|
Bildirim
Ne kadar çok ülkede üretilirse arz güvenliği o kadar güvence altına alınır. Allah korusun bir savaş da ülkemizdeki fabrikalar vurulursa üretim devam edebilmeli.
|
Deprem zamanı bile borsayı kapatmayıp milletin parasına çöken bademler sence bunu düşünebilir mi? Cepleri dolsun yeterli. |
Şaka gibi Ukrayna'da İHA fabrikası açacakmış. Rusya da aferin güzel üretiyorsunuz deyip vurmayacak orayı. Bu kadar çok tepki çekecek adımlar atıyoruz peki bunlar hiç düşünmüyor mu, Rusya 2 gün sonra YPG'ye basit drone yapmayı öğretip el altından drone ekipmanları satarsa, günde kaç Türk askeri şehit olur? Bunların sorumlusu kim olur diye? Kaç yıl önce düşürdüğümüz uçağın intikamını unutmayan Rusya, bizim dronlarımızla Ukrayna'da ölen askerlerinin intikamını mı unutacak? |
Bu durumun savunulacak tarafı yok. Halihazırda savaş olan ve rusyanın sivil okul hastahane demeden bombaladığı yerin yakınında yurdunda fabrika inşa etmek delilik. Suudlara da eldeki az teknolojiyi kaptırırsın, orada da kandırıldık dersin olur biter. komedi şu yazdıkların
|
Tusaşı daha çok seviyorum.
|
anlamadığın konulara yorum yapma yeğen
|
|
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
suudi arabistan fabrikası geldiyse 100 milyon tane üretirler merak etmeyin o cepte |
|
|
|
Özellikle savunma sanayisi ürünü sattığın ülkede hükmün o nispette artar etkili olursun. O yüzden belli kriterleri koruduktan sonra ürün satmada üretilmesinde sorun yok. |
Peki üretim arzını garantiye alacak alternatif bir fikrin var mı? yapıcı eleştiri yaparsan orta yol bulabiliriz. Not: aslında garanti diye bir şey yoktur. önemli olan riski azaltmak. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CleanCoders -- 7 Şubat 2024; 17:26:17 > |
cevap basit: Amerika ne kadar tedarik ederse, o kadar yapabilirsin şunu cidden hayalperest algı yapanlara şaşırıyorum. basit çip yapamıyorsun. özgün bir tasarımın yok. üretim kapasiten yok. neyse... |
Hayırdır savaşa gireceğiz de haberimiz mi yok ? Elle tutulur bir savunma sanayi varken bunu millete peşkeş çekmenin manası nedir ? üretim arzını garantiye almak ne demek ? Suudlar senin dostun mu yoksa yüzlerce yıllık ihanet mi var ? Eğer çok önemliyse azerbeycana kaydır orası daha güvenli değil mi ? Suudlar amerikanın tam güdümündeyken aracı nasıl yapıyoruz içine nasıl yerleştiriyoruz herşeyi bir güzel öğrensinler. |
Azerbaycan'da da fabrika açılmasında hem fikirim. Net hatırlamıyorum ama sanki daha önce böyle bir haber çıkmıştı. bu işe dost ülke diye bakma. çıkar odaklı bak. ülkeler arasında çıkar ilişkisi vardır. Not: inşallah Türkiye hiç bir zaman bir savaşa girmek zorunda kalmaz. ne kadar güçlü ordu o kadar az savaş demektir. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CleanCoders -- 7 Şubat 2024; 18:0:31 > |
Şaka gibi Ukrayna'da İHA fabrikası açacakmış. Rusya da aferin güzel üretiyorsunuz deyip vurmayacak orayı. Bu kadar çok tepki çekecek adımlar atıyoruz peki bunlar hiç düşünmüyor mu, Rusya 2 gün sonra YPG'ye basit drone yapmayı öğretip el altından drone ekipmanları satarsa, günde kaç Türk askeri şehit olur? Bunların sorumlusu kim olur diye? Kaç yıl önce düşürdüğümüz uçağın intikamını unutmayan Rusya, bizim dronlarımızla Ukrayna'da ölen askerlerinin intikamını mı unutacak? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alvete -- 7 Şubat 2024; 19:16:9 > |
1 tane Bayraktar TB2 'nin birim maliyeti 6 milyon dolar. 1 tane Bayraktar Akıncı TİHA'nın birim maliyeti 10 milyon dolar. 72 * 10 + 230 * 6 = 2.1 milyar dolar TB2 ve Akıncıdan para kazanacak BAYKAR 2024 sonlarına doğru Kızılelma ve TB3 de seri üretime girecektir. 2025 ve ya 2026 yılında TB2 , TB3 , KIZILELMA ve Akıncı'dan toplam 4-5 milyar dolar para kazanır BAYKAR |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Deprem zamanı bile borsayı kapatmayıp milletin parasına çöken bademler sence bunu düşünebilir mi? Cepleri dolsun yeterli. |
Montajı hızlandırmalılar. Ayakta kalsınlar. |
YPG ile Ukrayna'yı aynı kefeye koyman yakışmadı. Ukrayna bir devletdir. Ukrayna ile ticari bir iş yapacak isek başka bir ülke ne der diye bakılmaz. ama Ukrayna da ki fabrika nasıl korunacak onu bende merak ediyorum. |
Ben kimseyi kimseyle aynı kefeye koymuyorum. Empati yapıyorum sadece. Kendimi Rus ordusunun en üst düzey generali olarak düşünsem ne yapardım ne düşünürdüm diyorum sadece. Karşımda Ukrayna ordusu, askerimi Türk Sihasıyla paramparça edip Türklere şarkı yapıyor. Türkler sosyal medyada gülüp, eğleniyor, Sihalarıyla gurur duyuyor. 2 yıl geçmiş savaşın üstünden Ukrayna'da İHA üreteceğim diyor. Şu anda başlarında bir sürü bela var ve bu belalar dağıldığında eminim ki Suriye'de bizimle hiç bir şekilde iş birliği yapmayacaklar. Geçen 2 yılı not ediyorlar ve zamanın onların lehine dönmesini bekliyorlar. Şu anda biz nasıl Rusya ile aramız iyiymiş gibi yapıyorsak onlar da aynısını yapıyor. İki yüzlü politikaya iki yüzlü politikayla karşılık veriyorlar ve zamanı geldiğinde eminim ki bu yaptıklarımızı benim askerim ölürken eğleniyordunuz biraz da biz eğlenelim diye önümüze koyacaklar. Biz unutuyoruz ama onların unutacağını hiç sanmıyorum. Suriye'de kürtleri özerk bir cumhuriyet olarak tanıyabilirler, bir devlet haline getirebilirler, kürtler özerk bir cumhuriyet olsa Avrupa, Amerika anında tanır, silah satmaya başlar. Sanmayalım ki Nato bizden yana taraf tutar. Bir devlet haline getirilmese bile ardında hiç bir devletin izinin bulunmadığı bir arz sağlanabilir. Ayrıca Ukrayna bir devlettir ve ticari bir iş yapacak isek başka bir ülke ne der diye bakılmaz demek benim şu anda işime öyle geliyor öyle yorumluyorum demektir. Filistin de bir devlet hem de tanıdığın bir devlet. Hamas da halkın oylarıyla seçilip başa gelmiş resmi hükümet. Ver bakalım Sihaları aynı yorumu yapabilecek misin? Amerika, Avrupa, İsrail nasıl karşılık verecek. Türk kardeşlerimiz bize mi soracak ticaret yaparken diyecekler mi. |