Şimdi Ara

bayilerdeki çalışanların mezun oldukları bölüm?? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • unal ve vision bell ve bana opel bayİsı teslim etseler 1 haftada stogu tuketecegımıze emınım :)
    Saka bır yana oto genel olarak satıs danısmanlarından daha bılgılı oldugumuzu dusunuyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

Önce adamı şoför koltuğuna oturturum, sonra direksiyonu tutarken karısı veya kız arkadaşının duyamayacağı şekilde kulağına "okşa, okşa... bakire ceylan derisi" derim, araba satılmıştır, iş bitmiştir.

Güldürdün gece gece Allah iyiliğini versin, nereden aklna gelir böyle şeyler hocam? Selamlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ünal

DH otomobil bölümündeki üyeler otomotiv satış işine girse bayide araba kalmayacağını garanti ederim. Bilgisiyle müşteriyi mest eder o kadar borca sokar adam uyanmaz bile. Bu kadar kesin diyorum bakın.

Özellikle Taner abi sen VW bayisine girsen bayide araba kalmaz.

Soka soka bayiiyemi soktun Taner abiyi
    Onu uzaya göndercez biz

• birkaç yıl önce konuştuğum bir kız, 2 yıllık satış yönetimi mezunu olduğunu söylemişti. (ayrıca özgüveni yüksek ve güzeldi)
  • eskiden üniversite mezunlarının yapacağı iş değildi ama son senelerde...bu bölüm için utanmasalar master sorucaklar artık...800 + prim..oda işine gelirse (priminde garantisi yok)
  • Bende anlatayım başımdan geçeni tam yeri madem..

Citroen bayiindeyim.

Ben : Berlingo modelinizin en full olanını görebilirmiyim.
    S.e. : Buyrun beyefendi burada.
    Ben : 110hp dimi bu.
    S.e : Yok 92 hp
    Ben : ESP var değilmi. ( Aslında opsiyonel oda artık yok )
    S.e : ??? Gider bir bakar teybin oralara .... ııı yokmuş.
    Ben : Hız sabitleyici ( Oda opsiyonel )
    S.e : ıııhh.
    Ben : Deri direksiyon simidi ??
    S.e : Beyfendi elimizdeki en full model bu.
    Ben : İnternet sitenizde ( ozaman ) en full aracınız 110hp ESP+C.C.+Deri dir. simidi. olmaslı değilmi.
    S.e. : Ondan 1 adet üretmişlerdir onuda siteye koymaya mecburlar.

Benim anlamadığım insan biraz sattığı arabanın sitesine girmezmi, forumları arada gezmezmi , bu kadar basit şeyleri bilmemek ...
  • Taner abinin deyişiyle eteği pek kısa, fakat dili o kadar da kısa olmayan bayanlar gözüme çarpıyor benim.

Kullanılmak üzere her yerdeler.Otomobil showroomlarında, teknik servislerde, kısaca Müşteriye Hizmet olaran nitelendirilen her yerde.

Ford Showroom'unda Focus 1.6 TDCI (109 PS) araca bakıyoruz, fiyatı 39.000 TL. Yakıt Tüketimi 5.5 Litre.

Arka tarafta fiyatı 84.000 TL full+full bir 2.0 TDCI mondeo gözümüze çarpıyor.Onun üzerindeki yakıt tüketimi de 5.5 Litre

-Hanımefendi Focus ile Mondeo üzerindeki yakıt değerleri aynı

-Iııh, değerler birbirine yakındı, bizde değiştirmedik.

-Ama, nasıl yakın olur! Biri 1.6 diğer 2.0 Ayrıca ağırlık olarak da farkları bariz olarak belli.

-Hık,mık...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xhaustion

Ekonomi mezunuyum ben istiyorum çalışmak Satış Temsilcisi olarak ama alan yok Daha çok deneyimli Lise mezunu tercih ediyorlarmış

bende bunu anlamıyorum kimse işe almazsa insan nasıl deneyimli olabilir?
  • Haziran ayında uzun uzun yazmıştım hatırlarsanız...

Satış Temsilcilerinin Bomba Diyalogları
    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=32639903

quote:

OTOMOBİL SATIŞ TAKTİKLERİ

A. GENEL SHOWROOM KURALLARI
    1. Tüm araçların üzerine "SATILMIŞTIR" / "SATILDI" şeklinde etiket eklenir, araç satılmamış olsa bile.
    2. Müşterilere araçların ÇOK ucuz olduğu ve bu ÇOK UCUZ fırsatlarının çok kısa süreceği hatırlatılır.
    3. Araçların camları indirilir, böylece müşteri kapıyı açmadan kafasını sokup bakabilir.
    4. Araçlar yarım saatte bir parlatılır, döner ve kalkık platformlara alınır, gelin gibi süslenir.
    5. Showroom'da mini etekli 5 kız, süper mini etekli 2 kız ve takım elbiseli 1 erkek gezer.
    6. Çay, meşrubat, çıkartma, borşür, "DANIŞMA" masası ve promosyonel malzeme serpiştirilir.
    7. Fiyatlandırmanın web sitelerinde veya gazete reklamlarındakilerle bir ilgisinin olmaması sağlanır.
    8. En çok satan araçtan AZ, en az satan araçtan da ÇOK getirilir, suni bir "satış patlaması" yaratılır
    9. Kızlar için özel kuaför salonu, makyaj/manikür/pedikür odası açılır, yarım saatte bir pudralansınlar diye.
    0. Showroom'da çok cam ve mutlaka klima bulunur, fonda Türk Pop Müziği çalar, kapılar elektrikle açılır.

B. GENEL SATICI KURALLARI
    1. Araçları erkekler aldığı için mini etekli kızlar hemen onlara yapışır, zor olanlara süper mini etekli kızlar musallat olur.
    2. Yılda 5 veya 6 defa gelen bayan otomobil alıcılarına bir erkek yardımcı olur, çünkü kadınlar kadınlardan nefret eder!
    3. Müşteriye daima İHTİYACI OLMAYAN araç satılmaya çalışılır, Corsa isteyene Astra, Golf isteyene Passat iteklenir...
    4. Müşterinin peşinen keriz olduğu düşünülür ve ona göre davranılır, en ucuz araç en pahalıya satılmaya çalışılır.
    5. Stoktaki araçların hemen satılması için fazla teknik detaya girilmez, daha çok kredi, sigorta, plâkâ gibi hususlar konuşulur.
    6. Her yorum, durum ve sorun için kılıf uydurulur, renk ve aracın ne kadar yakıştığı söylenir, şehir ve mevsime göre konuşulur.
    7. Donanımların minimum seviyede olması bunların Türkiye için gereksiz olduklarından ötürü öyle geldiği açıklanır.
    8. Müşterinin aklındaki talepler sıfırlanır, sunroof, arka cam perde, ayak bölgesi aydınlatma, sis farları, ABS/ESP boşunadır!
    9. FIRSAT yaratılır, bugün alırsan 40.000 yarın alırsan 46.000, stokta 1 tane kaldı, o da imparator mavisi ve kapaklı jantlı...!
    0. Satış personeli kendi arasında da rekabet eder, kim daha kazık fiyatla daha çıplak arabayı daha çabuk satar diye..

• Bazı satış temsilcileri var ki ne mezunu olursa olsun kendini geliştirmiş, işini biliyor ve seviyor, konusuna hakim. Bazılarıda kerhen oraya gelmiş gibi, nerden çıktı bu müşteri şimdi yaaa, ne rahat oturup duruyordum der gibi görünüyor..
  • Evet genel olarak satış personelleri yetersiz, bilgisiz. Ömer in tarif ettiği tipte %90 tutuyor. Ama işini gayet iyi bilenlerde var. Gerçi ben henüz 1 tane görebildim. Onunda ismini vereyim bari. Antalya Hastalya' da Akın Bey var. Kendisi sattığı aracı tanıyan birisi. Tebrik ediyor el sallıyorum buradan. .
  • ben de toyota da aktif satış danışmanlığı yapmıştım.bizim plaza da bayanlar çok bilgisizken biz erkeklerde bir o kadar bilgili meraklıydık.ama ilginçtir en çok onlar satar genel müdürün gözüne girerlerdi tabi.müşterinin biri corolla ne kadar yakıyor dediğinde şehir içi en fazla 170 kuruş yakar deyip arabayı satmıştı.araba corolla 1.6 benzinli otomatik vites di... sonra bir tanesi d4d dizel motorda turbonun olduğunu çalışmaya başladıktan 1 sene sonra öğrenmişti.
    çok zevk alarak çalışmıştm.tavsiye ederim.
  • quote:

Çayocağı Bölümünden veya Kıraathane Üniversitesi Kaldırım Mühendisliği Bölümünden belki de...

Acımasız bir cevap olarak algılayabilirsiniz. Otomotiv Pazarlama Bölümü yok. Otomotiv Mühendisliği Bölümü ise henüz birkaç fakültede var. Çalışanlar genelde Lise Mezunu, idari kadroda şirket hissedarları istediği okul ve bölümden mezun olabilir, ilkokul mezunu bile olabilir, müdürler de herhangi bir bölümü bitmriş olabilir. Doktor, Avukat, Mühendis, Diş Hekimi, hepsi olabilir.

FIAT LINEA'yı satan adama soruyorum. "Neden arka frenler disk değil de kampana" Bana cevap veriyor "Arka frenler disk" Ben cevap veriyorum "Hayır kampana" O cevap veriyor "Beyefendi disk" Ben cevap veriyorum "Buyurun bakın, kampana mı disk mi"

Bakıyoruz. Kampana...

Cevap veriyor bana "Kampanaymış, fabrikada kampana takmışlar..." (sanki yanlışlıkla kampana takmışlar)

Bana aracımı satan çocuk şimdi sosis ve pizza dükkanı açtı. Otomotiv hususunda DH forum üyeleri hepsinden daha bilgili!

Taner Göde (sinirli)

görünce kampanayı tanıması da iyi birşey

• Valla hiç belli bişeyi yok,her bölümden çıkan çalışıyor.Üni okumuş olmak yetiyor kimi yerde.Tabi ortaokul,lise mezunları da var.Yedek klubesinde bile gördüm(tugayın lafı mantıksız olsa bile güzel yakıştı).
  • Sen satış yapta ne okudugun hatta nasıl sattığın önemli değil. bu yüzden hiçbişeyden gram anlamayan bayanlar plazaları dolduruyor. insan hiç olmasa ezberler fabrika verilerini donanımlar nyse. bu sektörün bölümü yok ne ararsan cıkar , beden eğitimi öğretmeninden işletmeciye , ordan lise mezununa kadar gider
  • quote:

FIAT LINEA'yı satan adama soruyorum. "Neden arka frenler disk değil de kampana"

tamam da sen bu soruya nasıl bir cevap bekliyordun ki adamın seni kampananın bu araç için daha iyi olduğuna inandırmasını mı velhasıl biliyoruz maliyet sebebiyle orada kampana olduğunu, adam ne desin üretim maliyetini düşürmek için mi desin

• şuan çalışanlar ne mezunu bılmıyorum ama iş ilanlarına bakarsanız üni mezunu ıstıyor hepsıde,ülkede bu kadar diplomalı işsiz varken üni mezununa cok bıle goruyorlar bu dandik işleri
  • arkadaşım fiat bayisinde çalışıyor yıllardır kazancı çok iyi ve ortaokul mezunu ama ikna kabiliyeti yüksekmiş kendisi öyle diyor
  • Bence ikna kabiliyeti yüksek olmayan biri de sadece dürüst ve teknik bilgileriyle desteklediği bir sunumla müşteriye araç satabilir ki bence diğerlerinden çok satar.Artık biz servisdeki erkek bayan sayısı oranının neden olduğunu sezdiysek bence bizde bahsettiğim satıl temsilcisiyle muhatab olmak isteriz.
  • bence çok doğru seçilmiş insanlar. taner göde gibi insanları zaten ikna edemezsiniz. o sizi ikna eder. ya da kararını zaten vermiştir de prosedür yerine gelsin diye bayiye gider. yani araştıran, ihtiyacını belirleyip ona göre araba alacak adamı kimse ikna edemez. ama şaşaya, görüntüye ya da güzel bir bayanın kendisi ile ilgilenmesine (araba satmak için olsa bile) kanacak adamlara araba satmak için tam şu anda kullandıkları adamlardan lazım.
    herkesi kendiniz gibi düşünmeyin. araba almaya geldiği zaman, 100 km'de şehir içi x dışı y litre yakar. şu kadar tork şu kadar beygir ama torkunu daha geniş bantta verdiği için düşük devirlerde de atak bir motoru var, co2 emisyonu şu kadar tarzında şeyler anlatırsa kaç kişi anlatılanları anlar.
    çok yakar mı tarzında genel bir soru ve kaç hava yastığı var şeklinde olayla ilgisi olduğunu anlatmaya çalışan bir sorundan sonra herşey gösteriş. çünkü o arabayı almaya geldiyse ya oğlu araştırmıştır, ya da komşusu veya çekemediği bir tanıdığı o arabadan almıştır ki o da alsın ondan geri kalmasın.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.