Şimdi Ara

Bazı 1080p filmler tam ekran olmuyor. Özellikle remuxlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
3
Favori
23.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkdaşlar bazı filmler 1080p olmazsına rağmen siyah şeritler oluyor. Tam ekran olmuyor. Genellikle remuxlarda bu durum görünüyor.

• 1080p olması ile bir alakası yok isterse 42465412154p olsun siyah şeritler olur taki izlediğin film 16:9 değilse siyah şeritler çekim formatlarından kaynaklanır 2:35.1 var 1:85 var 21:9 var vs vs bunlarda siyah şeritler olur herzaman 16:9 panellerde
  • Filmin hangi oranda çekildiği ile alakalıdır. En son izlediğim Midnight in Paris 1.85 : 1 çekilmiş ve nerdeyse tam oturuyordu ekrana ufak bir boşluk kalıyordu. Yukarda arkadaşın dediği gibi 16:9 , 2:35 falan çekilen filmlerin tam ekran olmaması normal.
  • insan 1920x1080p tv veya lcd kullanınca tabiki bu full hd (1080p) film bu bu ekranı neden doldurmuyor diye ister istemez soruyor

cevap bana da ilginç geldi film full hd, ekranda full hd, film ekranda nasıl küçük kalabiliyor ilginç

insan o zaman film hd ready mi acaba diyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: erh

insan 1920x1080p tv veya lcd kullanınca tabiki bu full hd (1080p) film bu bu ekranı neden doldurmuyor diye ister istemez soruyor

cevap bana da ilginç geldi film full hd, ekranda full hd, film ekranda nasıl küçük kalabiliyor ilginç

insan o zaman film hd ready mi acaba diyor?

anlamamışsınız daha basit anlatmak gerekir ise ekrandaki siyah şeritlerin çözünürlükle hiç ama hiç bir alakası bağlantısı yok tamamen film çekilirken yönetmenin isteğine göre hangi ekran formatında çekmek istediği ile alakalı bir durum eğer film izlerken alttan ve üsten siyah şerit olmasını istemiyorsanız 16:9 ekran formatlı film izlemeniz gerekir tabiki panel tv lerde ctr de izlerseniz yine siyah şerit olur ozamanda 4:3 ekran formatlı film izlemek gerekir ancak filmler 16:9 çok nadir çekilirler çünki film önce sinema salonları için çekilir oda 21:9 veya 2.35.1 dir sonra digital medialara aktarılır siyah şeritlerde bu yüzden olur ayrıca 2.35.1 ve diğer formatlar 16:9 dan daha basıktır siyah şeritinde olması bu nedenlerdendir...

• Aslında gerçek sinema formatı 2.35:1 'dir
  • quote:

Orijinalden alıntı: helsloot

Aslında gerçek sinema formatı 2.35:1 'dir

2:35:1 de film izlemek gerçekten keyifli.
  • Benim özellikle hd fimlerde en nefret ettiğim olay bu. sen 106cm ekran satın al ama filmi bunun 2/3 de seyret.

hay ben o sinemanında yönetmeninde emi.

sırf bu yüzden kaç zaman htpc toplayıp mkv leri kmplayer gibi bir programla ekrana sıgdırarak izlemeyi düşündüm. halada içimde bir uhde.
  • km playerında yaptığı sağdan soldan kırparak ekrana oturtmak.
    yani yakınlaştırıp filmin ortasından seyrettiriyor.
    aynı mantıkla egreat ta bunu yapabiliyor zaten.

zannediyorum pek ok cihazda ekran boyutunu ayarlamaya izin veriyor.

Ama dediğim gibi bu ayar olayı ya uzun adamlar şeklinde oluyor.
    yada filmin ortasından filmi tam ekrana oturtarak sağdan soldan göstermeyerek oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: rfve

km playerında yaptığı sağdan soldan kırparak ekrana oturtmak.

yada filmin ortasından filmi tam ekrana oturtarak sağdan soldan göstermeyerek oluyor

Çok yanlış bir tespi arkadaşım kmplayerda dediğin şekilde bi ayarın yanı sıra mevcut ekranının pixel ini mesela bendeki 1440 / 900 olarak girerek filmi hiç kayıpsız bir şekilde izleyebiliyorsun. bu tecrübeyle sabittir.

tabi bu işlem 720p olan bir flimde makul miktarda. görüntü kalite kaybına sebep oluyor.
  • Saniriim riple de alakali olabiliyor bu durum. Birkac 1080p filmde dikkatimi cekti paylasilan yerde bilgi kismina baktigimda 1920x800 tarzi cozunurlukler gordum haliyle de alttan ustten bosluk kaliyor. Ama dedigim gibi filmin orjinalide mi oyle yoksa riplerken boyuttan tasarruf icin mi kirptilar bilemiyorum acikcasi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HEKTOR-NG

quote:

Orijinalden alıntı: rfve

km playerında yaptığı sağdan soldan kırparak ekrana oturtmak.

Çok yanlış bir tespi arkadaşım kmplayerda dediğin şekilde bi ayarın yanı sıra mevcut ekranının pixel ini mesela bendeki 1440 / 900 olarak girerek filmi hiç kayıpsız bir şekilde izleyebiliyorsun. bu tecrübeyle sabittir.

tabi bu işlem 720p olan bir flimde makul miktarda. görüntü kalite kaybına sebep oluyor.

KM Playerda dediğin gibi bir ayarın oduğunu bilmiyordum.

Denedim diyorsan doğrudur tabii.

• quote:

Orijinalden alıntı: kunduns

Saniriim riple de alakali olabiliyor bu durum. Birkac 1080p filmde dikkatimi cekti paylasilan yerde bilgi kismina baktigimda 1920x800 tarzi cozunurlukler gordum haliyle de alttan ustten bosluk kaliyor. Ama dedigim gibi filmin orjinalide mi oyle yoksa riplerken boyuttan tasarruf icin mi kirptilar bilemiyorum acikcasi.

yukarıda da bahsedildiği gibi çekim ile alakalı bir durum. ben zamanında çok araştırdım.

örneğin yüzüklerin efendisini.

hiçbiryerde ripli olarak 1920*1080p yok. 1920*800 gibi riplenmiş.
    sonra orjinal bluray e baktım orjinalde alt-üst siyah bantlar var. vebu bantları kaldırınca otomatik olarak
    çözünürlük o ebatlara düşüyor.

yani riplerken yapılan bu bantları kaldırmak suretiyle filmin boyutunu düşürmek oluyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rfve -- 30 Ocak 2012; 10:30:54 >

• quote:

Saniriim riple de alakali olabiliyor bu durum. Birkac 1080p filmde dikkatimi cekti paylasilan yerde bilgi kismina baktigimda 1920x800 tarzi cozunurlukler gordum haliyle de alttan ustten bosluk kaliyor. Ama dedigim gibi filmin orjinalide mi oyle yoksa riplerken boyuttan tasarruf icin mi kirptilar bilemiyorum acikcasi.

Riple alakalı bir durum değil kesinlikle arkadaşım. yönetmenle film şirketiyle alakalı.

ben bir zaman bu durumun görüntüyü basarak filmin görüntü kalitesini artırdıklarını düşünüyordum. fakat işin ekranlarla alakalı olduğu ortaya çıktı. hadi eskiden 4:3 tv çoktu şimdi nerdeyse her evde lcd vr ve 16:9 formattalar ve bence çok ideal bir format.

gel gelelim filmlerin büyük bir çoğunluğu 2:35 formatında ve biz 106 ekranımızı tam kullanamıyoruz. 106 ekran tv yi 94 ekran tv de film izler gibi kullanıyoruz.

şuan wdtv live hub hd player kullanıyorum oldukca gelişmiş bir cihaz ama menüde filmi ekrana sığdır gibi bir ayar olsa valla bayram ederdim. hatta wd ye bunla ilgili bir istek mail i atmak istiyorum ama ingilizcemiz yok be kardeş.

• quote:

Orijinalden alıntı: HEKTOR-NG

quote:

Riple alakalı bir durum değil kesinlikle arkadaşım. yönetmenle film şirketiyle alakalı.

ben bir zaman bu durumun görüntüyü basarak filmin görüntü kalitesini artırdıklarını düşünüyordum. fakat işin ekranlarla alakalı olduğu ortaya çıktı. hadi eskiden 4:3 tv çoktu şimdi nerdeyse her evde lcd vr ve 16:9 formattalar ve bence çok ideal bir format.

gel gelelim filmlerin büyük bir çoğunluğu 2:35 formatında ve biz 106 ekranımızı tam kullanamıyoruz. 106 ekran tv yi 94 ekran tv de film izler gibi kullanıyoruz.

şuan wdtv live hub hd player kullanıyorum oldukca gelişmiş bir cihaz ama menüde filmi ekrana sığdır gibi bir ayar olsa valla bayram ederdim. hatta wd ye bunla ilgili bir istek mail i atmak istiyorum ama ingilizcemiz yok be kardeş.

Sen de haklısın ama filmler lcd-led tvler için değil sinema için çekiliyor. Herkesin zevki farklıdır ancak 2.35 de film izlemek ayrı bir keyif bana göre.

• Riple alakalı değil demiş arkadaşlar ama elinde 1080p aynı filmin 1980x1080 ve 1980x800 versiyonları var birinde ekrana tam oturuyor ama diğerinde oturmuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: corwen

Riple alakalı değil demiş arkadaşlar ama elinde 1080p aynı filmin 1980x1080 ve 1980x800 versiyonları var birinde ekrana tam oturuyor ama diğerinde oturmuyor.

Doğrudur arkadaşım fakat zamanında bende bunu çok araştırdım ve bu sonuç çıktı. aynı filmin iki farklı boyutta olmasını açıklayamam. ancak tahmin yürütürüm.

1. rip yapan kişinin işi olabilir. sonuçta teknik olarak bu mümkün.

2. yayımcı firmanın işi olabilir. versiyon veya blu-ray, hd dvd gibi.
  • YALNIZCA BİR KÜÇÜK ÇÖZÜM ÖNERİSİ:
    Çok doğru demişsiniz hepiniz de....benim ,üstten ve alttan siyah şeritli kocaman siyah bantlı filmlerdeki o geniş siyah şeritleri kaldırabilmek için;

1.Önerim: (Ulead video studio programı var.Plus olanı ya da normal düz olanı da olabilir.)bu programda en üstte Video Studio Editor,ortada Movie Wizard ve en altta DV-to-DVD Wizard isimli üç kısım var.En üstteki Video Studio Editor kısmına giriyoruz.Sağ üstteki dar yatay ince pencereden alta doğru açılan oktan videomuzu yüklüyoruz.Daha sonra,yüklü olarak gelmiş olan örnek reklam videonun yanındaki küçük pencerede beliren videomuzu,sol alt bölümdeki /Drag and Drop Video clip)yatay şerit paneline videomuzu sürükleyip bırakıyoruz.Sağ orta kısımda,iki bölüm yer almakta.VİDEO ve ATTRIBUTE KISIMLARI.Attribute yazılı yere tıkladığımızda,Soldaki büyük ekranda Dikdörtgen ve dört çevresinde sarı renkli dört adet küçük kare belirir.Faremizin okunu,dört küçük sarı renkli küçük karelerin her birisine getirdiğimizde,iki taraflı ok işareti belirir.Sol tuşa basılı olarak,ekranı buradan istediğim,iz biçimde ayarlayabiliriz.Yalnız şunu hemen söyleyeyim,ben denedim,yine de o sinir bozan,genişçe siyah bantlar yok olmuyor.Film ekranı küçüldüğü halde yok olmuyor o siyah bantlar.Bazı filmlerde,bu Ulead programı ile ekranın boyutunu,istediğin,z biçimde ayarlayab,ilirsiniz.Bunu çok denedim yaptım.

2.Önerim:Yalnızca video ve filmleri siyah şeritsiz seyredip izlemek içindir.(Gom Player) programı var.Video film izleme programıdır bu.En son sürümü ve codecleri web sitelerinde cirit atmakta.Oltayı atıp yakalayarak,PC'nize yani bilgisayarınıza indirin.Bu Gom Player isimli proramda videonuzu açıp seyrederken,en altta sağ kısımda üç adet daire biçiminde buton var.(Open ; Control Panel(F7) ; Playlist(F8) butonları olmak üzere.... Ortada yer alan geyik boynuzu gibi şekli olan ikon ile beşlirtilmiş butonu,faremizin sol tuşu ile bir kez tıklarsak yeni bir küçük pencere açılır.Bu açılan pencere,(Video ;Audio ; Subtitle ; Control)bölümlerinden oluşur.Portakal renkli VIDEO bölümünde ,sol pencereden seyrettiğimiz filmin rengini,kontrastlığını,aydınlatmasını ayarlarız.Yine filmimizi seyretmeye devam ederken,açılan bu yeni pencerenin sağ kısmında(Pan&Scan ; Screen Capture ; Advanced Capture)üst üste sıralanmıştır.En üstteki,(Pan&Scan)yatay dikdörtgen biçimli butona,faremizin sol tuşuyla her tıklayışımızda,seyrettiğimiz filmin ekran boyutunu açılıp kapanarak değiştiğini görürüz.Bu Gom Player programı yalnızca film seyretmek için çok güzel.Altı üstü siyah şeritli filmlerin şeritini açıyor ama,filmdeki oyuncular çubuk kraker biçimini alyor azcık.Olsun,yine de o sinir bozucu siyah şeritli bantlar ile seyretmekten çok daha iyidir sanırım.Ancak,alttan üsten simsiyah kapalı filmizin ekranı büyük biçimde CD ya da DVD lere yüklenmesine olanak tanımamaktadır.TAVSİYE:Sanal alemin internetinde,yığınla bi ton,SAM CODEC,KML CODEC,GM PLAYER CODEC v.s gibi ses ve film kodekleri/Codec) vardır.Siz siz olun,yanlızca bir adet kodek yükleyiniz bilgisayarınıza.Yoksa,video filmi izlerken çakışmalardan dolayı,filmi seyredememek gibi problemlerle çok karşılaşırsınız.

3.Önerim:Bu önerimdeki anlatacğımı ben şahsen hiç denemedim ama,denemeyi düşünüyorum.Yani,deneyeceğim.Yine 2.Önerimde anlatılanlar ile filmimizi açıyoruz.Ve oyuncuları iyice zayıflamış gibi çubuk kraker biçiminde seyrediyoruz.Bilgisayarımızın ekran kaydını yapan,birçok program mevcut.Bu programlardan en çok güzelini,oltamızı internete sallayıp Bilgisayarımıza yüklüyoruz.Bu ekran kaydı alan programla,direk (GOM PLAYER)oynayan filmi,ekran kaydı olarak,tam ekran kaydediyoruz.Daha sonra,video Enhancer programı ile,sağına soluna çeki düzen verip yakışıklandırarak güzelleştiriyoruz.Direk olark da,bu (VİDEO ENHANCER) programı ile de filmimizi yakışıklandırabiliri tabi ama,bir çok filtre bölümü var,Her bitrisini ,yani istediklerimi insatal8yükleme)yapıp işleme tabi tutuyoruz.Örneğin:4:3,TAM EKRAN OLARAK YAPABİLİRİZ.Bu üçüncü önerimdekileri ben hiç deneyip yapmadım ama,sizler deneyebilirsiniz.Bu tam ekran filmi,çeşitli CONVERT-Konvert programlarından geçirerek formatlarını, harika videolar ve filmler yaratabiliriz.Benim şu anda zamanım hiç yok,şimdilik olmadı.Dediğim gibi denemekte yarar var,zarar yok.

Saygı ve sevgilerimle.. her şey gönüllerinizce olsun,hepinize esenlikler dilerim. (

• Bu luzumsuz başlık hortladığı için ben de yazayım dedim: Filmleri, sırf siyah bant rahatsız ediyor diye kesip biçmek, sağını solunu uzatmak filmi katletmektir. Bu şekilde film izlemeyi seven kişinin de aslında film izleme zevki yoktur. Bu işi yapmak bir kitabın sevmediğiniz bölümlerini oturup düzeltmekle eşdeğerdir. Ayrıca filmleri orjinal dilinde altyazı ile izlemek yerine, bin türlü sansür yemiş o iğrenç seslendirmelerle izlemeyi tercih etmek için de düşüncelerin aynıdır. Sanatın tercümesi, düzeltmesi falan olmaz. Ha şimdi birileri çıkıp da o zaman kitaplar da orjinal kalsın falan demesin, aynı şey değil çünkü...
  • çok uğraşmaya gerek yok. izleyin gitsin.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.