Şimdi Ara

Bazı Peteklerimi Kapatıcam Yardımcı Olurmusunuz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
8.867
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar doğalgaz faturam çok fazla geldi bir iki tane peteği kapatmak istiyorum.Ama vanaların yanına gittiğimde hiç birşey anlamadım.Şimdi kırmızı vanalar ne oluyor mavi vanalar ney ? Her peteğin bir kırmızı bir mavi vanasımı var ?

Aşağıdaki resimde benim evin vanaları, lütfen yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: hezarfen34

Arkadaşlar doğalgaz faturam çok fazla geldi bir iki tane peteği kapatmak istiyorum.Ama vanaların yanına gittiğimde hiç birşey anlamadım.Şimdi kırmızı vanalar ne oluyor mavi vanalar ney ? Her peteğin bir kırmızı bir mavi vanasımı var ?

Aşağıdaki resimde benim evin vanaları, lütfen yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

bu sisteme mobil sistem deniyor. kombiden sicak su kollektore geliyor ve kollektorden her petege ayri ayri sicak su ve soguk su hatti cekiliyor.

kirmizi hat petege gidis, mavi hat petekten donus hatti. peteginizi kapatmak istiyorsaniz petekte bulunan alt ve ust vanadan birisini kapatmaniz yeterli. kollektorden kapatmaniza gerek yok.

ayrica petek kapatmaktan ziyade faturanin yuksek gelmesine sebeb olan nedenleri bulup cozmeniz daha faydali olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hardcrss -- 5 Ocak 2014; 20:07:36 >

• Hocam peteklerde vana yok, direk burdan kapatmam gerekiyor.kombi benim bosh marka en düşük 45 derecede çalışıyor, ve ev çok sıcak oluyor ama en düşüğü bu olduğu için mecburen yakıyoruz.Ev yalıtımlı apartman 12 daire herkeze gelen faturalara baktım 170 - 150 - 180 - 195 - 200 olan yok.Bana gelen fatura 305 TL ve hafta sonlarıda kapalı yani.

O yüzden direk bu kırmızı mavi vanalardan kapatmak zorundayım.Peki ama bir peteğin 2 vanasımı var ? Yani tamam bir şekilde peteği tespit ettik kırmızıdan kapattık peki mavi vanalardan da mı kapayacağız nasıl yapacağız ?
  • quote:

Hocam peteklerde vana yok, direk burdan kapatmam gerekiyor.kombi benim bosh marka en düşük 45 derecede çalışıyor, ve ev çok sıcak oluyor ama en düşüğü bu olduğu için mecburen yakıyoruz.Ev yalıtımlı apartman 12 daire herkeze gelen faturalara baktım 170 - 150 - 180 - 195 - 200 olan yok.Bana gelen fatura 305 TL ve hafta sonlarıda kapalı yani.

O yüzden direk bu kırmızı mavi vanalardan kapatmak zorundayım.Peki ama bir peteğin 2 vanasımı var ? Yani tamam bir şekilde peteği tespit ettik kırmızıdan kapattık peki mavi vanalardan da mı kapayacağız nasıl yapacağız ?

her petegin iki tane vanasi var. kirmizi o petege giden mavi ise petekten donen.

eviniz sicak oluyorsa oda termostati kullanmalisiniz. istediginiz sicaklikta yasarsiniz ve ciddi tasarruf saglarsiniz.

eger istemem derseniz hangi oda cok isiniyorsa o odanin peteginin kirmizi vanasini kisabilirsiniz. boylece sicakligi dusurursunuz ve tasarruf saglanir.

ama tavsiyem bu isi otomatik yapan cihazi yani oda termostatini edinmeniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam biz eve yeni taşındık kombiyide dışarı aldırdık yeni bi kombi tesisat parasını verdik.Bosh'un dandik bi markasını getirdi taktı.Sonra dedik çok geliyo, oda oda termostatı hediye getirdi taktı.Ama oda termostatıyla alakası yokki. Ben oda termostatını 22 ye getiriyorum kombiyi fazla açtımmı kombi yine yanıyo.Olmuyo ya çalışmıyo bilmiyorum.Kullanmadığım 2 yer var oranın peteklerini kapoycam.

Sen diyorsunki kırmızı vanadan kapatsak yeterli mavi vanalara dokunmiyim doğrumu anladım hocam ?
  • quote:

Hocam biz eve yeni taşındık kombiyide dışarı aldırdık yeni bi kombi tesisat parasını verdik.Bosh'un dandik bi markasını getirdi taktı.Sonra dedik çok geliyo, oda oda termostatı hediye getirdi taktı.Ama oda termostatıyla alakası yokki. Ben oda termostatını 22 ye getiriyorum kombiyi fazla açtımmı kombi yine yanıyo.Olmuyo ya çalışmıyo bilmiyorum.Kullanmadığım 2 yer var oranın peteklerini kapoycam.

Sen diyorsunki kırmızı vanadan kapatsak yeterli mavi vanalara dokunmiyim doğrumu anladım hocam ?

ya oda termostati arizali yada baglanti yanlis. oda termostati varken kombiyi 70 dereceye alsanizda oda istenilen sicakliga geldimi kombi durur.

sadece kirmizi vanayi kapatmaniz yeterli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yardımlarınız için çok teşekkürler....
    iyi akşamlar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.