Bildirim
Baymak Brötje Heizung Novadens Extra 240 FI (6. sayfa)
Daha Fazla ![](/static/forum/img/downicon.png)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az ![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
2 Misafir - 2 Masaüstü
![](/static/forum/img/close.png)
Giriş
-
Öncellikle almış olduğunuz kombiler hayırlı olsun. Minimum ısıl gücünde 24kW ile 28kW arasında sadece 1kW'lık fark var, önemli fark değil bence, eğer fiyat farkı alınmadıysa iade etmenize gerek yok. Tek dikkat etmeniz nokta servis çalıştırmaya geldiğinde kazan sıcaklığı ayarı 50 derece altına set edilebiliyor mu kontrol edin. Fabrikada üretilen ilk seride 50 derece altında ayarlanmıyor, eğer sizdeki cihazlarda da o sıkıntı varsa kart değişimi talep edin ücretsiz olarak değişiyor.
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim....Kombi ile alakalı teknik konuları çok iyi bilmiyorum...Bizim analyacağımız dilden ortalama günde 7 saat tüketen bir sistemde 28 kw lık novadens extra ile 24 lük arasında ne kadar ya da yüzde kaç tüketim farkı olur...yazabilirseniz sevinirim....Ayrıca yeni novadens te 50 dereceyi aşağıya kendim indirdim.....Teşekkürler şimdiden -
quote:
Orijinalden alıntı: mna4454
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim....Kombi ile alakalı teknik konuları çok iyi bilmiyorum...Bizim analyacağımız dilden ortalama günde 7 saat tüketen bir sistemde 28 kw lık novadens extra ile 24 lük arasında ne kadar ya da yüzde kaç tüketim farkı olur...yazabilirseniz sevinirim....Ayrıca yeni novadens te 50 dereceyi aşağıya kendim indirdim.....Teşekkürler şimdiden
Yüzde olarak hesaplarsak %2-%3 gibi bir fark vardır, yani ayılık 100 TL yerine en fazla 103 TL gibi bir rakam ödemiş olursunuz. -
quote:
Orijinalden alıntı: tuğs@n
kardeşim komşusu ile bir günde deneme yaptı
kardeşimde baymak brötje novadens ekstra,komşuda demirdöküm atron
petek sayısı aynı,kombiyi aynı derecede açmışlar bütün petekler full açık
m3 olarak bana bilgi vermedi ama %30 fark çıktı
yer: manisa/merkez
hocam hangisinin lehine çıkmış sonuç öğrenebilir miyiz acaba. Ayrıca kardeşinize aldığınız baymak kombi ile ilgili düşünceleriniz nelerdir öğrenebilir miyim? Almayı düşünüyorumda...
@tuğs@n -
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: isdemircan57
quote:
kardeşim komşusu ile bir günde deneme yaptı
kardeşimde baymak brötje novadens ekstra,komşuda demirdöküm atron
petek sayısı aynı,kombiyi aynı derecede açmışlar bütün petekler full açık
m3 olarak bana bilgi vermedi ama %30 fark çıktı
yer: manisa/merkez
hocam hangisinin lehine çıkmış sonuç öğrenebilir miyiz acaba. Ayrıca kardeşinize aldığınız baymak kombi ile ilgili düşünceleriniz nelerdir öğrenebilir miyim? Almayı düşünüyorumda...
@tuğs@n
hocam 1 yıldır kombide sıkıntı yok,hatta şunu belirtmek isterim.apartmanımızda en az faturayı kardeşim ödüyor diyebilirim
baymak novadense ekstra yoğuşmalı kombi mevcut,
hocam kardeşim peteklerede termostatik vanalardan taktırdı.
makina sağlam...
Katılıyorum, bende Novadens Extra kullanıyorum 6 ay boyunca aylık ortalama 130 TL fatura ödedim. Komşularımdan hiç kimse yaklaşamadı bile rakam olarak. Hatta eskiden merkezi sistemde banyo için şofben varken son gelen faturalar 35-40 TL iken bu ay 25 TL fatura geldi.
-
Bugün kombinin siparişini verdim.Ama burada okuduklarım kafamı karıştırdı açıkçası.Özellikle ses konusu.Gerçi benim derdim yakıt tasarrufu ile ilgili.Sipariş verdiğim mağaza tanıdığım olduğu için iptal etme durumumda olabilir.Buderus logamax U042 modelinide düşünebilirim.Evim 140m kare petek metrajım 7 mt.Yardımcı olurmusunuz lütfen.Netten 1-2 okuduğum yazı dışında hiçbir fikrim yok çünkü.1800-1900 tl veripte birde üstüne pişman olmak istemiyorum.Teşekkürler şimdiden. -
quote:
Orijinalden alıntı: NiXorj
Bugün kombinin siparişini verdim.Ama burada okuduklarım kafamı karıştırdı açıkçası.Özellikle ses konusu.Gerçi benim derdim yakıt tasarrufu ile ilgili.Sipariş verdiğim mağaza tanıdığım olduğu için iptal etme durumumda olabilir.Buderus logamax U042 modelinide düşünebilirim.Evim 140m kare petek metrajım 7 mt.Yardımcı olurmusunuz lütfen.Netten 1-2 okuduğum yazı dışında hiçbir fikrim yok çünkü.1800-1900 tl veripte birde üstüne pişman olmak istemiyorum.Teşekkürler şimdiden.
Ben birinci kışımı geçirdim ve cihazımdan çok memnunum, 6 aylık kış döneminde (kasım-nisan) ortalama aylık 120TL fatura ödedim, üstelik yalıtımsız binada. Geçen yaz merkezi sistem de şofben varken son gelen faturalar 35TL iken bu yaz gelen faturalar 20TL. Sn Disintegration arkadaşımızın birkaç tanıdığında aynı cihaz var ve herhangi bir şikayetleri yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebza -- 16 Ağustos 2013; 16:55:15 >
-
quote:
Bugün kombinin siparişini verdim.Ama burada okuduklarım kafamı karıştırdı açıkçası.Özellikle ses konusu.Gerçi benim derdim yakıt tasarrufu ile ilgili.Sipariş verdiğim mağaza tanıdığım olduğu için iptal etme durumumda olabilir.Buderus logamax U042 modelinide düşünebilirim.Evim 140m kare petek metrajım 7 mt.Yardımcı olurmusunuz lütfen.Netten 1-2 okuduğum yazı dışında hiçbir fikrim yok çünkü.1800-1900 tl veripte birde üstüne pişman olmak istemiyorum.Teşekkürler şimdiden.
Kardeşim kesinlikle iptal et sakın alma.
Bu kombiden tek mennun olan Zebza arkadaşımız.Onunda evi yalıtımlı ve termostatik vana kullanıyor.
Bu kombide ses benim diğer evdeki Vaillant 242-3 hermetik kombinin iki katı.
Yakıtı yine ondan daha fazla.
Ben kesinlikle bu kombiyi kimseye tavsiye etmiyorum. Bende sitedeki arkadaşların tavsiyesi üzerine alıp kazığı yedim.
Meddah arkadaşımız var neler çekti iade edene kadar Demirdöküm nitron aldı kurtuldu.
Tavsiyem kesinlikle taktırmadan iade etmenizdir.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Zebza
quote:
Ben birinci kışımı geçirdim ve cihazımdan çok memnunum, 6 aylık kış döneminde (kasım-nisan) ortalama aylık 120TL fatura ödedim, üstelik yalıtımsız binada. Geçen yaz merkezi sistem de şofben varken son gelen faturalar 35TL iken bu yaz gelen faturalar 20TL. Sn Disintegration arkadaşımızın birkaç tanıdığında aynı cihaz var ve herhangi bir şikayetleri yok.
Disintegration arkadaşın tavsiyelerine uyup ben ve çoğu arkadaş bu kombiyi aldı.
Ama kış boyunca bu kombiye ne kadar küfür ettiğimizi siz iyi biliyorsunuz.
-
quote:
Orijinalden alıntı: By_C@BB@R
quote:
quote:
Disintegration arkadaşın tavsiyelerine uyup ben ve çoğu arkadaş bu kombiyi aldı.
geçmiş olsun hocam,şanssızlık hakkaten...o kadar par bayıl,bi de rezillik çek...insanın sinirleri dayanmaz harbiden
normal novadens modeli de böyle sorunlu mu acaba var mı kullanan ??
-
quote:
Orijinalden alıntı: garagulli
quote:
quote:
quote:
geçmiş olsun hocam,şanssızlık hakkaten...o kadar par bayıl,bi de rezillik çek...insanın sinirleri dayanmaz harbiden
Abicim TR de üretilenlerin hepsinde bir problem var.
Önceden italyadan geliyormuş o kombiler çok iyiymiş.
Bizde italyadan geliyor diye aldık zaten.
Meğer bizim aldığımız dönem TR de montaj başlamış.
Servis çok bilgisiz laf anlamıyor çözüm sunmuyor.
Ben boynuma düşeni yapıyorum ve size almayın diye uyarıyorum.
Gerisi size kalmış.
-
quote:
quote:
Bu kombiden tek mennun olan Zebza arkadaşımız.Onunda evi yalıtımlı ve termostatik vana kullanıyor.
Ben kesinlikle bu kombiyi kimseye tavsiye etmiyorum. Bende sitedeki arkadaşların tavsiyesi üzerine alıp kazığı yedim.
Meddah arkadaşımız var neler çekti iade edene kadar Demirdöküm nitron aldı kurtuldu.
Termostatik vana kullanıyorum ama evim yalıtımlı değil. Yalıtımı önümüzdeki 1-2 ay içerisinde yapılacak o da 4500 TL tutuyor, bakalım faydasını ne kadar göreceğiz.
Sn. Meddah58 DD Nitromix aldı ama yakıt sarfiyatı azalmadı, bunu kendisi belirtti.
En çok sorunu siz yaşadığınız için ne deseniz haklısınız, sizin sorunlarınızı bende yaşasaydım muhtemelen tavsiye etmezdim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebza -- 20 Ağustos 2013; 14:28:24 >
-
quote:
quote:
quote:
Termostatik vana kullanıyorum ama evim yalıtımlı değil. Yalıtımı önümüzdeki 1-2 ay içerisinde yapılacak o da 4500 TL tutuyor, bakalım faydasını ne kadar göreceğiz.
Sn. Meddah58 DD Nitromix aldı ama yakıt sarfiyatı azalmadı, bunu kendisi belirtti.
En çok sorunu siz yaşadığınız için ne deseniz haklısınız, sizin sorunlarınızı bende yaşasaydım muhtemelen tavsiye etmezdim.
Evet haklısınız azalmadı yakıt tüketimi.
Ya benim sinirlendiğim olay aslında şu.
Hadi sesini geçtim suyu geç ısıtmasını geçtim.
3 petek açınca kombi ne güzel düzenli yanıp sönüyor sıkıntı olmadan.
Ama neden petek boyu uzadığı zaman bu kombi hiç sönmüyor sürekli yanıyor.
Bunu BAYMAK teknik servis müdürü evime gelip çözemedi.
Sürekli yakın düzelecek dedi gitti. Ama düzelmedi.
Ben parametreden fan hızını yükselterek söndürdüm ama yine yakıtta değişen birşey olmadı.
Sonuç olarak hala kimseye önermiyorum :)
-
quote:
Normal Novadens, Falke Condense ve DUO TEC ile birebir aynı cihaz, sadece isim farkı var.
DUO TEC: http://www.baymak.com.tr/tur/urunler/kombi/baymak-duo-tec-premix-yogusmali-kombi-310-4006
Falke: http://www.baymak.com.tr/tur/urunler/kombi/falke-condense-premix-yogusmali-kombi-310-4008
Novadens: http://www.baymak.com.tr/tur/urunler/kombi/brotje-heizungbaymak-novadens-premix-yogusmali-kombi-310-4007
Dökümanlarını incelerseniz panel hariç hiçbir fark olmadığını görürsünüz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebza -- 20 Ağustos 2013; 14:34:32 >
-
3 tercihim kaldı
dd nitromix
baymak duo tec
immergas victrix
vakit var daha,bakıcaz artık duruma göre ama immergas 10 yıl garanti&kaliteyle ön planda şu an.... -
quote:
vakit var daha,bakıcaz artık duruma göre ama immergas 10 yıl garanti&kaliteyle ön planda şu an....
10 yıl garanti için yıllık bakım zorunluluğu var, eskiden 70 TL idi x10 = 700 TL ek maliyet. Bakım ücreti değişti ise bu fiyat yükselmiştir. -
yıllık bakım zaten yaptırıcam sonuçta....her yıl 70tl vermek gayet makul
ama diğerlerine baktığın zaman k.kartına tek defada ödeme yapmak lazım....işime gelmez -
quote:
Orijinalden alıntı: fabialife
quote:
Orijinalden alıntı: attismail
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: crayz_zibidi
Arkadaşlar ben bu iki kombi arasında kaldım novadens kombiden şikayet eden çok var yardımcı olursanız sevinirim...Baymak Brötje Heizung Novadens Extra 240 FI 24kw-------Baymak Star Bridge 240 FI Yoğuşmalı Kombi 20640 Kcal/h
Bende novadens var yaklaşık 45 gündür kullanıyorum.
Eksileri
Çok sesli çalışıyor
Sıcak suyu geç veriyor.
Hiç durmadan çalışıyor dinlenme yok.
Elektrik sarfiyatı bu nedenle fazla. Yoğuşmadan kazandığını elektrikte harcıyor.
Artıları
Bilmiyorum ben daha göremedim :)
ses konusunda haklısın kardeşim.sıcak suda problem yaşamadım..durmadan çalışıyor çünkü sirkülasyon pompası sistem suyunu çevirmek zorunda elektirik faturam gelmedi ama eminim fazla gelecek gibi bir his var içimde..hayılısı bakalım.
artılarını daha göremedim...daha fazla eksi çıkarmasında
elektrik olayına takılma diğer kombilerin sarfiyatı 130 w civarında novedans ektranın 140 w. aradaki 10 watt'ın parasal değeri 0,3 krş.
ayda 100 saat çalışsa 1kwh saat yapar o da 30 krş yapar.
ama performansından fazlası ile çıkartır.
ayda 100 saat mi? o devir daim motorunun tüketimidir. su bastıkça çalışır. yani kombi çalıştıkça. 24 saat üzerinden hesaplarsan aylık kombi için 35 40 tl ek elekrik faturası ödeyeceğinin farkında olman lazım. tabi kombiyi 24 saat kullanırsan.
sabah kapa akşam aç yapacaksan bunun yarısı kadar elektrik tüketir
-
quote:
Orijinalden alıntı: abuzerefendi
quote:
Orijinalden alıntı: fabialife
quote:
Orijinalden alıntı: attismail
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: crayz_zibidi
Arkadaşlar ben bu iki kombi arasında kaldım novadens kombiden şikayet eden çok var yardımcı olursanız sevinirim...Baymak Brötje Heizung Novadens Extra 240 FI 24kw-------Baymak Star Bridge 240 FI Yoğuşmalı Kombi 20640 Kcal/h
Bende novadens var yaklaşık 45 gündür kullanıyorum.
Eksileri
Çok sesli çalışıyor
Sıcak suyu geç veriyor.
Hiç durmadan çalışıyor dinlenme yok.
Elektrik sarfiyatı bu nedenle fazla. Yoğuşmadan kazandığını elektrikte harcıyor.
Artıları
Bilmiyorum ben daha göremedim :)
ses konusunda haklısın kardeşim.sıcak suda problem yaşamadım..durmadan çalışıyor çünkü sirkülasyon pompası sistem suyunu çevirmek zorunda elektirik faturam gelmedi ama eminim fazla gelecek gibi bir his var içimde..hayılısı bakalım.
artılarını daha göremedim...daha fazla eksi çıkarmasında
elektrik olayına takılma diğer kombilerin sarfiyatı 130 w civarında novedans ektranın 140 w. aradaki 10 watt'ın parasal değeri 0,03 krş.
ayda 100 saat çalışsa 1kwh saat yapar o da 30 krş yapar.
ama performansından fazlası ile çıkartır.
ayda 100 saat mi? o devir daim motorunun tüketimidir. su bastıkça çalışır. yani kombi çalıştıkça. 24 saat üzerinden hesaplarsan aylık kombi için 35 40 tl ek elekrik faturası ödeyeceğinin farkında olman lazım. tabi kombiyi 24 saat kullanırsan.
birincisi; ben örnek net anlaşılması ve rakamın basit algılanır olması açısından 100 saatte 1 Kwh tüketim yaptığı için bu örneğini verdim, her kes ne kadar kullanıyorsa ona göre oranlayabilir.
ikincisi; kombi de sirkilasyon pompasından başka elektrik tüketen ne var? anakart ve diğer eletronik devrenin tüketimi sıfıra yakın olduğu için dikkate alınmaz. ben novedans ektra ve diğer marka kombilerin tüketimlerini kendi sitelerindeki verdiği değerleri baz alarak hesap yaptım ve bu tüketimler kombilerim max. tüketimleridir. yani kombinin 1 saat sürekli çalıştığındaki tüketim değerleridir.
üçüncüsü; sen nereden hangi hesapla buldun 30-40 lirayı.
bu kombi 30 gün 24 saat non stop çalışsa;
30x24=720 saat yapar, 720x 0.14 (140 Wh=0.14 Kwh yapar)= 100.8 Kwh tüketim yapar, elektriğin KWH bedelini 37 krş dersek
100.8 x 0.37= 37.29 tl tüketimi var. Yani bu kombi 30 gün hiç stop etmeden çalışırsa 37.29 liralık elektrik tüketir.
diğer kombi; 30x24=720 saat
720x0,13 (Kwh cinsinden) =93.6 Kwh tüketim yapar.
93.6X0.37=34.63 krş tüketim yapar. bu klima da 30 gün hiç durmadan çalışırsa 34.63 liralık elektrik tüketir.
37.29-34.63=2.66 tl. iki kombi arsındaki bir ay boyunca hiç stop etmeden çalışması durumunda aradaki fark budur.
her iki kombide 30 gün hiç durmadan çalışsa novedans esktraya 2.66 lira fazla ödersiniz.
fabrikamı çalıştırıyoruz da ayda 35-40 lira fazladan para verelim. böyle bir durum olsa ne o kombiyi firma üretir ne de kimse alır.
senin hesabınla; ayda 40 liraX12= yılda 480 lira, 10 yıl kombi kullansak X10= 4.800 lira eder.
kim alacak böyle bir kombiyi, 3 yıllık elektrik farkı parasına adam sıfır bir tane daha kombi alır zaten.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fabialife -- 18 Ekim 2013; 21:52:40 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: abuzerefendi
O tam yükte ve kalorifer sistemi için geçerli, sıcak suda çalışmıyor. Kışın elektrik faturasına en fazla +15 TL fark geliyor.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X