Şimdi Ara

*BAYMAK DUO TEC 33kW & 42kW & 45kW* Kullanıcıları (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
339
Cevap
13
Favori
54.890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • baymak duo tec28 kombime kablosuz baymak logipro oda termostadı bağlantısını tamamladım bugun...

bakalım performasını izledikçe size bildiririm..

haftalık saatlik program yapmak mümkün

montajı gayet basit oda termostatını 370tl ye aldım kendim bağladım

kombiyi 55 derecede sabitledim ..

gündüz modu (06:00:02:00) 21 derece

gece modu (02:00-06:00) 19 derece ayarladım

https://www.baymak.com.tr/urunler/kontrol-ekipmanlari/oda-termostatlari/baymak-logi-pro-programlanabilir-kablosuz-oda-termostati

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ms3rtek -- 13 Aralık 2020; 15:41:2 >

• hayırlı olsun güle güle kullanın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba. Duotec Compact kombimiz mevcut. Haziran ayında kullanmaya başladık. Eski kombimiz hermetikti.
    Ev yaklaşık 100m² yerden ısıtma. Malum havalar soğuyunca kombiyi ilkkez kasım gibi ısıtma amacıyla çalıştırmaya başladık. Ancak hayatımda görmediğim doğalgaz faturasını bu ay gördüm, 327 lira. Bu arada bina yeni, kuzey cephesi hariç tüm cephelere bakıyor dairemiz. Ve her türlü ısı yalıtımı mevcut. Kombiyi akşam 6 gibi 55 dereceye ayarlıyor, 11 gibi 39'a çekip sabah da kapatıyorum! Buna rağmen fatura 327 lira geldi. Akabinde şunu farkettim, kombi sürekli yanıyor. Yani hiç ara vermiyor. Ekrandaki alev simgesi hep orada!

Sorun neredr olabilir..?
  • Ayı Baba kullanıcısına yanıt
    Yüksek kazan sıcaklığında kullanmayın. Kazan sıcaklığı arttıkça tüketim artıyor. Ya oda termostati kullanın ya da sürekli 40-45 derece arası ısınabildiyseniz sıcaklıkta sabit tutun. Aç kapat öyle ev ısınmaz. Soba değil ki bu aç kapa yapılsın
  • ezimuse kullanıcısına yanıt
    Soruma cevap değil yazdıklarınız ama madem bahsetmişsiniz, 40-45 derece arası da olsa sürekli yanıyor kombi. Hiç durmuyor. 39'da da sürekli yanıyor, 55'de de sürekli yanıyor.

Bu arada kombiyi akşam açıp sabah kapatmaktan bahsediyorsanız, bununla ilgili yapılmış çokça çalışma var. Kombiyi sürekli yakmanın daha fazla tüketime sebep olduğu açık. Yani gündüz evde kimse yokken kombiyi açık bırakmanın tasarrufa bir faydası olmadığı gibi zararı bile mevcut. Derli toplu bir sayfa da vardı, bulursam linkini paylaşırım.
    Linkini vermenize gerek yok. Soğuyan nesneler ve duvarları tekrar ısıtmak daha fazla enerji harcar. Tasarruf istiyorsanız oda termostati allarla yapabilirsiniz. Termostat olmadığı sürece sürekli tabi çalışacaktır. Kazan suyu sıcaklığına göre minimum alev boyunda çalışır. Fabrikanın set ettiği dönüş suyu sıcaklığına göre kendisini ayarlar. 55 derece yaptığınızda alev boyu yukselir ve daha fazla gaz harcarsınız. Duotec kombiyi 3 yıldır kullanıyorum ben. Çalışma prensini ve hangi şartlarda nasıl gaz harcadığını iyi biliyorum. Ben oda termostati ile 42 derece kazan sıcaklığında kullanıyorum. Bunu 45e çıkartırsam kombi daha kısa süre çalışmasına rağmen sayaç takibinde daha fazla gaz harcadığını deneyimledim. Kendi evinize göre şartları denemeniz lazım. Aç kapat ile olacak iş değil o. 7 gün boyunca sayaç takibi yapın not alın. Aç kapat ile sürekli düşük derece harcadığı gazın miktarını yazın. İnternetteki varsayımlar üzerinden değil kendi deneyiminizi edinin derim ben.

Hocam, anlaşamayacağız sanırım. Ben nasıl tasarruf ederim diye sormuyorum. 14 dairelik şu blokta her daim en düşük doğalgaz faturası ödeyen benim. Yani bu aya kadar bendim. Mesele tasarruf değil, mesele kombinin yanmayı kesmemesi. Ortada bir sıkıntı olduğu çok açık. 60'a da alsam saatlerce hiç kesintisiz yanıyor, 38'de de çalıştırsam kesintisiz yanıyor. Bu normal değil. Ortada bariz bir problem var. Bunun olası sebeplerini sordum? Çıkıp oda termostatı kullan demek bu sorunun sebebi ya da sorunu ortadan kaldıracak bir yöntem değil. Komşularımdan hiç birinde böyle bir problem yok mesela. Bildiklerim arasında oda termostatı kullanan da yok. =)

Neyse, teşekkürler yinede.

Şunu da şöyle bırakayım:
    ekşi şeyler
    Kombiyi Gündüz Kapatıp Gece Açmak mı, Hep Açık Tutmak mı Daha Ekonomik?
    https://seyler.eksisozluk.com/kombiyi-gunduz-kapatip-gece-acmak-mi-hep-acik-tutmak-mi-daha-ekonomik

Diyorum ki ev büyükse kombi dönüş suyu sıcaklığına göre sürekli de çalışabilir dur kalk da yapabilir. Bu kombi alev boyunda modulasyon yapabiliyor. Siz eski kombinizin mantığı ile düşünüyorsunuz. Dönüş suyu soguk olduğu sürece kombi minimum ısıl güçte sürekli çalışmak icin tasarlanmıştır. Sabahtan beri anlatmaya çalıştığım aç kapa mantigi da buradan geliyor. Belki bir nebze kombide sorun olabilir desek evinizin aşırı sıcak olması gerek. Termostat da kombiye ayarladiginiz sıcaklıkta aç kapat yaptırır. Ekşi sözlük gibi herkesin salladığı yerlerden öğrenmek yerine verilerle konuşulan forumlarda okuyunuz. Modulasyon nedir nasıl çalışır bir araştırın isterseniz. İyi akşamlar.
    Şimdi çok daha anlaşılır oldu. Ben tamamen yanlış yorumlamışım, lütfen kusura bakmayın. Bu durumda bahsettiğiniz ölçümleri yapıp oda termostatı konusuna eğilmem en iyisi olacak sanıyorum. Teşekkürler tekrar.
    Ben de anlatabildigime sevindim hocam

Oda termostati her şekilde tasarruf sağlıyor. Oturma sıcaklığı 22 vs. Yaparsınız dışarıdayken de 21 yaparsınız ki tekrar 22 yapana kadar daha az gaz harcamış olur :)
  • Bir ev alma asamasindayim.Kombi işi beni düşünduruyor.Daha dogrusu sorunsuz isinmak kombiyi alip birdaha dusunmemek istiyorum.Ev bodrum kati dahil 4 katli ikiz villa.Toplamda 11 petek var boy toplami 12 metre 3 tanede banyo petegi var.Baymak ve demirdokum tavsiye ettiler.Baymak duotec 42/45 veya demirdokum nitromix p35 hangisini almaliyim.Çok katli oldugu icin pompasi hangisinin daha iyidir.Yardimci olursaniz sevinirim.İyi forumlar

• Arkadaşlar Duotec 33 kombi var. Binada 4 dairede de aynı kombi. Kombiler 1 yıllık. Diğer 3 dairede hiç bir sorun yok gayet stabil çalışıyor.

Bende ise önceden herhangi bir sorun yoktu son zamanlarda şu şekilde; kombiyi kaç dereceye alırsam alayım hiç bir şekilde bekleme konumuna geçmiyor önceden alev boyunu yükseltir düşürür bir şeyler yapar yakar tolerans aralığına gelince dururdu. Sadece 1 veya 2 petek açık bırakıyorum durum aynı. Örneğin, 45 dereceye ayarlıyorum yanıyor 44 veya 45 te sabit kalıyor sürekli gaz harcıyor. İyice ısıtmak için alev boyunu yükseltmiyor. Sıcak su kullanıp kapatınca sanırım kazandaki sıcaklığı algılıyor bir süre beklemeye geçiyor sonrasında yine aynı. 24 saatte 43 derecede 16 metreküp gaz yedi. Petekleride temizlettim. Servis geldi ayar falan yaptı nafile. Görüşlerinizi daha önce çözüm bulmuş yada bulamamış yorumlarınızı bekliyorum. 

Ek olarak. Bunu da yeni fark ettim. Sıcak suyu 2 saniye açıp kapatınca 1 tur normale dönüyor sonrasında yine aynı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rhajana -- 25 Aralık 2020; 23:1:13 >

• Bosch classic plus tek eşanjör lü kombi kullanıyorum 8-9 senelik bir ürün evim 3+1 110 metrekare civarı termostat yok genel olarak evim korunaklı, kombinin en önemli parçası ana eşanjör bozulduğu için basınç yükseliyor su damlatıyor kombi 1100 TL civarı maliyeti var tamiratın kararsız kaldım bu parayı bu kombinin tamiratını yaptırsam ı yoksa uygun yollu yeni kombini alsam bu konuda yardımcı olabilecek ve kombi önerecek arkadaş varmı

• quote:

Orijinalden alıntı: ezimuse

Linkini vermenize gerek yok. Soğuyan nesneler ve duvarları tekrar ısıtmak daha fazla enerji harcar. Tasarruf istiyorsanız oda termostati allarla yapabilirsiniz. Termostat olmadığı sürece sürekli tabi çalışacaktır. Kazan suyu sıcaklığına göre minimum alev boyunda çalışır. Fabrikanın set ettiği dönüş suyu sıcaklığına göre kendisini ayarlar. 55 derece yaptığınızda alev boyu yukselir ve daha fazla gaz harcarsınız. Duotec kombiyi 3 yıldır kullanıyorum ben. Çalışma prensini ve hangi şartlarda nasıl gaz harcadığını iyi biliyorum. Ben oda termostati ile 42 derece kazan sıcaklığında kullanıyorum. Bunu 45e çıkartırsam kombi daha kısa süre çalışmasına rağmen sayaç takibinde daha fazla gaz harcadığını deneyimledim. Kendi evinize göre şartları denemeniz lazım. Aç kapat ile olacak iş değil o. 7 gün boyunca sayaç takibi yapın not alın. Aç kapat ile sürekli düşük derece harcadığı gazın miktarını yazın. İnternetteki varsayımlar üzerinden değil kendi deneyiminizi edinin derim ben.

hocam bana servis 55 derecede tam yoğuşma yaptıgını söyledi ben oda termostadı ile 55 de tutuyorum ama şöyle bi durum var 45 de çalışsa çok daha verimli olur gibime geliyor çünkü 55 derecede 1 saat çalışıp evimi istediğim dereceye getirip kapanıyor .. ama 45 derecede yavaş yavaş çalışıp ısıtsa daha mı az gaz harcar ? sonuçta evimi çabucak 22 dereceye getirmesi çok fark etmez çünkü 21 oldumu yine çalışacak , 21 derecede 1 saat kalsa soğuktan ölmeyiz sonuçta

bu kombnin yoğuşma verimliik verilerini nerden öğrenebiliriz ?

servisin kurulum sırasında 55 derecede tam yoğuşma yapıyor demesine güvenmeliyim ? yoksa 45 dereceye mi ayarlamalıyım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ms3rtek -- 9 Ocak 2021; 19:54:27 >

• disintegration kullanıcısına yanıt

hocam bana servis 55 derecede tam yoğuşma yaptıgını söyledi ben oda termostadı ile 55 de tutuyorum ama şöyle bi durum var 45 de çalışsa çok daha verimli olur gibime geliyor çünkü 55 derecede 1 saat çalışıp evimi istediğim dereceye getirip kapanıyor .. ama 45 derecede yavaş yavaş çalışıp ısıtsa daha mı az gaz harcar ? sonuçta evimi çabucak 22 dereceye getirmesi çok fark etmez çünkü 21 oldumu yine çalışacak , 21 derecede 1 saat kalsa soğuktan ölmeyiz sonuçta

bu kombnin yoğuşma verimliik verilerini nerden öğrenebiliriz ?

servisin kurulum sırasında 55 derecede tam yoğuşma yapıyor demesine güvenmeliyim ? yoksa 45 dereceye mi ayarlamalıyım

• Rhajana R kullanıcısına yanıt

Modulasyonlu kombilerin geneli böyle malesef dişari soguk olunca evde malesef soguk olunca dönüş suyu soguk oluyo bunun önune gecmenin tek bi yolu var modulasyon alev boyutunu yükseltmen böylelikle suyu yüksel alev boyutunda daha hizli isiticak onu ayarlaman gerekir deniyerek başka türlü olmaz keşke +- şeklinde calişsaki bu güneşli dişari 10 veya 15 derecelerde yapiyo 5 ve alti soguk havalarda sabit yaniyor bu yüzden ot şart -3 derecede 1 hafta yaktim 50 daha sonra 45 daha sonra 38 ayarladim gelen fatura 450tl geldi..

• Kendi sayaç ölçümlerime göre 40-45 derece arası daha az gaz harcıyor hocam. 24saat kapanmadan çalışsa bile daha az gaz harcıyor. Petekler de ılık olduğu için üşüme hissi olmuyor.
  • 55c maximum derece yani en soğuklarda kullanılması lazım

45 ve 50c civarı kullanın eğer yeterli geliyorsa

• baymak ve brötje logolu kombiler 23 mayıs'a kadar 7 yıl garantili

• Arkadaşlar merhabalar, bende 15 yıldan fazla süredir buderus gb022 var, ancak artık bıktım arızalarından:) sanırım ekonomik ömrü de doldu.

Annem dün kombi açık vaziyette su alırken büyük ihtimalle vanayı kapatamadı ve bir yer patladı, şimdi ne kadar su varsa arkada ki pirinç borudan akıtıp basıncı sıfıra indiriyor. Arkasına vs baktım ama genleşme kabının oralarda su gördüm o patlamış olabilir mi? Yada emniyet ventili dedikleri parça takılı kalmış olabilir mi?
    Bilgisi olanlar cevaplarsa sevinirim.

Bir diğer husus ise bende Baymak duotec kombi almayı düşünüyorum, 2 3 sene önce tavsiye edilen bir üründü, şuan duotec 33 modeli var birde 42 sanırım.

Benim evim 3 katlı, alurad petek kullanılıyor. Petek sayısı 11 + 2 de havlupan. Ev 3 katlı ancak ufak triblekslerden, yani 3+2 diyebiliriz. En üst katta 3 oda hol ve banyo, girişte mutfak ve salon, en altta salon büyüklüğünde boyu dar oda ve banyo mevcut.

Hali hazırda oda termostatı sanırım ismi ondan var, girişte salonda takılı. Onu örneğin 22 de tutuyoruz ve 22 olduğunda kombiyi durduruyor yada yavaşlatıyor.

Tavsiyeniz nedir? Ayrıca en alt bodrum kata montaj yapılacağı için proje de vs sorun yaşar mıyım Şehir Ankara.

Şuan kombiyi yaptırmak istemiyorum masrafını da şuan dün pazar olduğundan servis çağıramadım, tavsiyeniz nedir?

Almak istersek duotec 33 ile 42 arasında ki fiyat farkı ve diğer farklar nelerdir?

Uzun vadeli az sorun çıkartan bir cihaz arıyorum, günlük tüketimimiz genelde 8 ila 12 m3 arasındadır.

Ankara Batıkentteyim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.