Şimdi Ara

Bayi aracı üzerine alıp sonra bana satacakmış (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
4.389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadas sirket ismini versede maliyeyi bi yonlendirsem
  • quote:

Orijinalden alıntı: yasaryasaryasar

quote:

Orijinalden alıntı: SeKSandDoRT

cakallara bak sen ...

adamlardaki hesaba bak simdi, fiyatlar yaklasik ...

arac baz fiyati 17500TL
    KDV 3000TL
    OTV 4500TL
    TOPLAM 28.500TL

simdi bu ( 3000+4000 ) 7500 u odeyecekleri vergiden dusup gider gosterecekler

yani 7500TL kardalar, sana 26000 den %1 KDV li fatura kesecekler mecbur, ikinci el oldugu icin,

o da zaten 250 liralik bi KDV eder,

7500 - (2500 (indirim) + 250 KDV ) ortalama 5000 lira Kar,

sende 2500 lira kar ettim diye sevinirsin ...

Ticari defterlerinize bir aracı %18 KDV ile girmişseniz, ikinci el satışını yaparken de,
    kasko değeri üzerinden ama aynı oranda %18 KDV ile çıkış yapmanız lazım.

Faturası üzerinde %18 KDV olmasına-ödenmesine rağmen,
    şirketinize kişisel kullanım için aldığınız binek araçları ise % 1 KDV ile girip,
    satarken de %1 KDV ile çıkış yapmanız lazım.

Aracın ikinci el satışının yapılacağı kasko değeri ile şu anki gerçek satış fiyatı arasında önemli bir fark yoksa,
    bayinin burada KDV yönünden pek bir avantajı olmaz.
    Fark büyükse, farkın %18'i kadar avantaj oluşur.
    %18'le girip, %1'le çıkarsa, ilk vergi denetlemesinde ciddi bir ceza yer.

Size satış yılbaşından sonraya bırakılacaksa, firmanın vergisini ödeyeceği 2011 yılı karının,
    araç bedelinin amortismanı oranında bir kısmının sonraki seneye ötelenmesi gibi bir avantaj olabilir.
    Büyük ve ciddi bayiler için bu da çok büyük bir avantaj değildir.

Benim tahminim, bayinin yılsonu kotalarını tutturmak,
    ama ana firmaya belli bir fiyatın altında satış yapmayacağına dair sözünün arkasından dolaşmak için yaptığı,
    bir hülle satış işlemi olduğu yönünde.

bayi araci satmadan niye giris cikis gostersinki, zaten bayi satarken %1 ile cikis yapacak, bu durumda %18 giris zaten olmayacak , yanlis mi dusunuyorum.

bayi----- %1-------x firmasi------%1-------konuyu acan arkadas.

• Bence çok güzel bir yöntem. Alın size ne devlete verilen soygun vergilerinden ? Devlet sana vergilerinizle şunu şunu yaptım mı diyor. Her ay benim maaşımdan 260 lira gelir vergisi kesiyor artı sigortası bilmem nesi. birde araba alırken arabanın yarısı vergi zaten. bırakın bu doğrucu davut ayaklarını. gidin alın 2.500 milyar size kalsın. sanki devlete gitse bir işe yarıyor ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: efemos

quote:

Orijinalden alıntı: yasaryasaryasar

quote:

cakallara bak sen ...

arac baz fiyati 17500TL
    KDV 3000TL
    OTV 4500TL
    TOPLAM 28.500TL

yani 7500TL kardalar, sana 26000 den %1 KDV li fatura kesecekler mecbur, ikinci el oldugu icin,

Ticari defterlerinize bir aracı %18 KDV ile girmişseniz, ikinci el satışını yaparken de,
    kasko değeri üzerinden ama aynı oranda %18 KDV ile çıkış yapmanız lazım.

Faturası üzerinde %18 KDV olmasına-ödenmesine rağmen,
    şirketinize kişisel kullanım için aldığınız binek araçları ise % 1 KDV ile girip,
    satarken de %1 KDV ile çıkış yapmanız lazım.

Aracın ikinci el satışının yapılacağı kasko değeri ile şu anki gerçek satış fiyatı arasında önemli bir fark yoksa,
    bayinin burada KDV yönünden pek bir avantajı olmaz.
    Fark büyükse, farkın %18'i kadar avantaj oluşur.
    %18'le girip, %1'le çıkarsa, ilk vergi denetlemesinde ciddi bir ceza yer.

Size satış yılbaşından sonraya bırakılacaksa, firmanın vergisini ödeyeceği 2011 yılı karının,
    araç bedelinin amortismanı oranında bir kısmının sonraki seneye ötelenmesi gibi bir avantaj olabilir.
    Büyük ve ciddi bayiler için bu da çok büyük bir avantaj değildir.

Benim tahminim, bayinin yılsonu kotalarını tutturmak,
    ama ana firmaya belli bir fiyatın altında satış yapmayacağına dair sözünün arkasından dolaşmak için yaptığı,
    bir hülle satış işlemi olduğu yönünde.

bayi araci satmadan niye giris cikis gostersinki, zaten bayi satarken %1 ile cikis yapacak, bu durumda %18 giris zaten olmayacak , yanlis mi dusunuyorum.

bayi----- %1-------x firmasi------%1-------konuyu acan arkadas.

''bayi----- %1-------x firmasi------%1-------konuyu acan arkadas.''

değil de,

bayi----- %18-------bayi kendi kendine satış ------%18-------konuyu acan arkadas.

şeklinde olmalı işleyiş.

Konuyu açan arkadaş da;
    '....indirim yapmalarını istedim. Onlarda bana şöyle bir seçenek sundular;
    aracı kendi üzerlerine alacaklar ve sonrasında bana noter satışı yapacaklar..''
    demiş zaten.

Arada x firması yok benim anlayabildiğim kadarıyla.
    Bayinin bizzat kendisi var.

• EVET arada başka bir firma yok... markanın yetkili bayisi var.. aracıdan almıyorum bizzat bayiden alıyorum.

satın almadan önce alacağım aracı göreceğim ve şasi numarasını da not edeceğim..

bu şekilde farklı bir araç almamaya çalışacağım...
  • bu işi hyundai çok güzel yapıyo ocağın ilk haftası araba almaya gidinde görün.... 31 aralığa fatura kesiyolar araç 0 km fakat ikinci el olarak satıyolar siz bayiden noter satışı ile yapıyolar... siz ucuza alıyosunuz onlar hem kotayı dolduruyo (bi önceki sene için) hemde vergiden kazanıyolar.....
  • quote:

cakallara bak sen ...

arac baz fiyati 17500TL
    KDV 3000TL
    OTV 4500TL
    TOPLAM 28.500TL

Eger buradaki kar 7500`u gider gosterebilmekten geliyorsa o kar 7500 degildir. 7500* vergi oranidir. Yani sireket yuzde 30 vergi oduyorsa 7500*.3= 2250 TL kar olur.

Bu arada OTv`yi bilmiyorum ama KDv`yi gider gosteremezler diye biliyorum. Odedigin KDV`yi mali satarken sattigin kisiden alirsin olay odur. Eger fazla aliyorsan aradaki farki odersin. Eger az aliyorsan aradaki farki gider gosteremezsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: x-rayted

o kadar derin düşünmeye gerek yok..Distribütör elde kalan bir miktar arabayı kampanya diye ucuzlatacağına veya kendi çalışanlarının özel/mutlu hissetmesini sağlamak için sadece kendi çalışanlarına indirimle verir. Yani vatandaşa genel indirim yapıp bir de reklam yapıp zarar edeceğine bir email ile kendi bayiilerine geçer zaten çoğu satılır.Veya mutlu olsun çalışanlar diye bu indirimi yapar.... Zaman zaman Doğuş grubu bunu özellikle SEATlara yapar. Yani distribütör bu arabayı normalde bayiiye 17500 e fatura ediyorsa alıcı bayii çalışanı olmak kaydıyla 16000 e verir. Böylece indirim olmuş olur. Bayii de bunu alacak çalışanı yoksa çalışan üztünde indirimler dışarıya satabilir.

tek mantıklı açıklama bu.

çünkü bir cepten diğerine aktararak vergi matrahı falan düşmez, aksine toplamda ödenecek vergi artar.

tek amortismandan bir avantaj sağlanır, o da 30000 binlik araba için 100-150 lirayı geçmez.

• yukarıda işin para yönü açısından mantıklı açıklamalar mevcut.
    benim merak etiğim husus, diyelimki bayiinin elinde ayıplı bir araç mevcut, (test aracı olabilir, boyalı vs olabilir ) hülle ile bu aracı ikinci el olarak aldığınızda ,yasal açıdan şirket sorumluluğunu üzerinden atmış olabilirmi?
  • Aynı olayı geçen pazartesi bizde bir hyundai bayisinde yaşadık. accent era diesel için 3000 tl indirimle 30600 tl fiyat verdiler. bize bu şekilde fabrikadan filo indirimi aldıklarını söylediler. bizde hemen aldık
  • Benim bir arkadaşım da fiat bayisinden almıştı, tek sorunu Bankadan kredi çekme konusunda yaşadı, bankanın sıfır araç ile ikini el araç kredi fazileri farklıydı, araç bayinin adına plakalı olduğu için sıfır km olmasına rağmen arkadaşım 2.el araç alma durumunda olduğu için krediye biraz fazla faiz ödedi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kalekale -- 10 Aralık 2011; 21:28:31 >
  • ben sipariş ediyorum aracı yarın.

tecrübelerimi paylaşırım sizinle.
  • 2010 yılında izmir hyundai yükselişten bende aracımı bu şeklilde aldım kotalarını yükseltmek için kendi üzerlerine araç alıyorlar sonra bu araçları satıyorlar ben ellerindeki böyle bir aracı 2010 ocak sonuna doğru bir önceki aralık ayında yaptıkları kampanya fiyatıyla aldım yoksa ocaktaki fiyatları daha yüksekti üstelik ocakta aldığım için trafik sigortası ve ocak vergisinide onlar yatırmıştı bunlarıda ödemedim :)..
    21.900 tl ye almıştım yalnış hatırlamıyorsam o anki güncel fiyat 24.400 mı neydi.
  • sistem iyiymis :)
  • aracın peşinatını verdim arkadaşlar.. şimdi bayi kendi üzerine almaya başladı aracı.

cuma günü de bana noter satışı yapacak.
  • oda kazanıyor sende... ben olsam dedigin sekilde alırdım
  • ya şu harcamayı vergiden düşme olayını açıklığa kavuşturalım arkadaşlar...
    gider "vergiden düşülmez" "gelir vergisine tabi matrahtan" düşülür.
    muhasebe ile ilgilenen arkadaşlar daha iyi açıklarama dayanıklı mallar için amortisman süreci işler.
    binayı makineyi arabayı alıp tutarın tamamını o yılki vergi matrahından düşemezsin..... yapılan gideri örneğin 3-5 mali yıla farklı anahtarlar kullanarak yayarsın...

belki iki yıllık bir amortisman düşebilirse yani 2011 de alıp 2012 de düşebilirse bunun yaninda da kendi üzerine alırken markanın bayiye özel bir kıyağı varsa son kullanıcıya yaklaşık %10 luk bir indirim yansıyabilir...
    fazla kurcalamaya gerek yok...
    beğendiğin araç gözünün önünde evrak değiştiriyorsa sorun olmaz...
  • Bay ismi vermeyebilirsin ama bari ne aldığını söyle
  • quote:

Orijinalden alıntı: ulashh1907

quote:

cakallara bak sen ...

arac baz fiyati 17500TL
    KDV 3000TL
    OTV 4500TL
    TOPLAM 28.500TL

dediklerin doğruysa bir sıkıntı yok aslında.

bence de bir sıkıntı yok, alan memnun satan memnun

• selamlar

liste fiyatı 30 bin, pazarlıklı peşin fiyatı 28.500 olan aracı bu şekilde 26 bin tl ye aldım.

noter satışıyla üzerime geçti.. hiç bir sıkıntı yok.. faturamı da verdilr.

araç 4 kmdeydi aldığımda..

herkese sevgiler.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.