Şimdi Ara

BAYMAK & BRÖTJE NOVADENS EXTRA (87. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.752
Cevap
24
Favori
170.028
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8485868788
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Düşük su basıncı hatası için tesisatınızda ya hava vardı basıncınız o yüzden azaldı ya da kaçak olması lazım basıncın düşmesi için onun dışında başka birşey aklıma gelmiyor, bacadaki damlama ise sıcak ile soğuk havanın karşılaşıp yoğuşmasından dolayı olabilir. Gözlemlemeye devam edin tekrarlarsa servise kontrol ettirmenizde fayda var.
  • Cevap için teşekkürler. Peki bu tesisatımda hava olup olmadığını ya da kaçak olup olmadığını kendim tespit edebilir miyim? Malum servis hiçbir şey yapmasa bile 70-80 TL talep etmekteler. Bu arada dün akşam eve geldiğimde yine basınç hatası aldım, su ekledim. Bu eklediğim sular nereye gidiyor?
  • dangerous kullanıcısına yanıt
    petekli sistem ise eğer hava var ise zaten peteklerin bır kısmı sıcak bir kısmı soğuk olacaktır ordan anlarsınız, petek üzerinde düz tornavida ile havasını alabileceğiniz yer var,oradan tornavida ile vidayı gevşettiğiniz de önce hava var ise pıslama sesi duyarsınız zaten hava çıktıktan sonra ise su akmaya başlar hemen o vidayı tornavida ile sıkın alta bir tas koyarak hava alma işlemi sırasında akan suyun yere dökülmesini engelleyin , eğer yerden ısıtma ise kollektör üzerinde yiine düz tornavida ile havasını alabileceğiniz yer var aynı şekilde , ayrıca havlupanlarda aynı şekilde hava alma işlemini yapın , basınç düşmesi sizin tesisatınızın bir yerinde su kaçağı olduğunun göstergesi ,bacada olan damlamanın tesisatdaki suyla alakası yok , muhakkak bir yerden su eksiltiyor , eğer basınç sürekli ve hızlı düşüyorsa her peteği gözlemleyin illaki kaçak var ,
  • Video 1 : Termostat mod veya tesisat sicakliginda nasil kullanacagiz
    Fatih İlhanyoutube
    Baymak Novadens extra Ambon degeri
    https://m.youtube.com/watch?v=R7LSW8lIq84

Video2 : Yerden isitma sistemlerde servis cihazin chmax degerini 50 ile sinirlamissa bunun devre disi birakilmasi ile alakali

Video 3 ) novadens extra 24 servis paremetre degerleri cihaz agustos 2018 alinma ve kurulma

yerden ısıtmalı sistemlerde pm18 değerini servis 17 olarak düzeltiyor, daha önce kurulumda 15 olan değer yeni güncellemede pm18:17 olarak düzeltiyorlar bilginiz olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fanuba10 -- 8 Ocak 2019; 15:42:27 >

• fanuba10 F kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkürler hocam. Petekli sisteme sahibim. Peteklerimi kontrol ettiğimde ısıyla alakalı bir sorun yok. Hepsi hemen hemen aynı sıcaklıkta. Gözle görülür bir damlatma da yok. Zaten tüm ev parke. Öyle bir şey olsa daha net gözlemlenir sanırım. Sizce bu durumda, kombi servisiyle mi görüşmek mantıklı yoksa bu tarz tesisat yapan firmalarla mı?
  • dangerous kullanıcısına yanıt
    Tesisat ve peteklerde su kaçağı yoksa aklıma pompa geliyor, tesisatı basınçlandıramıyordur, ya da basınçlandırıyor ama azar azar geri kaçırıyor olabilir, servisin bakmasında fayda var.
  • fanuba10 F kullanıcısına yanıt
    Bilgi için teşekkürler, teknik servisler çok yetersiz bilgi konusunda, kombinin parametrelerinin açıklamaları veya kitapçığını bir türlü bulamadım, elinizde var mı?
  • Parametreleri ayrintili olarak bugun hatta servisine ugradim ,adam isimizi elimizden mi alacan diye espiri yapip vermedi ,malesef servisle samimiyeti olan bir srkadad varsa ogrenip paylasirsa harika olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugun tekrardan ambon 0 alarak 45 dereceye ayarladim. Kombi 47 dereceye gelip bu derecede qraliksiz olarak yaniyor. En fazla yarim saat takip edebildim sonra biraktim hala yaniyordu. Servisi arayip bunun normal olmadigini anlattim kacta sondugunu sordu 48 den sonra dedim tamam normal tesisatinizda sorun vardir su gec donutoedur dedi kapatti. Benim eski evimdeki dandik kombi bile 7 8 dk da bir devreye girer 1 dk yanardi bu araliksiz yaniyor. Sebebini bilen varmidir

• Donus suyu sicakliginiz cok dusuyor demekki , donus suyu dusuk algiladigi icin surekli yaniyor diye tahmin ediyorum, odalarin isisi ne zaman donus suyu sicakligini yukseltir o zaman kombi yanmada beklemeye gecer seklinde dusuncem, ancak tahmin sadece ,teknik destek almak lazim, yine en mantiklisi tetrmostad modda kullanmak

Video 1 : Termostat mod veya tesisat sicakliginda nasil kullanacagiz
    Fatih İlhanyoutube
    Baymak Novadens extra Ambon degeri
    https://m.youtube.com/watch?v=R7LSW8lIq84

Video2 : Yerden isitma sistemlerde servis cihazin chmax degerini 50 ile sinirlamissa bunun devre disi birakilmasi ile alakali

Video 3 ) novadens extra 24 servis paremetre degerleri cihaz agustos 2018 alinma ve kurulma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fanuba10 -- 11 Ocak 2019; 20:9:28 >

• merhaba kombinin alev boyutunu kısabileceğimiz bir mod varmı aylık 300 tl altına düşmüyor fatura.yorumları okuyabildiğim kadarıyla gözüme çarpmadı.yardımcı olabilecek varsa sevinirim.
  • BRÖTJE NOVADENS EXTRA PREMIX TAM YOĞUŞMALI KOMBİ 28kw yada 33kw düşünüyorum. Evim dublex ve toplam 120m2 civarı. Öneriniz ne olur.
  • Eski mesajları okudum. Bu cihaz baya karışıkmış yav

• Selamlar bu kombi işlerinde pek bilgim malesef yok. ikinci el bu cihazı bir arkadaşımdan almayı düşünüyorum villada kulladığı için 45 kw bu 160 mtre kare bir evde kullanırsak nolur?yakıt nolur performans nolur ?patlar mı eder mi?sanırım eve alıp gazı işletemiyormuşuz 42 kw üstü prosedür farklıymış .

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Baymak Novadens extra kombi ayarları
    Fatih İlhanyoutube
    Tesisat yada Termostat Mod :Baymak Novadens extra Ambon degeri
    https://www.youtube.com/watch?v=R7LSW8lIq84&feature=youtu.be

Fatih İlhanyoutube
    Kombi Ayarları Novadens extra
    https://www.youtube.com/watch?v=ZiyPUHnGt4w&feature=youtu.be

Fatih İlhanyoutube
    Novadens extra parametre degerleri
    https://www.youtube.com/watch?v=2BWoVbXLXV4&feature=youtu.be

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Kombiden Dinlenmeye geçeceğiz zaman boğulma sesi gibi bir ses gelip gürültülü bir şekilde duruyor bunun sebebi ne olabilir çözüm noktasında yardımcı olabilir misiniz karşılaşan var mı bu tarz bir sorunla

• thenorthstar38 T kullanıcısına yanıt
    sesin kaynağını bilmeden bişey demek zor. yanma sonucunda fan ve gaz valfi hariç diğer bütün aksamların çalışmasında değişiklik olmaz. yanma bitince fan ve gaz valfi durur. sesin fan veya fanın susturucusundan olma ihtimali yüksek. bu kombide enaz 3 çeşit fan modeli var
  • quote:

Orijinalden alıntı: ebu abdillah

sesin kaynağını bilmeden bişey demek zor. yanma sonucunda fan ve gaz valfi hariç diğer bütün aksamların çalışmasında değişiklik olmaz. yanma bitince fan ve gaz valfi durur. sesin fan veya fanın susturucusundan olma ihtimali yüksek. bu kombide enaz 3 çeşit fan modeli var
    Dediğiniz yerlerden ise çözümü nedir. Fanı biz temizleyebilirmiyiz. Gürültü tamda sizin dediğiniz gibi yanma bitince yapıyor.

• thenorthstar38 T kullanıcısına yanıt
    Fan temizlenmez/kolay kirlenmez, kombicinin bakması lazım, sökmesi arıza tespiti ustalık gerektirebilir veya sünger sıkıştırmalık basit bişey olabilir.

• Arkadaslar bu konuyu basindan sonuna kadar okudum Bu kullanım kılavuzu herkesin cok işine yarayabilir ben bazı şeyleri burdan baktim internette buldum kendim tekrar nete uploadladim yanlız lehçe dili galiba bir babayiğit ciksada hepsini tercüme etse ve tekrar yüklese servislerin girdiği parametreler açıkça yazıyor bizim türkçe kilavuz larda bu yok maalesef işte linki

• 
Sayfa: önceki 8485868788
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.