Şimdi Ara

Bayraktar açıkladı: Fergani Uzay’ın ilk uydusu Ocak’ta fırlatılacak (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
1
Favori
1.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • çıkarınız ne bilmiyorum DH fakat boşuna palavra sıkmayın. 1 USD nin 35 tl olduğu ülkede; hırsız çıkar, hortumculuk çıkar, ayakkabı kutusundan paralar çıkar ama bilim/bilgi/teknoloji çıkmaz. birde adında milliyetçi geçipde terör örgütü liderlerini meclise çağıran partiler çıkar.

• Selçuk beyin elinizdeki tek fotoğrafı bu karemi

• 20 sene öncesine kadar bir piyade tüfeği bile üretemezken(evet yanlış duymadınız bir piyade tüfeği üretememekten bahsediyorum) dünyanın en büyük siha üretici ve ihracatçısı olup ardından uzaya uydu ve roket göndemek için 3 koldan çalışma yapıldığını duymak çok şaşırtıcı. Gurur duymamak için kan testi yaptırmak gerekir.

• Helal olsun sana yiğit insan gurur varsa ondan duyuluyorsa onun adı sensin

• bshaar387 B kullanıcısına yanıt

dedi batıya yalanan kültüre ülkedeki fransız alman amerikan okullarına ingilizce fransızca almanca olan marka tabelalara karşı çıkmayan zihniyet ne hikmetse araplaştık diye yaygara koparıyor. Sizin zihniyetiniz araplaşma değil İslam nefreti, yoksa bak salman laik olmak için çabalıyor zamanla ona da yalakalık yaparsınız. git ingiltere kralının Katarlıları karşılamasına bak bakalım ne görüyorsun. Yıllarca batıya peşkeş çekilirken gıkı çıkmayan zihniyet gelmiş ne diyor.

Bundan önce devlet sırrı yoktu hepsi NATO da abd ye batıya peşkeş çekiliyordu MİT işlevsizdi sadece vatandaşları takip edip fişliyordu. Asıl şimdi sırlar ifşa olmuyor Türkiye bağımsızlaşıyor. Eskide Savunma sanayisinde bir halt edemezsen şimdi Bağımsızlık için umudumuz var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ŞAKACI -- 23 Aralık 2024; 20:53:18 >
  • ŞAKACI kullanıcısına yanıt

zuahahahahh pırıl pırıl kafa tebrik ederim :) hayatta başarılar

• Vain kullanıcısına yanıt

"Bunları yaparken bir yandan ülkemizi ve insanlarımızı fakir bıraktı ve vergiler altında ezdiler. Her geçen gün de yeni vergilerle hayatımız kötüleşiyor."

-------

Dostum bu sözlerine katılmıyorum. Türkiye Siha pazarında dünya lideri olmasa bile bu vergiler yine olacak belki biraz daha fazla olacaktı.

Bunları geçmişte yapmadığımızdan dolayı vergiler altında eziliyoruz.

çünkü çok geç kalmıştık, Devrim otomobilleri ile Hyundai 'nin kuruluş tarihi aynı. Ama Devrim müzede, Hyundai her yerde. Fark bu işte.

---

Ne yani, ülkede yüksek vergiler var diye savunma sanayiye destek vermesin mi devlet? Eee bu dronları, sihaları bu defa dışarıdan belki 3-4 katına satıın alacak o zaman vergiler daha da artacak. Neden bunu hesaplamıyorsun.

Ülke tarihi sürekli yüksek vergilerler, enflasyonla mücadele ile geçti, yakın tarihe bir bakın lütfen, kaç defa devalüasyon oldu bu ülkede, 1 gecede dolar tam 2 katına çıktı 2000'li yıllarda.

---

Almanya'nın 1.dünya savaşı sonrası ekonomik gelişim tarihine bakmanı isterim.

enflasyon öyle yüksek ki, adamlar bir inşaat arabası Mark ile 1 zeytinyağı kutusu satın alabiliyorlardı. Fakat sanayideki büyük atılım ile zenginleştiler.

Bu ülke zenginleşecek, böyle gitsin yeter ki, Türkiye'nin hegemonyası genişlemekte, böyle zenginleşir bir ülke. Yoksa, sınırları kapat, hiç bir yerle ilgilenme, ne olacak ki, anca Ermenistan ekonomisi gibi olur.

Bayraktar açıkladı: Fergani Uzay’ın ilk uydusu Ocak’ta fırlatılacak

Bayraktar açıkladı: Fergani Uzay’ın ilk uydusu Ocak’ta fırlatılacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtanhu -- 24 Aralık 2024; 9:2:56 >

• Dünya devleriyle, batı ile yarıştırmaya bile gerek yok, çevremizdeki ufak ülkelere komşularımıza bakalım. Hiçbirinde ÖTV ve abuk subuk yüksek vergiler yok.

Araçlar, telefonlar ve gıda en pahalı Türkiye'de. Çevremizdeki ülkeler sanayi devleri mi veya hepsinin dünyaca ünlü markaları mı var? Nasıl vergileri düşük tutabiliyorlar bize göre?

Her ülke vergi alır onda hemfikiriz, ama diğer ülkelerde sadece KDV varken bizde 50 çeşit vergi kalemi var. Bunu sadece marka çıkaramamış olmakla açıklayamayız.

O yüzden şu kendi arabamızı üretemedik bahanesi bana boş geliyor. Mesela Gürcistan ne üretebildi de düşük vergi ile daha iyi bir refah sunabiliyor?

Bizde maaşlar abartı düşük değil, vergiler çok yüksek bu yüzden de reel olarak alım gücümüz aşırı düşük. Ne kadar çalışsak çabalasak da birşey sahibi olamıyoruz.

Ben zaten bu tip yatırımlar yapılmasın, ülke üretim yapamsın demedim benden tam destek. Ama bir yandan halkın refahını da düşünmesi gerekiyor artık hükümetin.

Halka sırf kamçı vurarak ülke yönetilmez.

• bshaar387 B kullanıcısına yanıt

ee bu yazdıklarımı ve batının barbarlığını vahşetini teröristliğini katliamlarını soykırımlarını hırsızlığını işgallerini görmeyen yada görmek istemeyen yada görsede umursamayan kirli sorunlu sıkıntılı insanlıktan uzak bir kafa olmasından iyidir.

• Beyin boş olduğunu anlamaz,mide boş olduğunu anlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WILDBOYS -- 24 Aralık 2024; 21:36:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.