Şimdi Ara

Bazı 1080p filmler tam ekran olmuyor. Özellikle remuxlar (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
3
Favori
23.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Philips de Cinema Mod var ve bandı yok ediyor . Bu bir sçenek en azından . Keşke diğre Firmalar da koysa bu özelliği
  • quote:

Orijinalden alıntı: yuxeses

quote:

Orijinalden alıntı: erh

insan 1920x1080p tv veya lcd kullanınca tabiki bu full hd (1080p) film bu bu ekranı neden doldurmuyor diye ister istemez soruyor

cevap bana da ilginç geldi film full hd, ekranda full hd, film ekranda nasıl küçük kalabiliyor ilginç

insan o zaman film hd ready mi acaba diyor?

anlamamışsınız daha basit anlatmak gerekir ise ekrandaki siyah şeritlerin çözünürlükle hiç ama hiç bir alakası bağlantısı yok tamamen film çekilirken yönetmenin isteğine göre hangi ekran formatında çekmek istediği ile alakalı bir durum eğer film izlerken alttan ve üsten siyah şerit olmasını istemiyorsanız 16:9 ekran formatlı film izlemeniz gerekir tabiki panel tv lerde ctr de izlerseniz yine siyah şerit olur ozamanda 4:3 ekran formatlı film izlemek gerekir ancak filmler 16:9 çok nadir çekilirler çünki film önce sinema salonları için çekilir oda 21:9 veya 2.35.1 dir sonra digital medialara aktarılır siyah şeritlerde bu yüzden olur ayrıca 2.35.1 ve diğer formatlar 16:9 dan daha basıktır siyah şeritinde olması bu nedenlerdendir...

Siyah şeritlerin oluşmasını engelleyememeleri garip, çünkü işlemden geçirilmemiş bir bluray da ki fragman tam ekranken film e geçince birden siyah şeritli hale geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XGSpirit -- 24 Ekim 2014; 17:06:15 >

• Tüm Blu-ray filmlerin kutusunda 1920x1080 Full HD yazar. Fakat bu durum diske basılan filmin görüntü ölçeğine göre değişir. 1920x1080 Full HD bir TV de film seyrettiğimizi düşünelim. Mesela 1.78:1 ölçekli filmlerde çözünürlüğün tamamı film için kullanılır. Siyah bantlar olmaz. 1.85:1 ve 2.35:1 ölçekli filmlerde çözünürlüğün bir kısmı siyah bantlara gider. Geri kalan kısmı film çerçevesinde kullanılır.

Kabaca bir hesapla 2.35:1 ölçekli basılmış bir filmde görüntü çerçevesinin çözünürlüğü aslında 1920x816 olur. 264 satır siyah bantlara gider.

1.85:1 ölçekli bir filmde de resim çerçevesinin boyutu 1920x1038 olur. 42 satır siyah bantlara gider.

Fakat sakın aklınız karışmasın. 1920x1080, 1920x1038 ve 1920x816 çözünürlüklü filmlerde görüntü netliği açısından zerre kadar fark yoktur. Fark sadece siyah bantların kalınlığı veya inceliğidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi topaz42 -- 27 Ekim 2014; 16:34:57 >

• Arkadaşlar konuyu hortlatıyorum ama alttan ve üstten siyahlık çıkmaması için hangi oranda film indirelim ? Yani indirirken en azından seçerek indirebiliriz. Tv 16 ya 9 klasik full hd
  • sevozgur kullanıcısına yanıt
    Hocam istediğin filmi indir, sadece oynatıcı ayarlarından, görüntüyü uzatı seçin, tam ekran izleyin, bunca yıldır, wd tv live ile mecburen siyahlıklarla izledim, şimdi pcye geçtim, kafam rahat, görüntüyü uzatınca bozulma filan olur diyordum, ama hiç rahatsız edici bir durum yok. Kesinlikle bu şekilde izleyin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sevozgur

Arkadaşlar konuyu hortlatıyorum ama alttan ve üstten siyahlık çıkmaması için hangi oranda film indirelim ? Yani indirirken en azından seçerek indirebiliriz. Tv 16 ya 9 klasik full hd

Kardeş sen bakma izlerken uzat kes biç v.s. diyenlere filmin orijinali neyse zaten profesyonel rip grupları bu orana dokunmaz 1.85:1 filmleri tam olarak siyah bantsız izleyebilirsin o da çözünürlüğü 1920X1080 filansa bazen 1080 pikselden daha az olursa o zaman az da olsa yine siyah bant olur

2.35:1 filmler ise muhakkak bantlı olur orijinali de böyledir dokunmayıp keyif almaya bakacaksın çünkü orijinali böyle
  • quote:

Orijinalden alıntı: sevozgur

Arkadaşlar konuyu hortlatıyorum ama alttan ve üstten siyahlık çıkmaması için hangi oranda film indirelim ? Yani indirirken en azından seçerek indirebiliriz. Tv 16 ya 9 klasik full hd

İlla siyah bant görmek istemiyorsanız, buna karşılık TV'nin görüntü ayarlarında da değişiklik yapmak istemiyorsanız Sadece 1.78:1 ve 1.85:1 ölçekli filmleri indirin. Geniş ekran TV'lerde bu ölçeklerde siyah bant görünmez. 1:85:1 ölçekte çok ince görünür. Sizi rahatsız etmez.

2.35:1 ve 2.40:1 ölçekli filmleri indirmeyin. Siyah bant kalın olur. Ama filmlerin geneli de bu ölçeklerde basılır. Bunu da unutmayın.

Kişisel görüşüm. Her zaman 2.35:1 ve 2.40:1 filmler tercihimdir. Neden dersen, üst ve alttaki siyah bantlar ortada oynayan filmin olduğundan daha net görünmesini sağlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: XGSpirit

Siyah şeritlerin oluşmasını engelleyememeleri garip, çünkü işlemden geçirilmemiş bir bluray da ki fragman tam ekranken film e geçince birden siyah şeritli hale geliyor.

Lütfen hayal edin bakalım. 2.35:1 oranında bir film çekildiğini düşünün. Günümüz geniş ekranlı TV'lerde film seyrederken üstten ve alttan siyah bantlar oluşur. Şimdi bu bantları nasıl yok edeceğiz.

1. Filmi üstten ve alttan sündüreceğiz. Tüm ekranı dolduracak. Ama bu şekilde insanların kafaları ABD futbolunda kullanılan top gibi olacak. Vücutları uzun ince olacak. Olmadı.

2. Filmi aşağıdan veya yukarıdan tutup asılacağız. Kafaları ve vücutları bozmayacağız. Fakat bu sefer de film sağdan ve soldan kaybolacak. E yine olmadı. Hiç bir halta benzemedi.

Demek ki gerçekte bu ölçekte çekilen filmlerde siyah bantları yok etmenin yolu yok.

Bütün filmleri orijinal ve siyah bantlar olmadan mı seyretmek istiyorsunuz. Her film ölçeğinin kendi ölçüsünde ekrana ihtiyacı var. Fakat çeşitli ekran ölçülerinde TV'ler olmadığı için mecburen siyah bantlarla izleyeceksiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi topaz42 -- 11 Ocak 2016; 14:32:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

....
    Bütün filmleri orijinal ve siyah bantlar olmadan mı seyretmek istiyorsunuz. Her film ölçeğinin kendi ölçüsünde ekrana ihtiyacı var. Fakat çeşitli ekran ölçülerinde TV'ler olmadığı için mecburen siyah bantlarla izleyeceksiniz.

Aslında bir çözümü var :) her ne kadar maliyetli de olsa TV de olmaz ama bir projeksiyon alacaksınız tabii lens memory özelliği olacak
    (böylece her format için ayrı ayrı zoom ve focus ayarı yaparak hafızaya atıyorsunuz, sonrada istediğiniz formata göre kumandadan ilgili memory i seçiyorsunuz)
    onun önüne anamorphic lens takacaksınız ,bütün filmleri kayıpsız,siyah bantsız izleyeceksiniz,hatta yurt dışında bu iş için hareketli perdeler bile var ama çok da ütopik olmaya gerek yok sanırım.

• Teşekkürler arkadaşlar.Fİlm indirirken en boy oranına bakıyorum. 1,77 ve buna yakınlar tam oturuyor. Oran yükseldikçe siyah bantlar artıyor.En azından oranın 2 ve altı olması iyi oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: astramastra

quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

....

Aslında bir çözümü var :) her ne kadar maliyetli de olsa TV de olmaz ama bir projeksiyon alacaksınız tabii lens memory özelliği olacak
    (böylece her format için ayrı ayrı zoom ve focus ayarı yaparak hafızaya atıyorsunuz, sonrada istediğiniz formata göre kumandadan ilgili memory i seçiyorsunuz)
    onun önüne anamorphic lens takacaksınız ,bütün filmleri kayıpsız,siyah bantsız izleyeceksiniz,hatta yurt dışında bu iş için hareketli perdeler bile var ama çok da ütopik olmaya gerek yok sanırım.

Perdede seyrederseniz iş kolay. Perdenin siyan bantlı yerlerini sarıp kapatırsınız. Sadece film kalır.

Ama daha önce de dediğim gibi. Siyah bantlar arada oynayan film görüntüsünün olduğundan daha net algılanmasını sağlıyor. Ben 2.35:1 ve 2.40:1 filmleri çok severim. Filmin kutusuna bakarım. 1.78:1 veya 1.85:1 olduğunu görürsem dudak bükerim. Siyah bantlar olmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi topaz42 -- 13 Ocak 2016; 9:43:54 >

• astramastra kullanıcısına yanıt
    o kadar fantaziye gerek yok pc taplet yada dizüstünü televizyona bağlayıp vlc player ile filmi acın ve a tuşu ile istediğiniz formatı ayarlayın skıntı yok:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: rasul12

o kadar fantaziye gerek yok pc taplet yada dizüstünü televizyona bağlayıp vlc player ile filmi acın ve a tuşu ile istediğiniz formatı ayarlayın skıntı yok:)

Oldu yani

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tam aradığım konu.

Takıntılı bir arşivci için ciddi bir farklılık gördüm bugün.

Neden böyle bir farklılık olduğunu anlamadım ripleme farkı desen böyle ripleme farkı varsa diğer filmlerdede vardır diye içime büyük bir uhte düşecek amaa bunun mantıklı bir açıklaması olmalı.

Birkaç fotoğraf çekmiştim bunlar daha iyi açıklar.

Bazı 1080p filmler tam ekran olmuyor. Özellikle remuxlar

Fotoğraflardada görünen üzere, imdb'de 2.35.1 olarak geçen Spider Man 2 filminin 2 farklı görüntüsü mevcut. Tam ekran olanı 720p ve yaklaşık 4gb, bende bu film arşivde daha iyi bir görüntü kalitesiyle olmayı hakediyor diyerek 10 gb'lik 1080p versiyonu indirdim ama bantlı olduğunu ve alttan üstten yerlerin kesildiğini farkettim. Tam ekran videoda ise genişlemesine yani kenarlardan kesilen yerler var. Bu orjinal Blu-Ray'de nasıldır peki? Neden böyle bir farklılık var ben tüm riplerin orjinal blu rayle aynı görüntü açısına sahip olduklarını ancak görüntü kalitesi olarak fark oluşturduklarını sanıyordum. Bilgili biri aydınlatırsa çok iyi olur. Veya elinde bu filmin orjinal blu ray sahibi varsa bu sahneleri paylaşabilir. Teşekkürler.

• Arşivci yim demişsiniz 720 P Le 1080 P ile uğraşıyorsunuz hic olası bir olay degil

Arşivci insan iso yapar kayıpsız bluray ne ise film odur
    Yada en kötü remux yapar Goruntu katılimsiz sesler içinden alımmış sadece İngilizce kalmış

• MARVEL M kullanıcısına yanıt
    Bende orjinal türkçe dublajlı blu ray diski var oranı 2.40:1 yani çekim sırasında kayıt edilen orjinal orandır

Eskiden orjinal dvd'si vardı 2.40:1 oranda.Bu 1.78:1 de neyin nesidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Cheritto -- 17 Ağustos 2016; 1:08:47 >
  • Yani dediğim sahnedeki detaylar gözükmüyor sanırım dimi orjinal Blu Ray'de de?

• MARVEL M kullanıcısına yanıt
    Evet gözükmüyor.Belki çekimlerden sonra siyah bant konulmuştur kim bilir

• Bende riplerin böyle olduğunu sandım bir an dedim başlarım hdd arşivine blu-ray'e başlıycam diye Sanıyorum ilk zamanlarda bu formatta çıkmış film sonradan bant eklemişler dediğiniz gibi. Ama orjinal filmi kesmek biraz hata bence. Altta ve üstte olan ayrıntılar görülemeyebilir. İlk filmde yapmamışlar mesela. Sağolun hocam bilgi için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MARVEL -- 17 Ağustos 2016; 8:55:16 >
  • Konu baya eski, o yüzden bu HD filmler konusunda tecrübe kazandım. Bazı filmler böyledir. Sinema efekti için diyebiliirz. Yapımcı şirketler çoğu filmi böyle çıkartıyor. Fakat MUxer uzmanı olan arkadaşlar, tekrar filmi remux ederek, 16:9 formatına getirebiliyor.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.