Şimdi Ara

internetten video izlediğimde tam ekran yapınca donma oluyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
11.914
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selamlar. yeni bir pc aldım amd phenom 2*4 955 işlemcili, anakart gigabyte 785 ud3h, 2gb kingston ram, his hd4870 ekran kartı vs... aldığımdan beri sorun eksik olmadı. şu anda internetteyken video izlediğimde tam ekran yapınca donma oluyor, tekrar küçük ekran yapınca sorun kalmıyor. internette sorun yok çünkü eski pc imde kurulu ve aynı videoları takılmadan izliyorum. ikisindede windows xp kurulu. sorun nerede olabilir. ayrıca cpu sıcaklığı 52-54 derece arası değişiyor. lütfen yardımcı olun sinirlerim bozulmaya başladı
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Video Tam Ekran Yapınca Donuyor: Nedenleri ve Çözümleri

Videoları tam ekran izlediğinizde donma sorunu yaygın bir durumdur. Bu donma, çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir.

Nedenleri:

• Donanım Sorunları: Eski veya yetersiz donanım, özellikle düşük grafik kartları ve işlemciler, tam ekran videoların işlenmesini zorlaştırabilir.
    • Yavaş İnternet Bağlantısı: Düşük bant genişliği veya yüksek ping, videoların donmasına neden olabilir.
    • Çelişkili Yazılımlar: Virüsten koruma yazılımları, reklam engelleyiciler ve diğer arka plan uygulamaları sistem kaynaklarını tüketebilir ve video performansını düşürebilir.
    • Eski Grafik Sürücüleri: Güncel olmayan grafik sürücüleri, videoların düzgün bir şekilde işlenmesini engelleyebilir.
    • Tarama Yazılımı Etkileşimi: Tarayıcılarda kullanılan tarama yazılımları, özellikle donanım hızlandırmalı video kod çözme devre dışı bırakıldığında, videoların donmasına neden olabilir.

• Donanımını Yükselt: Grafik kartını veya işlemcini yükseltmek, tam ekran videoların daha sorunsuz oynatılmasına yardımcı olabilir.
    • İnternet Bağlantını Kontrol Et: Yüksek hızlı internet bağlantısına emin ol.
    • Çelişkili Yazılımları Kapat: Video izlemeden önce virüsten koruma yazılımını, reklam engelleyicileri ve diğer gereksiz uygulamaları kapatmayı dene.
    • Grafik Sürücülerini Güncelle: Grafik kartı üreticinin web sitesinden en son grafik sürücülerini indir ve yükle.
    • Tarama Yazılımı Ayarlarını Kontrol Et: Tarayıcında donanım hızlandırmalı video kod çözmenin etkinleştiğinden emin ol.
    • Alternatif Bir Tarayıcı Kullan: Farklı bir tarayıcı kullanmak, sorunlu tarayıcı yazılımından kaynaklanan donmaları önlemeye yardımcı olabilir.
    • Videoyu İndir ve İzle: Video donması sorununu önlemek için videoyu bilgisayarına indirip oynatmayı dene.
    • Profesyonel Yardım Al: Sorunu kendin çözemiyorsan, teknik destek için bir profesyonele başvur.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ekran kartı sürücünüzde sorun olabilir. Tekrar yüklemek ya da güncelini yüklemek sorununuzu çözebilir.
  • tahminimce öyle bir şeyden sorun olsaydı çoğu şeyde takılma olurdu. sadece netteyken video izlerken sorun oluyor. ayrıca atinin sitesinden de son sürümünü indirmiştim. yorumun için teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: buraksson

tahminimce öyle bir şeyden sorun olsaydı çoğu şeyde takılma olurdu. sadece netteyken video izlerken sorun oluyor. ayrıca atinin sitesinden de son sürümünü indirmiştim. yorumun için teşekkür ederim

Farklı tarayıcılarda da aynı sorunu yaşıyor musunuz?
  • aynı sorun bende de var arkadasımda da.
    bende 32 bit win7 arkadasta ise 64 win7 kurulu,yani işletim sisteminden oldugunu sanmıyorum.
    ekran kartı driverinden ziyade sanırım tarayıcının flash playeriyle ilgili bi sorun var.
    tarayıcınızı yazmamıssınız ama biz firefox kullanıyoruz ve tam ekran yapınca bir sure sonra goruntu donuyo ama ses devam ediyor.ama internet explorer ile aynı siteden aynı videoyu izlerken sorun yok.
  • evet.dediğim gibi iki bilgisayarımda da aynı şeyler yüklü zaten hep aynı programları kullanırırm. firefox kullanıyorumi ie de de aynı sorun var. her şey güncel. ekran kartı driver ı, flash player vs...
  • Bir de ekran çözünürlüğünü düşürüp sorunun devam edip etmediğini kontrol ediniz..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • maalesef bu da olmadı 1920*1080 den 1024*768 e getirdim hiç bişey fayda etmedi
  • beyler format atmak istemiyorum tekrar aynı şeyleri saatlerce yüklemek zor geliyor lütfen bi beyin fırtınası yapıp çözelim şu işi :)
  • flasplayerin surum hatasından kaynaklanıyo derim ben.
    ya kafaya takma yada flasplayerin farklı versiyonunu kur dene.beta yada eski versiyon gibi.
  • eski-yeni fayda etmiyor onları da denedim. ekran kartı yüzünden olduğu aklıma geliyor ancak takılma yapsa oyunlar da da takılma yapar diye düşünüyorum. pes 2010 u hiç takılmadan tam çözünürlükte oynuyorum. bunu kaldıran bi ekran kartı neden netteki bi video yu kaldıramasın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: buraksson

eski-yeni fayda etmiyor onları da denedim. ekran kartı yüzünden olduğu aklıma geliyor ancak takılma yapsa oyunlar da da takılma yapar diye düşünüyorum. pes 2010 u hiç takılmadan tam çözünürlükte oynuyorum. bunu kaldıran bi ekran kartı neden netteki bi video yu kaldıramasın?

Siz yine de bi ekran kartı sürücünüzü yeniden yüklemeyi deneyiniz...
  • kardeşim ben az sonra komple format atıyorum o zaman. sorun çözülmesse yarın bana yardımcı olun ey mesajımı okuyanlar :)
  • mümkünse sp3 lü xp kur.
  • ARKADAŞIM BOŞUNA FORMAT ATIP HDD Yİ YORMASAYDIN SORUN SADECE EKRAN KARTINDA BAŞKA BİŞEDE DEĞİL FLASH FALANDA DEĞİL
  • ((((((şu soruna bir çözüm bulabilirmiyiz,
    yepyeni bir bilgisayar aldım 2bin lira verdim ama video izlerken takılıyor...
    samsung r580 notebook kullanıyorum.

ekran kartım NVIDIA GeForce GT 330M
    (nvidia nın kendi sitesinden driver güncellemesi yaptım. şuan en son sürümü kurulu)
    ram 4gb
    İntel Core i5 2.4 işlemci var
    tarayıcım firefox.

taş gibi bilgisayar ama video izleyemiyorum internetten...
    sorun aynı şekilde arkadaşın dediği gibi TAM EKRAN yapınca oluşuyor.
    donuyor video...

yok mu donanımhaber de bunu çözebilecek bi arkadaşımız))))))

Bunu ben yazmıştım değiştiriyorum.
    Sorun çözülmüş yeni farkettim.

http://forum.donanimhaber.com/m_36623369/tm.htm

işe yaradı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 00darka00 -- 5 Mayıs 2010; 13:54:48 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.