merhaba kombi tamircisi olmadığım için arıza konusunda birşey diyemem evinizin net ısıtılacak m2'sini yazmadınız, ufak 3 katlı 3+2 dubleks bir ev ve ankara da yalıtım var mı? baymak duo tec 33 ve 42 arasında fark yok. komponentleri aynıdır sadece genleşme tankı hariç.kombi servis menüsünden parametre ayarı yapılarak 42 kw güç olarak ayarlanıyor ve daha büyük evlere uygun şekilde çalışacak şekilde ayarlanıyor 33kW ve 42kW yaptığı modülasyon farklı. 42kW çok faha büyük evlere uygun modülasyon yapıyor 33kW'ın musluk sıcak su gücü 33kW 42kW'in ise doğal olarak 42kW musluk sıcak su gücü var ve 2 model arasında genleşme tankı farkı var 33kW'ta 10litre 42kW'ta 12litre genleşme tankı var 42kW daha çok villa tipi evler için tasarlanmış 33kW sizin eve daha uygun eğer kombiyi yakın zamanda değişterecekseniz baymak duo tec almanızda fayda var 23 mayıs'a kadar 7 yıl garanti kampanyası var bir de eski kombi sökülüp aynı yere yeni kombi takılacaksa proje çizilmiyor kombi değişim formu yeterli oluyor kombinin yeri veya doğalgaz borularında değişiklik olacaksa tadilat projesine ihtiyaç var kombi montajı 300-400 proje 600lira civarı tutar. bunlar ortalama fiyatlardır firmalara göre değişiklik gösterir |
*BAYMAK DUO TEC 33kW & 42kW & 45kW* Kullanıcıları (16. sayfa)
-
-
-
mevcut oda termostatınız on-off yani aç kapa ise uyumludur çalışır ama baymak logi veya baymak logi pro gibi estetik ve uygun fiyata satılan kablosuz oda termostatları da var belki almak istersiniz
3 cephesi açık eğer mantolama varsa 33 yerine 28kW ta alabilirsiniz. baymak duo tec'in 28kW'sı piyasadan kaldırıldı ama piyasada bulunuyor tıpatıp aynı modeller olan baymak lambert lpy 28kW veya baymak dolcevita dpy 28kW'ta olabilir
evinizi değil 33kW 28kW bile kaldırır eğer çok ısı kaybı yoksa tabii ki, üstelik kollektörlü sistem var petekşler zorlanmadan sirkülasyon oluyor
ve en önemlisi allurad alüminyumlu petek kullanıyorsunuz tesisatta dolaşan su miktarı panel radyatörlere göre çok daha az
alüminyum petekli sistemler kombiyi daha az yoran sistemler ve daha çok tasarruf yaptırır
33kW şart değil 28kW'ta alabilirsiniz hele hele 42kW çok çok fazla olur. sakın 42kw almayın tesisatta dolaşan su miktarı çok fazla değil 42kW mevsim geçişlerinde çok fazla dur kalk yapar
nitromix özellik olarak bence daha zayıf bir model genleşme tankı daha küçük,hidroblok grubunun yarısı pirinç yarısı plastik
baymak kombilerin hepsinde hidroblok grubu komple pirinçtir
hatta baymak ların premix eşanjöründe COLD BURNER DOOR teknolojisi vardır. bu sistem eşanjör kapağının ısınmasını engelleyen ve yoğuşmaya faydası olan bir özelliktir
ben kesinlikle baymak duo tec ve isimleri farklı ama tıpatıp aynı olan modelleri öneriyorum LAMBERT,BRÖTJE,DOLCEVİTA
bence 28kW alın ama 33kW'ta alınabilir
-
Hocam ilginize yeniden teşekkür ediyorum.
Ev de yalıtım mevcut, sayılan 28 veya 33 lük modeller yeterliyse fazlasına gerek yok, hatta güneş enerjili su ısıtma sistemi de yaptırabiliriz seneye.
Bu saydığınız baymak lambert lpy 28kW veya baymak dolcevita dpy 28kW isimli modeller aynı ürünler ama üretimleri sona erdi sanıyorum? Bunlarla 33 olan yeni model arasında parçaların sağlamlığı anlamında farklılıklar iyileştirmeler mevcut mudur?
İşin açığı demirdöküm daha uygun fiyat ancak baymak 7 yıl garanti olayı da aklımı çeliyor, hem de benzer yorumlara denk geldim parçaların plastik olmaması durumu baymak'ı bir adım daha tercih edilebilir kılıyor.
Bu şartlarda saydığınız 28 lik modeller iş görecek sanıyorum, yeni 33 olan modele göre bariz kalite veya yazılım veya bu oda modülasyon cihazları açısından uyum sorunu anlamında farklar yoksa uygun olan saydığınız 28 llik cihazlara bakabilirim sanırım?
Başka vereceğim ek bilgi yok sanırım, evet son olarak kardeşimin akvaryumu var, bu peteklerden 1 tanesini iptal ettik ve çamaşır makinesünin o plastik hortumunun uzun olanı ile 500 lt suyu akvaryumda ısıtıyor haftada 1 2 defa, yani o 1 2 defa yaza denk gelirse sadece o petek çalışırsa kombi hararet yapar mı zarar görür mü?
Teşekkürler.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
baymak şirketi, LAMBERT ve DOLCEVİTA ismiyle daha uygun fiyata sattığı modeller üretiyor
bu modellerin diğerleriyle hiçbir farkı yok iç parçaları %100 aynı
fakat baymak'ın 23 mayıs'a kadar olan 7 yıl garanti kampanyasına LAMBERT ve DOLCEVİTA dahil değil
bence kombiyi kısa sürede alacaksanız lambert ve dolcevita almak avantajlı değil
çünkü her ikisi 2 yıl garanti ama baymak duo tec ler 7 yıl garanti,o kısmını unuttum şimdi aklıma geldi
bence piyasayı araştırın. baymak duo tec 28kW'i bulabilirseniz alın bir de genleşme tankı ve küçük kasalı duo tec compact serisi var
kafanız karışmış olabilir haklısınız baymak hep benzer ürünleri çok sayıda model olarak üretiyor
duo tec ve duo tec compact aynı kombiler ama ufacık farklar var
basit bir şekilde anlatmak gerekirse
baymak duo tec 28kW= büyük kasa + 8 litre genleşme tankı
baymak duo tec 33kW = büyük kasa + 10litre
baymak brötje novadens 28kW = büyük kasa + 8litre genleşme tankı
baymak brötje novadens 33kW = büyük kasa + 10litre genleşme tankı
baymak duo tec compact 30kW = küçük kasa + 7 litre genleşme tankı
baymak brötje novadens extra 28 veya 33kW(başka marka oda termostatı kullanamazsınız bu da aynı model ama tek fark bu)
burda dikkat edin novadens ve novadens extra
brötje novadens 2 modeldir normal brötje novadens ve brötje novadens extra
extra modelinde kombinin üstünden çıkartılabilen ve oda termostatı olarak kullanılan kumanda paneli var
başka marka oda termostatı kullanamazsınız
eğer brötje logolu kombi alacaksanız düz novadens bakın öncelikle, novadens extra bakmayın
ama ben başka marka oda termostatı kullanmam kombinin üstünden çıkan panele kablo bağlar kullanırım diyorsanız extra modeli alınır
farklar bunlar,kombilerin iç parçaları aynı ve hepsi 7 yıl garanti, 23 mayıs'a kadar montaj ve servis eve gelip garantiyi başlatması lazım
sizin eve bu modeller uyuyor ve 7 yıl garantili ürünler bunlar
kardeşinizin 1 peteği çalıştırması sorun teşkil etmez
-
Modülasyon cihazı dediğimiz bizim salonda takılı üzerinde oda sıcaklık derecesi yazan ve dereceyi arttırıp azaltmamıza izin veren cihazın benim için şuan ehemmiyeti yok, yani yeni dw alabilirim illa eskiyi kullanacağım demem.
Şimdi saydığınız daha uygun fiyatlı olan LAMBERT ve DOLCEVİTA modeller 7 yıl garantili değil sanıyorum.
Ancak diğer saydığınız 5 (6. Modelde modülasyon cihazı yok dediğiniz) cihazın farkları genleşme kabı büyüklüğü ve küçük olması sanırım.
Bu farklar bana neyi anlatıyor? Yani 7 lt genleşme kabı ile 10 lt arasında hangi kullanımda fark ortaya çıkıyor? Veyahut kombinin küçük veya büyük olmasından ne anlamalıyım?
Bu arada evde ki cihaz 1.000 TL civarına hallolursa bununla devam etmemi önerirmisiniz?
Saydığınız modeller yakıt tüketimi fatura ve ısınma anlamında şuan kullandığım Buderus gb022 modelini aratmazlar diyebilir miyiz? Yoksa Buderus gb022 modele göre ekaileei vardır şunlardır vs. vs. mi denebilir?
Zor bu işler sanırım, az önce servis gelmiş ama buderus servisine (özel) anlayan birisine yönlendirmiş,
Evin bodrum katında ki kombi için de proje almak gerekir vs demişler, bizim bodrum kattaki kombi 2004 senesinde montaj yapılmıştı, odanın tavan ile tabanı arasında normal odadan daha küçük ve kombinin dışarıya hava atan borusu da bahçe zemininden 70 cm falan yukarıda, yeni kombi önermem buraya proje yaptıramazsınız vs demiş, bu hususu netleştirmek adına danışılabilecek kurum hangisidir?
Mesela kombi satan ve aynı zamanda proje mühendislik firmalarının vereceği rapor yeterli midir? Yoksa kamu otoritesi kontrol vs yapıp hayır olamaz vs diyebilir mi?
-
-
Merhaba, ben de geçen hafta evime duotec 33 taktırdım. Dün servis gelip açılışı yaptı, ama çok bilgisizlerdi, evin yerden ısıtmalı olduğunu 60-65 dereceyi geçmemesi gerektiğini kombiyi ona göre ayarlamasını söyledim ancak boş boş baktı, kendiniz düşürürsünüz sıcaklığı elle dedi Honeywell t3r termostatı bağlatmak istedim, onunda elektrik bağlantısı yapılmadığı için elektrikçi çağırın o bağlasın dedi ve gittiler.
Benim aklımda iki soru var, ilki bu kombiye yerden ısıtma için farklı bir ayar yapılması gerekiyor mu?
ikincisi ise, termostatın bağlantısını kendim yapacağım ancak bağladıktan sonra parametre ayarı yapmak gerekli mi?
-
servis cahilmiş
yerden ısıtmada kombiniz kalorifer devresinde minimum 35c'ye kadar inebiliyor
kombinizi kış boyunca 35c ile 40c arasında kullanmanız yeterli
baymak duo tec'te oda termostatı bağlantısında parametre ayarı yoktur
tak çalıştır çalışır. bu konunun ilk sayfasında on-off oda termostatları bağlantı kablosu ve klemens resmi var
oda termostatı bu klemensin olduğu yerden bağlanacak köprü var köprüyü çıkartın
işlemleri yaparken kombinin sigortası kapalı olsun
-
Kombiyi açıp, köprüyü çıkarıp yerine bağlantıyı yaptım, kurulumu tamamladım. Yardım için teşekkür ederim.
-
hayırlı olsun. bence kaliteli bir kombi aldınız
-
gökdeniz TOPRAKyoutubeAnkarada kombi tesisat proje gibi işlerinizde yardıma ihtiyaciniz var ise arayarak yada videolarimizin altına yorum ekleyebilirsiniz. ankara ici ücretsiz kesifimiz vardır vatsap telegram gibi kanallardan resim video gibi iletiler göndererek fiyat ve teklif alabilirsiniz 05077304829 05077304829 youtube kanalimiza lutfen abone olmayi unutmayiniz. hangi kombi alınır? en iyi yoğuşmalı kombi markaları 2021 kombi tavsiyesi. en iyi kombi hangisi en iyi kombi markası. en az yakan kombi Ankara'da tutulan kombiler. parçası ucuz az yakan kombi tesisat proje peteğim ısınmıyor. Kombi fiyatları. kombi seçimi. kombi önerileri kombi tavsiyeleri. en ucuz kombi fiyatlari. en uzun ömürlü kombiler. kombi resetleme kombim su eksiltiyor kombiye su basma kombi bakımı temizlemesi kombi filitre temizlemesi ankara dogalgaz KOMBİ en az yakan tasarruflu kombiler kombi fiyatlari kombi ömrü hangi kombiyi almaliyim kombi tavsiyeleri kombide olması gereken özellikler iyi bir kombi seçimi nasil yapilir en çok garantili kombiler ek garantili kombiler dikey baca kombiler bacali kombiler hermetik kombi en ideal kombi fiyatlari Tüm sorunlarınızda kombi ihtiyacınızda kombi almak degistirmek istediğinizde lutfen bizimle iletişime geçiniz 05077304829https://www.youtube.com/watch?v=14KJM6uUQxA
-
Dua tec 24kw alarak aranıza katılmış bulunmaktayım.
Valla eca proteus mu derken, airfel maestro mu derken duatec aldım gitti 7300 lira ödedim. 1 gün sonra 300 lira zam geldi.
Gerçi kombiyi tercih etmemdeki etkin rol kredi kartına taksit yapabilmiş olmam oldu.
Eca 7700 ken alacakken bi anda 8300lere çıktı. Airfeli ise bayii kursun istedim fakat en az 5000 lira nakit istedi proje+montaj dahil.
total 10k
Evet belki maddi olarak büyük fark yok aralarında 1000-1500 gibi ancak maddi gücüm iyice azaldı. Hayırlısı olsun umarım memnun kalır uzunca yıllar arızasız sıkıntısız kullanırım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi McCarty -- 26 Mart 2022; 0:5:1 >
-
Mantikli secim yapmişsin bu saaten sonra kombiye değil cebindeki bütçeye göre hareket etmek lazim.Tüm kombiler teknik verileri 3-5 yukari aşaği 10k 20k kombi alsanda az tüketicek ariza vermiyecek diye birşey yok,en azindan 3-5 yil kafan rahat parca konusundada rahat edersin.Yeterki ev yalitimin iyi yeterli peteklerin olsun gül gibi isinirsin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hayırlı olsun kalite olarak yazdığınız diğer modellerle fark yok
gayet iyi seçim yapmışsınız güle güle kullanın
-
42kW BAYMAK DUO TEC
-
Abi yine 7 yil kampanyasi yaparlar mi
Bilmiyorum
Az satarsa yapabilirler
youtubeEvvet sayın abilerim ablalarım bu videomuzda bir cihaz açılışı ile karşınızdayım ufak tefek çekim ve ses hataları için şimdiden özür dileriz karışınız 2021 i...https://www.youtube.com/watch?v=O6QdpDsaq0M
-
Ustam selamlar, hangi ot yi önerirsiniz güncel olarak? idee kablosuzlar olmuş 3 bin lira. Kablosuz bir şey araştırıyorum.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X