Şimdi Ara

BAYMAK & BRÖTJE NOVADENS EXTRA (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.752
Cevap
24
Favori
170.246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: meddah58

1-Pekı senın kombı 3 dakıka beklıyor ama kac dakıka yanıyor?
    2-kac derecede yaktıgında 3 dakıka bekliyor ?her derecede mi 3 dakika bekliyor
    3- 3 dakika beklleme suresinde suyu kontrol edeiyir dedin eger - 5 derece dusmemisse yine beklemeye geciyor dedin.genellikle su sogumus mu oluyor yoksa 3 dakika daha uzatip mi devreye giriuor

1.) Yanma süresi sabit değil genelde 2 dk gibi yanıyor set ettiğim ısının 3 derece üzerine çıkana kadar yanıyor en düşük alev boyunda sonra sönüp 3dk bekleme evresine geçiyor.
    2.) Her derecede 3 dk bekliyor. Denediğim dereceler : 35 - 38 - 40 - 42 - 45
    3.) Şu an 42 derecede set edilmiş 37 derecede devreye girmesi gerekiyor ama 3 dk sonunda ısı genelde 39 derece olduğu için bi 3dk daha bekliyor o arada 35-36 dereceye falan düşüyor ısı. Devreye girince 45 dereceye çıkana kadar çalışıyor genelde 2 dk cıvarı sürüyor.

Not: Şu an Mutfak, Banyo ve Ç.Odası. petekleri kapalı yani petek metrajı 8.3 ten 5.9 a düşmüş vaziyette. Sebebi ise kombide basınç kaybı başladı o yüzden sıra ile 3er petek kapatıyorum kontrol için. Servise göre kaçak var, bana göre ise kartı değiştirken kombide bişey oldu çünkü kart değişine kadar basınç düşmüyordu. O gün kartı değiştirmeye gelen elemanı elektrik çarpmış, ne kadar acemi oldukları belli .

• Ben PM17 ayarını 1 yapmıştm sıcak su için.
    Hiçbir şey değişmemiş yine çok geç veriyor sıcak suyu :)
    Ben yine lanet okuyorum daha da bişey demiyorum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zebza

quote:

1-Pekı senın kombı 3 dakıka beklıyor ama kac dakıka yanıyor?
    2-kac derecede yaktıgında 3 dakıka bekliyor ?her derecede mi 3 dakika bekliyor
    3- 3 dakika beklleme suresinde suyu kontrol edeiyir dedin eger - 5 derece dusmemisse yine beklemeye geciyor dedin.genellikle su sogumus mu oluyor yoksa 3 dakika daha uzatip mi devreye giriuor

1.) Yanma süresi sabit değil genelde 2 dk gibi yanıyor set ettiğim ısının 3 derece üzerine çıkana kadar yanıyor en düşük alev boyunda sonra sönüp 3dk bekleme evresine geçiyor.
    2.) Her derecede 3 dk bekliyor. Denediğim dereceler : 35 - 38 - 40 - 42 - 45
    3.) Şu an 42 derecede set edilmiş 37 derecede devreye girmesi gerekiyor ama 3 dk sonunda ısı genelde 39 derece olduğu için bi 3dk daha bekliyor o arada 35-36 dereceye falan düşüyor ısı. Devreye girince 45 dereceye çıkana kadar çalışıyor genelde 2 dk cıvarı sürüyor.

Not: Şu an Mutfak, Banyo ve Ç.Odası. petekleri kapalı yani petek metrajı 8.3 ten 5.9 a düşmüş vaziyette. Sebebi ise kombide basınç kaybı başladı o yüzden sıra ile 3er petek kapatıyorum kontrol için. Servise göre kaçak var, bana göre ise kartı değiştirken kombide bişey oldu çünkü kart değişine kadar basınç düşmüyordu. O gün kartı değiştirmeye gelen elemanı elektrik çarpmış, ne kadar acemi oldukları belli .

Ben 45 e set ettigim de ortalama 12 dakika yaniyor
    11 dakika bekliyor abi.
    Petek boyu 5.20 m bir de havlupan bu arada pm18
    İ 20 olarak ayarladim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: By_C@BB@R

Ben PM17 ayarını 1 yapmıştm sıcak su için.

700 TL vereyim .
  • quote:

11 dakika bekliyor abi.
    İ 20 olarak ayarladim

PM18 20 olarak ayarladım ama değişen bişey olmadı . Aslında şu an çalışmasından çoook memnunum ortalama 5-6m3 tüketim var ocak + banyo dahil. Kombiye geçmeden önce zaten ocak + banyo 35-40 TL veriyordum, yani günlük 1.2m3 cıvarı tüketim vardı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: By_C@BB@R

Ben PM17 ayarını 1 yapmıştm sıcak su için.

Abi pm 18 i 27 yapip dener msin sicak su gelis suresini.hosuna gitmezse yine eski haline getir 13 yap.dnemekten zarar gelmez

• quote:

quote:

11 dakika bekliyor abi.
    İ 20 olarak ayarladim

PM18 20 olarak ayarladım ama değişen bişey olmadı . Aslında şu an çalışmasından çoook memnunum ortalama 5-6m3 tüketim var ocak + banyo dahil. Kombiye geçmeden önce zaten ocak + banyo 35-40 TL veriyordum, yani günlük 1.2m3 cıvarı tüketim vardı.

Benim kombide coo sey degisiyor ornegin pm18 i 33 yaptim 45 derecede kombi 3 dakika yandi 3 dakika sondu. Tuketimden memnunsan sorun yok hic oynama derim.bu arada ev kac derece

• quote:

Benim kombide coo sey degisiyor ornegin pm18 i 33 yaptim 45 derecede kombi 3 dakika yandi 3 dakika sondu. Tuketimden memnunsan sorun yok hic oynama derim.bu arada ev kac derece

21-22 derece. Koridor ve banyo hariç Termo vana var.
  • Ben sürekli oda termostatı olarak kullandığımdan benim için bekleme süresinin bir anlamı yok aslında.
    Biran önce ısıtması benim için daha önemli yani.Çünkü istediğim sıcaklığa ne kadar önce gelse o kadar daha tasarruflu oluyor kombi kapanıyor.

Sadece sıcak suyu geç ısıtıyor onun içinde servisi bekliyorum aslında ama PM18 i Meddah58 dediği gibi yapıp bir deneyeceğim :)
  • arkadaşlar bu kendini kapattıktan sonra 3 dk pompa çalışıp kapanıyor bu süreyi yükseltebilirmiyiz mesela 5 dk
  • quote:

Orijinalden alıntı: attismail

quote:

Orijinalden alıntı: ByElektro32

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ByElektro32

Benimde oncden yazdigim gibi termostatli kullanjmda istenen dereceye gelse bile alev isareti hic gtmiyor. surekli gaz yakiyor nereden nasil geccek sorun hala panel degisimi bekliyorum servisten. 

Ayrica ayni ev m2 ve petek boyuna sahibim arkadasimla o gunde 8-9 m3 yakiyor bende toplasan 10-12 saate 15-20 arasi yakiyorum. bu me arkadas yaa.kombi surekli gaz yakiyor. beyler banada bir yorum yapin

abi parametreleri yalvar yakar aldım koydum buraya kimse denemiyor ayarları ne desem boş o parametrelerde herkesin sorunlarının çözümü var.senin sorununu çözmeme az kaldı.parametrelere girersen beraber çözeriz aslında.bir de senin evinle arkadasın evinin katı ya da cephesi birbirnden farklı di mi?yani senin evin arkadasının evinden daha soguk bu dogru mu?

Ben biraz daha yokus yukarida kaliyorum arkadasima gore.iste benim sikinti bu bi cozsem sunu ahh

bu kombiyi bu şekilde piyasaya süreni eline alacaksın.sabit bi yanma şekli yok .kimi arkadaş hiç durmuyo diyo kimisi 10 saniye yanıyo 5 dk duruyo,kiisi az yakıyo kimisi çok yakıyo.bu ne ya, valla acımıcam balkondan aşağı atacam yav.meddah58 arkadaşımızın paylaştığı linlki indirdim bişeyleri kurcalıyacağız artık.

Ne kadar süre yanıp söneceğiyle ilgili sorun bence petek boyuyla alakalı.
    Yani petek boyu fazla olan br sistemle az olan sistem arasında yanma sönme süreleri değişik.
    Özellikle tesisat borularının içerden ve dışardan gitmesi de önemli.

Çünkü borular dışardan gidince mutlaka ısı kaybı oluyor içe göre tabiki.
    Petek boyunun fazla olduğunu da düşünür isek

Kombinin peteklerde gezdirdiği su sürekli ısı kaybettiğinden kombi de sürekli yanarak ısıtmaya çalışıyor.

Sanki tüm problem buradan kaynaklanıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: kombiustası

skıntıya gerek yok cihazlar on numara

valla ustacığım on numara diyosun ama eminim bu forumda baya şikayet var.servisler sadece açıp kapatmayı biliyolar en ekonomik ve en verimli nasıl çalışır onlar bile yapamıyolar.en iyi çalışma modülasyonunu fabrika bile doğru düzgün yapmamış, sistem suyu sıcaklığını 50 dereceden aşağı düşüremiyorum,,ne var ne oldu deyince, ana kart değişecek, yav yeni daha sıfır makinanın kartı niye değişsin.sen nasıl fabrikasında ayarsız kart çıkartıyorsun.daha bu en basiti bakalım daha neler göreceğiz.kış günü insanı çileden çıkarıyolar. böyle makina olmaz ya.
  • quote:

quote:

valla ustacığım on numara diyosun ama eminim bu forumda baya şikayet var.servisler sadece açıp kapatmayı biliyolar en ekonomik ve en verimli nasıl çalışır onlar bile yapamıyolar.en iyi çalışma modülasyonunu fabrika bile doğru düzgün yapmamış, sistem suyu sıcaklığını 50 dereceden aşağı düşüremiyorum,,ne var ne oldu deyince, ana kart değişecek, yav yeni daha sıfır makinanın kartı niye değişsin.sen nasıl fabrikasında ayarsız kart çıkartıyorsun.daha bu en basiti bakalım daha neler göreceğiz.kış günü insanı çileden çıkarıyolar. böyle makina olmaz ya.

İlk çıktığı zaman kart sorunu vardı doğru ama artık yok. Muhtemelen piyasaya yetiştirmek için acele edince kartlar yanlış programlandı. Mesela Ariston EVO yu ancak şimdi sürdü piyasa ya eğer yazın sürmüş olsaydı sunmuş olduğu özelliklerle baya bir talep görürdü. Bu saaten sonra yaza kadar kaçtane satabiliecek sizce ???. Çalışma aralıkları tesisat ve bina durumu ile alakalı olabilir. Herkeste farklı olduğuna göre kombi kendini ortama adapte etmeye çalışıyordur.

• oda termostad ile ne kadar yakıyor, su sıcaklığı ile ne kadar yakıyor ? bunu karşılaştıran varmı içimizde ? ben 35 derece su sıcaklığında günde ortalama 7 m3 yakıyorum.servis c.tesi gelip termostadı odaya alıcak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakan_alkan

oda termostad ile ne kadar yakıyor, su sıcaklığı ile ne kadar yakıyor ? bunu karşılaştıran varmı içimizde ? ben 35 derece su sıcaklığında günde ortalama 7 m3 yakıyorum.servis c.tesi gelip termostadı odaya alıcak.

40 veya 45 derecede tüketimi gözemlediniz mi? Ben 35 ve 40 denedim ama en iyi sonucu şu an 42 de alıyorum.
  • quote:

quote:

oda termostad ile ne kadar yakıyor, su sıcaklığı ile ne kadar yakıyor ? bunu karşılaştıran varmı içimizde ? ben 35 derece su sıcaklığında günde ortalama 7 m3 yakıyorum.servis c.tesi gelip termostadı odaya alıcak.

40 veya 45 derecede tüketimi gözemlediniz mi? Ben 35 ve 40 denedim ama en iyi sonucu şu an 42 de alıyorum.

ben 50 dercede kullanıyorum oda ısısını manuel termometreyle ölçtüm 23-24 civarına kadar çıkartıyor, gerçi cihazın ısı ölçümüyle el termometresi aynı değerleri göstermiyo gibi, tabi benim alt katım boş?? buna rağmen günde 8 m3 yakıyo ama hava sıcaklığı 15 felan gecede 5-6 gibi.3 petek çalışıyo 2.5 mt.oda ısınızı ne seviyeye getiriyo bunu iyi ölçün.birde termostatla ölçün ve en iyi fayda maksimizasyonunu sağladığınız ayarda çalıştırın. 35 derecede 7 m3 çok çok fazla bence gerçi eviniz kaç m3 kaçıncı kat alt üst yanıyomu bu değerleride yazarsanız daha verimli br sonuç çıkartırız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isnuerog -- 12 Aralık 2012; 14:34:09 >

• quote:

quote:

hayır gözlemlemedim,havalar dahada soğuduğunda mecbur ısıyı daha fazla arttıracağım. düz mantık olarak 35 de 7m3 yakıyorsam 45 de daha fazlasını yakarım diye düşünüyorum.35 derece şimdilik yeterli geliyor ev 23 derece civarında,100 m2 ısıtılan alan ve 9,3 metre peteğim var.ev yalıtımsız.eski kasa novadens kullanıyorum.

• quote:

quote:

quote:

quote:

İlk çıktığı zaman kart sorunu vardı doğru ama artık yok. Muhtemelen piyasaya yetiştirmek için acele edince kartlar yanlış programlandı. Mesela Ariston EVO yu ancak şimdi sürdü piyasa ya eğer yazın sürmüş olsaydı sunmuş olduğu özelliklerle baya bir talep görürdü. Bu saaten sonra yaza kadar kaçtane satabiliecek sizce ???. Çalışma aralıkları tesisat ve bina durumu ile alakalı olabilir. Herkeste farklı olduğuna göre kombi kendini ortama adapte etmeye çalışıyordur.

valla meddah arkadaşımın gönderdiği link teki verilere bakıyorumda, evet baya faydalı olabilecek ayarlar var ama biz tüketiciler bu makinaları nasıl verimli kullanacağız nasıl ayarlasakta nasıl olur ,,yani bilmiyorum,şu şuydu derken şunu ayarlayalın bunu yapalım derken yanlış bi ayar yapacaz bi yerine bişey olacak ondan sonra al başına belayı..yaa forumdaki sorunlara bakıyorum da eminim diğer kombilerde böyle sıkıntılar yoktur yav vallaha yoktur yav.

Merak etmeyin tüm kombilerde bu tarz sorunlar var, kombiyi almadan önce 2 ay boyunca tüm markaları araştırdığım, hepsinde benzer şikayetler ile karşılaştım. Genelde sorunu O.T ile çözüyorlar veya benim gibi Termo Vana ile. Önümüzdeki yaz eğer izolasyon yapılırsa bende O.T'yi devreye alıcağım . Şu an ısı kaybı fazla olduğu için Termo Vana daha hesaplı.

• quote:

quote:

quote:

hayır gözlemlemedim,havalar dahada soğuduğunda mecbur ısıyı daha fazla arttıracağım. düz mantık olarak 35 de 7m3 yakıyorsam 45 de daha fazlasını yakarım diye düşünüyorum.35 derece şimdilik yeterli geliyor ev 23 derece civarında,100 m2 ısıtılan alan ve 9,3 metre peteğim var.ev yalıtımsız.eski kasa novadens kullanıyorum.

Bu kombi işi bilgisayar işinden karışık çıktı düz mantığı bırakıp bu gece 40 derece ile bir deneyin en fazla 1-2 liraya mal olur. Ama eğer peteklerde termo vana yoksa sarfiyat artabilir o aklıma gelmedi, bende koridor ve banyo hariç tüm peteklerde var.

• quote:

quote:

quote:

arkadaslar bahsettiğim yeni novadensin servis parametrelerini aldım aşağıdaki linkten indirebilirsiniz:

http://s2.dosya.tc/server23/uvesU0/1.pdf.html

parametrelere girmek için önce PARAM menusundeki PSW yi 77 yapıyorsum sonra tekrar ordan cıkmadan i/p tusuna basıp oklarla BOIL yazan yere gelip ok diyoruz
    ve parametrelere ulasıyoruz.parametrelerin ne anlama geldiğini servis bile bilmiyor.su gec gelme sorunu için mesala kullanım suyu on ısıtma seceneği var pompa sürekli çalısması için pompa süresi belirleme var ....benim sürekli yanma sorunumu hangi parametre çözcek bilmiyorum arada bir de ona bakalım:D

Arkadaslar servis parametrelerini uzun ugraslar sonunda buldum ve taradim.bu parametrelerle yeni novadens extrayi diledigimiz hale sokabiliriz mesala pm18 su an icin en kritik ayar termostadsiz kullanimda bu deger kombinin yanma ve bekleme suresini bariz artiriyor azaltiyor.ayric benim gibi surekli yanma ve istenilen dereceye termostadda getirememe sorununu cozuyor

maşallah kardeşim çözmüşsün olayı..yalnız bu pm ayarı fan dönme hızı diye görünüyor.bunu artırısak fan dönüş hızını artırmış olmayızmı.böyle oluncada bülürörün içindeki yanmış sıcak gazı dışarı daha hızlı atmış olmayızmı.buda yoğuşmayı etkileyebilirmi sence.buda uzun vadede yakıt sarfiyatına sebep olmazmı.? zaten fazla yakıyo kerata.servis dosyasını indirdim birazda ben kurcalayım.))ama biraz düzene sokulacak gibi baya özellik varmış yav.

İsmail abi soylediginde haklisin ama benim kombi baska turlu durmuyo r surekli yaniyor.birde pm18 le oynayarak ben yanma ve bekleme surwlerini uzattim.siz de oluyor mu bilmiyorum en guzeli sayactan kontrol ederek deger girmek

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.