TCL C715 mi Samsung Q60T mi?
TCL C715 ve Samsung Q60T, uygun fiyatlı TV'ler arayanlar için iki popüler seçenektir. Ancak hangisi senin için daha iyi? İşte iki TV'yi karşılaştırmak için bilmen gereken her şey:
Resim Kalitesi
Samsung Q60T, daha iyi bir resim kalitesi sunar. QLED paneli, TCL C715'in VA paneline göre daha geniş bir renk gamı ve daha yüksek kontrast oranı sunar. Bu, daha canlı ve gerçekçi görüntülerle sonuçlanır.
İşletim Sistemi
TCL C715, Android TV işletim sistemini kullanırken, Samsung Q60T, Tizen işletim sistemini kullanır. Android TV, daha fazla uygulama ve oyun desteğine sahiptir, ancak Tizen kullanımı daha kolaydır ve daha sezgisel bir arayüze sahiptir.
Özellikler
Samsung Q60T, TCL C715'te bulunmayan bazı ek özelliklere sahiptir. Bunlar arasında değişken yenileme hızı, HDR10+ desteği ve HDMI 2.1 bağlantı noktası bulunur. Değişken yenileme hızı, oyun oynamayı daha sorunsuz hale getirirken, HDR10+ desteği daha geniş bir renk gamı sağlar. HDMI 2.1 bağlantı noktası, 4K 120Hz oyun oynamaya olanak tanır.
Fiyat
TCL C715, Samsung Q60T'den tipik olarak daha ucuzdur. Bu, onu bütçesi kısıtlı olanlar için daha uygun bir seçenek haline getiriyor.
Hangisini Seçmelisin?
TCL C715 ve Samsung Q60T, farklı ihtiyaçlara sahip farklı kullanıcılar için iyi seçeneklerdir. Samsung Q60T, daha iyi resim kalitesi, ek özellikler ve daha sezgisel bir işletim sistemi arayanlar için daha iyi bir seçimdir. TCL C715 ise daha uygun fiyatlı bir seçenek arayanlar ve geniş bir uygulama ve oyun yelpazesine sahip bir işletim sistemi isteyenler için iyi bir seçimdir.