Şimdi Ara

Baykar’ın 2024 üretim hedefi açıklandı: 2024'te kaç İHA üretecek? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
39
Cevap
0
Favori
603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Rus ordusunun en üst generali olsam SİHA ları değil ABD yi dert edinirim. Filistine Siha vermek Türkiyenin çıkarlarına ise tabi ki verilir. Dost ülke yoktur, her şey çıkar meselesi.

Bu arada ABD, bedavadan PKK ya silah veriyor. Acaba Türkler bu işe ne der diye hiç düşünmüyor. etliye sütlüye hiç karışmasak bizi kendi halimize bırakacaklarını mı sanıyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CleanCoders -- 7 Şubat 2024; 22:11:1 >
  • CleanCoders C kullanıcısına yanıt

ABD PKK'ya silah veriyor ve Türkler ne der diye düşünmüyor çünkü ABD gücünü biliyor. Biz de ABD'nin gücünü biliyoruz. Bu yüzden Sihamızı düşüyor, askerimizin başına çuval geçiriyor görmezden geliyoruz. Dünya kamuoyu önünde haklılığımızı bütün devletlere gösterebilecek şekilde mücadele ediyoruz çünkü bu güç bizim dostumuz falan değil ve karşımıza çıkarsa dünyanın desteğini almaması hayati önem arz ediyor. ABD de PKK'ya bir orduya vereceği silahları vermiyor, onlar da oyunu kuralına göre oynuyor.

Dost ülke diye bir şey yoktur ama düşmanınızı da kendiniz yaratırsınız. Kendi düşmanımızı kendimiz yaratıyoruz ve bunu ne uğruna yapıyoruz? Ukrayna'da kurulacak Nato üssü bizi Natonun gözünden daha da düşürmekten başka bir sonuç getirmeyecek. Bize bir faydası da yok. Fakat zararları var. Tv'de birlikte dondurma yediğimiz Rusya'yı içten içe düşmanlık hissiyle dolduruyoruz. Çıkar amacıyla savaşmak ve öç alma amacıyla savaşmak farklı şeylerdir.

Ayrıca Filistin'e silah vermek çıkara falan bakmaz gayet farkındasınız ve laf olsun diye yazıyorsunuz. İsrail'i bırak Nato ülkeleri 2. gün nota verir 3. gün savaş ilan ederler. İsrail 3. günü bile beklemez. Filistin'e silah vermiyoruz çünkü veremeyiz. Madem çıkarımız çok önemli aynı silahları Ruslara neden parasıyla satmıyoruz? Bizim Ukrayna'da kurulacak Amerikan üssünden ne gibi bir çıkarımız var? Ki Ukrayna'nın bu savaşı kazanamayacağını Amerika'nın kendisi bile biliyordur. Rusya'nın karşısında bu kadar çok devlet olmasa veya Nato şemsiyesi altında olmasak Rusya bize çoktan savaş ilan ederdi. Fakat İsrail farkında ki bizle savaşa girse Nato falan devreye girmez. İsrail'in yanında durur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alvete -- 7 Şubat 2024; 22:43:41 >

• alvete A kullanıcısına yanıt

Düşmanı kendiniz yaratırsınız demişsin. sadece biz mi düşmanımızı yaratırız. yani düşman yaratma vasfı sadece Türkiye ye has bir şey mi? Böyle bir dünya yok. ne kadar barışçıl olursan ol güçlü bir ordun yok ise seni bir kaşık suda boğarlar. bu arada çok uzun yazmışın. yazdıklarının bir çoğuna katılıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CleanCoders -- 8 Şubat 2024; 0:49:31 >

Neden Rusya Suriye'yi, İran'ı bir kaşık suda boğmuyor? Bu ülkelerden güçlü müttefikler yaratmak istiyor? (Eminim ki Suriye'den Amerika çekilsin 10 yıl içinde İsrail bir daha Suriye'ye uçak bile kaldıramaz) Çünkü bu ülkelere güveniyor. Bu ülkelerin politik hareketleri doğrusal ilerliyor. Bize kim güveniyor peki? Amerika mı, Avrupa mı, Rusya mı? Biz tek başımızayız. Bizim müttefikimiz yok. Hem müttefikimiz varmış gibi davranıyoruz hem de baş edemeyeceğimiz Rusya'dan kendimize düşman yaratıyoruz. Hoş Rusya ile baş edecek durumda olsak bile bize ne Ukrayna'dan. Bizi 7 düvel işgal etse biz de gelelim mi yardımımız olur diyecek ülke için boş yere risk alıyoruz. Bana ne savaştan ben parasını verene silah satarım desek düşmanınız bile olaya ahlaki değil ama çıkarcı bir yaklaşım diyebilir. Ama onu da yapmıyoruz. Ayrıca yanlış bilmiyorsam bu kararlar parlamentodan da çıkmıyor. Her ülkede silah yardımları mecliste oylanıyor ben daha oylandığını görmedim. Bildiğime göre Baykar özel bir şirket. Devlete ait de değil. Bizim yapmamız gereken devlete ait olacak şekilde nükleer silah, Rusya gibi engellenemez füzeler, her irtifada etkili hava savunma sistemleri. Bunlar olduktan sonra ne kadar barışçıl olursan ol kimse seni bir kaşık suda boğamaz.

Rusya Amerika'yı da bir kaşık suda boğamaz ama savaş bittikten sonra orta doğudaki Amerikan üsleriyle el altından ilgileneceğine eminim. Doğal düşmandılar şimdi Rusya öç almak isteyen bir düşman durumuna geldi. Düşman yaratmakla düşman olmak arasındaki fark birinde düşmanın kendi çıkarını düşünür o düşünceyle hareket eder, diğerinde düşmanın sana vereceği zararı düşünür o niyetle hareket eder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alvete -- 8 Şubat 2024; 4:9:22 >

Çok yanlış işler yapılıyor

Rusya ile düşman olmak hele ki natonun en gözden cikarilabilir uyesi olan ulke icin inanilmaz bir tehlike

Adamlar daha yeni neler yaptı bak paylasayim

"""Dün gece İkinci Dünya Savaşından beri Avrupa'da yaşanan en büyük topçu bombardımanı Rus Ordusu tarafından Harkov Sumi hattında gerçekleştirildi.
    3 saat boyunca 122, 152 ve 203 ile 240 mm topçular ile 122, 220 ve 300 mm ÇNRA'lardan oluşan yüzlerce batarya büyük miktarda İHA gözetiminde kesintisiz bir bombardıman gerçekleştirdi.
    Anlık olarak İHA gözetimi ile hedeflere isabetli ve yoğun atışlar yapan topçu birlikleri takviye ve çekilme çabalarını da sürekli olarak hedef aldı.
    50 bin civarında mühimmatın kullanıldığı bombardıman sonrasında Harkov ve Sumi'deki hastanelere en az 3 bin ölü ve yaralı getirildi.
    Hem Rusya hem de Ukrayna tarafından gelen bilgiler savaş başından beri ilk kez böyle bir bombardımanın yaşandığını söylüyor ve bir benzerinin de 1945 sonrasında dünya çapında da pek yaşanmadığı dile getiriliyor.
    Cepheden getirilemeyen kayıplar ve farklı bölgelere sevk edilenlerle birlikte en az 2 3 bin ölü ve 7 8 bin yaralı olduğu tahmin ediliyor.
    Birkaç saatte tümen seviyesindeki bir güç geniş bir hatta savaşdışı kaldı.
    Rusya İHA gözetimli kesif topçu bombardımanları konusunda ilk büyük testi başarıyla gerçekleştirdi.
    Bu kadar kısa sürede Ukrayna Ordusu daha önce böyle bir kayıp yaşamamıştı.
    Rusya'nın Sovyet tipi şok orduları ve ağır topçu tugayları oluşturduğu biliniyor.
    Rusya bu saldırı ile yığdığı gücü, askeri üretim kapasitesini ve yeni teknolojilerle klasik topçunun birleşiminin meydana getirebileceği ölümcül gücü ortaya koymayı başardı.
    NATO'nun Dinyeper'e konuşlanma çabasına karşı da askeri olarak ilk büyük gözdağını vermiş oldular.
    Bölgedeki gözlemci Fransız özel kuvvetler subayları eğer bölgeden kurtulabildiyse Polonya'daki NATO karargahlarına Rusya ile savaşın ne demek olduğunu da artık gönül rahatlığıyla anlatabilir."""

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Galiba Üretim kapasitesinin fındık kadar olma sebebi abd, almanya menşeili parçaları ile dolu olması...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    anlamadığın konulara yorum yapma yeğen

• ihasiha31

Neden Rusya Suriye'yi, İran'ı bir kaşık suda boğmuyor? demişsin. cevap basit. yeterince güçlü değil.

• La 2 gram teknolojiniz var, onu da Suudiler ile mi paylaşacaksınız :D!? La adamlar zaten TB2'den çaldıkları teknolojiler ile çakmasını yaptılar, şimdi Akıncı'ya geldi sıra sanırım. Ulan ne acayip adamlarsınız, yıllardır bi' tarafını yırtıp da aktif edemediğin Siper hava savunma sisteminin muadilini Suudiler ambargo bile yemeden Avrupa aracılığıyla envanterlerine kattılar. Tek bildiğim bir şey var, Türkiye'nin müttefiki yok ve bir sonraki Dünya savaşında Türkiye diye bir yer kalmayacak. Ege tarafı ABD dopingli Yunanistan'a, Güneydoğu Anadolu tarafı ABD dopingli Kuzey Irak bölgesel yönetimine, yine doğunun bir kısmı İran'a, Kars tarafı da Rus güçlerine kalacak. Belki Rusya bizden aldığı bölgeyi Ermenilere de bırakabilir :).

kardeşim sanırsınki rusya ypg ye pkk ya silah vermiyor yardım etmiyor yok öyle bir dünya ofisleri var rusyada o bunu diycek şu bunu yapcak diye düşünürsek vay halimize.

• hamza5806 kullanıcısına yanıt

Bir de şu var hocam Ukrayna'daki savaş değil bence. Asıl savaş Filistin'de oldu. Filistin'i yerle bir ettiler. Sınırları iç içe olduğu için temizlemek zorundalar. Sınırı dibinde olmayan bir ülkeye sanmıyorum ki asker çıkarmaya çalışsınlar. Bir faydası olmaz. O yüzden Filistin gibi füze savaşına döner. Mesela Rusya, Polonya ile savaşsa, öyle siper savaşları olacağını sanmıyorum. Ancak bir ülke ekonomik ve üretim olarak sıfıra dayandığında olabilir.

Ben öyle düşünmüyorum. Rusya sanıyordu ki artık soğuk savaş bitti, Amerika ve Avrupa, Rusya'ya düşmanlık beslemiyor. Ama şu anki durum gösterdi ki bu düşmanlık bitmeyecek. Rusya şu anda büyük devletlerle doğrudan olmayan savaşın ekonomi, dolayısıyla ticaret, ve üretime dayandığını tecrübe etti. Savaşı sadece güçlü bir ordu da kazanmaya yetmez, ekonomisi ve ordusu güçlü, güvenilir müttefiklerin olmalı. Rusya batının karşısında kendisine bir blok yaratmaya çalışıyor. Bunu da Amerika'nın Avrupa ile olan ilişkisi nasılsa öyle bir ilişkiyle başarabilir. Amerika'nın orta doğudaki sömürgeci anlayışıyla yapamaz. Afrika devletlerine nüfuz etmesinin sebebi, bu devletlere bakın Avrupalılar sizin gelişmeniz yerine sizi sömürüyor, biz sizinle ticaret yapıp sizin gelişmenizi sağlamak istiyoruz demesidir. Bu ülkelerin gelişmesini sağlarsa biliyor ki bütün Afrika devletleri müttefik olmak isteyecektir.

• Şu anda Suriye'de Amerikan piyonluğunu yapan bir örgüte neden yardım etsin ki? Buna Amerika müsaade eder mi? Bu kararı alacak biri varsa o da Rusya değil Esad'dır. Esad PKK'ya yardım ederse de muhtemelen Kürtlere özerklik verme konusunda anlaşmıştır. Peki Amerika'ya karşı bu kadar savaşan biri neden onun amacını yerine getirsin ki?

• dünyada en büyük canavar amerika..zamanında Rusya Çine teknoloji desteği vermese şuan çin amerikaya direnemezdi.türkiyede elindeki bilgi birikimi teknolojiyi yanına çekebileceği ülkelerle paylaşmalı,biz türkiye olarak nasıl amerikanının sömürgesi olmuşsak,ve bu durumdan kurtulmak istedikçe ülkenin başına gelmeyen kalmıyor..türkiye 2032 2037 yıllarında büyük bir değişimden gececek...amerikan kartalıTayyip Erdoğanı görevden aşağı indirdikten sonra türkiyede kaos ve ardından değişim başlayacak, eğer Türkiye 100 yıl önceki fabrika ayarlarına geri dönebilirse işte ozaman tam bağımsız Türkiye yi görebiliriz

• Warplanesyoutube
    Move over F-35s, there's a new king in the sky! The Bayraktar Kızılelma, Turkey's revolutionary combat drone, has arrived. Packed with next-level tech and shrouded in secrecy, this UAV is sending shivers down the spines of enemies everywhere. In this video, we'll uncover the secrets of the Kızılelma, take a look at its awe-inspiring capabilities, and see why it's poised to redefine aerial warfare. Don't miss out on this exclusive look at the future of combat drones! "Makai Symphony - Dragon Castle" is under a Creative Commons license (CC BY-SA 3.0). / makai-symphony Music promoted by BreakingCopyright: https://bit.ly/bc-dragon-castle-song
    https://www.youtube.com/watch?v=L7c4-9rUo1M&feature=youtu.be
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.