.
    10: 1 ile aynı.
    11: 1 ile aynı.
    12: 3 ile aynı.
    13: 1 ile aynı.
    14: 4 ile aynı.
    15: 3 ile aynı. Aslında ağlamak cinsiyet fark etmeksizin zayıflıktır ama özellikle erkeksen böyle zayıf davranışlara girmemelisin.

• Feminizm dusuk zekalarin isidir.Duruma gore bayan veya kadin demeye devam.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Saçma sapan şekilde kelimelere takılıp triplere giren, aslında o kelimeye söylerken kimsenin düşünmediği, hatta düşünmeyeceği, bir şeyi dert eden bir feminazi, boşver gitsin.Cinsel ayrımcılık yapanlar elbette var ama bunları kelimelere indirgemek saçmalığım daniskası, en nefret ettğim şeylerden biri de şu feminazi tavırları.

Tavsiyem odur ki arada yavaşça yaklaşıp kulağana hafifçe bağyan diye fısılda ya da yolda görünce "afedersiniz bağyan bir saniye bahabilir misiniz?" falan de.
  • Mr.Donnaly kullanıcısına yanıt
    kötü bir kelime olduğundan değil aslında cevabı kendin vermişsin zaten başlığı açarak bazı kişiler bu kelimenin kullanılmasından hoşlanmıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi plutarkhos_ -- 22 Ağustos 2015; 1:34:59 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.