Şimdi Ara

Bayburt nasıl bir yer ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
46
Cevap
0
Favori
27.914
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Üniversitemin ilk senesini Kars'ta okudum. Hep başka illerde okuyanlara özenirdik. Her yer Kars'tan iyidir derdik. Bir gün yolum Bayburt'a düştü, Bayburt'u gördükten sonra Kars'a şükrettim. Neyse Kars'ta da fazla kalmadım yatay geçiş yaptım zaten.

• Google mapsten bakayım dedim sokak görünümden. Merkezi olduğunu düşündüğüm biryerden başladım ki zaten bütün komple il bizim mahalleden küçük gözüküyor haritada.

herneyse, haritada baktığım yer eğer şehir merkeziyse, bildiğin dağ falan gözüküyor etrafta yani köy gibi izlenim yarattı.

• Demek ki o kadar kuş uçmaz kervan geçmez bir yerki garibim gayler oraya kaçmış

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • barbunya ve bamyenin başkenti  

• AhmetBey08 A kullanıcısına yanıt

Tercih ettin mi bilmiyorum ama Bayburtta okunmaz.Çok küçük bir şehirdir.Bunu öylesine söylediğimi sanma.Hakikaten ufacık küçücük bir şehirdir.Aslında şehirden ziyade kasaba desek daha doğru olur.En fazla ilçe olabilecek bir yeri hangi akılla 'il' yapmışlar üstüne yetmemiş üniversite açmışlar merak konusudur.Bayburt'a bir dönem yaşamış herkes bana hak verir.Görüp görebileceğin en ufak ve en tutucu şehirlerden biridir.

Şehirde AVM ararsan boşa aramış olursun.AVM kültürü burada yoktur.Sinema kültürüde yoktur.AVM'yi,sinemayı geçtim cafe gibi yerlerde yoktur.En fazla internet cafe,playstation cafe ve çay bahçelerini andıran yerleri vardır.Burger King,Mc Donalds gibi bilindik fast food yerleri de yoktur.Yani üniversiteden çıkınca arkadaşlarla vakit geçirecek doğru dürüst mekan bulamazsın.Bulsan bile bu mekanlara kız arkadaşlarınla gidip oturamazsın zira yerel halkın bakışları canını sıkabilir.Bu tür şeyler orada pek hoş karşılanmaz.Saç uzatmak,küpe takmakta çok zordur.Yılbaşı gibi kutlamalar orada 'gavur adeti' olarak görüldüğü için yılbaşılar çok sade ve donuk geçer.

Yerel halk ise genel olarak Anadoludaki diğer yerleşim yerlerindeki gibidir.Yabancılara karşı mesafelidirler ve genelde yabancıları gelir kapısı olarak görürler.Bu da doğaldır zira burada fabrika yoktur,AVM dahi yoktur.Yerel halkın tek kazancı eskiden dışarıdan gelen memurlar oluştururdu.Şimdi üniversite sayesiyle buraya gelen öğrencilerde gelir kapısı oldu.Zaten Bayburt gibi yerlere üniversite açılmasının nedeni de bu yerlerde ticareti canlandırmak içindi.Kısacası öğrenci olarak orada yürüyen bankamatik olarak görülmeniz oldukça olasıdır.

Ayrıca diğer üniversitelilerin yaptığı gibi part-time bir yerlerde çalışayım,üç beş kuruş para kazanayım deseneniz bu da zordur.Zira yukarda anlattığım gibi öğrencilerin çalışabileceği avm,sinema ve cafe gibi yerler yoktur.Var olan cafelerde dediğim gibi çay bahçelerini andırır.Buralarda da yerel halktan gençler çalışır.Yani size iş kalmaz.Var olan az iş imkanını kendi içinde değerlendirirler.Yani iş bulma olayı ciddi sıkıntılı olabilir.Dahası kızsanız iki kat hatta üç kat daha zordur.Hatta kız olarak iş bulmanız imkansız gibi birşeydir.

Mevsiminden bahsedecek olursak kışları çok soğuk geçer.Yazları ise normal denilebilir.Ancak kışın gerçekten çok soğuk olur.

Kısacası Bayburtta okunmaz.Zaten Bayburtlunun kendisi de orada durmaz.İstanbul,Ankara,Bursa gibi yerler Bayburtluların çokça yaşadığı şehirlerdir.Yani kendileri bile bu şehirde pek durmaz.Fırsatını bulan büyük şehirlere göç etmeye çalışır.Doğal olarak böyle bir şehirde okumak lise okumakla eş değerdir.Size tavsiyem gerçekten üniversite görmek ve üniversite hayatı yaşamak istiyorsanız büyük şehirleri tercih etmeniz olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 26 Ağustos 2020; 5:58:52 >

• Lisans tezimi orada yazdım, çok kalmadım ama tatlı bir yerdi. Özellikle yazın yaylaları falan.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.