Şimdi Ara

BAYMAK & BRÖTJE NOVADENS EXTRA (84. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.752
Cevap
24
Favori
170.028
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8283848586
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • baymak duo tech 24 aldım 2 aydır kullanıyorum 2 kere arıza verdi yaylı bır vana vebeyaz renklı motorgıbı bır sey değişti ısıtması guzel ama keşke başka marka alsaydım demıyor değilim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: asker1695

sa arkadaşlar.çarşamba günü doğalgaz açılacak inş.. birkaç sorum olacak.
    1 Novadens 24 almıştım kombi. oda termostatı TP5001 RF aldım. Kombiyi servis değil de petekleri tesisatı falan döşeyen firma taktı. doğalgaz daireye verildikten sonra baymak servisini çağırıp garantiyi başlattıracağım. oda termostatını servisin takması mı gerekiyor garanti nin bozulmaması için? servis gelmeden tesisatı döşeyen firmaya taktırsam falan garanti konusunda sıkıntı çıkar mı?

2 Evin en soğuk odası oturma odası , 2. soğuk yatak odası. en sıcak mutfak. tüm radyatörlerde danfoss ra2000 var. kazan sıcaklığı + termostatik vana + oda termostatını nasıl ayarlamalıyım?

Şimdiden cevap ve yardımlarınız için teşekkürler

Bu sorulara ben de cevap arıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• forumdaki olumsuz yorumlara rağmen nedense kombiyi aldım.
    Henuz taktırmadım.
    Bazı sorularım var.
    1.kendi paneli halen oda termostatı olarak kullanılabiliyorsa,neden ikinci bir termostat ihtiyacı oluyor?ikinci termostat için öneriniz var mı?
    2.kendi panelini termostat gibi bağlarken kabloyu hazır tutmak yeterli mi?
    3.çocuğun odası soğuk oluyor(kablolu termostat oturma odasında olduğu için)onun odasına termostatik vana taktırsam birşey fakeder mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orthos -- 4 Ocak 2017; 11:18:11 >
  • fiko_cmax F kullanıcısına yanıt
    Hocam ben bu kombiyi dükkanda kullanıyorum malum havalar Ankarada -10 ları görüyor sabahları kombiyi 50-55 aralığında kulanmam gerekecek ama ben pm 18 i 27 yaptım ozaman hatalı bir işmi yaptık pm 20 yimi kulanmam lazım ve kaç yapmam lazım pm 20 yi. Ayrıca om 20 yi ayrladıktan sonra pm 18 i sıfırmı yapmam gerekecek cevaplarsan sevinirim biraz uzun oldu ama;)
    Birde bu bahsettiğim ayarlarda 50 derecede 18 dk yanıyor 53 derecede sönüyor 3/4 dk dinleniyor gene aynı sürelerde döngü devam ediyor normalmidir durum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akafrt -- 5 Ocak 2017; 13:39:47 >
  • akafrt A kullanıcısına yanıt
    Merhabalar, Pm değeri değişiklik gösterdiği için belli bir değer söyleyemiyorum. Örneğin Pm18 24 yapın ısıyı 47 yapın bir deneyin derim. Zaten 47 yaparsanız 50 de gazı keser. Hava oldukça soğukmuş. Peteklere de termostatlı vana takıp kullanmadığınız yerleri 3 veya 4 e getirirseniz oldukça tasarruf sağlar.
    Kolay gelsin.
    Benim merak ettiğim şu hocam şimdi ben 50 derecede yakacağım 50 ye ayrladım 53 de sönüyor ama bunu pm18i yükselterek yaptım hep.

Bir yanlış anlaşılma oldu sanırım 45/47 dereceler kurtarmıyor artık 😀 Ekrandaki dereceyi 50 ye aldığımda pm 20 yimi arttırmam lazım illa sormak istediğim buydu. Pm 20 de ayar yaparken pm 18 i sıfırmı yapmam lazım buda kafama takılan diğer soruydu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: akafrt

Benim merak ettiğim şu hocam şimdi ben 50 derecede yakacağım 50 ye ayrladım 53 de sönüyor ama bunu pm18i yükselterek yaptım hep.

Bir yanlış anlaşılma oldu sanırım 45/47 dereceler kurtarmıyor artık 😀 Ekrandaki dereceyi 50 ye aldığımda pm 20 yimi arttırmam lazım illa sormak istediğim buydu. Pm 20 de ayar yaparken pm 18 i sıfırmı yapmam lazım buda kafama takılan diğer soruydu.

Yok pm20 ye dokunmayın. pm18 değiştirilecek sadece. pm18 i 24 yapıp deneyin.
    Tamam hocam sağol
  • orthos O kullanıcısına yanıt
    1- ikinci bir termostada gerek yok zaten 2 termostad bağlayamazsınız.
    2- kendi panelini oda termostadı olarak kullanacağınız oda ile kombi arasına 2x0.75 kablo çekeceksiniz bir ucu kombideki diğer ucu termostaddaki panele bağlanacak. siz kabloyu çekin kalanını servis ücretsiz halleder. yalnız oda termostadını takacağınız en çok zaman geçirdiğiniz neresi ise oda odadaki yerini seçerken; peteklerden, pencelerden, kapı önünden vs. uzak tutun o bölgedeki sıcak veya soğuk havadan etkilenmesin. uygun bir yere göz hizasına monte edilecek şekilde kabloyu çekin.
    3- ya oda termostadını çocuk odasına takıp ayarı buradan yapacak. sıcak olan odalardaki vanaları biraz kısacaksınız veya termostad oturma odasında olacak sıcak olan odaların vanalarını biraz kısıp soğuk olan odaların daha iyi ısınmasını sağlayacaksınız. illaki termostatik vana almanıza gerek yok.
    ben bu şekilde kullanıyorum. gerekli odalarda dijital termometre var, kombi mutfakta olduğu için bir de ocak kullanıldığı için mutfak 25-26 derecenin altına inmiyor. bu nedenle mutfak peteği sürekli kapalı. kombiye yakın yerlerdeki petekler daha çok ısındığı için onların vanaları kısık.
    evin her tarafı yaklaşık aynı sıcaklıkta.
    kiracım doğalgazcı, montaj yapılırken aldığım demirdöküm termostatik vanaları bunlara gerek yok deyip takmamıştı. üzerinde yazan derecelere falan bakma bunlar öyle hassas çalışmaz para vermeye gerek yok onun yerine vanaları kısarsın demişti.
    ben de öyle yapıyorum.

• fabialife F kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi akşamlar arkadaşlar bende de bu kombiden var anlayamadım gitti bina sıfır çatı katı izolasyonu her şeyi var kombiyi çalıştırıyorum 50 ye ayarlıyorum ateşliyor 53 de duruyor derece 3 dakikada 43 lere düşüyor tekrar ateşliyor 5 dakka yanıyor bu döngü devam ediyor 3 dakka da bir ateşlemesi normal gibi gelmedi bana

Ne yapmalıyım yardım edebilir misiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: emrecengiz

İyi akşamlar arkadaşlar bende de bu kombiden var anlayamadım gitti bina sıfır çatı katı izolasyonu her şeyi var kombiyi çalıştırıyorum 50 ye ayarlıyorum ateşliyor 53 de duruyor derece 3 dakikada 43 lere düşüyor tekrar ateşliyor 5 dakka yanıyor bu döngü devam ediyor 3 dakka da bir ateşlemesi normal gibi gelmedi bana

Ne yapmalıyım yardım edebilir misiniz

gayet normal, sıcak su petekleri dolaştıkça soğuyor ve su sıcaklığı düştüğü için kombi ateşliyor.
    kombinin 3 dakikada bir ateşlemesi senin seçtiğin su sıcaklığı, evin izalasyon durumu ve dış hava sıcaklığı ile ilgili, su sıcaklığını düşük tutarsan ısıtmak için daha çok çalışır. yüksek tutarsan daha çabuk ısıtır ve az çalışır.
    ısı kaybı ne kadar çok olursa kombi o kadar çok çalışır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fabialife -- 13 Mart 2017; 22:13:2 >

• arkadaslar selam,

istanbul kartalda giriş kat net 120 m2 ,altı bodrum olarak kullanılan bir eve tasınıyorum. ev yerden ısıtmalı kollektorler mutfakta ama kombıyı balkona alıcam balkon cam balkon olarak kapatıldı.novadens extra 24 kw dunuyorum ama 28 kw olanı mı alsam dıye de tereddut ıcersındeyım. kombi panelını korıdorda oda termostadı olarak kullanmak ıstıyorum.bu konuda yapmam gerekenleri ve hangı kombı kapasıtesını veya kombi markalarını dusunmelıyım? tavsiyelerinizi rıca edıyorum. tesekkurler
  • sofaraway33 S kullanıcısına yanıt
    evin izalasyon durmunu ile yerden ısıtma özelliklerini ve performansını bilmiyorum.
    altı bodrum ve boş ise yerden ısıtma yapılırken gerekli izalasyon yapılamadı ise ısıtma performansını etkileyeceği kesin.
    bence 24 kw yeter düşünüyorum ama yerden ısıtma işi yapanlara sormak lazım.
    ileride istediğin gibi ısınamazsan veya fatura yüksek gelirse yapacağın iş bodrum tavanında senin evin altına denk gelen kısımları sıkma veya yapıştırma izalasyon köpüğüyle kaplamak.
  • baymak-brotje-novadens-extra-24 termostad içeriye nasıl alabilirim acaba teknik servise içeri alırsanız kaç tel ücretuı vardır dedim 60 tl ücret istedıler ben bunu kendim yapmak istiyorum bunun bir şeması varmı bilen ustalarımız yardımcı olurlarsa sevınırım teşkürler
  • Abi pm ayarini nasi yapcaz nasi girecez bende surekli yanma olayi varda anlatirsaniz sevunirim ya

• akafrt A kullanıcısına yanıt
    Pm ayarlarni banada birisi anlatsin

• Novadens ekstra yeninkasasi 45 den sonra surekli yaniyor pm ayarlani nasi yapcaz pm 18 ı nasinulasacaz ayarlicaz acik sekilde ajlata bilirmi acaba rica edsem

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konunun içerisinde biri anlatmıştı ama hiç kullanmadim.

• 
Sayfa: önceki 8283848586
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.