Şimdi Ara

Bazı Kriterlere Uygun Tavsiye!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    kendi odamda seyretmek üzere TV almaya karar verdim.HD Digitürk ya da D-smart uydu alıcı takacağım.Max. 32" minimum 26 " bir TV almak niyetindeyim.Verebileceğim maksimum miktar da 1200 TL dir. Görüntü kalitesinin yanında cihazın malzeme kalitesi ve işçiliği de çok önemli malumunuz..Teknosa'da LG 26LV5500 LED TV modelini izledim gayet güzeldi fakat sanıyorum ki bu ürün Çin üretimiymiş,Samsung un muadil ürünleri ise Güney Kore üretimi fakat izleme şansı bulamadım onu,zaten bulunduğum küçük şehirden ötürü izleyip deneyerek alma şansına pek sahip değilim..Panasonic in 1100 küsüre 32" bir LCD modeli varmış Teknosa sitesinde gördüm(TX-L32E3E) nasıl bişey bilemiyorum,ama kalite olarak Panasonic kadar iyi bir firma da bilmem açıkcası..İzleme şansı bulduğum LCD ve LED ler arasında ciddi görüntü kalitesi farkları da sezemedim,LED in ciddi bir üstünlüğünü bulamadım..Hıı bir de LED ve LCD monitörler var çok da farklı olmayan fiyatlara.. teknik olarak benim için bir fark olmaz çünki HDMI çıkışlı uydu alıcı kullanacam zaten haa Full HD monitör haa Full HD TV bir farkı yok benim için.Monitörler daha mı iyidir acaba görüntüde?? Bu konuda ciddi manada yardımlarınıza ihtiyacım var,bu fiyat aralığında bulunabilecek en kaliteli cihazı almak isterim...Siz neler tavsiye edersiniz?Monitör mü Tv mi?LED ya da LCD hangi marka hangi model?? Saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mygeee -- 1 Kasım 2011; 1:38:08 >

• Panasonic in bahsettiğim TX-L32E3E modeli IPS panelmiş sanırım,bu panel çeşidinin ne gibi artıları/eksileri vardır? Evet yardımlarınızı bekliyorum...
  • IPS LGD üretimi panellerdir. Samsung'un PVA üretim panellerine yaklaştı artık hatta bazı konularda geçti bile. Renkleri canlı ve güzeldir (Samsung'lardaki gibi abartılı kontrast alamazsın ama IPS ler mattır), izleme açısı daha geniştir ve panel hızı daha iyidir. Üreticisine göre bu özellikler değişebilir tabii. Bahsettiğin modeli bilmiyorum yalnız bu seneki IPS leri kullanıyorsa mutlaka iyidir.
  • Genel olarak zaten Panasonic modelleri daha sağlam ve kaliteli duruyor,görüntü özelliklerinin dışında..Bahsettiğim model de Made in Japan.Sharp ın da birçok modeli Japon üretimi.Ya Sharp ya Panasonic alacağım,Samsung LG ve Sony ye hiç aklım yatmıyo..Toshiba ve Philips ler nasıl bilemiyorum..

Peki LCD/LED TV yerine LCD/LED full hd monitör alsam performans açısından ne gibi farklar oluşur.TV almak daha mı mantıklıdır? Cevabınız için çok teşekkür ederim,saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: techraven

IPS LGD üretimi panellerdir. Samsung'un PVA üretim panellerine yaklaştı artık hatta bazı konularda geçti bile. Renkleri canlı ve güzeldir (Samsung'lardaki gibi abartılı kontrast alamazsın ama IPS ler mattır), izleme açısı daha geniştir ve panel hızı daha iyidir. Üreticisine göre bu özellikler değişebilir tabii. Bahsettiğin modeli bilmiyorum yalnız bu seneki IPS leri kullanıyorsa mutlaka iyidir.

hocam ips paneli panasonic üretmiyormu?yalnız panasonic panel ips alpa olarak geçiyor.
  • Evet Panasonic in biraz üst serileri IPS -Alpha diye geçiyor ama benim bahsettiğim model IPS panel..
  • quote:

Orijinalden alıntı: akman7322

quote:

Orijinalden alıntı: techraven

IPS LGD üretimi panellerdir. Samsung'un PVA üretim panellerine yaklaştı artık hatta bazı konularda geçti bile. Renkleri canlı ve güzeldir (Samsung'lardaki gibi abartılı kontrast alamazsın ama IPS ler mattır), izleme açısı daha geniştir ve panel hızı daha iyidir. Üreticisine göre bu özellikler değişebilir tabii. Bahsettiğin modeli bilmiyorum yalnız bu seneki IPS leri kullanıyorsa mutlaka iyidir.

hocam ips paneli panasonic üretmiyormu?yalnız panasonic panel ips alpa olarak geçiyor.

IPS lerin ana üreticisi LGDisplay ama o TV de Panasonic üretimi mi vardır bilmiyorum. Orta-alt serilerinde ne kullanıyor bilmiyorum ben de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techraven -- 2 Kasım 2011; 9:58:54 >

• Bugün piyasada sadece Panasonic TV'lerin ve Hitac'ların IPS panelleri Panasonic tarafından üretiliyor. Japon üretimi IPS panel oluyor onlar da, geriye kalan tüm TV ve monitör markalarında kullanılan panelle LG Display üretimi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mygeee

Genel olarak zaten Panasonic modelleri daha sağlam ve kaliteli duruyor,görüntü özelliklerinin dışında..Bahsettiğim model de Made in Japan.Sharp ın da birçok modeli Japon üretimi.Ya Sharp ya Panasonic alacağım,Samsung LG ve Sony ye hiç aklım yatmıyo..Toshiba ve Philips ler nasıl bilemiyorum..

Peki LCD/LED TV yerine LCD/LED full hd monitör alsam performans açısından ne gibi farklar oluşur.TV almak daha mı mantıklıdır? Cevabınız için çok teşekkür ederim,saygılarımla...

Bahsettiğin Panel Ips-Alpha Japonya üretimi paneldir,oldukçada iyidir !

Panasonic Lg ile antlaşmalı ürettiği panellerin alışını iyice azalttı Japonyada İmeji fabrikalarında yapılan ürünler artık bir panellerinde kulanılıyor,5 sene garanti vermelerinin büyük etkenide budur,hepsi fosfor oranları iyileştirilmiş panellerdir !

Tv almak Monitör almaktan daha avantajlıdır,Türkiyede satılan monitörler çoğu ucuz standart modüllerdir,üst seviye modüller var ama fiyatları zaten uçuyor,normal bir monitöre para vermektense orta halli bir lcd panel çok daha avantajlıdır hem kullanım hemde para olarak !

• Panasonic IPS-Alpha panelde fosfor mu kullanıyor?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.