Şimdi Ara

** BAYMAK DUOTEC COMPACT ** Kullanıcıları (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
671
Cevap
24
Favori
71.682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Anladım teşekkürler.

Meraktan kapağı açtım ve baktım. Bacadan gelen suyu direkt olarak yoğuşma tahliyesinin çıktığı yere bağlamışlar yani yoğuşma ile hiç bir ilişkisi yok. Sanırım bu durumda tek maksadı bacadan su damlayıp sağa sola zarar vermemesi. Tamamen amatörce bi yorum
  • Bende baymak duotech aldım. Kayseride 3500tl
  • Arkadaşlar baymak duotech kombi taktırdım. Sıcaklık derecesini gösteren led panel ışığı sürekli yanık. Sizde de böyle mi
  • xsabitx kullanıcısına yanıt
    Evet
  • evelio E kullanıcısına yanıt
    Eyvallah kardeşim
  • Merhaba,

Ankara'da 3 katlı müstakil ev için ısıtma sistemi kuracağız. Danfoss marka yerden ısıtma ürünlerini tercih ettik. Kombi bodrum katında olacak, ek olarak genleşme kabı ve sirkülasyon pompası takacağız. Toplam ısıtma alanı 160m2 civarı. Isı yalıtımı mevcut ve tüm doğrama-pencereler yenilenecek. Baymak Duo tec kombi düşünüyoruz. Kaç kW modeli önerirsiniz? Her kata termostat koyup kat kolektörleri üzerinden kat kontrol yapacağız. Bunun için önereceğiniz termostat modeli ne olur? Yerden ısıtma olduğu için modülasyonlu uygun olmaz mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ywznmsl -- 30 Mayıs 2020; 12:57:44 >
  • ywznmsl Y kullanıcısına yanıt
    baymak duo tec 33kW öneririm 3 katlı ev için en uygun kombi bu, alın pişman olmazsınız
    danfoss yerden ısıtma ürünleri hakkında fazla bilgim yok, modülasyonlu oda termostatı yerine iyi bir kablosuz on-off oda termostatı öneririm. kombi kendi dönüş suyu modülasyonuna göre çalışır
    mesela honeywell T3r öneririm iyi bir oda termostatıdır,baymak markasının BAYMAK LOGİ kablosuz oda termostatı da olur
    yerden ısıtma kollektörü tesisatı, kablosuz oda termostatı ise kombiyi kontrol edip kombiye aç-kapa yaptırır
  • Bilgilendirme için teşekkür ederim. 42 kW modelini almamın bana faydası ve dezavantajları ne olur peki? 42 lik modeli takalım diyen de var. Bir de her katın termostati, ayrıca takılacak ana kontrol ünitesini yönlendirecek ve sirkülasyon pompası ve kolektörler ilgili hattı aç kapa yapacak diye biliyorum, 3 ayrı termostat ile kombiye aç kapa yapmak mümkün olmaz sanırım. Kontrol ünitesi ve ayrıca pompa taktirmadan sadece tek bir termostat kombiye aç kapa yapar, o da farklı katlarda sıcaklık kontrolünü mümkün kılmaz diye biliyorum, yanlış mıyım? Kuracağımız sistemde kombi sadece denge kabına sıcak su gönderecek sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ywznmsl -- 2 Haziran 2020; 7:15:59 >
  • disintegration kullanıcısına yanıt
    Üstat selamlar,

Baymak Duatect Compact 24KW'ye Baymak Connect oda termostatı taktırmayı düşünüyorum.
    Bu termostat modülasyonlu mudur ?
    Kombiye hangi girişten takılmalı ?
    Kronik sorunları var mıdır? Faydasını görür müyüm ?
  • Merhaba arkadaşlar. Başlıkları inceledim, iki konuda kafam oldukça karıştı.

Evim 130m2 net alanlı çift banyolu bir ev. Sıcak suyun stabil olması önem veridiğim bir husus.

Dutotec Compact ın 24 ile 30Kw kapasiteli modellerin sıcak su kapasiteri aynı mı?

Compact yerine standart Duotec daha mı mantınklı?

IDEE modellerini önerir misiniz?
  • ugurdeniz1992 U kullanıcısına yanıt
    merhaba baymak connect modülasyonlu değil on/off kontrollüdür
    kullanmadığım için kronik sorunu var mı bilmiyorum amacınız dışardan wi fi ile kontrol ise doğru tercih
  • Command.com kullanıcısına yanıt
    compact 24 ile 30kW ın musluk sıcak su gücü aynı değil
    30kW ın litre/dakika olarak hazırladığı su miktarı daha fazla
    baymak idee nin lcd ekranı yok baymak idee oda termostatı ile kullanmak zorundasınız çünkü lcd ekran yok 2 tane ilkel düğme var baymak idee o.t bir nevi kombinin lcd ekranı gibi ayarlar yapabilirsiniz

çift banyoyu aynı anda kullanıyorsanız 28kw ve 30kw almanız daha mantıklı ama her zaman tek banyo kullanıyorsanız 24kw alınır. yani baymak duo tec compact tek muslukta sıcak su stabildir
  • Çok enteresandır hastlık sürecinde insanlar evlerindeyken 7 yıl garanti kampanyasını sona erdirmişler. Bence bir ay da olsa uzatılması isabet olurdu. Sırf bu yüzden Baymak tan vazgeçtim. En az 5 yıl garanti verenlere bakıyorum.
    Teşekkürler üstat.
    Seninde tavsiyelerin ile Baymak Duatect Compact 24 kw taktım eve.
    Bakır boru, alimimyum petek ve termostatik vanalardan oluşan bir kalorifer sistemim var.
    Hem iç, hem dış yalıtımı ve yeni nesil pimapen pencereler var.

Amacım, bu sistemin hakkı olan konfor ve tasarruf. Ayrıca hem dışarıdan kullanım, hem de program belirleyebilmek.
    Misal, sabah şu saatte açık, şu saatte kapan gibi ayarlar yapabilmek.
    Aslında kombiyi unutmak ve bu termostat ile her şeyi yapabilmek.

Bu arada nacizane bir kaç sorum var.
    1. Test amaçlı kalorifer sistemini 60 derecede çalıştırdım. Kombi, 63,64 derece de 30 ile 45 dakika kadar sürekli alevde kaldı. Bu normal mi?

2. Bildiğim kadarıyla 3 eşanjörlü bir kombi bu. Sıcak suyum 34 derecede ayarlı. Kalorifer derecesi 63 deyken sıcak suyu açtım, sıcak su en son 37 derecede kalmış olmasına rağmen çeşmeye gelen suyun sıcaklığı 63 dereceden aşağıya doğru indi ve su aşırı sıcak geldi.
    Bu normal mi? Kombinin, kalorifer suyunu kesip 37 derecede olan kullanım suyu eşanjöründeki suyunu bana vermesi gerekmiyor mu?
    Bir arıza mı söz konusu?

İyi akşamlar,

hayırlısı olsun iyi günlerde kullanın inş.

@disintegration üstat cevap verinceye kadar nacizane bildiklerimi paylaşayım.

Bende Bosch 2300i var , bende de sizdeki gibi çalışıyor.Yaklaşık 45 50 dk çalışıp , 10,15 dk alev kapatıp duruyor.Bu yüksek modülasyonun özelliği sık dur kalk yerine uzun ama min alev boyutunda çalışma deniliyor.Verim ve cihaz ömür artışı sağlıyormuş.

diğer sorunuza gelince biliyorsunuzdur belki; kombiler kullanım suyunu, kapalı çevrim kalorifer suyunu çevirerek ısıtır. 3 yollu vana denilen parça döner ve kombi içersinde ve genleşme tankında kalan kalorifer suyunu, plaka eşanjörden geçirerek kullanım suyunu ısıtır.

Sorunuzun cevabı yani radyatör suyu fazla sıcaktı ki ilk çevrimde plaka eşanjöre gereğinden fazla ısı bıraktı ,ilk gelen suda haliyle sıcaktı.Ama kısa süre içersinde istenilen sıcaklığa erişmiştir su.

@disintegration hocam yanıldığım noktalar varsa ve yazarsa bizde öğrenmiş oluruz.😁😀

merhaba @meeb gerekli bilgileri aktarmış kalorifer modunda çoğu kombi bu şekilde çalışır kombinizde modülasyonlu pompa var artık dur-kalk sayısı azaldı
    kullanım suyunda 37c bence düşük bir ayar,yazın 40c kullanın plakalı eşanjör doğru bir modülasyon yapsın
    yine sorun yaşarsanız bence servisi çağırın belki modülasyon ayarı yapılacak
    baymak kombilerde musluk sıcak su gücü 35c'ye kadar inebiliyor diye biliyorum ama yaz boyunca 40-43c arası normal ideal ayar
    kombiniz 3 eşanjörlü değil premix yani tam yoğ bir kombi ve gayet iyi bir cihaz komponent kaliteli güzel
    sizin günlük program yapabilen iyi bir on-off oda termostatına ihtiyacınız var

zaten tesisatınız bakıri petekler alüminyum her açıdan 1-0 değil 2-0 öndesiniz

bence iyi bir progam yapılabilen kablosuz oda termostatı alın ve yaşam odasına monte ettirin. ayrıca mutfaktaki petek ve yatak odalarına da danfoss termostatik vanalar taktırın.
    oda termostatında seçenek çok çok fazla envayi çeşit ürün var ama siemens ve honeywell markalarını her zaman öncelikle öneriyorum f/p olarak general ve intherm markalarını öneriyorum

• meeb kullanıcısına yanıt
    Merhabalar;

Çok teşekkürler bilgilendirmeniz için.
    İçim rahatladı açıkçası.
    Uzun süredir hermetik kombiye alışkın olduğumdan, onun gibi ayarlı dereceye geldiğinde hemen durup, soğuyunca tekrar alevlenmesini bekliyordum.

Bu sürelere göre bu kombide modülasyon olarak iyi konumda olan bir kombi. Buna sevindim :)

Anladığım kadarıyla, kalorifer sistemi çalışırken ben musluğu açtığımda, üç yollu vana dönüyor, genleşme tankında kalan kalorifer suyunun sıcaklığı kullanım suyu eşanjörüne aktarıyor.
    Dediğini gibi 5-10 saniye gibi bir sürede normal sıcaklığa döndü kullanım suyu. Belki de musluktan akan suyun şiddeti de bu süreyi etkiliyor olabilir.
    Sıcak su için ayarlı dereceye gelene kadar da alev sönüyor.

Doğru mu anladım acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurdeniz1992 -- 11 Haziran 2020; 17:48:48 >
    evet bende baştan epey sorun yaşadım alışamadım tribe girdim gereksiz yere🤣😂

aynen hocam doğrudur.
    Çok teşekkürler üstat.

Dediğin gibi @meeb üstatta durum hakkında beni aydınlattı.
    Tekrar teşekkürler.

Bu mevsimde kullanım suyu sıcaklığını 33 dereceye ayarladım. Daha düşüğe iniyor mu denemedim açıkçası.
    33 yapmamdaki sebep ise, kombi alevlendiğinde sıcak suyu 41 dereceye kadar ısıtıyor.
    Ayarlı dereceyi ne kadar yükseltirsem, alev sırasında ulaştığı ısı derecesi de o denli artıyor.
    Bu ayarlarda sıcak su performansını kombi, çok şükür ki güzel yönetior.

Odalardaki peteklerde ECA'nın termostatik vanaları takılı üstat.
    Tesisat yapılırken takıldılar ve şuana kadar hangi ayarda bırakırsam bırakayım o ayarda görevlerini yerine getiriyorlar.
    Yine de değiştirmeli miyim ?

Önerdiğiniz markalar için bildiğiniz ve önerebileceğiniz modeller var mıdır?
    Bunların montajını Baymak servisi yapar mı sizce ?

Ek olarak, Baymak Connect bildiğim kadarıyla ve bir Honeywell ürünü.
    Oda termaostatı konusunda desteğinize ve önerilerinize ihtiyacım var.

Baymak Logi nasıldır oda çok satılıyor gibi duruyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurdeniz1992 -- 11 Haziran 2020; 21:48:4 >

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.