Şimdi Ara

Bazı benchmark programları Ryzen'leri hatalı ölçüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler Ryzen'ler ilk ciktigi gunden beri herseyini okuyup arastirdim islemciler cok guclu. hatta intel'i az farkla guclu olmasina ragmen benchmark programlari intel'i dogru ölçüyor ama Ryzen'leri hatali ölçüyor ben bunu bastata fark ettim. Forum Donanim Haber gibi bir kac tane büyük saygin sitelerde aynisini soyledi ben bunu Passmarkta fark ettim ozellikle. R7 1800X bir kere yep yeni sifirdan tasarlanmis mimari bu islemcinin IPC performansi cok guclu suan hatta Kabylake'i %5 farkla geciyor bunu zaten hepimiz biliyoruz. intel'in fanboylari anlamaz gelde bunu onlara anlat. Ben Passmark gibi bir programdan bunu hic beklemezdim tek izlek benchmarklarina baktim R7 1800X 1900 civari puan almis bu kesinlikle cok yanlis ve hatali bunda bug var tahmin ettidigim kadariyla yani anladigim kadariyla Passmark programi R7 1800X icin cok uyumsuz ve yanlis ölçüyor eger Passmark Ryzen islemciler icin programlari guncellerse %100 dogru ölçecektir hatta R7 1800X 2300-2400 civari puan alabilir. Zaten i7 6900 K 2200 civari puan aliyorsa R7 1800X onu gececektir 2350 civari puan aliyor bence zaten i7 7700 K'nin gerisinde kalicak gene zaten i7 7700 K 2500 civari puan aliyor. Gercekten cok sacma R7 1800X i7 2600 K'nin gerisinde kalmis imkamsiz cok sacma yani R7 1800X'in IPC performansi i7 2600 K'dan cok guclu. Daha bitmedi bitmedi R7 1800X FX-9590'dan %70 IPC performansi farkiyla cok guclu buda demek oluyor ki R7 1800X FX-9590'ni tek izlek performansinda %70 farkla geciyor demek oluyor R7 1800X FX-9590'ni 150-200 civari fazla programla gecmis cok imkamsiz suan programda uyumsuzluk ve bug var Passmark programinin dahada guncellenmesi gerekiyor ve R7 1700 islemcisi FX-9590'nin %5 gerisinde kalmis ben kensinlikle inanmiyorum cok sacma mumkunu yok boyle birsey yok boyle birsey söz konusu bile olamaz cok imkamsiz R7 1700 islemcisinin alacagi puan 2150 civaridir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yanlış olan bir şey yok cinebench geekbench neredeyse bütün benchmarklar benzer sonuçlar vermekte mesela 4 Ghz deki 1800x single threadde cinebench ten 160 puan alırken 7700k 4.5 Ghz de ortalama 190-195 arası bir şey alıyor aynı frekans ta kabylake yaklaşık yüzde 10 daha güçlü frekansı daha yüksek olduğundan kağıt üzerinden fark yüzde 20 yi geçiyor doğal olarak
  • AMD büyük ihtimal zen 2 ile kabylake i geçecektir
  • fsixper F kullanıcısına yanıt
    Hayir Cinebech icin sorun yok ama Passmark icin sorunlar var. Zaten dedigim gibi sen tek izlekte Ryzen'nin i7 7700 K'nin biraz gerisinde kaldigina bakma. Windows icin ust uste yama cikacakmis performans artisi olarak fark olucaktir. Bios guncellemeleri devam her guncelleme fark olarak artis geliyor dunya burda bir tane arkadas soyledi RAM sorunu cozuldu chipset driver'lari icin guncellemeler devam ediyoe zaten.

• Tamamiyle feto nun parmagi var bence.Feto bilerek dusuk gostertiyor.

• Kardesim Cinebech dogru ölçsede Passmark ölçemiyor tam ölçemiyor programin guncellenmesi gerekiyor intel'in boyle bir sorunu yok Ryzen cok taze mimari olmasindan boyle.

• Hocam bios ve windows güncelleştirmelerin bench skorlarını iyileştireceğini sanmıyorum genel olarak ilk günden beri aynı çünkü skorlar pass mark için konuşmak gerekirse;

Her benchmark farklı şeylere odaklanır o yüzden yanlış olduğunu sanmıyorum sonuçta IPC denen kavram önemli burada single thread derken single thread ama neye göre ? o yüzden çok önemli olduğunu sanmıyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çok yeni bir işlemci olduğu için programlarla optimizasyonu tam olarak oturmadı. Şuanlık programlarla performansı ölçmek yanlış olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuya destek olma amaçlı güncel passmark test sonucunu eklemek istiyorum.

Test 7700k@4.9 Core/4.6 Cache ve bellekler 3200 Mhze oc li iken aşağıdaki sonuçlar alınıyor.

Bazı benchmark programları Ryzen'leri hatalı ölçüyorBazı benchmark programları Ryzen'leri hatalı ölçüyorBazı benchmark programları Ryzen'leri hatalı ölçüyor

Passmark testini pek fazla kullanan birisi olmasamda farklı testleri denemek istediğimden dolayı programı kullanıp sonuçları paylaşmak istedim.Konu bu sayede teknik verilerlede desteklenmiş olur.Ayrıca kişisel fikrim Ryzenin başarılı bir çıkış yaptığı yönünde ve ilerleyen zamanda dahada gelişen stabil bir performans sunacağını düşünüyorum.

• Hocam birde oc yapmadan cinebench r15 single thread test etme imkanınız varmı acaba
  • Alakası yok hocam olay tamamıyla mimari ile ilgili 6900k brodwell e yani haswell tabanlı bir mimari yeni çıkacak olan skylake x ler skylake tabanlı olacağından IPC konusunda daha iyi olacaktır diye düşünüyorum yani dediğiniz olayın gram ilgisi yok bu işler çekirdek sayısı falan hikaye.

Mesela intel gidiyor 7700k nın frekansını kısıp HT yi kapatıyor al sana i5 2 çekirdeği kesiyor al sana i3 yani iş mimari de biter amd yapabilseydi yapardı zaten
  • Beyler hepinizin yazdiklarini tek tek cevapliyorum. Passmark'ın Ryzen'i dogru ölçmesi icin düzgün sorunsuz güncelleme yaparsa tek izlek bölümünde R7 1800X'in 2300 puan aldigini gorucez bu iste yanlışık var o kesin yani. Broadwell mimarisi Skylake mimarisinden %5 IPC performansinda geciyor. AMD'lerde ve intel'lerde 1 2 gibi saat hizlari artirildigi zaman performansi dahada artiyor su ornek vereyim 1'den 7'ye kadar yukseliyor bu Zen mimarisindede boyledir Kabylake mimarisindede boyledir Ryzen'lerin IPC performansi Kabylake'i %5 geciyor. Dedigimin terside olabilir Kabylake belki %5 Ryzen'i geciyor olabilir zaten %5 fark dedigimiz cok az fark var aralarinda. Yanlis hatirlamiyorsam erdi bey'de demisti IPC basariminda Ryzen %5 Kabylake'in gerisinde kaliyor demisti ama ben sunu tahmin IPC basariminda yani IPC performansinda Ryzen ve Kabylake birbirlerini %5 filan gecmiyor bence ayni ikiside ayni senede ciktilar. Zaten Ryzen'lerin tek izlek performansinda gecip gecmesi onemli degil intel'le ayni seviyeye gelmis ya ben ona bakarim i7 7700 K'nin R7 1800X'ten daha fazla puan almamasi gerekiyir cunku neden diye sorarsaniz ikisininde IPC performansi esit durumda sacmalik var yani i7 7700 K'nin yaptigi isi R7 1800X'te yapiyor birde i7 7700 K'nin saat hizlilari yuksek Turbo Boost'la 4.5 GHZ'e cikiyor.

• Bakalım bu sefer hangi kullanıcı adıyla geri dönecek
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.