Çayocağı Bölümünden veya Kıraathane Üniversitesi Kaldırım Mühendisliği Bölümünden belki de...
Acımasız bir cevap olarak algılayabilirsiniz. Otomotiv Pazarlama Bölümü yok. Otomotiv Mühendisliği Bölümü ise henüz birkaç fakültede var. Çalışanlar genelde Lise Mezunu, idari kadroda şirket hissedarları istediği okul ve bölümden mezun olabilir, ilkokul mezunu bile olabilir, müdürler de herhangi bir bölümü bitmriş olabilir. Doktor, Avukat, Mühendis, Diş Hekimi, hepsi olabilir.
FIAT LINEA'yı satan adama soruyorum. "Neden arka frenler disk değil de kampana" Bana cevap veriyor "Arka frenler disk" Ben cevap veriyorum "Hayır kampana" O cevap veriyor "Beyefendi disk" Ben cevap veriyorum "Buyurun bakın, kampana mı disk mi"
Bakıyoruz. Kampana...
Cevap veriyor bana "Kampanaymış, fabrikada kampana takmışlar..." (sanki yanlışlıkla kampana takmışlar)
Bana aracımı satan çocuk şimdi sosis ve pizza dükkanı açtı. Otomotiv hususunda DH forum üyeleri hepsinden daha bilgili!
Taner Göde (sinirli)
Benzer bir olay benim de başıma geldi..Ankara'da Reis Opel'de çalışan bir satış sorumlusuyla bayi ortasında resmen tartışma çıkardık..Ben diyorum yok, o diyor var; ben diyorum yok, o diyor var..Adama laf anlatamıyorsunuz ki sattığı ürünün özelliğinden habersiz..Sonuç olarak aynen sizin yaptığınız gibi araca bakmayı önerdim tabii sonrasında adamın yüzünün aldığı şekli tahmin edersiniz..Kesinlikle DH Motorlu Taşıtlar altında yazıp çizen arkadaşların bir çoğu bayilerde çalışan elemanlardan daha bilgili..
Topiği açan arkadaşın sorusuna da cevap vermiş olayım..Yakın bir arkdaşım Kütahya'da Pazarlama okudu ve stajlarını Doğuş Oto'da yaptı..Sanırım Doğuş gibi Otokoç gibi köklü firmalar otomotiv üzerine olmasa da en azından pazarlama bölümü öğrencilrini tercih ediyorlar..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme